Zašto se teroriste ubija prije nego ih se pokuša uhititi i da kažu što znaju?

ispitivanje
60 komentara

Kada je u pitanju islamistički terorizam i tragične posljedice napada u Europi sve se može razumjeti, čak i brutalnost policije prema teroristima. Slično je bilo tijekom ’70-ih u Italiji, za vrijeme takozvanih ”Olovnih godina”, kada su karabinjeri i policija na punktovima bez upozorenja pucali na svaki sumnjivi pokret vozača u zaustavljenom vozilu. Stradali su čak i nedužni civili, koji nisu znali da na upravljaču moraju zadržati lijevu ruku, a onda izvoditi vratolomije i nekako desnom rukom iz pretinca izvaditi saobraćajnu i vozačku dozvolu. Neki koji su, po navici, krenuli lijevom rukom u pretinac, bili su napunjeni olovom, budući da snage sigurnosti nisu znale ima li u pretincu zaista dokumente ili će posegnuti za oružjem. Dakle, s jedne strane se može razumjeti ovakvo ponašanje.

Međutim, danas, na crvenu razinu opasnost na ulice ne izlaze policajci pripravnici ili karabinjeri ročnici, mahom dvadesetogodišnjaci i bez ikakvog iskustva, nego operativci tajnih službi i protuterorističkih postrojbi, što već mijenja stvar.

Zbog čega ovaj uvod? Naime, ovdje nije riječ o strahu policajaca s nekoliko mjeseci službe, nego o profesionalcima koji su prošli najbolje i najteže obuke za rješavanje ovakvih situacija.

Stoga se legitimno zapitati zašto se teroristi, koji bi mogli biti uhićeni i onda ispitivani kako bi pronašao organizator napada, sustavno ubijaju?

To su se neki pitali još u vrijeme dok su gledali likvidaciju Ahmeda Coulibalyja ili Anisa Amrija, odgovornog za masakr u Berlinu, kojeg je talijanska policija ubila u jednoj od avenija Milana.

Isto pitanje se otvara kada se gleda video kojeg je objavio španjolski El Pais, na kojem se vidi kako profesionalci i operativci na šetalištu u Cambrilsu u Španjolskoj ubijaju navodnog “terorista”, koji podignutih ruku, sa živopisnim prslukom s priloženim “eksplozivnim štapinima”, koji su se pokazali bezopasne plastične boce.

”Terorist” u Cambrilsu je imao isti ”eksplozivni prsluk” kao oni u lipnju ove u Londonu, kada su islamističke teroriste susjedi opisali kao ”skupinu običnih pijanaca”.

Naravno, tijekom uhićenja i pod psihozom i najbolji profesionalac uvijek može izgubiti razum i okolnosti vidjeti ne na način kako su ga učili tijekom obuke i likvidirati vrijedan izvor za širu istragu.

Ni teroristi ne zaslužuju bolje postupanje,  iako je za njih ovo nagrada. Prvo, poginuli su ”na Allahovom putu” i u očima svoje zajednice su sada u ”dženetu”. Drugo, izbjegli su sudbinu da sljedećih 30 do 40 godina čame izolirani u ćeliji od nekoliko četvornih metara.

No, što je više ovakvih likvidacija, sve je više sumnji da se ova ubojstva provode namjerno. Tko nam jamči da iza ovih terorističkih napada i ne stoji ISIL, kako redovito potvrđuje Rita Katz, nego očajnici i gubitnici među koje su se infiltrirale tajne službe i treba ih ukloniti prije nego što progovore.

Prosudite sami…

VIDEO (18+): Likvidacija potencijalnog terorista s improviziranim ”eksplozivnim prslukom” od žica i plastičnih boca u Cambrilsu

 

ekploziv
FOTO – ”Eksploziv” od plastičnih boca kojim su se u više navrata koristili borci ISIL-a u EU
isljeđivanjeispitivanjeLikvidacijaMilanoTeroristi
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo ćaća
6 godine prije

pa dobro Nermine….ovdje gotovo svi znaju za spregu europskih liberalnih političara i ISILa…kako, gdje, koga, čime….to su sporedna pitanja..i zato ovakvi članci na neki način predstavljaju apologiranje samog čina….ili sam možda u krivu?

Nik
6 godine prije

Iskreno los clanak da nema ciscenja među onima koji mnog znaju ima ali svakom kretenu koji stavlja sranja na prsa skakuce okolo umisto da legne i rasiri ruke i noge i ceka posebne iod timove zasluzuje metak…zna se pravilo kod ovakvih slucajeva a sta da je eksploziv bio pravi? Onda bi se napao policajac zasto ga nije eliminirao dok je ovaj trcao a policajac prije toga uputio par hitaca koliko vidim upozorenja. Isti slucaj britanca koji je setao po Hvaru zamitan ko đihadista i sa laznom puskom nikakvu kaznu nije dobio to je njemu bila sala a da ga je izdevetalo dobro i naplatilo debelu kaznu ne bi mu to palo vise na pamet ni njemu ni ostalima..

Spock
6 godine prije

Dead men tell no tales..

basso
6 godine prije

Neke “teroriste” ubiju prije napada..

17 novembar
6 godine prije

kada su u engleskoj u skupinu vjernika ispred djamija zabijali englezi to nije okarakterisano kao terorizam jer evropljani ne mogu biti teroristi ako nisu ljevicari. licemjerni zapad provodi lazni terorizam vojska izlazi na ulice plan velikog brata ide bez problema jer vise nema otpora. masa ovi navodni terorista su programirani i nadrogirani u njihovim tavistok ludnicama dok su u nekim slucajevima mrtvi postavljeni na mjesto nesrece dok sluzbe uz pomoc medija vrlo dobro rade svoj dio posla na veliku zalost pocece cipovanje ljudi policijski sat i ostalo

Angela
6 godine prije

Americki predsednik Franklin D. Ruzvelt (vladao od 1933-1945) je rekao: “U politici se nista ne desava slucajno. Ako se to dogodi, mozete se kladiti da je tako i planirano.”

žrec
6 godine prije

Mrtvi ne govore. Ali zato ostavljaju pasoše.

Andrej
6 godine prije

Operativci tajnih službi koji sa udaljenosti cca 10m tek nakon 11-og ispaljenog metka uspijevaju zaustaviti sumnjivu osobu??!
U kojoj su to oftalmološkoj ambulanti ti specijalci vježbali bojevo gađanje??

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Kreten u videu se šeće i trčkara okolo sa prslukom umjesto da se preda.I još trči prema policajcima.Šta su oni trebali?Pozdraviti se sa njim ,okinuti koji selfi i onda provjeriti je li eksploziv ili flaširana voda umotana u foliju.Čuj,koristio isti lažni prsluk kao i neki tamo prije njega a policajac to treba * prepoznati* na 20 metara .Daj Nermine ..nećeš valjda ove bandite prikazati kao nekakve avanturiste.Ko ih vrbuje to znamo,ali kriviti običnog specijalca na ulici koji radi po naređenjima i mora prvo štititi svoj ai živote drugih je jadno.Ovakvi tekstovi nisu nivo ove stranice.

Laki Topalović
6 godine prije

U stvari jedini komentar vrijedan čitanja je @Angela – Americki predsednik Franklin D. Ruzvelt (vladao od 1933-1945) je rekao: “U politici se nista ne desava slucajno. Ako se to dogodi, mozete se kladiti da je tako i planirano.”

Tom
6 godine prije

A možda samo kažu za javnost da su ubijeni pa onda mogu u miru ispitivati…na “lijep način”

i.t.
6 godine prije

Samo mrtav terorist je dobar terorist.Ako ih budu ispitivat onda ih neće ubit;a oni ništa korisno neće reć

EU dismr
6 godine prije

“Samo mrtav terorista je dobar terorista.” – kaže drug Ilija Čvorović

davor
6 godine prije

Zbog Mossada. Čiji su članovi već u drugoj generaciji obitelji kao Rita Katz i poznata nam ekipa kao mr.9/11 Michael Chertoff i slično a pogotovo na istočnoj obali SAD-a gdje ne samo da je Mossadovo igralište već se i redovito vrbuje mlade i naivne Haside da se priključe IDF-u u nepoznatoj im ratobornoj državi i okruženju nekoliko tisuća killometara daleko od mame i tate. Sva se ubojstva odvijaju po špranci kao uostalom i ubojstvo ubojice ruskog veleposlanika u Turskoj. Sva osiguranja većih aerodroma u Europi drže izraelske sigurnosne kompanije, to nije nikakav bauk, nije tesko zaključiti odakle takva pomama da Europska mirna svakodnevica poprima obrise izraelsko-palestinske nesnošljivosti.

nekoime
6 godine prije

Da ne bi rekli što znaju.

Koba
6 godine prije

Trebali su ih zatvoriti u klimatizirane high tech zatvore i omugućiti im da svoju ideologiju šire na mlade nesretne ljude. Da su zdrava država još bi trebali locirati, zapljeniti imovinu i protjerati sve one koji su mogli znati na planove doičnih, a nisu reagirali. Ono što najvie zabrinjava je širenje američkog karcinoma malih gradova u većim gradovima. Pa tako imamo dijelove gradova gdje se koncentriraju određene jezične, narodne i kulturološke grupe doseljenika, i tu uspostavljaju svoje mikro svemire odvojene od domicilnog naroda. Ta mjesta su rasadnici bijede i pojava koje ju prate droge, kriminala i ovakvih religijsko-bombaških gluposti. Političari nemaju snage riješiti ovaj problem koji iz godine postaje sve gori, bojim se da će njihova neaktivnost roditi nekog novog Adolfa.

Matija Vlačić
6 godine prije

@zadnja rečenica: da tajne službe se nisu iniltrirale u isil, nego je osmišljen, financiran, opremljen i instruiran od jedne ili više službi. Čemu ovaj članak?

Brane
6 godine prije

Trend ubijanja svih potencijalnih svjedoka u tzv. terorističkim napadima je primjetan od samih početaka, odnosno od 9/11; najsigurniji pokazatelji da iza zločina stoje tajne službe su ostavljene putovnice i kompletno ubijeni svi teroristi, bez ijednoga koji bi mogao da progovori. Pri tome putovnice preživljavaju čak i zabijanje avionima u nebodere, koji kasnije katastrofalno kolapsiraju i izgore do temelja. Međutim, putovnice uvijek preživljavaju, kako bi se ovcama odmah, unutar prvih 24 sata, objasnilo tko je krivac. Ovo je bitno, jer je u prvih nekoliko sati stado u stanju povišene emocionalne agitacije, i vrlo je važno da im se u tim prvim kritičnim satima objasni gdje moraju usmjeriti mržnju i strah. Kada bi se istragom otkrilo kroz mjesec-dva dana tko stoji iza nekog napada, to više nema željeni učinak, jer je stado već zaboravilo osnovni događaj i nije više toliko uzbuđeno. Iz tog razloga se krivci identificiraju još dok je zločin u… Čitaj više »

Loky
6 godine prije

znaci lik je opasan sa pojasom koj nalici pojasu sa eksplozivom a profesionalci b trebali da ga puste medu njih da bi novinar bio zadovoljan. da je pojas lazan utvrdili su tek kada su nosioca ubili i kada su zakljucili da je sigurno pa pridu i pretraze truplo. do tada se je smatralo da je opremljen STVARNIM eksplozivnim pojasom i zbog toga su dobro postupili sto su ga ubili

slucajni prolaznik
6 godine prije

je li ijedan ovlasteni laboratorij analizirao krv ovih ubijenih, da se vidi “na cemu su”…

vjaceslav erceg
6 godine prije

sve ok nermine, samo ne vidim da si osudio islamske teroriste, ali to je najmanji problem jer nisi osudio one koji stoje iza njih, a to su islamski vjerski poglavari u čijim se vjerskim i školskim objektima indoktriniraju i regrutiraju i koji nikada nisu osudili islamski terorizam. bar ja ne znam za neki slučaj da su osudili pokolj, izrazili sućut ili ponudili financijsku pomoć porodicama stradalih. ali ti me demantiraj

vjaceslav erceg
6 godine prije

čega se bojiš nermine?

Wolfgang
6 godine prije

Tema dobra vaše pitanje još bolje. Odgovor je vrlo jednostavan, zato jer bi se otkrilo da su izmanipuliranai da to naprave ili su im oprani mozgovi kako vam drago od strane u PRVPM redu mossad-a a u drgom cia-e. Radi se o tome da se cije strah da se šta više tzv. židova preseli u fantomsku tvorevinu izrael a da se međusobno poubijamo mi i obojeni. Dakle kao iza WW1, WW2, ubojstva Kennedija i rušenja tornjeva blizanaca stoje cionisti-ćifuti.

Heinrich
6 godine prije

GLAVNI rabin židovske zajednice u Barceloni požuruje svoje vjernike da se što prije presele u Izrael jer “Europa je izgubljena” od radikalnog islama.

Meir Bar-Hen nazvao je Španjolsku “leglom islamističkog terora u Europi”.

Upozorenja židovskog rabina stižu nakon terorističkih napada u kojima je u Barceloni 13 ljudi izgubilo živote, a više od 120 ih je ozlijeđeno, a u Cambrilsu je samo nekoliko sati nakon toga jedna žena ubijena.
U intervjuu za židovsku agenciju JTA, rabin Bar-Hen je rekao kako “židovi nisu ovdje za stalno”.

“Govorim svojim vjernicima: Nemojte misliti da smo ovdje zauvijek. Ohrabrujem ih da kupuju kuće u Izraelu. Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih židova ili venezuelanskih židova. Bolje otiđite odavde dok nije prekasno”, kaže rabin.
==============
DA LI VAM JE SADA JASNO TKO STOJI IZA SVIH NAPADA DILJEM EU?

alan ford
6 godine prije

“Zašto se teroriste ubija prije nego ih se pokuša uhititi i da kažu što znaju?” zato što je sve to većinom igrokaz.. pa pogledajmo sada opet ovo u Barceloni..opet isti scenario: uvijek je ovo isto; i U Parizu, i u Nici, i u Briselu, i u Berlinu,, itd.. evo moje teorije, kako to zapravo ide: 1) mediji kažu: teroristi bili odprije poznati policiji i obavještajnim službama (čitaj: CIA i ostale obavještajne službe odaberu teroriste i onda ih podvrgnu dresiranju). 2) mediji kažu: teroristi ranije većinom bili sitni kriminalci, provalnici i slično, i onda se, kaže se, “brzo radikalizirali” (čitaj: CIA odabere neki šljam i onda sa svojim metodama droga i pranja mozga od njih pravi ubojite strojeve) 3) nakon terorističkog čina, policija nađe na mjesti zločina uvijek, neke osobne dokumente, osobnu kartu, putovnicu, bilo što.. a onaj Anis Amri, koji je lani navodno izvršio teroristički čin u Berlinu, kao izbjeglica… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI