Žena nadvladala HIV bez lijekova

AIDS istrazivanje
9 komentara

Argentinka je postala druga osoba zaražena HIV-om u povijesti čiji je imunološki sustav pomogao pobijediti virus bez potrebe za dodatnim medicinskim tretmanom. Prvi put joj je dijagnosticirana infekcija koja uzrokuje AIDS 2013. godine.

Znanstvenici su 30-godišnju majku prozvali “pacijentom Esperanze”, po njenom rodnom gradu. Riječ ”esperanza” na engleskom se prevodi kao ”nada”. Objavljujući svoje nalaze u časopisu AnnalsofInternal Medicine u ponedjeljak, znanstvenici su rekli da otkriće pojačava nadu u “sterilizirajući lijek” za procijenjenih 38 milijuna ljudi s doživotnom infekcijom.

“Uživam biti zdrava”, izjavila je pacijentica Esperanze za NBC News putem e-pošte. “Imam zdravu obitelj. Ne moram se liječiti, a živim kao da se ništa nije dogodilo. Ovo je već privilegija.”

Studija nije otkrila netaknute ostatke virusa u 1,5 milijardi krvnih i tkivnih stanica koje su istraživači analizirali, potvrđujući otkriće koje je prvi put objavljeno u ožujku na međunarodnom sastanku stručnjaka za HIV.

Nisu objavljene nikakve dodatne informacije o ženi, ali je tada opisana kao “atletska i lijepa” i otkriveno je da ima HIV negativnog dečka i novorođenu bebu.

Samo je još jedna osoba, identificirana u kolovozu 2020. kao 67-godišnja Loreen Willenberg iz San Francisca, potvrđeno da je preboljela virus bez liječničke intervencije. Dvije žene su označene kao ”elitne kontrolorke”, što se odnosi na rijetku podskupinu pacijenata s HIV-om koji ne pokazuju znakove infekcije unatoč tome što nisu bili podvrgnuti antiretrovirusnom liječenju.

Obično osoba zaražena HIV-om zahtijeva stalnu terapiju lijekovima kako bi se spriječilo vezanje virusa za DNK njihovih imunoloških stanica i da se pritom umnoži. No, u osam godina otkako joj je dijagnosticirana bolest, pacijentica Esperanza je tijekom trudnoće primala lijekove samo šest mjeseci kako bi osigurala da će njezino dijete biti zdravo.

Ukupno su četiri pacijenta izliječena od HIV-a, od kojih su dvojica, ”berlinski pacijent” Timothy Ray Brown i ”londonski pacijent” Adam Castillejo, također bili oboljeli od raka koji su primili rizične transplantacije koštane srži od donatora s genima otpornim na HIV. Međutim, uspjeh njihovih postupaka tek treba ponoviti.

“Ovo je stvarno čudo ljudskog imunološkog sustava koji je u tome uspio”, rekao je za NBC dr. Xu Yu, imunolog s Ragon Instituta u Bostonu, uz to i koautor studije.

AIDSbolesthivlijekovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nfu
2 godine prije

brandnewtube.com/watch/kary-mullis-on-virus-and-pcr_CUQ4zCLtruKqs5h.html

youtu.be/tQCKb1JV-4A

DobrotaJeIzbor
2 godine prije

Tek druga osoba kojoj je to uspjelo? Da, ako izuzmete period duhovnog rata u Ugandi, kad je čak 30% populacije imalo HIV te su mnogi od njih ozdravili bez ikakvih lijekova, bilo prirodnih ili umjetnih.

Refa
2 godine prije

Samo se potvrđuje da medicina i struka veze nemaju o ljudskom tijelu. I onda kazu, slusaj struku. Struka nas je zakljucavala, testirala, covid propusnice uvodi. Struku treba ograniciti na spektar djelovanja. Misljenje struke DA, djelovanje struke NE!

preseren3
2 godine prije

Dali se šalite?
Moj brat, moj sin, su pobijedili virus nakon tri dana. Bez lijejova. Da li je Aspirin, u vlastiom trošku, lijek?
Obavijstili su ljekara, da se osečaju loše. Dobili naputnicu za PCR test. Bili pozitivni.
Dobili karantenu, zajedno sa porodicom, koja se nije razboljela…
Zar stvarno treba u Argentinu?
Ima ovakvih hiljade kod kuče….
Netko se stidi, spisati istinu…

TriDva
2 godine prije

Kakav šrot od teksta…naravno da ovakve bljuvotine nisam ni čitao nakon što sam vidio naslov i podnaslov…

Pronađite što poštena doktorica kao što je Slađana Velkov kaže na koji način umiru oni što su proglašeni “da imaju HIV virus”…svi umiru u bolnicama, čik pogodi od čega (svaka sličnost s ovim novim Neizoliranim Neprijateljem je slučajna)?

Max
2 godine prije

Čudo ako je točno

Lucija, prva
2 godine prije

Ne baš.

Virus se može pronaći u tkivima…a da nema simptoma bolesti.
Kod nekih se ne aktivira godinama…

Sada međutim, kod ove, nisu ga ni pronašli. Dakle, imuni sustav ga se nekako riješio…mislim da je od HIVa sada oko 35 milijuna mrtvih.

gostgost
2 godine prije

Još jedna bolest PCR testa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI