Američki najveći sindikat: “Spremni smo, borimo se protiv obaveznih Covid 19 vakcina”

Američki sindikat
23 komentara

Ranije ovog mjeseca, NewYork-Presbiterian postao je prvi bolnički sistem u državi koji je zahtijevao od zaposlenih da se vakcinišu protiv COVIDA-19. To je korak koji preduzima sve veći broj bolnica u zemlji, ali i onaj protiv kojeg je 1199SEIU, najveći sindikat zdravstvene zaštite u zemlji, spreman da se bori.

„Bilo da postoji pravni način koji možemo poduzeti ili je to samo čisti organizacioni izazov, jednostavno nećemo popustiti“, rekao je George Gresham, predsjednik 1199SEIU, za WNYC / Gothamist. Sjedište sindikata je u New Yorku, ali predstavlja zdravstvene radnike širom države i u Massachusettsu, New Jerseyu, Marylandu, Floridi i Washington, D.C.

Gresham je naglasio da se vakcinisao i hrabri sve članove sindikata da to učine, ali da vjeruje da medicinski radnici “imaju pravo da donose odluku o svom zdravlju”. Gresham je rekao da su se delegati sindikata sastali prošle nedjelje sa dr Steveom Corwinom, predsjednikom i izvršnim direktorom New York-Presbiteriana, kako bi izrazili svoju zabrinutost.

Još jedan zdravstveni sindikat, Udruženje medicinskih sestara države New York (NYSNA), izrazilo je protivljenje obaveznoj vakcinaciji, iako nije odgovorilo na zahtjeve za komentarom ove priče.

Kada je WNYC / Gothamist kontaktirao NewYork-Presbiterian kako bi odgovorili na stavove sindikata, ukazao je na memorandum koji je osoblju dostavljen 11. juna. U memorandumu se kaže da svi zaposleni moraju da prime najmanje jednu dozu vakcine COVID-19 do 1. septembra da bi zadržali svoja radna mjesta. Oni koji traže medicinsko ili vjersko izuzeće moraju se prijaviti za to do 1. avgusta. Do sada je vakcinisano oko 70 % osoblja u New York-Presbiterianu.

„Ulog u ovom pitanju je velik i dokazi su jasni da je vakcinisanje protiv COVIDA-19 najvažnija i najodgovornija akcija koju možemo preduzeti kao članovi NYP tima za bezbjednost i dobrobit naših pacijenata i posjetilaca, naših zajednica i nas samih“, pročitali smo u memorandumu koji su potpisali dr. Corwin i dr. Laura Forese, glavni operativni direktor New York-Presbiterian.

I druge bolnice na području New Yorka razmatraju slične politike. Northwell Health, najveći bolnički sistem u državi, zahtijeva od svih novih radnika, dobrovoljaca i studenata koji rade u njihovim objektima da se vakcinišu protiv COVIDA-19 i uskoro će narediti zaposlenima koji nisu vakcinisani da se redovno podvrgavaju testiranju na koronavirus. Do sada je oko 75 % osoblja Northwella vakcinisano.

U međuvremenu, samo 57 % zaposlenih u bolnicama NYC Health + je u potpunosti vakcinisano, ali gradski sistem javnih bolnica ne planira da vakcine budu uslov za zaposlenje. Vakcinisanje protiv COVID-19 zastalo je u gradu i širom zemlje.

Poslodavci u zdravstvu koji traže vakcinisanje možda će biti ohrabreni nedavnom presudom u Texasu. Prošle nedjelje je savezni sudija odbacio tužbu u kojoj su zaposleni u Methodist Hospitalu u Houstonu osporili zahtjev za obavezne vakcine kod zdravstvenih radnika. Na kraju, 153 osobe podnijele su ostavke ili su otpuštene zbog odbijanja da prime vakcinu, navodi The Washington Post. Savezna komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja takođe je izdala smjernice u kojima se kaže da je legalno da poslodavci zahtijevaju da se osoblje vakciniše kako bi došlo na radno mjesto.

Gresham iz 1199 kaže da su članovi sindikata u velikoj mjeri protiv obavezne vakcinacije, čak iako su i sami vakcinisani. Ali ne dijele svi zaposleni u New York-Presbiteriana stav sindikata zdravstvene zaštite.

New York-Presbiterian je u memorandumu zaposlenima primijetio da već postoje zahtjevi za vakcinaciju protiv gripa, morbila, rubeole i varicele. Iako se smatraju bezbjednim, COVID-19 vakcine su i dalje klasifikovane pod odobrenjem za hitnu upotrebu američke Uprave za hranu i lijekove i čekaju puno odobrenje.

Druge zdravstvene ustanove takođe mogu razmotriti potez sličan onom javnih univerziteta u New Yorku, koji će zahtijevati COVID-19 vakcine za studente za jesenski semestar samo ako one do tada dobiju odobrenje FDA.

Autor: Caroline Lewis

CjepivaSADsindikat
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RENEW
2 godine prije

Bojijo se, da bi resnica osvobodila prebivalstvo.
ttps://sputniknews.com/uk/202106281083259616-delta-variant-of-covid-19-claims-lives-of-50-vaccinated-britons/

Kaj pa tamali? ttps://thecovidblog.com/2021/06/21/jacob-clynick-13-year-old-michigan-boy-develops-myocarditis-dead-three-days-after-second-experimental-pfizer-mrna-shot/

Kmet
2 godine prije

CJEPITI SVE COVID STOZERE I MANIJAKE KOJI GURAJU LUDILO COWID 19 SA DUPLIM DOZAMA SVAKO JUTRO DOK IM OCI I IMUNITET NE ISPADNU KROZ ANUS. GURATI NEPROVJERENO IZ IGLE U MLADE LJUDE I PCR METLE U MOZAK JE ZLO ZLA.

Starina
2 godine prije

Čovječanstvo gubi sve više ono moralno, božansko, duhovno i ljudsko lice koje ima u sebi suosjećajnost i ljubav za bližnjega. Da su sindikati htjeli pomoći pomogli bi prije nego su ih otpustili iz bolnica. Ovako mislim da je to samo primorano ili hinjeno djelovanje. Uostalom kako pomoći grupi od samo 1% zaposlenika koja ne želi cjepivo, kad ostalih 99% uzima i buni se što ovih 1% neće. Aha, možda bi se mogli ugledati na borbu nekih drugih manjina kojih ima i manje od 1 % a izuzetno su uspješni u nametanju svojih moralnih pogleda većini od 99%.. Problem se nikad neće riješiti dok se ne sruši uzrok nametanja vakcine a to je lažna teorija mikroba. Svi školovani pripadnici religije Moderne alopatske militantne medicine su revni zastupnici i sljedbenici te lažne religije. Ovi rijetki 1% kojima je ostalo malo neispranog mozga i razuma, i kojima uši ne služe samo za masku… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Starina
NeBudiOvca
2 godine prije

Naši se bave prioritetnim poslovima, kao sto je dilanje svinjskih polovica i sireva…

Max
2 godine prije

Neka se bore svi se moraju boriti.

Antinwo HR
2 godine prije

Ne cijepite se ,ne uzimajte to zlo ljudi.OTPOR

Praetorian
2 godine prije

Zar nemamo vise niti jednog Chea, Fidela, Gupca, Radica, Starcevica, Wallacea. Sve Ciganovici, Modni M, Anemicni Plenkiji i sl

Josip
2 godine prije

Američkim sindikatima👏👍 , a Hrvatskim sindikatima treba naviti sat jer već kasne na posao pa da se bar probude do podne.

Josip
2 godine prije

Mislim da je vrijeme da se svi probudimo. Nisu ovo izbori pa nema veze , ovo je pitanje opstanka jer ovo ludilo i ovi probni baloni se puštaju da se vidi reakcija. Svaka čast i poslodavcima što su na neki način to osporili. Probudimo se svi , ako ne želimo biti savrameni robovi , oni koji to cijepljenje prežive . Većina znastvenika imunologa i stručnjaka iz tog područja govore preko različiti medija protiv cijepljenja i ovog ludila. U medijima su samo stožeri i maskote sluge ove lude politike odnosno ludosti. Ne želim nikoga vrijeđati, ali zamoliti sve koji ovo čine a i one koji ćute da se zamislimo i probamo, preispitamo sebe , zaviriti u dubinu svoga uma, duše i pravilno reagirati svako na svoj način da ovo zaustavimo. Zar nevidimo sve ove opomene i do zadnjih potresa vrućina i.t.d. Ja i dalje vjerujem da u čovjeku ima još uvijek… Čitaj više »

Josip
2 godine prije

Sad se zamislimo svi koji ne izlazimo na izbore . Izabrali smo ljude koji sa 10 do 17 % žitelja države Hrvatske dalo glas da vladaju i da odlučuju o našim životima, da nam pomoću stožera i samovoljno ograničavaju pravo na život. Nije ni u drugim državama bolja situacij, al nas to ne opravdava da se trgnemo i pokrenemo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI