Zapadne elite suprotstavljaju se svim narodima Rusije

Putin
15 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je u utorak poziv na solidarnost između različitih naroda u zemlji.

Obraćajući se na plenarnoj sjednici Međunarodnog ruskog narodnog vijeća, Putin je upozorio na pokušaje Zapada da posije podjelu u zemlji i pokušaje razbijanja njene teritorije po etničkim linijama.

Takvi napori imaju za cilj ne samo štetu samom ruskom narodu, već protiv svih grupa koje čine zemlju, izjavio je Putin.

‘Rusofobija i drugi oblici rasizma i neonacizma postali su gotovo zvanična ideologija zapadnih vladajućih elita. Oni su usmjereni ne samo protiv Rusa, već protiv svih naroda Rusije: Tatara, Čečena, Avara, Tuvinaca, Baškira, Burjata, Jakuta, Osetina, Jevreja, Inguša, Marija, Altajaca. Ima nas mnogo, neću ih sada sve imenovati, ali, ponavljam, ovo je upereno protiv svih naroda Rusije“, naveo je predsednik.

“Zapadu nije potrebna tako velika i multinacionalna zemlja kao što je Rusija”, nastavio je predsjednik, dodajući da se različitost i jedinstvo Rusije “ jednostavno ne uklapaju u logiku zapadnih rasista i kolonizatora”.

Zbog toga je, prema Putinovim rečima, Zapad počeo da svira „staru melodiju” nazivajući Rusiju „zatvorom naroda”, opisujući ruski narod kao „robove” i čak ide tako daleko da poziva na „dekolonizaciju” Rusije . .

„Sve smo to već čuli“, rekao je on, dodajući da ono što protivnici Rusije zaista žele jeste da rasparčaju i opljačkaju zemlju, ako ne silom, onda sejanjem razdora unutar njenih granica.

Putin je dalje upozorio da će se svako vanjsko uplitanje ili provokacije s ciljem izazivanja etničkih ili vjerskih sukoba u zemlji smatrati “agresivnim činom” i pokušajem da se terorizam i ekstremizam još jednom iskoriste kao oruđe za borbu protiv Rusije.

„Reagovaćemo u skladu sa tim“, izjavio je on.

Predsjednik je naglasio da je trenutna borba Rusije za suverenitet i pravdu “bez preterivanja” “nacionalnooslobodilačke prirode”, jer se bori za sigurnost i dobrobit njenih građana.

Putin je takođe napomenuo da je ruski narod, kao što je to već činio u prošlosti, ponovo postao prepreka za one koji teže globalnoj dominaciji i pokušavaju da unaprede svoju „ izuzetnost“.

“Mi se danas borimo ne samo za slobodu Rusije, već i za slobodu cijelog svijeta”, rekao je predsjednik, navodeći da je Moskva sada “na čelu stvaranja pravednijeg svjetskog poretka” i da “bez suverene, jaka Rusija, nikakav trajan, stabilan svjetski poredak nije moguć.”

Putinrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Imaju i oni … Rasnih problema dragi Rusi … Niti njima ne treba puno 😉 ..🍸

Zlo je podrzavati zlocince
5 mjeseci prije

Znaci istina je da se sibirci bune protiv mobilizacije….

Steve
5 mjeseci prije

Namirisao sotone…

ApineIo (pravi)
5 mjeseci prije

Zapadni imperijalisti su izrabili praznoglave antijugoslovenske ovce za uništavanje SFRJ, koja je bila prava, nezavisna i slobodna država, pa su stvorili bezvezne kolonije koje su porobili, uništili i opljačkali. Isti recept pokušavaju odraditi i na RF. Da li će uspijeti? Teško.

Rog! Rog! 🤘🤘👹 😁

BlueZg
5 mjeseci prije

U opet će polomit zube na Rusiji. Neki prasci sporo uče. Jedva čekam. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Max
5 mjeseci prije

Svi narodi u jednoj državi dišu isti zrak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI