Elon Musk se približava testiranju moždanog čipa na ljudima

Elon Musk
26 komentara

Milijarderova neurotehnološka firma zapošljava osoblje za klinička ispitivanja dok čeka na odobrenje regulatora.

Neuralink, američka neurotehnološka firma čiji je suosnivač milijarder preduzetnik Elon Musk, počela je da regrutuje ključne zaposlene za vođenje kliničkih ispitivanja, signalizirajući da je sve bliže početku testiranja svojih moždanih implantata na ljudima.

Kompanija je objavila oglase za zapošljavanje direktora kliničkog ispitivanja i koordinatora kliničkog ispitivanja. U oglasima se navodi da će zaposleni „blisko sarađivati sa nekim od najinovativnijih ljekara i vrhunskih inžinjera, kao i sarađivati sa prvim učesnicima Neuralinkovog kliničkog ispitivanja. U Neuralink kompaniji su rekli da će direktor voditi i pomoći u izgradnji svog kliničkog istraživačkog tima i da će razviti „regulatorne interakcije koje dolaze sa okruženjem koje se brzo odvija i stalno razvija“.

Musk, koji se rangira kao najbogatija osoba na svijetu sa bogatstvom procijenjenim na 256 milijardi dolara, rekao je prošlog mjeseca da očekuje da će Neuralink moždani čipovi biti implantirani ljudima nekad u 2022. godini, dok se čeka odobrenje za planove testiranja od strane američke Uprave za hranu i lijekove (FDA).

Musk i njegovi Neuralink partneri osnovali su kompaniju 2016. godine kako bi razvili moždane čipove koji povezuju ljude sa računarima. On je tvrdio da će implantati omogućiti paralizovanim ljudima da svojim mozgom kontrolišu takve uređaje kao što su pametni telefoni. On očekuje da će se postići veći napredak, recimo rješavanje mnogih fizičkih invaliditeta premoštavanjem signala između neurona, kada počne testiranje na ljudima.

Neuralink je već testirala svoje čipove u mozgovima makaki majmuna i svinje. Kompanija je privukla pažnju prošlog aprila, kada je objavila snimak koji navodno prikazuje majmuna kako igra video igricu samo svojim umom.

Prva ispitivanja na ljudima će biti na ljudima sa teškim povredama kičme, kao što su kvadriplegičari, rekao je Musk prošlog mjeseca na samitu Savjeta izvršnog direktora Walstreet Journala. „Sa Neuralinkom imamo šansu da vratimo funkcionalnost cijelog tijela nekome ko ima povredu kičmene moždine“, rekao je on.

čipelon muskispitivanjeMozak
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Venom
1 godina prije

Bit če zanimljivo, kad budu spavali i sanjali a telefon če zvati ” hotline ” u Pakistanu.

Vox
1 godina prije

I sam lik ovog covjeka pokazuje da on ima neceg sotonskog u sebi.

Smokva
1 godina prije

Neka sebe spoji na to sotonsko ispitivanje, možda bude još bogatiji

Mali zloco
1 godina prije

Hoce on da probije led i da pude prvi na kome ce se taj cip ispitivati?

Vuk
1 godina prije

Planeta majmuna

Scorpiorex
1 godina prije

Pisao sam prije pola godine o neurolink, necu nasiroko.imas milijarde,staris,moras umrijet, sve,ulazu taj 1% elite za zaustavili statenje i smrt. Pošto to izgleda fantazy niko ne vjeruje.svi cemo bit besmrtni,samo plan ima 2 tqcke,ONICE stvarno produzit sebi vijek i pokusat prebacit memoriju na biochip( protein) a SVI OSTALI ce dobit avatarq u METAVERSUM ( eto zasto sluzi) kao fb profil,samo jos mocniji,koji ima interakciju i poslije smrti,znaci komuniciram ja sa mojim pok,ocem kao na fejsu, i to je to,a ONIna skroz drugom nivou,prvo produzivanjem zivoya na 120god,ali zdravi,pokretni itd i poslije toga SVIJEST svoju prebaciti na nove biocompiutere. SVIJEST,kad imas SVIJEST,taman i da si na microchipu je usto kao besmrynist,svjestan si yoga stanja.ovo je yoliko opasno da ce morat stati u krvi,nece drugacije moci,nece.

pirat sa kariba
1 godina prije

znaci kupio musk majmunu call of duty ,

Čudan lik
1 godina prije

Jeste li ikada tovarili stajski gnoj???
Eeeeeee…. to je smrad koji se ne zaboravlja!!
Ali smrad koji zaudara iz ovog članka je nadyebao sve smradove kojima sam ikada bio izložen!

Pazi ovo, Musk ulaže silne milijarde SAMO kako bi pomogao kvadriplegičarima!?!?!?

A tko će upravljati programima tih čipova???

gigi pinna
1 godina prije

Ovih Hazara k’o fekalija.

nepoželjni
1 godina prije

Eto, tako funkcioniraju Bogovi. Odaberu klaunove poput ovog lika, pa koristeći sustav organizacije života koji su nametnuli zemaljskom roblju, oni rade svoj posao, održavajući roblje pod potpunom kontrolom i u zabludi da je sve to što vidimo i “znamo” proizvod evolucije ljudskog uma i da je sve to usmjereno u korist poboljšanja života zemaljskog roblja. Kada kažem Bogovi većina ovdje zna što mislim a za nove – Bogovima zovem entitet, (moguće) vanzemaljskog porijekla koji koristi ljudsko roblje za rad na ostvarivanju vlastitih ciljeva a koji su stacionirani na Zemlji sa vjerojatnim zadatkom održavanja i eksploatacije ovog dijela svemira. (pretpostavljam da su malobrojni i da su samo djelomično tjelesna bića) Eksplozija tehnološkog i znanstvenog napretka (koji, usput, za ljudsko roblje znači samo još dublju uronjenost u ropstvo) dogodila se nedavno kada je roblje svojom brojnošću i kolektivnim radom uspjelo Bogovima stvoriti zemaljsku infrastrukturu potrebnu za procesiranje i implementaciju njihovih znanja preko… Čitaj više »

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
radoznalo_mače
1 godina prije

Sinoć su na ‘Kockici’ dali baš zanimljivu epizodu ‘Zvjezdanih staza’. Imali su kao taoca jednu radilicu iz kolektiva Borg. Taj je stalno za sebe govorio ‘mi’, iako je bio sam, jer u njihovoj kolektivnoj svijesti ‘ja’ ne postoji. Uglavnom, ekipa sa Enterprisea je popričala sa njim i do kraja epizode su došli do toga da je ova Borg radilica za sebe počela govorit ‘ja’. Zanimljiv detalj je bio šta je ovaj Borg govorio kako njima stalno idu glasovi u glavi, da nikad nije tišina, da glasovi idu čak i dok spava. Kako na Enterpriseu nije bio spojen, doživio je tišinu u glavi i prvi put iskusio drugačije postojanje. E, ti stalni glasovi u glavi, čak i dok se spava, posljedica su umreživanja na kolektivni mozak Borg, i nema tu više individualnosti i nezavisnosti. Preko čipa stalno primaju komande, i nitko te ne pita imaš li kakve želje. To i nama žele napravit… Čitaj više »

Tadija
1 godina prije

Nije u soldima sve…..sto li ovaj namjerava ,,,pitaj ti dragog Boga???????

Metabaron
1 godina prije

Ovaj se nada prezivjeti Veliki reset pomocu mikrocipa , pohranjen u racunalo pa da zivi zauvijek …

Max
1 godina prije

Još veće ludilo.

Badžo
1 godina prije

Nek ga isproba najprije na sebi i Bill Gatesu

MKD
1 godina prije

Trebalo su da ga djecaci u skoli vise tukli i dovesti ga u red, a ne ovako poremetili mu samo mozak

abc
1 godina prije

Prvo nek ga ispita na sebi..majmun degutantni…

Antinwo HR
1 godina prije

Kurvin sin sinagoge sotonine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI