Zapadne službe ‘inspirisale’ Wagnerovu pobunu

65 komentara

Zapadne zemlje su sigurno pomogle biznismenu Jevgeniju Prigožinu da organizuje svoju kratku pobunu prošle nedelje, kaže Viktor Zolotov, komandant Nacionalne garde Rusije.

Obraćajući se novinarima u utorak na marginama ceremonije dodjele odlikovanja u Kremlju, visoki zvaničnik je izrazio uvjerenje da je pobuna “inspirisana zapadnim specijalnim službama, jer su, kako su rekli, znali za nju nekoliko sedmica prije vremena”.

Izvještaji medija tvrde da je američka obavještajna zajednica prethodno saznala o mogućim problemima koji dolaze od Prigožina i njegove privatne vojne kompanije Wagner Group. Washington je oštro negirao bilo kakvu umiješanost u nemire, koje je nazvao domaćom ruskom aferom.

Zolotov je tvrdio da je „Prigožinov kamp” namerno puštao „fokusirane” informacije o mogućoj pobuni koja će doći negde između prošlog četvrtka i nedelje. On je sugerirao da su zapadni agenti možda bili direktno uključeni u izvođenje operacije.

Pobuna je počela u petak uveče i prekinuta sledećeg dana kada je Prigožin prihvatio dogovor sa ruskom vladom uz posredovanje Belorusije. Wagnerove trupe su ušle u grad Rostov na Donu i krenule su prema Moskvi u vrijeme kada je pobuna prekinuta.

Komandant Nacionalne garde rekao je da se njegove trupe spremaju za intenzivne borbe izvan ruske prestonice, koje bi bile krvavi sukobi.

„U tom trenutku smo koncentrisali naše snage na periferiji Moskve. Da smo ih raspršili, Vagnerove trupe bi mogle da probiju kao nož kroz puter”, prisjetio se on.

Zolotov je sugerisao da iskustvo dokazuje da gardisti treba da imaju na raspolaganju teže oružje, poput tenkova.

Wagner, koji je odigrao značajnu ulogu u specijalnoj vojnoj operaciji protiv Ukrajine, ima tenkove, protivvazdušne sisteme, pa čak i udarne avione. Snage će navodno predati ovo oružje kao dio aranžmana nakon pobune, koji također zahtijeva da se svaki vojnik koji želi nastaviti službu pridružiti redovima redovnih ruskih jedinica.

rusijaViktor ZolotovWagnerzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
10 mjeseci prije

Znači ipak jest prevrat. Do slijdećeg nastavka.

Mladen St
10 mjeseci prije

Znači zapadne službe sudjelovale u maskirovki .
Pa ti sad budi pametan ,Samo još čekam Vučića da se oglasi i za sve to optuži ustaše

Stop budalama
10 mjeseci prije

Maskirovka se otela kontroli…

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

”Nisam kokoš da nosim jaja, al’ znam šta je mućak…”, legendarne su riječi punca mi Joze

P.S.
Sada će se vojni udari od 360 stupnjeva službeno zvati “Prigožinov zaokret” – Annalena Burbock

Don
10 mjeseci prije

“Zapadne službe”, vjerovatno je muslio na zapadni dio Kremlja😀
Šalu na stranu; situacija je ozbiljna i to ne zbog Prigožina (koji se, svakako, nebi usudio na ovakav potez da nije imao podržavaoce i pomagače iz Kremlja) već radi mogućnosti da bi moglo doći do smjene Putina.
U slučaju da se to dogodi velike su šanse da radikalni elementi dokopaju vlasti a to bi tek onda bio rat, prošireni rat

Jos Mi Se Dize Fauci
10 mjeseci prije

Tesko je pomislit da je moguce da je netko tako natrpan para spreman prodati svoj narod i ugrozit vojsku za jos para koje nikad nece moc potrosit u svakom slucaju ako ne vjeruje u to Sto radi. Nije iskljuceno da vjeruje ali onda je to nista nego bolest. I ona ima razlog, nakon toliko krvi ljudi koje znas i ucis da ne iskrvare lako je ic u kurac, po meni je to blize stvarnosti.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Ovome na slici ne bih ništa dala. 🤨

Čuj, tenkove. Šipak.

Ivan
10 mjeseci prije

Prigozin nece jos dugo nositi glavu na ramenu, znamo kako to Rusi rade. Putin je morao sve odigrati takticki i mirno zbog javnosti..

Ipoo
10 mjeseci prije

Ovi Rusi su stvarno originalni. Oni nađu izgovor za svoj neuspjeh na zapadu. Legende. Vjerovatno će za gubitak rata u Ukrajini biti kriva odlična turistička sezona u Hrvatskoj.

10 mjeseci prije

Isporučeni na tacni ..

Bruno
10 mjeseci prije

Kada će novinari početi koristiti glavu. Jedan rat se ne planira danas za sutra. I Sulejman Veličanstveni je trebao godine priprema za pohod na Beč, Mađarsku itd. Obojena revolucija za Bjelorusiju je planirana kada i za Ukrajinu. S tim što u Bjelorusiju nije uspjela. Ali ono što se desilo je to da je puno Bjelorusa napustilo zemlju i sada se potuca po Poljskoj i Baltičkim zemljama. Plan B je osposobiti izbjeglice za vojnu kampanju protiv Lukašenka. Dodajmo njima i malo Poljaka, Ukrajinaca i Balta i dobili smo armiju za napad. Povod nikada nije ni trebao, a ako treba , lako se izmisli. Kamp za osam tisuća Wagnerovaca. Ne osam, osamdeset tisuća, koji će dočekati i potamburati bagru koja napadne Bjelorusiju. Ovo može stati samo kada anglosaksonci shvate da je dovoljan jedan posejdon da uništi tisuću godina pljačke svijeta i sruši London. Mada sve konce vuku Švabe , ali iz pozadine.… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Ma da !!! A vi svi pošteniiiii !!!??? U p*čku materinu !!! Sve sada znate i da su zapadne službe i sve ostalo a nitko od vas neče da iz Moskve bupe mrdne pa da barem , turistički na pola sata vlastitu vojsku na prvoj liniji fronte posjeti 😈 ! Hebem li vam mater na gomili i vama i onomu tko vas tak ofucane , k*rvetine sakupio !!! Niti taj ništ bolji nije 💥 !!!!Tko god želi kraj rata ! Sav taj , ofucani dreck iz Ruska Generalna stožera na — PRVU LINIJU FRONTE !!!! Ti — KORUMPIRANI killavci ak prvi sat pobjegli ne bi , sami bi primirja tražili 😈 ! Svi oni sa plaćama okolo dvije tisuće Eura na mjesečnoj razini , poredali se u djelu St. Petersburg – Northern Versailles ⚠️ !!! Naj jeftiniji objekt — 2 miljuna Eura — pa naviše !!! Paradirajuč u autima od… Čitaj više »

10 mjeseci prije

sad svaki grebez ima teoriju. udri po mrtvom konju, pridruzi se cipelarenju.
zapad jest znao za neslaganja, raspolozenje ali tesko da je “inspirirao” ili podstakao.
prije bih rekao da je prigozin isprovociran do granice netrpljenja. kremlj zeli maknuti prigozina, razvodniti wagner, osvetiti se za ono prigozinovo “sojgu! gerasimov! di je j. steljivo?”.
sad ce pokupiti masu najboljih wagner vojnika i dati im manje skup ugovor.

Гавран
10 mjeseci prije

Rusi su preventivnim državnim udarom pustili zeca na koga su zapadne obaveštajne službe morale da reaguju. Svi ili većina spavača u Rusiji je bila aktivirana . Njihova komunikacija i akcije su praćeni. Spavači su se razotkrili, a pravi državni udar u budućnosti onemogućen. Izdat je nalog za hapšenje sumnjivih koji sada pokušavaju da izađu iz Rusije. Slede promene u rukovodstvu. Sledi i sniženje praga preventivnog ograničenog nuklearnog udara kao zaštite od totalnog nuk. rata.

hiber
10 mjeseci prije

Koje priče. Valjda su ih kod Bahmuta gađali HIMARSima punjenim dolarskim novčanicama. Lova je, lova. Preobratili se plaćenici.

Toyte
10 mjeseci prije

Gdje je kaos tu su anglo- saxi

Henrik8
10 mjeseci prije

On bi branio Kremlj tenkovima??? Grad od 15 miliona stanovnika. Kako bi on to branio, što bi to branio? IQ ovog NKVD reptila je na razini sobne temperature. I slon u staklani bi načinio manje štete.

Ada Pajnić
10 mjeseci prije

Mislim da je Putin morao to tako riješiti da Wagnerovce oslobodi jer su puno pridonijeli u borbama. A i Lukašenko je prigrlio Prigožina ko da mu je brat rođeni. Bojim se samo da se Jewgeniju opet nešto ne pomuti u glavi i opet ne počne pljuvati rusku vojsku i Putina iz Bjelorusije. U zadnje vrijeme je govorio da su Rusi krivi za rat, kao da su mu sotonisti gazde

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI