Helikopter RAF-a pao u Walesu nakon udara u telefonske žice

Helikopter nesreća
7 komentara

Posada Chinook helikoptera britanskog Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF) imala je sreću što je živa nakon što je njihov helikopter pogodio dalekovod u južnom Walesu. Fotografije objavljene na mreži prikazuju helikopter u polju sa razbijenim vjetrobranom.

Uveče 28. jula, RAF helikopter Chinook izvršio je hitno slijetanje u polje u blizini sela Llangynin u Carmarthenshiru u Walesu. Dvorotorni helikopter bio je na treningu niskog nivoa iz RAF Odiham u Hampshireu u Engleskoj, kada je udario u telefonske žice, smanjio snagu letjelice prouzrokujući pad.

Fotografije, objavljene na mreži, prednjeg dijela helikoptera pokazuju da je njegovo vjetrobransko staklo koje obuhvata gotovo cijeli dio nosa, napuknuto i razbijeno.

Glasnogovornik RAF-a rekao je da je teretni helikopter pretrpio “manju štetu”, dodajući da jedan član posade ima “manje povrede od polomljenog stakla”.

Međutim, tragovi na nosu helikoptera podsjećaju neke ljude na drugačiju opasnost. Popularni Twitter nalog nazvan RAF Luton – po aerodromu iz perioda Drugog svjetskog rata koji je vraćen u civilnu upotrebu poslije rata – koji sebe opisuje kao “pretpostavljeni službeni Twitter nalog najmisterioznije i tajne (i izmišljene) vojne baze na svijetu” uzvratio je fotografijama s natpisom: “Ne možemo ni potvrditi ni poreći da je jedan naš Osprey helikopter napadnut od strane jednog našeg T-Rexa. ”

Pam Windsor, vijećnica u Llangyninu, rekla je za BBC da je struja iznenada nestala u njenom domu u utorak naveče, odmah nakon što je njena porodica u blizini čula “glasan zvuk leta helikoptera”.

“Izašli smo napolje i vidjeli smo Chinook vrlo nisko, kako prolazi kroz selo krećući se prema poljima u daljini”, rekla je. “Moj sin, Alex i ja uskočili smo u njegovo vozilo i krenuli tamo u slučaju bilo kakvih povreda ili slično. Srećom, oni su sletjeli vrlo sigurno u polje na samo nekoliko minuta od sela, ali na nesreću dok su slijetali udarili su u nekakve električne nadzemne kablove. ”

„Drugi helikopteri pomažu u operaciji popravka“, izvijestio je Pembrokeshire Herald.

helikopterNesreća na letu
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
3 godine prije

A i ti Englezi svuda postavljaju telefonske žice.

DJ Krmak
3 godine prije

Ko sljivi helikopter, bitno da ne posada ziva

tihobl
3 godine prije

Blja je vist bila juce – amerima potonula amfibija i traga se za mornarima.

BanOvan
3 godine prije

Pod hitno da Savjet bezbijednosti naloži Rusima da sve svoje nadzemne kablove zakopaju u zemlju prije invazije kraljičinih isprdaca na Rusiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI