Zlokobni planovi Washingtona za Balkan

Baza Bondsteel Kosovo
185 komentara

Nedavno su američki diplomati dali nekoliko izjava o Balkanu i priopćili kako se na velika vrata vraćaju u regiju. Usput, većina pozornosti je usmjerena na Srbiju. Prvo je veleposlanik Kyle Scott podsjetio na 4 milijarde dolara koje su Sjedinjene Države uložile u Srbiji i ponudio pomoć Beogradu u daljnjem privlačenju stranih ulaganja.

Zatim je Atlantsko vijeće, američki think tank zadužen za oblikovanje vanjske politike Sjedinjenih Država, predložio novu strategiju pod nazivom “Balkan Forward“. Ključne poruke uključuju trajnu američku vojnu misiju u jugoistočnoj Europi, “povijesno” približavanje Srbiji i “povratak ugleda Sjedinjenih Država kao “pouzdanog posrednika” u rješavanju međusobnih razmirica među zemljama u regiji. Izvješće Hrvatsku i Sloveniju spominje kao svršen čin, jer su zemlje već dio EU i NATO pakta, kao i Crnu Goru i Albaniju koje su u Sjevernoatlantskom savezu i nisu u središtu pozornosti američkih stratega. Atlantsko vijeće sugerira da je za vojni nadzor Balkana idealna baza Bondsteel na Kosovu, a treba uložiti napore kako bi se riješio spor između Makedonije i Grčke zbog imena bivše jugoslavenske republike, što je nepotrebna prepreka za euroatlantske integracije Skopja.

Nažalost, kada je riječ o vanjskoj politici Sjedinjenih Američkih Država i izjavama američkih dužnosnika, ne možemo primijeniti da u njihov koncept sadrži razumijevanje situacije ili da je primjenjiv u trenutnom okolnostima.

Naime, vrlo lako je primijetiti veliki jaz između američke propagande, koja kao da gubi vezu s realnošću i bilo kakvom humanošću, te američkim aktivnostima na terenu. U svakoj zemlji posebno.

Što se tiče Hrvatske i hrvatskog naroda u BiH, američka diplomacija je bezrezervno podržala rad i presude Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. Iako presuda u odnosu na počinjene zločine vjerojatno nije upitna, Washington je u pola rečenice kratkog priopćenja izjavio da je podržava, ne obazirući se nimalo na eskalaciju napetosti i sukoba koji na političkoj razini bjesne između Zagreba, Mostara, Sarajeva, Banja Luke i Beograda.

Zlokobna najava “kako Washington mora povratiti ulogu pouzdanog posrednika” kao da najavljuje namjerno raspirivanje mržnje i napetosti, da bi se američki emisari na vrhuncu uzavrelih strasti mogli pojaviti kao “nositelji mira i stabilnosti na narode koji žive na ovim prostorima”.

Zapravo, čak i prije posljednje presude u Haagu je nemir među centrima političke moći balkanskih državica unio Deutsche Welle, koji je s dva intervjua, jedan s Bakirom Izetbegovićem, a drugi s Mladenom Ivanićem, bez obzira koliko se kasnije novinari Zorica Ilić i Bahri Cani pravdali da su ostali mediji dio izjave iz izvukli konteksta, pokrenuo lavinu polemika i izjava koje graniče s govorom mržnje.

Naravno, sve ovo stvara idealne uvjete za dolazak “pouzdanog posrednika”, dok je za spora Hrvatske sa Slovenijom oko Savudrijske vale zadužen potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans, koji će posjetiti Zagreb i Ljubljanu u “posredovati u bilateralnom sporu oko arbitražne odluke o graničnom prijeporu”.

Dakle, na postoji nijedan segment vanjske politike u regiji o kojem narodi ovih prostora ne mogu odlučiti sami i svima je potreban nekakav posrednik, kao da smo zaista “balkanska plemena koja se guše u šljivovici i krmetini“, kako nas gledaju još od vremena Austro-Ugarske monarhije.

Što se tiče Srbije, najočitiji primjer je bila nedavna izjava američkog veleposlanika da su SAD uložile 4 milijarde dolara u Srbiju. Misli li Kyle Scott da bi mu Srbi trebali zahvaliti za to?

Zaista, “vrlo impresivna” ulaganja nakon uništavanja ekonomske infrastrukture zemlje. Ekonomski gubici Srbije, koja je opljačkana i lišena razvoja, samo od bombardiranja iznose oko 70 milijardi dolara, dok prema ukupnom izračunu iznose oko 200 milijardi dolara. To bi bila suma koju Washington izravno duguje Srbiji.

Mogu se računati i drugi gubici, uključuju bombardiranje osiromašenim uranom. Neizravni gubici među populacijom, Srba i manjina, bez razlike, koji u području masovnih udara imaju najvišu razinu onkoloških bolesti u Europi. Ove je gubitke nemoguće zbrojiti, jer je riječ o ljudima koji su osuđeni na užasnu smrt od posljedica američkih bombardiranja.

Među njima su i kosovski Albanci, koji su neizmjerno zahvalni NATO paktu, iako sa 7 milijardi dolara bruto domaćeg proizvoda, ili 3581 dolara po stanovniku, uz Moldaviju, imaju najniži standard u Europi i što im je navodno “neovisna” domovina predodređena da bude NATO poligon. 2014. se otkrilo da su Ujedinjeni narodi sakrili su od javnosti izvješće koje otkriva da je 1999. NATO tijekom bombardiranja na Kosovo bacio oko 10 tona osiromašenog urana, što je prenio kosovski portal Gazeta Express, ali Atlantsko vijeće u Kosovu vidi pouzdanog saveznika i sigurno mjesto za vojnu kontrolu jugoistočne Europe, posebice Zapadnog Balkana, prije svega kako bi nas zaštitili od “ruskog avanturizma”.

Američka propaganda je uspjela uvjeriti dio javnosti kako oni nisu odgovorni za izbijanje rata i da su se zalagali za cjelovitost bivše SFRJ, a ako to nije bilo moguće, onda barem za mirno rješenje i sporazumni razlaz po uzoru na Čehoslovačku.

No, pažljivijim praćenjem i istraživanjem ne tako davne povijesti nije teško zaključiti da je Washington potaknuo rat u Jugoslaviji, da bi potom pokrenuo transformaciju balkanske regije u američkom interesu.

Dakle, SAD nisu uzrokovale štetu samo Srbima, koje su tijekom rata u BiH javno označili za neprijatelje, nego i neograničenu štetu svim narodima i zemljama na ovim prostorima.

U smislu ulaganja, što je govorio američki veleposlanik u Beogradu? Gdje su te 4 milijarde dolara i koje su to tvrtke otvorene tim novcem? Zašto nema nikakvog rezultata? Što se poboljšalo? Na sva ova pitanja nema nikakvih odgovora, osim ako Kyle Scott u ulaganja nije ubrojio i novac za brojne nevladine udruge, kupovinu i osnivanje medija io podmićivanje srbijanskih političara. Tada bi mogli govoriti o 4 milijarde dolara, možda i više.

Kada govori o ulaganjima, Kyle Scott iskrivljuje stvarnost. Ovdje “ulaganja” znače samo jednu stvar, a to su korištenje resursa i sirovina i jeftine radne snage, tako da cjelokupna dobit odlazi u SAD i ne ostaje ni u Srbiji, niti u drugim zemljama u kojima imamo slična ulaganja. Dakle, izjava ambasadora Scotta nije ništa drugo nego propaganda.

Sada se Washington prebacuje na završnu fazu preobrazbe balkanske regije. S tim u vezi, izjava izvršnog potpredsjednika Atlantskog vijeća Damona Wilsona za Glas Amerike 28. studenoga je vrlo indikativna.

Wilsona je rekao da će SAD preuzeti kontrolu nad jugoistočnom Europom, a fokus je vojna nazočnost.

Znači li to da su u Sjedinjenim Državama sigurna da se Rusija, Kina, pa čak i Njemačka, povlače iz regije, stoga nema ničega čega bi se trebali plašiti i da će ova regija biti pod punom američkom kontrolom? No, ta kontrola podrazumijeva ozbiljne strateške vojne komponente.

Znakovito je da se u pozadini ovih izjava čuju glasovi albanskih čelnika, Albanije i navodno neovisnog Kosova, koji govore u ujedinjenju Albanije i Kosova, što bi značilo integraciju u jednu državnu tvorevinu. Iako to nije službeni stav ni Prištine ni Tirane, projekt Velike Albanije je u punom zamahu, a nedavnom smjenom vlasti u Makedoniji je dobio dodatni poticaj.

Damon Wilson je već spomenuo kako dolazi nova era i da Beograd mora biti spreman za “bolne odluke“, a SAD i Srbija se suočavaju s “povijesnim približavanjem”. U tom kontekstu, za pretpostaviti je da “bolna odluka” znači  puno priznanje Kosova od strane Srbije, čemu bi slijedila provedba projekta ujedinjenja albanskih zemalja, stvarnog ili neformalnog, a za to treba pristanak vlasti u Beogradu. Sve će se to vrlo lako prikriti propagandnim frazama poput onih koje je nedavno dao američki veleposlanik u Beogradu.

Ali priča ne završava samo sa Srbijom, iako je zbog svog nejasnog stana prema Rusiji ova zemlja trenutno u fokusu američke administracije. Tu je i Bosna i Hercegovina, gdje će izmjene i dopune Izbornog zakona odrediti budućnost zemlje, Makedonija u kojoj treba  konsolidirati vlast oktroiranu od strane američkog veleposlanika u Skopju i emisara iz Europske unije i brojni drugi problemi koji se trebaju “riješiti” na način da SAD budu jamac mira i stabilnosti u regiji.

To se može postići samo unošenjem podjela i izazivanjem sukoba među zemljama, ali i unutar samih naroda. Svaki narod je potrebno polarizirati na što više sukobljenih skupina i onda se pojaviti kao “pouzdan posrednik, koji će vojnom nazočnošću jamčiti da se sukobljene strane pridržavaju postignutih sporazuma”.

Vezani članci:
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju – Misija izvršena
SAD trajnom vojnom nazočnošću želi zastititi Balkan od „ruskog avanturizma“

balkanplan
Pretplatiti se
Obavijesti o
185 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
6 godine prije

Potreban im je Balkan kao autocesta a sami žitelji kao topovsko meso prema jugu Rusije zato ga žele kolonizirati totalno. Zašto bi Kiowe poklanjali Hrvatskoj i odmah obučavali pilote i osoblje koje će ih servisirati ako to neće ići ka ruskim stepama i močvarama i šumama.

Mars usrani
6 godine prije

Nadam se da ce Kina i Rusija spreciti to zlo.

basso
6 godine prije

Bice opet belaja,gdje amerikanci dodju tu trava ne raste.

Andrej
6 godine prije

U Ukrajinu su, prema priznanju USA administracije ulupali 5 milijardi $. Ako su u Srbiju ulupali 4 milijarde $, to znaci da ce Nuland podijeliti 20% manje kolacica na barikadama na Terazijama i Kalemegdanu.

Koča Popović
6 godine prije

Odlican clanak i vrlo vazan jer ukupna medijska slika je nekriticki naklonjena americkim interesima i krupnom kapitalu. Doslovno se prepisuju clanci iz Newsweeka i Newyork timesa o divljastvu balkanskih plemena. Haag je logican nastavak rata koji je imao zadatak porusiti drustveno-ekonomske dosege socijalizma i napraviti od nas sirotinju. Upravo taj smjer podrzavaju hrvatski mediji. Hrvatski mediji vrve antiruskom propagandom. Danas Index i Jutarnji prednjace. Jutarnji tvrdi u maniri Goebelsa da su ruski huligani najkrvolocniji ikada i da cekaju bas Hrvate kako bi nas zatrli. Index pak tvrdi kako je Rusiji namjesten zdrijeb jer ima najlaksu skupinu ikada, a regularnost samog prvenstva se dovodi u pitanje jer se igra u Rusiji. Takvih clanaka ima na desetke dnevno i sluze sirenju animoziteta prema istoku. Opet nas ceka rat i pogibelj, siguran sam. To je sudba balkanskih naroda zbog geopolitickog polozaja.

dalmata
6 godine prije

USrA je USrA,jedno misli,drugo radi.trece govori.Pasja vira.USrA je samo gnojni cir na guici Balkana (i ciloga normalnog covicanstva).Mogu oni svirat ku—cu sinfonoju,bitno je samo jesu li divlja Balkanska plemen(ne tkz.demokratske stranke i instalirana vlast)spremni skinit gace ili napokon zaradit “LJ” od ljudi i za sva vrimena odjebat i protirat kuznu bolest,zasluzit slobodu,okrenit se ljudskosti,postenju,radu i putu u sigurnu buducnost za svoje potomke.potpis “FUCK OFF YENKI”

Alerik
6 godine prije

Da su narodi bivše Jugoslavije išta naučili iz povijesti, sasvim sigurno ne bi same sebe dovele u takve konfliktne odnose koje su onda morali rješavati ratovima. Stoga, koliko god nam to bilo teško čuti – doista mi sami nismo sposobni ni danas urediti međusobne odnose. Niti nakon 26 godina od nestanka Jugoslavije nismo uspjeli riješiti većinu graničnih problema, u tijeku su arbitraže oko granice, tu su još neriješeni imovinski odnosi, od elektroprivrede do banaka. Koliko je tko od stranih službi pridonio ratu ne moramo licitirati. Da nisu imali sugovornike s druge strane, nikad ne bi uspjeli u svojim naumima. Kad već jesu, zajedno s udbaškim strukturama (koje se sad pojavljuju kao vlasnici svega bitnoga u ex yu državama) uspjeti u svojim naumima, onda je i logično da žele i vlastito repozicioniranje. Balkan je geostrateški bitan svim silama. Dok se Zapad Balkana opredijelio, kao i Crna Gora, kao i Kosovo za… Čitaj više »

Ana
6 godine prije

Cim se oni pocnu brinuti za nase zdravlje, mi se pocinjemo zivi raspadati!

samo ćaća
6 godine prije

..Nikola..vrati se kući.

shumadinac
6 godine prije

4 milijarde? Ne, ne, mi možemo prihvatiti samo 2 – “donirano” kroz rakete i oborene avione a ostale 2 su za osiromašeni uranijum koji je na Kosovu. Ako se Kosovo vrati pod upravu Srbije onda se može govoriti o 4… – Dobro, a sada ozbiljno. Govori se o ulaganju u Srbiju. Pre bilo kakvih “ulaganja” bilo je neophodno sprovesti “demokratizaciju” i “privatizaciju” Demokratizacija je bukvalno značila veće (ili potpuno) učešće političkih struja koje su sa “tri noge” na Zapadu. Jesu finansirali NGO ali oni se danas sve otvorenije nazivaju “strani agenti” a nije daleko dan kada će se otvoreno zvati NEPRIJATELJI. Dakle, nisam siguran da su sretstva utrošena na njih baš korisna za Srbiju. Privatizacija je još gora varijanta. Na stranu što kompanije koje dođu u Srbiju daju radnicima smešne plate u odnosu na plate kod njih – često su te plate značajno veće od plata koje isplaćuju domaći poslodavci.… Čitaj više »

zoran
6 godine prije

pa dragi moji,to nam je kada amer deli srecu.kada on to cini onda ledja puciju i te kako.lako ce on da zapodene nov rat,budala za to uvek ima ali malo umnih i pametnih ljudi da izbegnu tu njihovu zamku.ambasador rece cifru i jedva ostade ziv,jer on misli da srbi padaju na te fore.neka kaze koliko i dan danas placa i koju bagru po beogradu i uopste po celom balkanu zaradi svojih interesa.a sto se tice albanaca oni ce se sami zatrovati,toga nisu ni svesni a mozda jesu ali ne smeju ni da zucnu,jer sloboda pod navodnicama od amera uvek kosta,ako imaju petlje da ne kazem necega drugoga neka kazu koliko ih sada boluje od karcinoma i ostalih malignih bolesti.sve to amere zabole,samo da nije u njihovom dvoristu,zabole ih i za hrvate,srbe,muslimane vazan je njihov profit i njihov interes.ali ocito da su tupavi i glupi,sve to sto zarade kada krenu bogu… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

Poslusah sada kratki intervju humanoida odnosno robota imena Sophia koja je odgovorila na par pitanja novinara ..Nakon nepune 2 minute i par odgovora dosao sam do zakljucka da taj robot ima vise pameti nego li moja predsjednica . Tako da na ovu temu nemam vise nista za komentirati.

Gordan
6 godine prije

Necu (jako) puno tupiti, samo da izjavim svoju nadu da ljudi koji procitaju ovaj clanak odu procitati i onaj spis Atlantic Councila koji je svima dostupan, pa odluce je li ovo vjerodostojno predstavljanje onog sto u njemu pise. Babic tvrdi: “No, pažljivijim praćenjem i istraživanjem ne tako davne povijesti nije teško zaključiti da je Washington potaknuo rat u Jugoslaviji, da bi potom pokrenuo transformaciju balkanske regije u američkom interesu.” Pa dobro, onda, gdje je to pazljivo pracenje i istrazivanje? Iz svog malog kutka vidim samo insinuacije i teorije zavjere, a ama bas nikakve ekspozee. A dosao sam tu da se informiram. Mislim, ono, vec 27 godina tupimo o ovom gore a do sad ni jedna trunka dokaza da se to dogadjalo, pa barem od Rusa ako vec ne nekog drugog? Ovim se samo misli reci da ja i ostali koji nismo “upuceni” u ovakvu nesumnjivu istinu nismo pazljivo pratili ili… Čitaj više »

Posmatrač+
6 godine prije

Pošto je nekad na takozvanom “Zapadnom Balkanu” postajala država imenom Jugoslavija, tu je jedan
interesantan članak američkog stručnjaka za istočnu Evropu (na engleskom), koji dobro piše o uspesima , koje
je naša bivša država postigla i razlozima zbog kojih su SAD i neke Evropske zemlje počele rušiti Jugoslaviju :
http://moderndiplomacy.eu/index.php?id=1257%3Ahow-yugoslavia-was-syrianized-25-years-ago&option=com_k2&view=item
Izvinjavam se komentatorima, ako ste sa ovim več upoznati .

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Očito, kampanja iz Washingtona je krenula. Na svim hrvatskim i regionalnim mainstream medijima mogu se čitati raznorazne “analize” stanja u regiji i svijetu, koje nisu ništa drugo nego širenje straha, mržnje, histerije i panike, za račun kartela koji živi od proizvodnje i prodaje sredstava za masovno ubijanje. Mi narodi Balkana, bivše Jugoslavije, mi ne smatramo Rusiju i Ruse prijetnjom, za razliku od naših sluganskih elita i njihovih medija, koje vjerno slijede upute iz Langleya, upute onih od kojih primaju novac i zaštitu, da mogu raditi što ih volja dok nas drže u pokornosti. Pokornosti! Da, to je prava definicija stanja u koje su nas i u koje smo im mi dopustili da nas dovedu. Da budemo jasni, oni su pokrenuli rat protiv svojih naroda, protiv ovih ljudi ovdje, naprosto zato što ne shvaćaju da mi nismo nikakvi ruski agenti, niti rusofili, ali preziremo biti – pokorni dok nas pljačkaju i… Čitaj više »

fakebild
6 godine prije

moj stari je uvijek govorio: ko je rodjen da ga j**u, gace mu same padaju…

Tomica
6 godine prije

Moram da kažem da pojedinci ili ništa ne znaju pa lupetaju ili svjesno lažu i usmjeravaju priču u pogrešnom smjeru. Neki su dilajle i brzo budu skresani pa odustanu a neki baš znaju kako se to radi. Nekad vješto skrenu temu i svi komentiraju stvari koje veze s temom nemaju. Nekad se razbacuju podacima, silom linkova i ultimativno traže to od drugih koji su svoje suprotno mišljenje stvorili na osnovu višegodišnjeg ili višedecenijskog iskustva, slučajnih saznanja i nepristrasnog logičnog zaključivanja. Naravno da takvi nemaju arsenal linkova i spremnu priču te tako ne pripremljeni, za razliku od onih drugih, često uzmaknu i odustanu od rasprave. Istina je da su obični ljudi izvarani, indoktrinirani i zavedeni. Misleći da se bore za pravu stvar, borili su se za tuđe interese. Pa zar to nekima ni danas nije jasno? Mediji su i tada odradili najveći dio posla, pogotovu strani. Dokazi se uvijek na kraju… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

Jugoslavija je srusena iskljucivo zbog socijalistickog radnickog samoupravljanja , sa takvim nacinom organizacije drzavnog uredjenja imperija zla (amerika -engleska) odnosno tvorac kapitalizma nece se nikada sloziti i unistiti ce ga svim sredstvima cim se za to ukaze prva prilika , bilo gdje i u bilo kojem vremenu se pojavi na planeti zemlja .
No medjutim Jugoslavija je srusena iz unutra iz jednog jedinog razloga , balkanske ovce su specificne ovce , one su sklone entropiji i samounistenju i uniste sve oko sebe kad god nema pastira koji ce ih debelom batinom cuvati u toru .

Baba Vanga
6 godine prije

Jadnici koji misle da je 91 god.pojma nemaju sta se sve izdogadjalo na geopolitickoj sceni,Srbi samo okenu broj u Kremlju i Rusi su tu i zavrsena prica

luni lunovic
6 godine prije

ja se vise nemogu natezati ovdje sa nazovi amerima jeste li vi zemljokradice ili niste vidite sta oni rade samo kod nas nasi mozgovi su stvarno velicine ljesnjaka i to malo oteceni

luni lunovic
6 godine prije

drzi nedaj eto opet drogiranih sa dva prsta i kazu mir boziji 90 posto njih potpise ugovor sa vojskom zato sto nisu u stanju placati dugove tj kapitalisticki harac

Vlastimir
6 godine prije

Amerika gubi pozicije u svetu i takođe na Balkanu.To je dobro i za Srbiju i za zemlje Balkana( ili Helma ,kako se nakada zvao).Neka zemlje Helma rešavaju svoje probleme bez uplitanja Amerike.ali to Brisel neće dozvoli.Šta trebe činiti?Slušajte Ivana Pernara šta on kaže o tome!

alan ford
6 godine prije

Pa naravno da je većina pozornosti je usmjerena na Srbiju., jer im je strateški najznačjnija. Hrvatsku, C. Goru i Makedoniju i BiH, već imaju u džepu, a treba postići da se Srbija ne okrene prema Rusiji, zato se Srbiji progledalo kroz prste što se tiče odgovornosti za ratove 91-95, zato jer SAD nije želo da Srbi izgube rat, zato im je pokolnio pola BiH, zato je Haški sud od početka tjerao nekakvu politiku ravnoteže i ocjenu o građanskom ratu. Iz Srbije kažu,- pa mi imamo daleko najviše optuženih u Haagu, To je točno, ali to je zapravo nevažno i samo kozmetika. Ako ćemo iskreno; Milošević je ionako umro, a i Mladić će brzo umrijeti (ima rak), u Haagu će imati bolje liječnike nego u Beogradu, karadžić će provesti nekoliko godina u zatvoru i vjerovatno će dobiti pomilovanje kada ostari i možda oboli. Plavšić, Šljivančanin itd… su već odslužili kazne, kao… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Nizozemski sorosev bandit Frans Timmermans to je onaj što je izjavio, da europske nacije trebaju nestati i da se stvara jedna velika miješana nacija

Kkk
6 godine prije

Nama ne trebaju Ameri za širenje mržnje. Mi sami sijemo mržnju unutar naše “lijepe” međusobno (dobri i loši Hrvati).

nonwo
6 godine prije

alan ford”Pa naravno da je većina pozornosti usmjerena na Srbiju., jer im je strateški najznačjnija. Hrvatsku, C. Goru i Makedoniju i BiH, već imaju u džepu, a treba postići da se Srbija ne okrene prema Rusiji, …”
Proučavajući na stotine “povijesnih intervencija” imperijalističkih tvorevina dolazi se do zaključka da su njihovi razlozi vrlo prozaični,a ni metode nisu ništa sofisticiranije…Ne Rusiji,mrkvom ili batinom..

Jurišić maja
6 godine prije

Da nismo krhotine naroda i plemena razbacanih po balkana ne bi bio moguć bestijalni rat devedesetihm

Ive
6 godine prije

NAROD mora reci NEEEE, NECEMO OKUPACIJU amerikenjaca, demonstracije, protesti, ozbiljne pa ako treba i oruzane pobune. Svaki strani vojnik pod oruzjem ivan svoje domovine je okupator, a ovo bi bio akt okupacije.

Ive
6 godine prije

Amerikenjci se ponašaju poput bijesnih pasa, i nije problem dok su u svom ogradjenom dvorištu ali izalskom vani prijeti opasnoist da bjesnoćom kontaminiraju i lisice, i velike i male mačke, treba poduzeti mjere ya suzbijanje bjesnoće. Ako ne pomogne vakcinacija i ljekovi biti če potrebno angažirati šintere.

Robin Hud
6 godine prije

Ameri su tek 1998. shvatili kolika im opasnost prijeti od Velike Srbije, koja će se, za samo sto godina, protezati od Tokija do Milvokija. Zato su 1999. uz pomoć NATO alijanse pokrenuli nuklearni rat iz kojeg su se sramno i podvijenog repa jedva izvukli. Međutim, budućnost je već programirana i tu NATO više ništa ne može da izmjeni. Može samo da plati pričinjenu štetu od 422 miljarde dolara i da moli za oprost.

Zlatko
6 godine prije

nije niti Hrvatska bolje prošla jer su i nju indirektno opljačkali preko privatizacije i kamatarenja koje je država prihvatila u interesu male skupine ljudi.

Mikula
6 godine prije

Jedina vojska u povijesti koja je upotrijebila ne jednu vec dvije atomske bombe na nedužnim civilima. Sve je jasno kao dan koliko su dobronamjerni. Njihov M.O. je stvoriti lažnu prijetnju, izazvati strah kod naroda koji ce za uzvrat moliti na koljenima “vladu” da učini nesto(ista vlada koja je i stvorila problem) i pritom se odreći svih prava u ime zastite od “terorizma” npr. to je jako popularno danas, onda ta ista divna vlada, u ovom i MNOGIM drugim slučajevima američka, dođe i “spasi” stvar odnosno napravi jos jedan korak blize prema ultimativnom cilju tj. famozno fasistickom novom svjetskom poretku(NWO). Inače, to se zove problem-reakcija-solucija i ta praksa nije od jučer. Hitler je dao spaliti njemački parlament i za to okrivio nekog jadnog zidova kojeg su vrlo praktično našli u nekoj obližnjoj uličici polu golog i neuhranjenog. To se jos zove i “False Flag” kojeg ameri naprosto OBOZAVAJU!!! Vrijeme je da… Čitaj više »

Moje Ime
6 godine prije

“balkanska plemena koja se guse u sljivovici i krmetini” – u samoizlagivanju osvojili bi vrh svijeta i vise

Jurišić maja
5 godine prije

kasno je sada plakati uništenjem socijalizma zatvoreno je jedno poglavlje pa može se slobodno reći najbolji period u povijesti balkana a sada nas čeka kaos eksploatacija pod robovskom uvjetima ratovanja za tuđe profite a sam bog zna kada će se ponovno stvoriti uvjeti da se uzdigne ideja socijalizma za nadati se da će vražji imperij sa druge strane Atlantika sam sebe uništiti rasnim i socijalnim sukobima unutar vlastitih granica

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI