BBC priznao da su Sirijci pobjegli od rata, a ne od Assada

sirija
23 komentara

BBC je objavio kratku reportažu snimljenu na granici Jordana i Sirije.

Prilog dolazi s kontrolnog punkta Jaber s jordanske strane, odakle se u Siriju ulazi kroz granični prijelaz Nasib, koji je otvoren prošlog listopada kada su sirijske vladine snage preuzele kontrolu nad južnim dijelovima zemlje.

U početku je dnevno granicu prelazilo nekoliko automobila i na desetke ljudi, ali danas, kako priznaje BBC, svakoga dana iz Jordana u Siriju ulaze kolone ljudi s osobnim vozilima, kamionima i autobusima.

Svako jutro se na granici stvaraju kolone  automobila. Mali trgovci donose robu u Siriju, izbjeglice se vraćaju kući, čak  turisti dolaze u zemlju.

Novinarka ulazi u jedan autobus pun turista iz Bahreina, a jedan mladić joj govori kako od djetinjstva dolazi u Siriju i kako mu je drago da opet može posjetiti ovu predivnu arapsku zemlju.

Ali na kraju priloga dolazi najzanimljivije. BBC javlja: “Na tisuće izbjeglica se odlučilo vratiti u zemlju nakon što su sirijske vladine snage, uz potporu Rusije i Irana, ponovno preuzele nadzor nad većim dijelom teritorija zemlje.”

Što se dogodilo? Zar se Sirijci ne boje Assada? Ne žele da ode? Kako? Pa to su svi željeli i zbog toga su pobjegli iz zemlje, kako su godinama tvrdili zapadni i mediji zaljevskih monarhija.

VIDEO – Prvi dan otvaranja graničnog prijelaza Nasib-Jaber u  listopadu 2018.

I sam BBC je 9. travnja 2018. objavio se članak: “Što sirijske izbjeglice treba vratiti kući? – Četiri uvjeta”.

Članak je naveo podatke istraživanja Carnegie Centra čiji su predstavnici intervjuirali 320 izbjeglica u Jordanu i navedeno je: “Velika većina izbjeglica s kojima smo razgovarali vjeruju kako će se njihove šanse da se ikada vrate u svoju domovinu povećati ako se predsjednik Bashar Al-Assad ukloni s vlasti”.

Ali Assad nije otišao. Netko drugi je otišao, ili bolje rečeno, otišli su. A BBC sada mora priznati da Sirijci iz zemlje nisu pobjegli od Assada, legitimnog vladara zemlje, već od terorista i rata kojeg su u ovom slučaju pokrenuli na jugu Sirije.

Vrijeme će otkriti tko je stvorio “pobunjenike”, tko ih je hranio, naoružavao i tretirao. Postoji brdo dokaza i o tim aktivnostima, ali ih sve treba objediniti, kronološki poredati, klasificirati po važnosti i onda predati međunarodnim tijelima i kaznenim sudovima. Točno je da postoje minimalne šanse da netko odgovara za to, ali to nije važno. Zaključci i rezultati ovih radnji neće iza rešetaka staviti nijednog od zapadnih čelnika, zaljevskih šeika ili turskih dužnosnika, ali će biti važni da se ispiše prava povijest sukoba.

Za kraj, ovih je dana objavljena ekskluzivna vijest kako je Organizacija za zabranu kemijskog oružja pronašla tragove klora na mjestu napada u Dumi koje su u to vrijeme kontrolirali takozvani pobunjenici. Rečeno ovako, svatko tko pročita vijest će logično zaključiti da su vladine snake koristile klor protiv terorista skupine Jaish Al-Islam koja se u to vrijeme još uvijek nije htjela predati.

Ali novinari, koji dobro znaju svoj posao, prešućuju da izvješće navodi i da se nijedna smrt ne može povezati s tragovima pronađenog  klora. Osim toga, na istom je mjestu pronađen žuti spremnik za  plin koji je navodno korišten u napadu, a nalazio se radionici militanata u kojima se pravio eksploziv i bombe, uključujući poznate barel-bombe zapremnine 20 litara, koje su se lansirale iz poznatih improviziranih topova. Izvješće na kraju navodi da postoji bezbroj proturječnih izjava “svjedoka” koji su intervjuirani.  To je glavni razlog zbog kojeg je vijest o izvješću nakratko objavljena i ubrzo zaboravljena.

Istina polako izlazi na vidjelo i ovu najvažniju bitku Assad mora i može dobiti.

BBC.VIDEO

 

IzbjegliceKemijski napadOPCW
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
5 godine prije

Pod hitno zatvoriti BBC jer je počeo prenositi rusku propagandu.

Vladimir
5 godine prije

Priznali oni ili ne, to nam je svejedno. Kad priznaju da su poubijali par desetina miliona ljudi, podrzavali Hitlera, Porosenka i sve ostalo onda se mogu javiti.

Miki maus
5 godine prije

BBC priznao gresku?! Nemoguce! Ruski hakeri, tocnije od RT-ea, upali u BBC i pustili u eter Rusku propagandu, 100%! Kad mogu Iranci preuzeti kontrolu nad US dronovima, zasto Rusi nebi mogli nad BBC?

Riddick
5 godine prije

To je lepo sto ste priznali ali za mene ce te i dalje biti lazovi…

alfa33
5 godine prije

Hm,kad ubojica prizna zločin,i dalje je ubojica… Tko zna,polako se priprema teren za neke druge interese…novac,nafta….pa za koji mjesec ide izaslanstvo iz UK u Siriju,pa ponovo otvaranje ambasade…ipak je bbc njihovo glasilo..daj bože da nisam u pravu…kad pošalju svoje potrčke da ljube ruku Asadu…imam na poslu par kolega, pa znam što se događa tako da ovo i nije neka novost,ali nek se zna. Sad čekamo samo službeni #burtov# demant,tako da ovaj članak bude potpun.

Zadranin
5 godine prije

Hebate BBC, kasnite već više od 4 godine sa ovim “objektivnim zaključkom”.

Što je, neće CIA više plaća za laži?

Pljuc, smradovi jedni.

Tvingo
5 godine prije

Kreni Burte,minusi čekaju !!

burt
5 godine prije

zašto onda najavljuju ofenzivu na Idlib? civili su već počeli bježat sa juga Idliba jer ih grantira Assadova artiljerija, imaju plan B da iz pravca istok-zapad odsijeku izbočinu na jugu i prodru južno i istočnu od Idliba, zato branitelji Idliba imaju zadatak da pod svaku cijenu zaustave rusko-iransku invaziju

samo tako
5 godine prije

I u BBC-u se ponekad događaju greške…
Novinarima i urednicima hitni otkaz

Crni žutokljunac
5 godine prije

Priznaju li oni to poraz! Jer ne bi tako nešto bilo slučajno na Bbc-u.A imali su i oni svoje prste u Siriji.

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Isti taj BBC i ostala zapadna fake news su pre 20 ak godina trkeljali o 800 .ooo silovanih muslimanki u beee i haaa 300.000 silovanih siptarkinja ,20.ooo pobijenih muslimana u Srebrenici….i jos sijaset drugih lazi a sve to pocinili Srbi na celo s Milosevicem malim Hitlerom.

A onda nakon svih tih BBC i zapadnih fake news sastanu se ambasadori VB,USA,Fra,Turske i Germanije u Srebrenici i kazu ovde je genocid i Srbi su genocidni pa predstavnik VB u UN trazi rezoluciju o srbskoj genocidnosti.Tih 5 drzava 4 zapadne plus Turska pocinili su 90 odsto svih genocida u zadnjih 500g .
Pihhhh ala bi se Gebels postideo.

Assembly elections
6 mjeseci prije

I very delighted to find this internet site on bing, just what I was searching for as well saved to fav

scientists
6 mjeseci prije

I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI