Zbog kineskih monopola dionice Alibaba drastično pale

Alibaba dionice
4 komentara

Dionice internetskog diva Alibabe pale su za čak osam posto, nakon raskida koji je uslijedio u ponedjeljak u Hong Kongu, do kojeg je došlo zbog trajne istrage kineskih antitrustovskih regulatora.

Dionice kineske trgovačke platforme Meituan pale su za 5,3 posto, dok je multinacionalni tehnološki holding Tencent pao za 4,8 posto. Širi indeks Hang Seng Tech pao je za 4,33 posto.

Cijena dionica Alibabe nadišla je sve prethodne gubitke, spustivši se na najnižu razinu od početka srpnja, unatoč odluci korporacije o stavljanju na snagu predloženog programa otkupa dionica, koji je pokrenut početkom ovog tromjesečja. U nedjelju je internetski prodavač najavio planove za povećanje otkupa sa 6 na 10 milijardi američkih dolara dionica tvrtke i produljenje otkupa do 2022. godine.

Prošli su tjedan dionice američke kompanije pale za 13 posto i to nedugo nakon što su kineske vlasti najavile istragu u vezi diva e-trgovine, u sklopu proširenog protu-monopolskog suzbijanja tehnoloških tvrtki.

Prema Državnoj upravi za tržišnu regulaciju, najvećem nadzorniku tržišta u zemlji, Alibaba je bila predmet formalne istrage zbog svoje politike “odabira jedne od dvije,” kao i zbog navodnog pritiska koje je Alibaba vršila na svoje prodavače kako ne bi nudile svoju robu i usluge putem protivničkih platformi.

Skupina Ant, povezana s Alibabom, pozvana je na regulatorni sastanak u kinesku Središnju banku s agencijama koje nadziru vrijednosne papire, bankarstvo i osiguranje. Firmi, čija je dugo očekivana IPO naglo prekinuta početkom ove godine, naloženo je neka ispravi svoje poslovanje.

AlibabaHong Kong
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ztal
3 godine prije

Pale su zbog usa sankcija, balon se ispuhuje.

Mahatma
3 godine prije

Neće Partija dozvolit da ih Jack Ma zasjeni.Pokori se ili nestani. Pod ”nestani” mislim istruni u nekom radnom logoru.

Bosanac
3 godine prije

Došlo i 40 hajduka po svoj dio tala.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI