Američke škole ukidaju domaću zadaću – Fox News ocijenjuje prednosti i mane

Djeca u školi
55 komentara

Neke škole u Sjedinjenim Američkim Državama će zabraniti dodjeljivanje domaćih zadaća ili ocjenjivanje djece, citirajući The Wall Street Journal izvještava Fox News. Prema pristalicama zabrane, djeca su previše zauzeta i treba im dati više vremena za odmor i druženje. Kritičari inicijative strahuju da će bez domaće zadaće mladi Amerikanci zaboraviti kako planirati svoje vrijeme, a roditelji neće moći kontrolirati njihov napredak.

Za djecu je jedna od glavnih božićnih radosti, naravno, da cijeli tjedan ili više, ne moraju ići u školu. Ali sada neke škole ograničavaju količinu domaćih zadaća ili ih u potpunosti ukidaju. Druge škole više ne daju djeci ocjene za domaću zadaću, izvještava The Wall Street Journal. Cilj ukidanja domaćih zadaća je dati učenicima više vremena za obitelj, čitanje i odmor. Ranije su se roditelji žalili na prekomjerno opterećenje djece školskim programom.

Jedan od roditelja koji je podržao ovakvu obrazovnu politiku je izjavio: “Ova djeca imaju toliko domaćih zadaća, počevši od najranije dobi, a ako još imaju kakve nastavne aktivnosti poslije škole ne mogu provesti vrijeme sa svojim obiteljima.”

Međutim, neki učitelji tvrde da ih ova inovacija lišava načina da konsolidiraju nastavni materijal, a neki roditelji smatraju da su isključeni iz obrazovnog procesa.

“Uobičajeno je u mom domu da držim stvari pod kontrolom, a domaća zadaća je prilika da saznam da li naše dijete zaostaje. Mislim da se roditelje ovdje jednostavno ne uzima u obzir”, rekao je jedan od protivnika ove inicijative.

Melissa Francis, Fox News: Imam osjećaj, Harris, da ti i ja imamo različita mišljenja o ovoj temi…

Harris Faulkner, voditeljica programa Fox News: Ovdje govorimo o odgovornosti i popunjavanju njihovog vremena. Postoje rokovi za ispunjavanje programa i domaći zadaci, a bez njih sve počinje šepati. Osim ako, naravno, nema drugih poticaja. Na primjer, rad. Ali ako netko ima devet godina, nema posao, već ima domaću zadaću!

Katie Pavlich, voditeljica programa Fox News: Ili nogomet…?

Melissa Francis: U redu. Bit ću s druge strane u ovoj bitci, jer u New Yorku postoji takav fenomen da neke škole puno traže i hvale se kako djeca rade nad domaćom zadaćom do jedan ujutro. Ovo je neka vrsta ludila. Rekla bih da je škola u koju ide moj najstariji sin vrlo konkurentna, vrlo brzo prolaze kroz materijal, stječu puno znanja, ali imaju rasporede “studentskih sati”. Želim reći da moj sin godinama učeći provodi više od osam sati dnevno. Kako ga ne mogu naučiti sve što je potrebno za to vrijeme,  da provede nekoliko sati kod kuće i ako želim provesti dio vremena s njim, ili da se bavi sportom ili nečim drugim…

Harris Faulkner: Ne govorim o tome. Naravno, to je iznimno veliko opterećenje. postoji i sport koji također razvija društvene navike i vještine, i tako dalje… Ali mora postojati neka vrsta ravnoteže. Ne želim ukidati domaću zadaću!

Melissa Francis: Ne baš!

Katie Pavlich: I to mi odgovara. Mislim da bi učitelji trebali biti odgovorni za ono što su ih naučili u učionici. Tako je učitelj više odgovoran za izvršavanje zadaća dodijeljenih u razredu. A ako imate problema, možete doći nakon predavanja, raditi s učiteljem i roditelji kod kuće… Naravno, možete to učiniti kod kuće, ali…

Harris Faulkner: Mogu li postaviti pitanje? Stvarno mislite da će ljudi provoditi mnogo više vremena s djecom ako ne rade domaću zadaću? Budući da mnoga djeca uglavnom rijetko vide svoje roditelje, jer gotovo svi rade.

Katie Pavlich: Da, ali to nije … Suština je da ne treba uvijek izvlačiti proces učenja izvan škole. Mislim da su učitelji dužni poučavati u učionici, tamo dovršiti zadaće i otići kući. Tako da djeca mogu biti djeca, umjesto da rade domaću zadaću.

Harris Faulkner: Ja sam u manjini!

Melissa Francis: Ne znam, ovdje sam kod kuće…

Katie Pavlich: Osim toga, nemam djece, tako da se moje mišljenje može i promijeniti.

Melissa Francis: Ne. Jer, dok moja djeca nisu narasla, također sam mislila da je domaća zadaća nužna, da su od ključne važnosti i da se radi o tome kako će organizirati svoj život. Ali sada živim ovdje, vodim djecu s raznih sportskih treninga, vraćamo se kući, radimo domaću zadaću… Ali nakon toga trebam samo malo vremena. Zato što su se bavili sportom, onda su radili domaću zadaću, večerali i već je bilo vrijeme za spavanje. A treba mi malo vremena da sjednem s njima, da razgovaram o tome kako im je prošao dan…

domaća zadaćaMelissa FrancisŠkola
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Triba ploču minjat globuson
i ukinit krede da dica ne kredu krede?

Son of Alerik
5 godine prije

Kao što govore sve naše svete knjige, iz Raja su najprije izašli Adam i Eva, a za njima Bog i Batina. Dok je Bog išao po zemlji, barem onoj u kojoj se nije u njega vjerovalo, Batina je bila glavno nastavno pomagalo. Bilo u matematici, bilo u kemiji, jezicima, to pomagalo je imalo univerzalnu primjenu. Ali onda dođoše neka loša vremena, neoliberalni oblak se nadvio nad našim krajevima i Batina bješe istjerana iz Antiraja, natrag odakle je i došla. Gdje je Bog dospio, ne zna se. Možda bi se i znalo da Kinezi ne (s)maknuše direktora Interpola. Djecu treba odgajati i obrazovati (uf, pa tako se to i zove, gle čuda) kako bi postali odgovorni poslušnici i vojnici novog, starog, zaostalog ili modernog poretka. Nekad ih se na to moralo prisiljavati, a danas se prisiljavaju sami. Nema na ovom dužničkom svijetu mjesta za one koji malo zarađuju. Mislim, nije da… Čitaj više »

Šok
5 godine prije

Škola postaje igralište i poligon za zaglupljivanje. Klinci moraju bubati stvari napamet inače ništa od razvoja mozga. Ono što se do16te godine nauči napamet ostaje za cijeli život. Ovo je za mlade roditelje, za starije je kasno. Počinje se od trećeg mjeseca sa samoglasnicima, potom se prelazi na složenije riječi mama, tata, treba djetetu reći dnevno 20,000 riječi svaki dan do treće godine, to diže IQ trajno do 30%, učiti napamet pjesmice i brojalice čim progovori. Sa tri ipo godine se uči drugi jezik još 10%(obvezatno jezični vrtić), sa četiri godine na klavir (razvija koncentraciju i memoriju) istovremeno kreće zbrajanje na prstiće,razvoj apstraktnoga mišljenja, prije osnovne škole mora znati napamet napisati tablicu množenja. inteligencija se razvija do pete šeste godine intezivno, to treba iskoristiti, dijete ne smije biti gladno, ovo je vrlo važno. Radi se svaki dan sa djetetom, u početku minut ujutro i minut popodne, sedmično se povećanje za… Čitaj više »

Святославич 966
5 godine prije

U principu pa to je i normalan postupak ako ameri kleknu u trecerazrednu zemlju ubrzo. Nece imati potrebe za mozgovima, niti ce biti policajci svijeta.Sta ce im onda previse mudraca pametnih.Poput mozgova-mudraca Sorosevih su i dosli na tanke grane.Ovo saltanje iz 5 u 3 je prilicno dobar potez.Da i mi odahnemo napokon .Usput skolovanje je i skupo u usa a iz jevrope mogu kupiti mozgove koje nisu skolovali za par zvaka.

eu kolonija
5 godine prije

svejedno, ništa se neće promjeniti. kod njih gllava služi samo da bi nosili frizure

Alanis
5 godine prije

Charlotte Thompson Iserbyt – The deliberate dumbing down of America (World)
Sve preporuke – pogledajte.

U Francuskoj će od naredne godine biti obvezno djeci krenuti u škole od 3-će godine – da se zaglupljivanje i indoktrinacija bolje prime.
Kvalitetna (klasična) naobrazba će biti dostupna samo odabranima.

anti-sistem
5 godine prije

Škola je mjesto gdje se ispire mozak budućih radnika-robova.

jezevakucica
5 godine prije

Djecu treba ispisati iz škole i upisati u neki nogometni klub.Obavezno ih učlaniti u neku dobro stojeću partiju i za svaki slučaj u NATO pakt,čisto radi osiguranja da ne dođe do vršnjačkog nasilja.E da ne zaboravim i učlanjenje u MMF,radi đeparca.

čokolino
5 godine prije

Kako jih je krenula karta još malo pa će škole ukinuti totalno, a i mirovine i zdravstvo. Iz prostog razloga kaj će sve šolde spiskat u razvoj oružja da stignu Ruse, pa jim neće niš ostati za škole i ostalo……
A već sad su polupismeni, njihova srednja je ravna našoj osnovnoj po težini a fakultet našoj srednjoj.

nekoime
5 godine prije

Iz škola treba izbaciti sve obaveze, uključujući i učenje. Tako obrazovana djeca će kada odrastu vjerovati svojim vladama i masmedijima.

giordano bruno
5 godine prije

Da se upoznamo, Bond, James Bond. 14 razloga zašto su škole u Finskoj najbolje na svetu Došao je i prvi školski dan, a najviše su srećni oni koji prvi put sedaju u školske klupe. Prema istraživanjima, finski učenici su među najboljima na svetu. Budući da u poređenju sa drugim nacijama u proseku provode najmanje vremena u školi, a da im je za pisanje domaćih zadataka potrebno najviše 30 minuta dnevno, normalno je da se zapitamo – kako onda finski đaci postižu tako ogroman uspeh? Saznajte koje su tajne obrazovnog sistema u Finskoj i zašto su ova deca na vrhu liste najuspešnijih đaka: Sve je besplatno Finsko obrazovanje je u potpunosti besplatno. Sve propratne stvari povezane sa školom su isto tako besplatne, kako ručak, užina, ekskurzije, tako i sva ostala potrebna školska pomagala. Ukoliko učenik živi na udaljenosti od škole koja je veća od 2 kilometra, obezbeđen je poseban autobus sa… Čitaj više »

Red Dog
5 godine prije

Fala bogu.
Domaci zadaci postoje zbog lenjosti ucitelja.
Osim toga danas ne vazi formalno znanje, bubanje, vec emotivna inteligencija, kako se ulizavati. Do formalnih podataka se uvek moze doci preko interneta.

Bumbum
5 godine prije

Sto manje skole i skolskih zadataka, sto vise zaglupljivanja i realitija, a za sve probleme, tu je uvijek jeftina droga…idealni stanovnici svake drzave

Snicla
5 godine prije

Mora da su malo prošetali Hrvatskom a i malo istočnije. Pa upoznali sve ove uspješne poduzetnike i političare koji su i bez školovanja zasjeli na vlast. S toga mislim da je ukidanje domaće zadaće samo prvi korak a slijedi ukidanje škole kao institucije. Što bi se gnjavio kada u Širokom možeš kupiti diplomu.

Zax
5 godine prije

U finskoj koja ima jedan od najboljih obrazovnih sustava to je davno ukinuto

Ivo
5 godine prije

Djecu se sustavno i namjerno zaglupljuje, jer liberalni sustav treba ovce koje su taman dovoljno inteligentne da rukuju sa strojevima i vode jednostavno računovodstvo, ali ništa više od toga. Liberalnom sustavu najmanje trebaju individue koje misle, i svjesne su laži u kojoj žive. To se nastoji spriječiti pod svaku cijenu. Pod krinkom ‘zaštite ljudskih prava učenika’, nastavnike se efektivno sprečava da discipliniraju djecu, ukore ih, izbace sa sata u hodnik, itd. Umjesto toga, moraju trpiti male delikvente, koji ni sami ne shvaćaju koliko su bedasti i koliku štetu čine sami sebi. Normalno, ta ista ‘ljudska prava’ koja ih štite od izbacivanja u hodnik kad ometaju nastavu, ne važe ako im roditelji ne uplate ratu kredita za stan u kojem žive. Tada ih se momentalno naglavačke deložira na ulicu, skupa s roditeljima, braćom i sestrama, i njihovim ljudskim pravima. Pravi napredak u rješavanju obrazovnog sustava u Hrvatskoj bi bio povratak na… Čitaj više »

Rijecanin
5 godine prije

Ispada da je Idiocracy proročanski film.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Idiocracy

Emiliano Zapata
5 godine prije

Treba djecu uciti kako se zdravo hraniti, kako zivjeti u skladu s prirodom. Treba ih uciti kako nastaje novac (ne kako se stampa)…Ako zelimo izbjeci da nasa djeca u buducnosti ratuju ucimo ih zajednistvu a ne natjecanju!

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Slažem se, sve u školi obaviti! Doma samo pričati s roditeljima, dodatno predložiti djetetu knjigu ili film o onome što ga zanima, ovisno o dobi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI