fbpx

Helikopter RAF-a pao u Walesu nakon udara u telefonske žice

Helikopter nesreća

Posada Chinook helikoptera britanskog Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF) imala je sreću što je živa nakon što je njihov helikopter pogodio dalekovod u južnom Walesu. Fotografije objavljene na mreži prikazuju helikopter u polju sa razbijenim vjetrobranom.

Uveče 28. jula, RAF helikopter Chinook izvršio je hitno slijetanje u polje u blizini sela Llangynin u Carmarthenshiru u Walesu. Dvorotorni helikopter bio je na treningu niskog nivoa iz RAF Odiham u Hampshireu u Engleskoj, kada je udario u telefonske žice, smanjio snagu letjelice prouzrokujući pad.

Fotografije, objavljene na mreži, prednjeg dijela helikoptera pokazuju da je njegovo vjetrobransko staklo koje obuhvata gotovo cijeli dio nosa, napuknuto i razbijeno.

Glasnogovornik RAF-a rekao je da je teretni helikopter pretrpio “manju štetu”, dodajući da jedan član posade ima “manje povrede od polomljenog stakla”.

Međutim, tragovi na nosu helikoptera podsjećaju neke ljude na drugačiju opasnost. Popularni Twitter nalog nazvan RAF Luton – po aerodromu iz perioda Drugog svjetskog rata koji je vraćen u civilnu upotrebu poslije rata – koji sebe opisuje kao “pretpostavljeni službeni Twitter nalog najmisterioznije i tajne (i izmišljene) vojne baze na svijetu” uzvratio je fotografijama s natpisom: “Ne možemo ni potvrditi ni poreći da je jedan naš Osprey helikopter napadnut od strane jednog našeg T-Rexa. ”

Pam Windsor, vijećnica u Llangyninu, rekla je za BBC da je struja iznenada nestala u njenom domu u utorak naveče, odmah nakon što je njena porodica u blizini čula “glasan zvuk leta helikoptera”.

“Izašli smo napolje i vidjeli smo Chinook vrlo nisko, kako prolazi kroz selo krećući se prema poljima u daljini”, rekla je. “Moj sin, Alex i ja uskočili smo u njegovo vozilo i krenuli tamo u slučaju bilo kakvih povreda ili slično. Srećom, oni su sletjeli vrlo sigurno u polje na samo nekoliko minuta od sela, ali na nesreću dok su slijetali udarili su u nekakve električne nadzemne kablove. ”

„Drugi helikopteri pomažu u operaciji popravka“, izvijestio je Pembrokeshire Herald.

7
Ostavite komentar

avatar
10000
 
4 Grupirani komentari
3 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
7 Komentatori
BanOvantihoblFranjo TahitihoblDJ Krmak Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi

A i ti Englezi svuda postavljaju telefonske žice.

CVV
Gost
CVV

ovo je neki trofazni telefon

DJ Krmak
Gost
DJ Krmak

Ko sljivi helikopter, bitno da ne posada ziva

tihobl
Gost
tihobl

Blja je vist bila juce – amerima potonula amfibija i traga se za mornarima.

Franjo Tahi
Gost
Franjo Tahi

Gdje kada? Nista u msm nisam vidio

tihobl
Gost
tihobl

Na Pacifiku.

BanOvan
Gost
BanOvan

Pod hitno da Savjet bezbijednosti naloži Rusima da sve svoje nadzemne kablove zakopaju u zemlju prije invazije kraljičinih isprdaca na Rusiju.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik