Zelenski ‘jedan od najvećih prodavača u povijesti’ – Trump

Trump i Zelenski
17 komentara

Bijela kuća bi trebala prestati davati Kijevu gotovinu i početi ga posuđivati, inzistirao je bivši američki predsjednik

Donald Trump, republikanski favorit za predsjedničke izbore 2024., ustvrdio je da je Vladimir Zelenski jedan od “najvećih prodavača” koje je ikada upoznao, budući da ukrajinski šef države uspijeva napustiti Washington s džepovima punim gotovine svaki put kada posjeti SAD.

Tijekom predizbornog skupa u Vandaliji, Ohio u subotu, Trump je također podijelio svoja stajališta o pružanju milijardi dolara podrške Kijevu. Bivši predsjednik ponovio je svoju raniju ideju da bi SAD Kijevu trebao posuditi novac umjesto da ga jednostavno preda.

“Trebali bismo im posuditi novac, a ne slati im novac, tako da ako uspiju – protiv su ogromnih izgleda – da nam vrate”, rekao je Trump. “Posudi im novac, neka budu malo kao da moraju biti malo dobri… Posudi im novac, nemoj im samo dati ček na 60 milijardi dolara”, uzviknuo je.

“Kažem vam, Zelenski je jedan od najvećih prodavača u povijesti. Svaki put kad dođe u zemlju, ode s 50 ili 60 milijardi dolara”, rekao je Trump.

“Nikada to nisam mogao učiniti. Puno je bolji prodavač od mene”, dodao je.

Od početka sukoba između Rusije i Ukrajine u veljači 2022., Washington je bio glavni podupiratelj Kijeva, koji mu je pružio oko 113 milijardi dolara vojne, ekonomske i humanitarne pomoći.

Trump, vjerojatni republikanski protukandidat američkog predsjednika Joea Bidena na izborima u studenom – rekao je prošlog tjedna da se zemlje NATO-a “smiju gluposti Sjedinjenih Država” jer troše toliko novca na Ukrajinu, te da moraju “platiti svoje račune”.

Biden trenutačno gura Kongres da usvoji zakon o inozemnoj pomoći od 95 milijardi dolara koji uključuje više od 60 milijardi dolara dodatne vojne pomoći za Kijev. Ustvrdio je da će Ukrajina izgubiti više teritorija u korist Rusije ako zakon ne bude odobren. Zahtjev administracije – koji je Senat odobrio – zapeo je u Kongresu zbog protivljenja republikanaca.

U utorak je Bidenova administracija rekla da će Washington poslati novi paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan 300 milijuna dolara.

Bijela kuća također je razmatrala mogućnosti zapljene oko 285 milijardi dolara ruske imovine zamrznute 2022. i korištenja tog novca za kupnju ukrajinskog oružja.

Donald TrumpSADukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
1 mjesec prije

Te novce koje Zelenski dobiva od SAD kao i sve te vojne troškove ne financiraju Amerikaci kao porezni obveznici jer bi več davno bankrotirali,več Židovi(FED) samo naštampaju iz ničega,to se pripiše u javni dug SAD,a sve če to u stvarnosti kroz inflaciju platit ostatak svijeta.

Ivek
1 mjesec prije

Zrevali bi im davati u nedogled oni i englezi jer su oni zakuhali sranje.
Šta sad seru.

Max
1 mjesec prije

Jest magle baš kao i Trump.

Karma
1 mjesec prije

Hazarska govna znaju kako zgrabiti novac naivnima?

Svaus klab
1 mjesec prije

Svi su oni isti putin trump biden zelenski.
Na predavanjima kod zis iz tru moment to čejnđ vorld.

Janko
1 mjesec prije

Rezon Zelenskoga je natjerali ste me u rat sa Rusima sada plaćajte.Samo nažalost lakomislenu ulogu koju je prihvatio Zelenski plaća ukrajinski narod svojim životima.Radi toga je Zelenski najveći krvnik svojeg naroda.

Josip
1 mjesec prije

Zelinski je židov a ne Pravoslovac kršćanin i tamo je postavljen da se desi što se desilo u korist velikih igrača on je ništa sluga a Rusi i Ukrajinci su tupavi kao i mi pobili se za tuđu korist ginu slaveni ostali se vesele🤷‍♂️Rusija ovo nije htijela to je sigurno i ovo još uvijek nije rat sve je ovo ništa čuvaju se oni za veliki rat ovo je iscrpljivanje Rusije za konačni napad NATO koalicije u korist velikih a Putin se dobro drži ua sada a dokle će vidjet će se 👍

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI