Dobar grah daleko se čuje

pasulj grah
19 komentara

Ovih dana u Sarajevu je održano natjecanje u brzom jedenju graha. Posljedice se već dobro znaju, a uzroci, čini se, nikoga i ne zanimaju mnogo. Važno je da je sve bilo zabavno.

Sekundant i moderator ovog natjecanja bio je Almir Čehajić Batko koji je poznat po svojim duhovitim doskočicama i koji je sve vrijeme nasmijavao natjecatelje i goste. Rekao je da se ljubav prema grahu u Bosni prenosi s koljenice na koljenicu, i tu mu se niko nije usudio proturječiti.

Natjecatelji su uglavnom estradne zvijezde i druge poznate osobe. Ove godine je opravdano izostao Goran Bregović koji je povrijedio koljeno na skijanju i trenutno je vezan za krevet, ali je, uz ispriku upućenu putem videa, pozdravio okupljene i poželio im uspjeh. Naglasio je da mu je žao što se ne može pridružiti jer on, kao dijete vojnog lica, dobro zna koje su kvalitete dobrog vojničkog graha.

Pjevačica Branka Sovrlić je bila na čelu ženske ekipe, a u prednosti u odnosu na ostale je bio trener Željezničara Amar Osim, pošto je „igrao“ na domaćem terenu. Naime, natjecanje se održavalo u radnji „Bosanski burek“ na Željinom stadionu Grbavica. Ipak, očito je bilo da su se svi osjećali kao da su na domaćem terenu i „igrali“ su vrlo motivirano.

A ko je pobijedio? Pa, u ovakvim natjecanjima to i nije važno, ali u pravilu, tu su pobjednici svi. Vlasnik je nešto zaradio i dobio besplatnu reklamu, natjecatelji su se najeli i našalili, a publika se nasmijala i opušteno uživala. Na dobitku su i svi oni koji će pročitati ovakvu vijest i zahvaljujući njoj pobjeći bar privremeno od ružnih vijesti, dominirajućih u našim medijima.

Na dobitku su i komentatori koji se obavezno jave na ovakve vijesti i njihovi komentari dodatno uljepšaju sve oko takvog događaja. Meni se najviše dopao jedan komentar koji sam stavio kao naslov ovog teksta. Neka se čuje!

Priča
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Odlična ideja za obogaćivanje ruže vjetrova(Sarajlije,ispuštajte ih dostojanstveno i ponosno).
OŽEŽI !

Šok
5 godine prije

Sarajevo grad miomirisa

davor
5 godine prije

Da nije bilo graha ne bi bilo ni brze ekspanzije europskih gradova (jer nitko na drugi način ne bi bauštelcima mogao jeftinije nadomjestiti proteine iz mesa).

EU dismr
5 godine prije

..što bi rek’o doktor Arslanagić (jooojj Arsla je bog) : “Pr’no Murat, nemereš izdurat..”

Har Megiddo
5 godine prije

Ide Mujo sarajevskom ulicom i prdne. Onda se okrene da vidi je li bilo ikoga iza njega i vidi tri crnca i kaže im, oprostite što sam vas spržio.

Majk Majers
5 godine prije

Kvragu, kako ga volin iako me satare (posljedično i bolju polovicu)

Zvrk
5 godine prije

Nadodao bih: miriše.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI