fbpx

Američke škole ukidaju domaću zadaću – Fox News ocijenjuje prednosti i mane

Djeca u školi

Neke škole u Sjedinjenim Američkim Državama će zabraniti dodjeljivanje domaćih zadaća ili ocjenjivanje djece, citirajući The Wall Street Journal izvještava Fox News. Prema pristalicama zabrane, djeca su previše zauzeta i treba im dati više vremena za odmor i druženje. Kritičari inicijative strahuju da će bez domaće zadaće mladi Amerikanci zaboraviti kako planirati svoje vrijeme, a roditelji neće moći kontrolirati njihov napredak.

Za djecu je jedna od glavnih božićnih radosti, naravno, da cijeli tjedan ili više, ne moraju ići u školu. Ali sada neke škole ograničavaju količinu domaćih zadaća ili ih u potpunosti ukidaju. Druge škole više ne daju djeci ocjene za domaću zadaću, izvještava The Wall Street Journal. Cilj ukidanja domaćih zadaća je dati učenicima više vremena za obitelj, čitanje i odmor. Ranije su se roditelji žalili na prekomjerno opterećenje djece školskim programom.

Jedan od roditelja koji je podržao ovakvu obrazovnu politiku je izjavio: “Ova djeca imaju toliko domaćih zadaća, počevši od najranije dobi, a ako još imaju kakve nastavne aktivnosti poslije škole ne mogu provesti vrijeme sa svojim obiteljima.”

Međutim, neki učitelji tvrde da ih ova inovacija lišava načina da konsolidiraju nastavni materijal, a neki roditelji smatraju da su isključeni iz obrazovnog procesa.

“Uobičajeno je u mom domu da držim stvari pod kontrolom, a domaća zadaća je prilika da saznam da li naše dijete zaostaje. Mislim da se roditelje ovdje jednostavno ne uzima u obzir”, rekao je jedan od protivnika ove inicijative.

Melissa Francis, Fox News: Imam osjećaj, Harris, da ti i ja imamo različita mišljenja o ovoj temi…

Harris Faulkner, voditeljica programa Fox News: Ovdje govorimo o odgovornosti i popunjavanju njihovog vremena. Postoje rokovi za ispunjavanje programa i domaći zadaci, a bez njih sve počinje šepati. Osim ako, naravno, nema drugih poticaja. Na primjer, rad. Ali ako netko ima devet godina, nema posao, već ima domaću zadaću!

Katie Pavlich, voditeljica programa Fox News: Ili nogomet…?

Melissa Francis: U redu. Bit ću s druge strane u ovoj bitci, jer u New Yorku postoji takav fenomen da neke škole puno traže i hvale se kako djeca rade nad domaćom zadaćom do jedan ujutro. Ovo je neka vrsta ludila. Rekla bih da je škola u koju ide moj najstariji sin vrlo konkurentna, vrlo brzo prolaze kroz materijal, stječu puno znanja, ali imaju rasporede “studentskih sati”. Želim reći da moj sin godinama učeći provodi više od osam sati dnevno. Kako ga ne mogu naučiti sve što je potrebno za to vrijeme,  da provede nekoliko sati kod kuće i ako želim provesti dio vremena s njim, ili da se bavi sportom ili nečim drugim…

Harris Faulkner: Ne govorim o tome. Naravno, to je iznimno veliko opterećenje. postoji i sport koji također razvija društvene navike i vještine, i tako dalje… Ali mora postojati neka vrsta ravnoteže. Ne želim ukidati domaću zadaću!

Melissa Francis: Ne baš!

Katie Pavlich: I to mi odgovara. Mislim da bi učitelji trebali biti odgovorni za ono što su ih naučili u učionici. Tako je učitelj više odgovoran za izvršavanje zadaća dodijeljenih u razredu. A ako imate problema, možete doći nakon predavanja, raditi s učiteljem i roditelji kod kuće… Naravno, možete to učiniti kod kuće, ali…

Harris Faulkner: Mogu li postaviti pitanje? Stvarno mislite da će ljudi provoditi mnogo više vremena s djecom ako ne rade domaću zadaću? Budući da mnoga djeca uglavnom rijetko vide svoje roditelje, jer gotovo svi rade.

Katie Pavlich: Da, ali to nije … Suština je da ne treba uvijek izvlačiti proces učenja izvan škole. Mislim da su učitelji dužni poučavati u učionici, tamo dovršiti zadaće i otići kući. Tako da djeca mogu biti djeca, umjesto da rade domaću zadaću.

Harris Faulkner: Ja sam u manjini!

Melissa Francis: Ne znam, ovdje sam kod kuće…

Katie Pavlich: Osim toga, nemam djece, tako da se moje mišljenje može i promijeniti.

Melissa Francis: Ne. Jer, dok moja djeca nisu narasla, također sam mislila da je domaća zadaća nužna, da su od ključne važnosti i da se radi o tome kako će organizirati svoj život. Ali sada živim ovdje, vodim djecu s raznih sportskih treninga, vraćamo se kući, radimo domaću zadaću… Ali nakon toga trebam samo malo vremena. Zato što su se bavili sportom, onda su radili domaću zadaću, večerali i već je bilo vrijeme za spavanje. A treba mi malo vremena da sjednem s njima, da razgovaram o tome kako im je prošao dan…

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
55 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Izbornik