fbpx

„Zašto je posjet Šojgua Beogradu doveo do histerije srpske liberale“

Sergej Šojgu posjetio Srbiju

„Posjeta ministra obrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua Srbiji izazvala je burne reakcije lokalnih medija. Uvjetno rečeno patriotski listovi opisuju ovaj događaj s oduševljenjem, dok je liberale obuzela antiruska histerija. Potonji nisu u stanju prepoznati da je suradnja ministarstva obrane dvije zemlje bila predodređena NATO politikom“, piše ruski politolog Dmirtij Bavjirin.

„Volio bih komentirati bez političkih klišeja, ali Šojgu je zaista posjetio „bratsku“ Srbiji, što je bilo posebno upečatljivo u pregovorima s ministrom obrane Vulinom, jednim od glavnih „rusofila“ u srpskom vodstvu. Interakcija između obrambenih odjela Rusije i Srbije dosegla je bitno novi nivo. Sa svoje strane mi ćemo učiniti sve da održimo zamah u razvoju odnosa u vojnoj sferi“, obećao je ruski gost Vulinu i dodao kako se građani Srbije s pravom mogu ponositi svojim oružanim snagama“, piše Bavjirin.

„Histerija koja je obuzela srpske liberale, ili bolje rečeno, prozapadne medije u Srbiji, bila je nepovezana s događajem. Prisjetili su se Ukrajine,  pa čak i Bjelorusije , te činjenice da je “Rusija glavna prijetnja europskoj sigurnosti”, općenito, koristili su čitav niz etiketa suprotne barikade. Naročito je srpska liberalna opozicija bila iritirana “kraljevskim počastima” koje su dodijeljene generalu Šojguu. Među njima su Vulinova reakcija na posjet kolege, izravni pregovori s predsjednikom Srbije Vučićem, koji je gostu ponudio tradicionalnu čašu rakije i, što je najvažnije, počasna pratnja lovačkih zrakoplova MiG-29 koji su dočekali službeni zrakoplov ruskog ministra“, nastavlja ruski politolog.

„Ali čemu ovo iznenađenje. Ovi su zrakoplovi poklon ruske strane. Prije dvije i pol godine je u sklopu vojne i tehničke pomoći Srbiji osigurana isporuka šest zrakoplova MiG-29 i 10 oklopnih transportera BRDM-2MS. To je dio paketa akcije spašavanja srpskog vojnog zrakoplovstva koje se nije moderniziralo od 1999. godine. Srbija je trenutno najveći uvoznik ruske vojne opreme u Europi. Posebnim ugovorom je Beograd kupio i  protuzrakoplovni sustav Pancir-S1, što je povećalo političku težinu republike. U stvari, Moskva je preuzela zadaću  naoružavanje srpske vojske i njezino dizanje na razinu opće sposobnosti, jer je prije bilo sve prilično tužno, prije svega zbog posljedica ratova, sankcija i ekonomske blokade, koje se i dalje osjećaju. Ali stvar nije samo u opskrbi oružjem i održavanju već isporučene opreme, već i u činjenici da srpski kadeti besplatno studiraju u Rusiji, a trenutni časnici srpske vojske imaju priliku u Rusiji poboljšati svoje vještine. Grmljavina liberala u tom pogledu može izgledati kao crna nezahvalnost, ali to nije tako, jer oni rade gotovo u skladu s priručnikom za obuku“, nastavlja Dmirtij Bavjirin.

„U 2014. godini su SAD u više navrata pojačale napore na protjerivanju Rusije s Balkana . Štoviše, “protjerivanje” nije metafora, već izravna teza, koju su više puta ponavljali američki političari i stručnjaci. U tom je pogledu trebalo ubrzano uključiti republike bivše Jugoslavije u NATO. Uspjesi su, kako kažu, evidentni, što se vidi u Crnoj Gori, koja je zapravo prekinula odnose između Moskve i Podgorice, a uskoro će i Sjevernoatlantski savez apsorbirati Makedoniju , koja se zbog toga čak odrekla svog imena, postajući  Sjeverna Makedonija.

Srbija je trebala biti sljedeća u ovom redu. Poznat je stupanj alergije koju među Srbima izaziva NATO, ali atlantisti su polazili od toga da će želja da postanu dio EU, a ona je zaista jaka, nadjačati i da će Beograd promijeniti svoju “multivektorsku” politiku, koju u Rusiji obično uspoređuju s pokušajem sjedenja na dvije stolice, te da će Srbija zauzeti čisto prozapadnu politiku. Pokazalo se obrnuto. Ne odustajući od svojih težnji ka EU, Srbija čvrsto jača vojno-tehničku suradnju s Rusijom. Ali takvu je situaciju izazvao i sam NATO, gdje su, naravno, „željeli najbolje“, ali odavno su zaboravili kako se nadati i djelovati nije isto.

Ključni događaj u tom pogledu dogodio se širenjem NATO pakta prije 11 godina, što srpskom rukovodstvu nije ostavilo drugog izbora osim da budućnost svojih trupa poveže s Ruskom Federacijom. Budući da je tada bilo rano za nedvosmislen izbor u korist NATO pakta i nabavu opreme iz zemalja Sjevernoatlantskog saveza, Beograd se okrenuo Moskvi. Drugi najvažniji faktor je situacija na Kosovu, gdje je politika Sjedinjenih Država i EU za smirivanje kosovskih Albanaca dovela do toga da je Priština potpuno izmakla kontroli i demonstrativno se protivi volji svojih pokrovitelja. Zbog toga, novi rat za Kosovo, o kojem se prethodno samo šaputalo u krugovima moći u Beogradu, sada tamo smatra posve mogućim scenarijem, iako krajnje radikalnim“, piše dalje Bavjirin.

„Konačno, ne može se isključiti ni situacija u susjednoj Bosni i Hercegovini, koju se također pokušava ugraditi u zajednički euroatlantski prostor. Zbog toga je  bivši predsjednik Republike Srpske i aktualni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, više puta najavio predstojeći izlazak Republike Srpske iz BiH, čak i da je “taj put nepovratan”. Ako je u pravu, to neminovno znači početak novog rata u Bosni. Drugim riječima, jačanje vojno-političkog saveza između Rusije i Srbije, posebno vidljivo na primjeru suradnje dviju zemalja preko ministarstava obrane, izravna je, pa čak i neizbježna posljedica politike NATO-a u regiji. To je činjenica koji srpski liberalni mediji, koji pišu o „autoritarnom savezu Beograda i Moskve“, nisu primijetili. Očito ne žele riskirati i kritizirati svoje nalogodavce. To je razumljivo je, ali na kraju dobivamo pretjerano jednostranu antirusku histeriju“, u svom osvrtu na posjet Sergeja Šojgua, Beogradu zaključuje Dmitrij Bavjrin.

Pogled

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
155 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Kgfjč
Gost
Kgfjč
7 mjeseci prije

Podržavam sve što živcira trulu Europu. Jer oni živciraju mene!

Ivo
Gost
Ivo
7 mjeseci prije

Evropa nije trula. Trebaš biti realan i da shvatiš da je Evropa spas za sve države. Šta bi ja trebao celog života da radim za 250 evra.

Svemir
Gost
Svemir
7 mjeseci prije

Mi smo oduvek u Evropi to nam svima treba biti jasno, a ti politički komesari i nedodirljivi elitni bankari koji se pretstavljaju kao svemoćni te političke firme zvane EU, još uvek nemaju i nesmeju imati uticaja na nas.

Ako hoćeš da praviš veću platu i uz to plaćaš veće račune na komunalije, idi brate sam u Evropu i stekni to iskustvo, za to ti ne treba tvoja matična država. Pa kad vidiš iz prve ruke tu trulež, onda ćeš shvatiti koliko bi guranje cele jedne siromašne države u takav politički konstrukt zvani EU uništio i ovo malo dobrog što još postoji.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Odavno je ovaj plagijator izgubio pojam “matična država” ;apsolutno ga ne osuđujem jer i jeste u pravu, ne mogu osuđivati nšu djecu koja sebi traže mjesto ali osuđujem ovakvo pojednostavljenje problema nastalih kod nas i iznad svega mi nije jasna tvrdnja da Evropa nije trula a svjedoci smo ambisa ka kojemu ide zapadni svet i što je najgore sve nas vuku.

tihobl
Gost
tihobl
7 mjeseci prije

Pa otidji u Rumuniju i mlati pare. I oni su Evropa.

mladen3x
Gost
mladen3x
7 mjeseci prije

A tko vas je tjerao iz Jugoslavije,jeste sami započeli rat tamo još 1987 mitingom na Kosovu polju,jel nam to trebalo?Najgora stvar iz tih vremena je bila ta što je narod radio i pridonosio a ovi gore su sve razjebali i prodali.I onda je krenuo nacionalizam,katastrofa….Čim su se krediti otplačivali jeftino znalo se da je državi kraj,tko to nije iskoristio neka laje na mjesec…sad je gotovo…tko vam je kriv što niste znali iskoristiti ponuđeno pa sad “lajete” na sve strane…slika je realna a ne životna….tko to prati,taj i zna…

Svemir
Gost
Svemir
7 mjeseci prije

Brate, pa ja bih prvo trebao da spustim svoju svest na razinu inteligentne životinje da bih mogao da se poistovećujem sa nekom “masom” koja je kako ti kažeš započinjala rat na mitingu na Kosovu Polju 1987.

Alo?! Da li razumeš poruku ovog posta?

Tink
Gost
Tink
7 mjeseci prije

Mladen, bravo to je taj narativ, pa vi cete u bivsim zapadnim republikama bivse drzave za par decenija pisati ” historiju” po kojoj su Srbi rasturili Jugoslaviju, gde su granice

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

”i onda je kreuno nacionalizam” jao ……

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Prestanite više krasti nikove.
250 EUra nije plata zato što nemamo ili neznamo već baš zbog pojedinih u EU i NATO, zato što su oni samo vrijedni i zato što su oni centar univerzuma a ne Sunčevog sistema.

Ivo
Gost
Ivo
7 mjeseci prije

A Mozda je platz 200 eur Zato jer se vlast vec 30 godina vise brine o prekogranicnim problemima umjesto vlastitim !?

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Siniša molim te lijepo nam objasni zašto misliš da su niske plaće na Balkanu uzrokovane isključivo utjecajem Europe?

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Pa dokle ćete više tražiti da vam se ponavlja….konju se bolni ne bili samo dva puta ponovi i on skonta a vi iz dana u dan isto pitate.

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Sve mi jasno znači da ne znaš točno objasnit, a to je samo potvrda onog što si i sam prethodno napisao. Nemam se namjeru raspravljat a kamoli vrijeđat, no time si samo samome sebi uputio prethodno navedeni epitet..

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Mi ovde ne pišemo, mi smo ovde prinuđeni da vam crtamo.

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Siniša pobogu samo djeca crtaju, a odrasli civilizirano pišu. Ne vidim u čemu je tim nekima, kvazi zdravog razuma zadovoljstvo druge vrijeđat. No nema veze, ionako sam indolentan na nebuloze i nečija mišljenja.

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

Sinke opusti se, živite u harmoničnoj državi koja postaje vojna velesila sa omiljenim predsdnikom koji ima bolje izborne rezultate i od Putina i od Lukašenka..mi vas ne želimo dirat… ako ti kažem zašto bit ću neugodan i prost

radio Europa
Gost
radio Europa
7 mjeseci prije

Siniša@
neznamo ispravno pisati ubuduće “ne znamo “

Kgfjč
Gost
Kgfjč
7 mjeseci prije

Eu će uzeti naše mlade da im rade, a onda kupiti praznu zemlju za kikiriki. Na hrvatskoj obali se stranci kupaju, a hrvati konobare.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Xahaxa oplakah ovaj komentar, toliko debilizma u par riječi još ne pročitah niti čuh…..inženjeru kapa do poda.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Da li si ti narkomane svjestan koliko ie de.i.lan tvoj komentar, apsolutni si pobjednik za moga vakata na ovom portalu.

DažBog
Gost
DažBog
7 mjeseci prije

Sinisa, Fiksler je “nas odavL’e” pa malo sada zavlaci i Hrvatima. Vraća mu se familija sa BI pa mu malo ćuna raste.

DažBog
Gost
DažBog
7 mjeseci prije

Tacno fiksler, nisi isao u Srbiju da silujes i pljackas vec si to cinio u lijepoj svojoj

Baba
Gost
Baba
7 mjeseci prije

Trol “Ivo”

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
7 mjeseci prije

@Ivo
Nisi ti Ivo zarađivao u bivšoj Jugoslaviji 250€ već mnogo više pa ti to nije valjalo ( ako si tada i bio rođen ), uslove tvog življenja ne stvara EU već ti glasanjem za one koji će ti voditi državu , ako glasaš za lopove,kriminalce,budale itd. onda i ne možeš tražiti ništa bolje od 250€ ! Kada je ta EU tako dobra ( ne kažem da nije u nekim stvarima ) zašto stara ostrvska kurva pobježe iz nje , Englezima možeš reći i da su smeće i ološ i najgora nacija na svijetu ali nikako i nikada da su glupi i da ne znaju šta rade !

Livija
Gost
Livija
7 mjeseci prije

Naravno da Ivo nije zarađivao u Jugoslaviji nego u inozemstvu a što je vidljivo iz nekih njegovih komentara. Koliko sam primjetila neki su rekli da je i dezertirao što me se ne tiče ali očito je imao razloga za to. Obično oni koji su u vrijeme Juge išli raditi vani radili su i njihovi roditelji vani jer to vuče jedno za drugim. Inače složila bih se sa Vama Kajzer i što se tiče engleza ali Ivo ih vjerojatno mrzi iz razloga jer nije nikada upoznao engleze a možda čitao o vjerskim razlikama između engleza i iraca, kaolika pa vjerojatno sa tog stajališta ne podnosi engleze kao protestante za razliku od iraca iako mislim da on nije ni katolik po vjeri . Dosta mi se čini proturječan taj Ivo.

Magnum
Gost
Magnum
7 mjeseci prije

x@y
Nije ti dosta što si sad @radio europa, @ivo, nego i @Livija!!!
SMRDIŠ

Livija
Gost
Livija
7 mjeseci prije

g.Ivo ja ne znam kako Vi uopšte možete druge pozivati na odgovornost za korišćenje različitih nikova ako to Vi prvi radite, dakle Vi pišete pod tuđim nikovima i to ono što ta osoba ne bi nikad napisala.
I još vrijeđate sada i mene. A sada ste Magnum. Sram Vas može bit!

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Magnum
Neko vrijeme sam se pitao, sto mu treba toliko imena, pogotovo, komentari pod tudjim imenom, ali, netko je lijepo objasnio. Tip se srami samog sebe, zato stalno nesto serucka, jer ni nema svoje misljenje iza kojega bi argumentirano stajao. Tuzno je kad si u svadji, sam sa sobom, tu nista ne pomaze.

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Ivo
Ne vjerujem da navedeni… recimo, tip, radi za redakciju, jer on ocito truje ovaj portal, ali, zasto ga na neki nacin ne ogranice, nije mi jasno.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
7 mjeseci prije

pa moj je dojam da je i logicno.com dio toga

Ivo
Gost
Ivo
7 mjeseci prije

x@y/džeki, ne koristi moj nick i ne objavljuj svoje gluposti pod njim. Dođi po brnjicu hitno!

Ivo
Gost
Ivo
7 mjeseci prije

džeki/x@y/multinick, europa je itekako trula, čim je spala na to da koristi trolove poput tebe da je brane, kradući pri tome tuđe nickove. U kućicu i ne kevći, pogani nakote.

DažBog
Gost
DažBog
7 mjeseci prije

Ivo je dobio i ekavsku ,bre, inacicu. I ovu minjdzacicu ce biti vezati uz kucicu. Ivo_oridjidji bit ce ti mijenjati nik. Evo neko glumata od srba da si ti.Sadasnjim srbima je ocito draze biti rob nego grob. Al’ se vremena mijenjaju.

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Ovo opet idiot koristi Ivin nick.

Miki
Gost
Miki
7 mjeseci prije

Bosna nije u EU!

mladen3x
Gost
mladen3x
7 mjeseci prije

Ovo je isto kao kad netko iz SAD-a dođe u Hrvatsku i pokloni Kiowa Warrior,nema tu kruha…..razjebali su nas do bola a mi to ne priznamo….Kada me u svijetu pitaju od kuda sam,kažem iz Detroita,pitaju koji dio,kažem,Hrvatska,podružnica Detroita u vanjskim pitanjima….

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Kgfjc
Nisam Srbin, ali, potuno podrzavam njihovu odbojnost prema NATO-u. Prije 20 godina ste ih bombardirali, spremni “vratiti ih u kameno doba”, a sada bi ih htjeli asimilirati u istu zlocinacku udrugu. Koji je argument, mozda Borg-ov “resistance is futile”? Gubite se dovraga i bestraga, i nosite svoje usrane MacDonaldse, i Coca-Colu. Mi, primitivci sa Balkana, imamo, cevape i burek, i vocne sokove.

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

pa ne znam baš da je NATO-u toliko stalo do integracije Srbije u NATO ionako su okruženi nato zemljama

tihobl
Gost
tihobl
7 mjeseci prije

Atlantiste muci onaj S-400 sto je ostao u Srbiji.

DažBog
Gost
DažBog
7 mjeseci prije

Fiksler jel’ djaba il’ džaba

eks
Gost
eks
7 mjeseci prije

Kada se ufiksa, on ne razlikuje dj, od dž .

tihobl
Gost
tihobl
7 mjeseci prije

S-400 sluzi da porusi sve hrvatske, bosnjacke i kosovarske vojne avione – odnosno nicemu. Strani okupator ih je porusio bolje nego sto bi srbi ikad mogli.

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

)))) već sam mislio da si počeo ozbiljno pisat a onda sam pročito fenomenalni dio ”odnosno ničemu” —- al ono kao strateški kontra Mađarskoj Ruminjskoj kao jačim zračnim silama ne znam … koji je vojni potez nabave sve sile PVO sustava Srbije

Chosmos
Gost
Chosmos
7 mjeseci prije

Zato sto ce Rusija svoje interese na Balkanu opet prebijati preko naivnih ali zlih srpskih radikala. Ko ne negleda u povijest ona mu se ponavlja

Svemir
Gost
Svemir
7 mjeseci prije

Ti srpski radikali su oduvek bili na platnom spisku zapadnih službi sa ciljem da smisle i propagiraju onaj najgori vid, karikaturu srpskog nacionalizma koji će najviše štetiti samoj Srbiji. I u tome su uspeli i ceo svet se smeje. A da predstava bude još ludja, iznedrili su “naprednjaka” Vučića, očiglednu marionetu zapada.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Čiji god da jesu srpski nisu.

odfvaefviuewifvrwierfniwefwjefw
Gost
odfvaefviuewifvrwierfniwefwjefw
7 mjeseci prije

Dobro vidiš Svemir, ovo za šešlije.

eks
Gost
eks
1 mjesec prije

Svemir, ti zaista lupetaš .

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

pa kako onda dobije više glasova i od Putina i od Lukašenka ..vi njega obožavate al se pravite blesavi

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Radikala…nemoj mi reći da Šešelja smatraš za nekoga relevantnog među Srbima?
To te pitam kao clan SRSa od 1997. i koji bi tako rado video leđa Šešelju i zabranio Nikolu Pašića.

Chosmos
Gost
Chosmos
7 mjeseci prije

Cinjenica je da oni imaju veliku podršku srpskog stanovnistva, ako cak nisu u većini. To Srbi moraju riješiti izmedju sebe.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Šešelj apsolutno nema neku značajnu podržku, u pravu si ako pod podržkom smatraš radikalni recidiv Vučića ali oni i Šešelj su uništili Radikalizam kao što je Pašić sa Kraljem uništio Srbiju.

Ivan
Gost
Ivan
7 mjeseci prije

Podrska vecine? Daleko, daleko od toga. A da trebamo to sami resiti, to si skroz u pravu.

Tink
Gost
Tink
7 mjeseci prije

Za vas je cinjenica nesto sto ima podrsku 3% gradjana, aferim

Konobar
Gost
Konobar
7 mjeseci prije

Srbija je prokazana onog trena pre 500 godina kada nije poslala svog predstavnika na poklonstvo kod Pape kojim bi priznala njegovu vlast nad Srpskom Pravoslavnom Crkvom (Rusi su poslali svog predstavnika), a sto je bilo uslov za slanje vojne pomoci pred nadiranjem Turaka. Papa to nije mogao da oprosti i zato je Turska ostala na Balkanu sve do pocetka XX veka u cemu su je vojno i diplomatski podrzavale i Velika Britanija i Francuska (kao i u Krimskom ratu protiv Rusije 1856), cime je Zapad pokazao svoju neverovatnu mrznju prema neposlusnima i da su im blizi Muslimani i kad su osvajaci i koljaci, a sto traje do danas. Zato je Srbija pred izborom dobrovoljne predaje (totalnog unistenja kao kazne za stare “grehove”, ) i borbe za opstanak. Ceo XX veki nakon oslobodjenja od Turaka je prosao u istoj borbi za prezivljavanje, ovog puta protiv jos jaceg i jos goreg neprijatelja germanske Evrope i Nato pakta, a sto se na zalsot nastavlja i u XXI veku. Poslednja desavanja sa otimanjem imovine Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, odnarodjivanje Srba (96% stanovnika Crne Gore se pre 100 godina izjasnjavalo kao Srbi, ali takvi danas nemaju zaposlenje niti druga civilizacijaska prava), zatim najnoviji pokusaj Izetbegovica da odlukom Ustavnog suda u kojem o svemu odlucuju dva Muslimana i tri predstavnika Nato zemalja, otme zemlju Republike Srpske (i onda je proda Arapima), Hrvati u BiH zato nemaju svoj entitet, svoju Tv, niti sami biraju svog predstavnika u predsednistvu, uz otvorenu pretnju ratom Srbima, pa onda otimanje Kosova i Metohije, nekaznjeno primitivno ispoljavanje fasistcike ideologije u Hrvatskoj poslednjih par decenija (slicno baltickim zemljama i Ukrajini, nadamo se da ce Milanovic nesta promeniti), a sve u reziji USA i V. Britanije kako bi se izvrsio pritisak i pretnje srpskom narodu na ovim prostorima i na drzavu Srbiju.
U tom svetlu treba posmatrati borbu onog veceg patriotskog i slobodoljubivog dela srpskog naroda. Ovo je fakticko stanje u vezi sa Srbijom, pa samo da podsetim napadace na ovaj moj post, da je Srbija, kao jedina oslobodjena juznoslovenska drzava pre stotinjak godina bila uzor i nada, balkanski Pijemont za ostale juznoslovenske narode, pa se tako u njenim vojnim redovima u Prvom sv. ratu nasao i dobrovoljac A. Stepinac i mnogi Muslimani, a srpska oslobodilacka vojska cvecem docekivala u Splitu Rijeci, Zagrebu, Ljubljani . . . . Pokvarena zapadnjacka politika, u sprezi sa Vatikanom, je u medjuvremenu ponovo odradila svoje i metodom prisile i darova okrenula javnost na ovim prostorima i shire evropske zajednice protiv ruske i srpske “opasnosti”, ali svi koji umeju da procenjuju cinjenice, vide da je situacija potpuno ista kao pred Prvi sv. rat, naime, slovenske zemlje su okupirane od strane Nemacke (njihovog kapitala), a cela Evropa je okupirana od strane Nato-a (USA i delom V. Britanija). Bas kako je rekao istoricar Radovan Samardzic, uporedjujuci te dve epohe i nagomilanost neresivih problema, da, ukoliko se nekim slucajem i ne desi rat, jedna strana i u mirnom razvoju situacije (a to je Zapad i njegov drustveno-ekonomski sistem), gubi sve (nesporan je ekomsko-vojni napredak Azije, prvenstveno Kine, Indije, . . i rusko-kineskog saveza).
Pre nekoliko dana je kineski predsednik zahvalio Vucicu na podrsci Kini (verbalnoj, sta drugo mogu) da pobedi u borbi sa Korona-virusom i da ce Srbije pomoci koliko god moze iako je mala, a kineski predsenik mu odgovorio da Srbija jeste mala, ali da ima kicmu kao retko ko, pa i mnogo vece zemlje od nje. Zato povremeno Srbiji stizu i podrske mnogih poznatih intelektualaca sirom Sveta, istih onih koji Nato-pakti i brutalni kapitalizam dozivljavaju na isti nacin kao i vecina citalaca ovog portala.

Petar
Gost
Petar
7 mjeseci prije

Ti si pretpostavljam Srbin i voliš Srbiju i srpski narod, ali ta ljubav te čini neobjektivnim i pristranim, što je donekle razumljivo Mnogi pripadnici drugih naroda ex Yu drugačije vide Srbiju od tebe, ne zato što je a priori mrze, nego zato što im je povijest i praksa pokazala suprotno. Srbija nema tu kičmu o kojoj ti pišeš hvlospjeve, štaviše, kroz povijest je često mijenjala strane, a i vjeru, bila vrlo ponizna pred osvajačima, a okrutna prema slabijima, kad je osvajala. Koliko si pristran pokazuje i to da s pravom ukazuješ na primitivni hrvatski nacionalizam, a ne vidiš brojne primjere srpskog nacionalizma. Tebe npr. ne smeta što se vaš predsjednik nikad nije ogradio od svoje četničke prošlosti. Mogu samo zaključiti da su te razlike u gledištima nepremostive i da jedino što možemo je da ostavimo jedni druge na miru i pokušamo nekako naći neki suživot na obostranu korist, a sve drugo da batalimo.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Bome…ni ti nisi objektivan, to šta “priznaš” hrvatski primitivni nacionalizam te apsolutno ne čini objektivnim.

Grgica
Gost
Grgica
7 mjeseci prije

To je ona… Svi su u krivu a JA sam u pravu… Samo moja istina je istina…

eks
Gost
eks
7 mjeseci prije

Hoćeš reći da je zbog Fašizma i Jasenovca ? Zar je to bilo u Srbiji ?

Grgica
Gost
Grgica
7 mjeseci prije

Ne… bilo u Hrvatskoj nažalost.. Marionetska vlada koja je tlacila sve i svakoga..i Hrvati koju su im se suprotstavli su završavali isto kao i Srbi. I NIJE SAMO ZLOCINACKA ndh radila grozne stvari. Beograd je bio oslobođen od zidova i prije velikog rata. Moji stari su pričali da su se jednako bojali i ustaša i partizana jer su klali i ubijali i jedni i drugi.

Grgica
Gost
Grgica
7 mjeseci prije

Jbg.. Odgovorih ti ali mi izbrisaše komentar:-)

Madrid
Gost
Madrid
7 mjeseci prije

Nisi jedini

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

))))) dovoljno je reč da bez Britanije i Francuske i mladih admiralčića sa ruske vojne akademije u St Peterburgu, Srbi bi i dan dans bili turistička atrakcija na Krfu….

njofra
Gost
njofra
7 mjeseci prije

Konkretno gospodo! Kako EU nije truli politicki konstrukt?! Jedna Njemacka je u Eu, ulozila, brojke pisem a samo jednom sam procitao, 160 milijardi Eu a dobila nazad 120 milijardi Eu. Kazu to joj iide kao, Njemackoj, ulaganje u promidjbu! Jer zauzvrat je isisala mnoge milijarde iz EU na raznorazne trgovacke nacine. Pretezito sve ostale clanice EU su dobile vise Eu nego su ulozile! Moze li ovakav konstrukt postojati i biti zdrav? Meni tu nesto nestima. Znam da na Zapadu nema djabe nista a ono odjednom izvijesca da su neki nofci dobijeni na lipe oci 😀

basso
Gost
basso
7 mjeseci prije

Politicka slika svijeta se promijenila i jos uvijek se mijenja,tako da sada zemlje imaju izbor koju stranu da izaberu.Logicno je da se srbija okrene prema rusiji nakon nato bombardovanja.Srpski politicari samo glume da zele u EU,oni vrlo dobro znaju da nikada nece biti primljeni,a i sami su se vec odlucili za rusiju.

Bajro
Gost
Bajro
7 mjeseci prije

Samo mi reci Zasto je Srbija bombardovana

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Zato što živimo za to da “velikima” pokažemo 🖕

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Ako mislimo na istu…zapržila Milica kraj takvih kao ti.

Svemir
Gost
Svemir
7 mjeseci prije

Zašto? Da bi se smenila poslednja evropska socijalistička vlast koja nije dozvoljavala zapadnim transnacionalnim korporacijama preuzimanje državnih preduzeća, vlast nad centralnom bankom, i eksploatisanje rudnih bogatstava Kosova bez plaćanja fair cene.

To se rešilo bombardovanjem uglavno civilnih objekata od strane NATO pakta, i okupacijom Kosova. Posle bombardovanja fabrika su sve pokupovali za deset puta manje. Na zapadu se tako nešto zove “disaster capitalism”.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Malo pretjeruješ sa cifrom ali gledajući ko je posle pokupovao po Kosovo i Metohiji moglo bi se reći da jesi u pravu.

Čelik
Gost
Čelik
7 mjeseci prije

Jel to taj čuveni “genocid” u Račku kad je vojska poubijala teroriste po kućama a odmah ujutro dolazi engleski PR da snima i spinuje. Pa počinje “klanje” Šiptara, brojke od 200,000… I ? Posle rata strani forenzičari nalaze samo 3,000 ljudi mrtvih uključujući i Srbe. E to ih kara jer je ceo taj PR pukao.

I na kraju da sve bude zaslađeno, haški sud OSLOBAĐA Miloševića po svim tačkama. Dakle i to je na kraju farsa. E sad što je pola vas ovde već 30god naučeno da je on kriv i da su Srbi krivci pa ne biste baš da kvarite srbomržnju, to razumem. Ali eto podataka, pa vi sami razmislite.

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

ma da izmišljotine kao i Vukovar, Srebrenica i ostala stratišta……))))))

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

))))))))))))))))) a šta reč na ovakvu glupost nego se slatko nasmijat, nedaj Bože da spmenem genocid nad Albancima…. )))))))))))))))

basso
Gost
basso
7 mjeseci prije

Srbija je bombardovana zato sto nije htjela da uradi ono sto je zapad zelio.A zapad je zelio da bosna i hercegovina ostane jedinstvena drzava u kojoj ce zivjeti svi zajedno,sve nacionalnosti i sve religije.Za zapad nije opcija da bosnjaci muslimani ostanu sami jer oni smatraju da ce odmah dobiti jednu radikalnu islamsku drzavu u evropi.Sve sto je zapad do sada uradio,vodi u tom smjeru kao i ova zadnja odluka ustavnog suda bih.Ako dejtonski sporazum propadne onda ce vidjeti kako i sta dalje,u tom slucaju se zapad vrlo lako moze promijeniti od saveznika do neprijatelja.Dejtonski sporazum najvise odgovara bosnjacima,zato i ne razumijem politicare iz federacije koji zele da ga uniste.Nadam se jos uvijek da ce svi ljudi i sve strane u bosni da shvate da moraju zajedno dalje graditi svoju zemlju,respektujuci jedni druge.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Francuzi nam uporno govore….i ako priznate Kosovo niko vam ne garantuje da ćete biti primljeni u EU.

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

točno zašto bi jedna banalna stvar koju ste već trebali učiniti bila temeljni uvjet za ulazak u EU

Ivan
Gost
Ivan
7 mjeseci prije

To nisu nasi politicari, to je kolonijalna uprava podrzana od strane zapada. Nisa oni ne mogu da odlucuju, oni imaju slusati naloge i to je to.

Tom i dzery
Gost
Tom i dzery
7 mjeseci prije

EU je bastion demokracije,ljudskih prava,slobode i mjesto gdje njeni gradjani mogu zivjeti dostojno covjeka od svog rada i znanja.Medjutim u EU se doklatilo na milijune neradnika,lezilebovica,kriminalaca,vjerskih i ideoloskih fanatika.Svi bi oni leba bez motike i zivot bez odgovornosti kao sto su zivjeli u svojim vukojebinama iz kojih su u Europu dosli traziti azil ili kao ekonomske i rstne izbjeglice.
Europa i da hoce nema sto pljackati po balkanu,jer su domaci skakavci u ovih 30.godina sve opljackali,jedan veci Europski grad ili tvrtka ima veci proracun od kompletnih balkanskih nazovi drzava,tako da ne znam o kakvoj bi se tu pljacki moglo raditi,odnosno sto bi se to moglo pljackati u sirotinjskim nedodjijama.
Rusi su idealan partner za balkanjerose jer imaju isti nivo svijesti,to je svijet kriminala,ne znanja,ne rada i ne odgovornosti.Misljenja sam da bi Europa sa olaksanjem trebala predati balkan pod rusku cizmu,dakle pozdravljam posjet glavnog ruskog dzenerala balkanu i zelim im sto prije prikljucivanje rusiji,sretan vam put,u Europi niko nece plakati za vama ,vjeruj te mi na rijec.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Djeluju bobice…

Siniša
Gost
Siniša
7 mjeseci prije

Jako Dobar komentar !!!!
Jos samo za Dodati. .
Cijela ta Ekipa nema ogledalo da se pogledajte I uvidi da grijesi
Fura se na svoju ideologiju I mitomaniju I samo krivi cijeli Svijet koji ih ne razumije
Spremni su unistiti unuke da ostvare snove djedova

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

?
Samo da te pitam…čije unuke?

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije

Koji si ti genije, “Europa i da hoce nema sto pljackati po balkanu”, mislis nije vise nista ostalo posto su sve vec opljackali?

posmatarc
Gost
posmatarc
7 mjeseci prije

@Tom i dzery
Napokon komentar u skladu sa nick-om!

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
7 mjeseci prije

Vrati se ti radije crtanim filmovima, kleklanju i zurenju u hollywoodske limunade……..

Tink
Gost
Tink
7 mjeseci prije

Tom, sto vi niste neko ko odlucuje pa da nas “brizna” unija pusti napokon da se prikljucimo po slobodnoj volji kome zelimo, pa neka nam bude kako bude a vama srecan put u blagostanje, ihh iz vasih usta u briselske i vasingtonske usi😀. Samo bojim se da ce to tesko ici. Oni nas toliko “vole” da nam ovako zabludelim i nezrelim nikako nece dozvoliti da srljamo u propast i jadni silan novac i energiju ulozise u to, eto samo da nas spasu. Sta cete “ljubav” nema razum, ona je iracionalna

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

najbolji potez bi bio da su Rusija i Bjelosrusija primile Srbiju u Federaciju 1999. kad je pok. Milošević to službeno zatražio

Riddick
Gost
Riddick
7 mjeseci prije

Istina je da što se tiče vojske, remonta i nabavke nove opreme i naoružanja mi nemamo drugog izbora nego da nabavimo od Rusije, zato što skoro sva zaostavština JNA je sovjetskog porekla, a prelazak na zapadnu opremu i preobuka bi bila skupa, rusko polovno ili novo naoružanje ima najbolji odnos kvalitet cena u svetu, a sa druge strane čak i da kupimo neku Američku ili Nemačku vojnu opremu zbog političkog antagonizma po pitanju Kosova rizikujemo da nam otkažu tehničku podršku baš onda kada nam bude naj potrebnija, tako da je vojno tehnička saradnja sa Moskvom jedina realna stvar, da nije toga morali bi smo da mnoge rodove vojske ugasimo zbog nemogućnosti obavljanja zadataka.
Vičić i ljudi oko njega su pro zapadno orijentisani, mi smo potpisali IPAP sporazume koji predstavljaju najviši mogući nivo saradnje sa nato a da nismo članica nato, dok Rusima u humanitarnom centru u Nišu nismo dali ni diplomatski status i ako svakog leta kad izbiju požari u Srbiji samo iz Rusije dolete vatrogasni avioni nema ih iz Nemačke.
Možda najveća greška je bila 2001 godine nakon petooktobarskih promena, kada je Ruska vojska bila na Kosovu da su naši prihvatili Rusi su mogli da imaju svoju zonu odgovornosti na severu Kosova gde je većinsko Srbsko stanovništvo i bilo bi mnogo manje problema.

Bajro
Gost
Bajro
7 mjeseci prije

A zasto ce vam uopste oruzje?
Kad je to vas neko napao?

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

2013. Vlada RH je potpisala sporazum sa srpskom vladom o suradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa. Jedna od stavki jest, i pružanje protupožarne zaštite s hrvatskim kanaderima u slučaju velikih požara u Srbiji. Ne mora iz Njemačke doće iz rvacke

eks
Gost
eks
7 mjeseci prije

NATO i CIA uspeli su u Srbiji, posebno u Beogradu, stvoriti jaku petu kolonu, koja se predstavlja kao demokratska opozicija. Predvodnici pete kolone – Sergej Trifunović, Nenad Čanak, Djilas, Jeremić , Šutanovac(vodeći NATO agitator i plaćenik) , svi oni , radi otimanja vlasti u svrhu pljačke Srbije, ušli su u savez sa silom tame . Rusija smeta svim rusofobima , jer je spremna da pruži pomoć legitimnoj vlasti , kako bi se odbranila od žestoke kampanje , koju protiv nje vode državne mafije zapada, na čelu sa USA i VB .

Malomorgen
Gost
Malomorgen
7 mjeseci prije

Kod vas legitimna vlast ne krade????….. 😂😂😂

Ivan
Gost
Ivan
7 mjeseci prije

U Srbiji nema legitimne vlasti, samo privid iste.

Alex
Gost
Alex
7 mjeseci prije

Što više blijede uspomene na SSSR,to su Rusi sve više dobrodošli na Balkan,jer dok Ameri nude šuplje fraze i lažna obećanja,od Rusa stiže konkretna pomoć i energenti po bratskim cijenama. Prodane hrvatski dupelizci,klečeći pred Zapadom,vode zemlju u propast,a narod se iseljava,čak i na Istok.

Grgica
Gost
Grgica
7 mjeseci prije

Zato je Hrvatska puna Srba…

Grgica
Gost
Grgica
7 mjeseci prije

Zašto ne idu onda na istok raditi.. Ne poznajem nikoga tko je otišao na istok nego samo što dalje na zapad… Oduvijek je bilo da jači kači.. Na jacoj strani je kapital i ljudi bježe di im je bolje.Kad taj istok bude kao zapad onda ćemo svi tamo bježati i očiti ćemo ruski.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
7 mjeseci prije

Anarho ili ko već jutros zakasnio na posao pa lokalni jazavci izgmizili iz smrdljivih rupa.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
7 mjeseci prije

Članstvo u EU nije nikakva garancija da češ imati veču platu i bolji istandard. Hrvatska je lepo dokaz. Od kad je ušla u EU, plače ne idu na gore, standard pada, a svaki mesec ode iz države preko 5000 mladih ljudi. isti slučaj je sa Bugarskom, Rumunijom i još nekim članicama EU, koje su htele živjeti od evropske milostinje. A evropska milostinja ne postoji. Uz to moram izricito napomenuti, da je Hrvatska zapadnim državama prodala ili poklonila sve šta je imala vrednoga. Skoro nema više hrvatskog otoka, koga nebi pokupovali stranci. Slično se dešava i sa hrvatskom rodovitnom zemljom. Stranci sve pokupe ali standarda živora domačih ljudi ne podižu. Dapače, oni ga snižavaju na minimum.

Grgica
Gost
Grgica
7 mjeseci prije

A koji je to naš otok prodan baš me zanima….vecina zemlje na otocima je u vlasništvu domaćih ljudi… Ne kužim.. Hotelski lanci većinom jesu u vlasništvu stranih grupacija ali i to se dobro prodali. Plaće u Hrvatskoj rastu i to osjetno baš zbog manjka radne snage. Znači meni je u zadnje 2 god plaća narasla 2 tisuće kuna i sad sam na 7000,a prije 5 g sam radio za 3.500 ili 4000.u mom jebenom selu obični početni konobar dobije 6000kn plaću.. Samo reci uvjete i dodji raditi. Mnoge stvari su bolje pogotovo od kada smo u EU.. Zahvaljujući fondovima iz Europe većina zgrada ima nove fasade. U mom kraju svako selo ima igralište sa umjetnom travom… Ljudi otvaraju firme poticani europskim novcem.. Žena mi je dobila subvenciju EU za glupost od posla. I dobro je što nam je vlada kontrolirana od EU jer ovi naši mlatimudani od političara moraju barem malo paziti što rade. Neki kažu ali da kao više mi damo EU novaca nego što nam oni vrate što i nie tako loše jer oni barem nešto daju dok bi naši političari sve podijelili između sebe. Nisam preveliki ljubitelj zapada ali mnoooogo je bolje nego bez njih. Lp

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

)))) nema hrvatskog otoka …gadna vam se propganda servira preko Drine …..

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
7 mjeseci prije

Balkanci su svi jedna te ista zaostala govnarija, koja je u mentalnom smislu još uvjek na plemenskom ili čak pečinarskom nivoju. Političari se ne birajo po pameti i znanju, nego po izgledu, poreklu i izkvarenosti. Što je veči mafijozo i nacionalista, to ga zaostali balkanci više cjene.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
7 mjeseci prije

Balkanci su tako duboko zaronili u govna mitomanije, nacionalističke i vjerske mržnje, da če jim trebati 500 godina, da se tih govana riješe. Hrvatska je lep primjer kako korumpirani političari s pomoču mitomanije mogu da unište državu i narodu opljačkaju sve što se opljačkati može. Slovenci i Srbi nisu ništa bolji, a o muslimanima, Šiptarima i Makedoncima bolje i da ne govorim. Prodali bi se za jedan euro.

Miki
Gost
Miki
7 mjeseci prije

Sve stoji što si napisao. Dodao bi samo da po mom skromnom mišljenju nema do srpske mitomanije. Ne htjeti vidjeti ono što je očigledno, nego radije lagati i ubjeđivati sebe i druge u laž.

puki
Gost
puki
7 mjeseci prije

Dovođenje ruskih predstavnika u Srbiju je kozmetika, da se zavara onaj pravoslavno-konzervativni dio srpskog stanovništva, tradicionalno naklonjen Rusiji i podozriv prema Zapadu. Međutim, Vučić i ekipa su igrači Zapada i duboke države, kao i Kolinda, Plenki, Milanović, Josipović i svi ostali kod nas. A to što se “liberali” u Srbiji ljute,– to su sorosčad. I sve to je gluma i igrokaz. To je slično, kao kada se naša sorosčad iz Index i brojnih NGO-ova, stalno ljuti na Kolindu i Plenkija, a ustvari svi rade za iste gazde: i Index, i Kolinda i Plenki…
Vučić je blefer kao i Cipras. Cipras je prije 5 godina, grmio da će GRčka izići iz EU, pa se tako više puta kozemtički demonstrativno sastajao sa ruskim predstavnicama i na kraju je pokazo svoje pravo lice Sorosevog trola: prodao je Grčku lihvarima i primao migrante bez ograničenja, tako je Grčka propala država. Međutim, da su Vučić i njegova ekipa doista za Rusiju, onda bi Srbija raskinula ugovor sa EU o pridruživanju, onda on ne bi postavljao lezbu treniranu u Washingtonu, za premjerku Srbije (koja je preklani bila pozvana na skup Bilderberga) i onda ne bi ugađao guzoljubcima po nalogu Brisela i omogućavao im njihove LGBT parade u Beogradu, protivno volji većine srpskih građana.

Tink
Gost
Tink
7 mjeseci prije

E Puki, da je Srbija geografski na mestu Bugarske ili Grcke vidjeli bi da li je Srbija doista uz Rusiju, ovako mora se balansirati i prezivjeti. I pored svega, Srbija nije uvela sankcije Rusiji, jedina u Evropi, najveci je kupac ruskog oruzja u Evropi, najbolje politicke odnose ima od svih evropskih drzava. Malo li je u postojecim okolnostima opkoljenosti Nato drzavama. Srbija bar privid stvara bliskosti sa Rusijom,za razliku od ostalih okupiranih drzava Evrope(i Srbija je okupirana naravno) koje nemaju smelosti da odrzavaju normalne bilateralne odnose sa Rusijom. Sojgu je neki dan docekan kao car, sta mislite kako je to primljeno u Nato stabu, za sve to ce nam biti isporucen nato racun(C Gora, BiH trenutna dogadjanja) ali j..iga lepo je osetiti se covekom, slobodnim covekom pa neka kosta. Za malena je zemaljsko carstvo i sama borba za slobodu je bolja od vecne uluge podguzne muve.

Kraljević marko
Gost
Kraljević marko
1 mjesec prije

Cipar je veći kupac od srbije per capita..sori samo mala digresija

Svemir
Gost
Svemir
7 mjeseci prije

@puki: Sve tačno i očigledno svima koji su u stanju da vide.

Монах Аналойный
Gost
Монах Аналойный
7 mjeseci prije

Логично.сом если ето Святий Юрий или католицизмы другой VITEZ.

Монах Аналойный
Gost
Монах Аналойный
7 mjeseci prije

Святый . Юурый од бухарского манастира?

Монах Аналогний
Gost
Монах Аналогний
7 mjeseci prije

Каторий ето VITEZ, святые Юрий об Болгарии илы каторый другой?

Monah Digitalni
Gost
Monah Digitalni
7 mjeseci prije

Lici na Sv. Jurja is bugarskog manastira.

Perun
Gost
Perun
7 mjeseci prije

NATO ne nudi sigurnost ,poslije konferencije u Munchenu i poslije masakra u Hanau Njemacka ne moze sa sigurnoscu reci ,,Europa” je pod okriljem Nato-a sigurna od ispada (citaj excesa extremnih org. ili pojedinaca)….Ako je Sojgu dosao u Beograd ne znaci da nece posjetiti i ostale zemlje u okruzenju u bliskoj buducnosti…..Liberalizmom se siri strah i panika pod izlikom ostvarivanja ljudskih prava u zajednicama koje liberalizam dozivljavaju kao ,,drang nach osten” …A sta reci za tradicionalne Srpske prijatelje Francuze pa i oni su kacili bombice za vrijeme Nato bombardovanja….Sjediste Nato-a iz Napulja premjesteno je UK ,boga pitaj zasto ….Vatikan ne kaznjava pedere i pedofile u vlastistim redovima pa zbog toga podsjeca da Kurija visi lici na Lozu Veikog majstora masonerije nego na Crkvu ….Crnogorcima se nesto snilo ,pa im se dogadja Milo i kralj Nikola …..A u Lijepoj nasoj casove pjevanja na predsjednickoj inauguraciji drzi senilna baba Josipa Lisica cije pjevanje vise lici na ,,Zdravo Marijo milosti puna… bog stobom i s tvojim pjevanjem psalma,, Lijepa Nasa ”’ na metodisticki nacin sa artikulacijom na improvizaciju, jer jazz pjevaljka Josipa ima Alzheimera u glavi pa je zabrljala na nastupu a gazu je spremila kao da se nista nije dogodilo…..P.S Liberalizam je mrtav zivio liberalizam …Rodjace Standard je pokvario ljude ,sto to rade prde u prasinu*Branimir ,,Johny” Stulic

Perun
Gost
Perun
7 mjeseci prije

EU ima pendreke ali nema dzandare i tek treba stvoriti dzandarsku elitu kojna bi trebala stititi kvazi Europske vrijednosti ….
P.S Inerpol se zabavlja narko dilerima a ne dilerima extremizma ( citaj desnijeh i lijevijeh ridikula ) …Kako objasniti posjedovanje legalne dozvole za oruzje u rukama krvnika iz Hanaua u Njemackoj …..Amok nije to nista drugo samo amok…
Borbeno ludilo posuto zlatnim prahom da izgleda ljepse i uocljivo za puk

Meštar
Gost
Meštar
7 mjeseci prije

Srbi su imali odličnu diplomaciju i vrhunske političare. A onda se vlasti dočepao Milošević koji se nije znao orijentirati u vremenu. Cijene takvih promašaja koje je on napravio Srbija će dugo plaćati. Rusi igraju svoju igru i potpuno mi je nejasan iracionalni odnos koji srbijanski političari imaju prema njima. Crnogorci su me iznenadili sa svojom diplomacijom. Pokazali li su se puno spretniji od Srbijanaca. Onako mali i malobrojni podsjećaju me na Dubrovnik u srednjem vijeku.

Perun
Gost
Perun
7 mjeseci prije

Netko u Srbiji navija Za Crvenu Zvezdu neko za Partizan a ja sam navijac FK Radnicki Nis ,samo bog zna zasto je to tako mozda radi FK Buducnosti i FK Slobode…..P.S Za NK Slaven vezu me emocije A Za NK Hajduk bijela boja …..I nakraju NK Dinamo da ne kazu da sam pokvarenjak plave krvi….U tom pogledu trebalo bi ubrzano uključiti republike bivše Jugoslavije sada drzave u protjerivanju NATO-a. Uspjesi su, kako kažu, evidentni, što se vidi iz prilozenog materijala i dnevnopolitickih dogadjanja u regionu i okolici….razbiti informacijsku blokadu koju promovira NATO- pakt i visokog,viseg i najviseg predstavnika NATO-a poslat tamo odakle je dosao( citaj u tri P.M)….A ove koji saradjuju sa NATO majmunima proglasiti sestom kolonom ili sestokolonasima i izdajnicima *naroda ( citaj ,,naroda” u mnozini)

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
155
0
()
x