ZAŠTO SE KRIJE – Wuhan i detalji o smrtonosnoj pošiljci patogena iz Kanade

Virus
15 komentara

Dok su navodno kanadski zvaničnici objašnjavali da pošiljke virusa Ebola i Henipeh u Kinu nisu povezane sa izbijanjem koronavirusa, jedan je epidemiolog opisao razvoj događaja kao “alarmantan”.

Pošiljka virusa ebole i henipeha poslana je iz Nacionalne laboratorije za mikrobiologiju Winnipeg, Kanada, na Institut za virusologiju Wuhan početkom 2019. godine, prije nego što je izbila globalna koronavirusna kriza.

Mediji takođe napominju da je “jedna od naučnica koja je uklonjena iz laboratorija u Winnipegu zbog istrage RCMP-a prošlog jula” očigledno odgovorna za izvoz patogena, dodajući da su dr Xiangguo Qiu, njen suprug Keding Cheng i njeni studenti iz Kine uklonjeni iz „kanadskog laboratorija nivoa 4 zbog mogućeg „kršenja sigurnosti“.

Kanadski zvaničnici insistirali su da pošiljka nije povezana sa izbijanjem COVID-19 ili istraživanjem vezanim za pandemiju.

“Administrativna istraga nije povezana sa isporukom uzoraka virusa u Kinu”, izjavio je Eric Morrissette, šef odnosa sa medijima za Health Canada i Kanadsku agenciju za javno zdravlje. “Kao odgovor na zahtjev Instituta za virusologiju Wuhan za virusne uzorke virusa ebole i henipah, Agencija za javno zdravlje Kanade (PHAC) poslala je uzorke u svrhu naučnog istraživanja 2019.”

Međutim, profesor prava i epidemiolog sa Univerziteta u Otavi po imenu Amir Attaran, ovaj je događaj nazvao “alarmantnim” i čak “potencijalno opasnim po život”.

“Imamo istraživača koga je RCMP uklonio iz najviše bezbjednosne laboratorije koju Kanada ima iz razloga koje vlada ne želi da objelodani. Obavještajna informacija ostaje tajna”, razmišljao je. “Ali ono što znamo je da je ona, prije njenog uklanjanja, poslala jedan od najsmrtonosnijih virusa na Zemlji i više njegovih vrsta da maksimizira genetsku raznolikost i maksimizira ono što bi eksperimentatori u Kini mogli da urade sa tim, u laboratoriju u Kini koja izvodi opasne funkcionalne eksperimente. A sve to ima veze sa kineskom vojskom.”

Dok medij opisuje porast funkcionalnih eksperimenata koji uključuju prirodni patogen koji je „doveden u laboratoriju, napravljen da mutira, a zatim procijenjen da li je postao smrtonosniji ili zarazan“, Attaran napominje da se većina zemalja suzdržava od obavljanja takvih eksperimenata, jer ih se smatra previše opasnim.

“Laboratorija Wuhan ih radi i mi smo ih snabdjevali virusima Ebola i Nipah. Ne treba biti genije da se shvati da je ovo nepromišljena odluka”, rekao je. “Izuzetno sam nezadovoljan kada vidim da je kanadska vlada podijelila taj genetski materijal.”

Kina je postala prva zemlja na svijetu koja se suočila sa koronavirusnom krizom pošto je epidemija COVID-19 prvi put prijavljena u njenoj provinciji Hubei. Posljednjih mjeseci, Washington je više puta optuživao Peking da zadržava informacije o epidemiji u ranim fazama, optužujući ga za širenje bolesti – optužbe koje Kina oštro demantuje.

kanadakinaKoronavirusWuhan
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
3 godine prije

Ali ovo je mutirani, evropski, virus.
Boycott Europe!

Brave new world
3 godine prije

Nadj**ebavanja oko porijekla se nastavljaju.
Nikakve koristi od toga nemaju oni koji su se premjestili na gornju adresu.
Neki su zaradili, većina je popušila, među ljudima se šire pitanja tipa-vjeruješ li u koronu-čime je ova boleština dobila status dilema poput- vjeruješ li u vanzemaljce.
Za 10 godina će opet neka kriza ili rat jer ludila se ciklički pojavljuju.
Zahvaljujući internetu svi smo postali super pametni i sve znamo, jedino nikako da uđe u glavu da se ne kockamo, kurvamo, ogovaramo, krademo, varamo, ubijamo itd.
Najobičniji mali čovjek uvijek odgovoran za sve i vazda će to biti.

farre
3 godine prije

Korona je zapravo WWIII. Ako razmislite kako ćeš uopće zapaziti da je treci svjetski rat počeo, mislio sam da je početi sa obaranjemn satelita ili “slučajnim” rušenjem zrakoplova, a zapravo je došao uz pomoć bio-oružija (zapravo ne potpuno tačno jer sa ratovi između druge dvije Supersile već neko vrijeme vode (vidi npr. Siriju i Ukrajinu)). Sirija (ali i Ukrajina) su samo prve bitke treceg svjetskog rata i svaki od aktera igra jako komplikovane igre da taj rat ne bi presao u sve-globalnu fazu. To je kada se dva boksera pred mec mrko gledaju preko stola, a ispod stola pokusavaju protivnika sto jace udariti po jajima. Ovaj rat je najavio americki general Hodges prije neku godinu dana na njemackoj televiziji, kada je rekao da je rat sa Kinom u sljedece 2-3 godine neizbjezan ida nije pametno od trumpove administracije da ispostavlja racun od 1 Milijarde € Njemackoj (za zastitu i odrzavanje… Čitaj više »

RENEW
3 godine prije

Ti so bolj nevarni kot SARS. Shi Zhengli in Ralph Baric dokazano znata v takšen virus spraviti dele virusa HIV in potem imamo nekaj zares groznega.

RENEW
3 godine prije

Shi Zhengli in Ralph Baric znata iz tega narediti pekel.

RENEW
3 godine prije

Zerohedge pravi, da so Kitajci zahtevali pravilno označevanje in pravilno pakiranje. Fauci (to je tisti lopov v družbi lopova Trumpa) je pa nevarne patogene pošiljal po pošti. Judy Mikovits je povedala, da so Fauci in njegova tolpa takšnele patogene pošiljali po navadni pošti. Zdaj pa rabimo samo še radovedno poštarico, ki v vsak paket vtakne svoj radovedni nos. Si predstavljate, da poštarica vtakne nos v EBOLO, HENDRO, HANTO ali pa v virus poimenovan po nemškem mestu Marburg.

Max
3 godine prije

Evo još jednog kandidata za širenje zaraze Kanada….

Ad astra
3 godine prije

Neki ljudi vole teorije zavjere. Zašto je teško prihvatiti činjenice? Da li se kroz teorije zavjere pokušavaju abolirati oni koje netko simpatizira? Sve same pretpostavke temeljene na pretpostavkama. Polemizirat s teoretičarima zavjere je slično kao osporavati nekome religijska uvjerenja.

Armagedon
3 godine prije

Ovo je sve teorija zavijere , svi citate beznade interneta , ne pokusavjte biti pometni jer vam je to zabranjeno i to nije Demokratski. Svi koji kazu da je virus prepravijen i pusten bi ce progonjeni , pronadeni i zatvoreni , kazne ce biti ogromne . Morate prihvatiti da je za sve kriv Tramp , on je pojeo sismisa , a prije toga nije oprao ruke . Posto ne dolici za jednog presijednika drzave da ne pere ruke i ne nosi masku , moramo ga smijeniti jer je zarazio cijeli svijet. Ovo je jedan od razloga da vas svih moramo cijepiti i cipirati da se ne pranje ruka prilikom konzumiranja sismisa i ostalih gmizavaca ne dogodi nova pandemija . Sada nazad u karantenu , nedopustamo sex ,kolzumiranje tekucina , hrane i disanje bez maska , ne izlazite u vrtove , maslinike i plaze . Svako opiranje bit ce kaznjeno eliminiranjem… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI