“Slobodan lov” ruskih helikoptera na militante u Siriji (VIDEO)

Kamov Ka-52
22 komentara

Na internetu je objavljen video snimak borbene upotrebe helikoptera Mi-35 i Ka-52 u Siriji.

Video prikazuje patroliranje teritorija tijekom “slobodnog lova”, te uništavanje bunkera, zapovjednih centara i kontrolnih punktova islamističkih militanata, javlja Ruska Gazeta.

Na videozapisu se vidi i puca s navođenim i nenavođenim projektilima. Polovica snimke napravljena je od drugog helikoptera, što dokazuje da su helikopteri u misije išli u paru.

U kolovozu 2018. godine je zapovjednik za vezu ruskog zrakoplovstva, major Jevgenij Selejev, izvijestio da ruski piloti helikoptera u Siriji protiv militanata koriste metodu “slobodnog lova”.

Snimku je prvi na Instagram postavio korisnik Fighter Bomber.

Dio videa napravio je operater iz posade drugog helikoptera, što sugerira da su helikopteri u borbene misije letjeli u parovima. Rad pilota helikoptera nadopunjuje rad bespilotnih letjelica, koje snimaju rezultate napada na ciljeve.

Treba napomenuti da se iskustvo korištenja zrakoplovstva u Siriji pažljivo proučava u 344. Centru za borbenu uporabu i prekvalifikaciju letačkog osoblja. Prema zamjeniku načelnika zrakoplovnog centra, pukovniku Vladimiru Kleščenku, posade helikoptera Mi-28N, Mi-28UB, Mi-35 i Mi-8 uvježbavaju razne “akrobatske” manevre u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Udari se provode s pojedinačnim helikopterima, ali i u parovima na visinama od 50 do 200 metara.

Mi-28N pomoću sustava za noćno osmatranje može vidjeti automobil na udaljenosti od 15 kilometara, a Mi-35 na udaljenosti od 6 do 7 kilometara. Izbor oružja ovisi o karakteristikama ciljeva, piše u stručnom opisu snimke.

 

helikopterKa-52Mi-28NMi-28UBMi-35Mi-8
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Ruski specijalci navode Mi-28:
https://youtu.be/PLQOY-5xciY

Siniša
5 godine prije

“Trenutno se obavljaju probe sistema sa veštačkom inteligencijom, odnosno novog osmatračkog sistema, tzv. elektronskog operatora oružja. Sistem sam analizira mete na terenu, procenjuje da li su neprijateljske i nakon odabira odgovarajućeg oružja sam dejstvuje – rekao je izvor.
Prema njegovim rečima, na pilotima je samo da odaberu metu među ponuđenima, a sistem radi sve ostalo.”

eu kolonija
5 godine prije

jesu li pogodili ramba:)

panStje
5 godine prije

Odlicna stvar u pozadini. Zna ju valjda svaki vojnik svijeta. Rachid Taha- Barra barra. Nazalost autor je umro cini mi se prosle godine..

N. Vlada
5 godine prije

Kissinger: Svi koji ne poštuju novi svjetski poredak su teroristi. A k tome …“Military men are just dumb, stupid animals to be used as pawns in foreign policy.” E pa kad to on kaže …onaj koji voli istinu, odmah shvati. Ali dali ostali ?
Lijevi gledaju na lijevo oko a desni gledaju na desno oko. I jedni i drugi sliče na Moše Dajana.
Lijevi ubijaju lijevom rukom desni desnom. I tako u nedogled………

dinaricus vulgaris
5 godine prije

isto ko kad te vozi hitna

Kile
5 godine prije

Uff Kamov kakva brutala

teletina iz poljske
5 godine prije

Znaci trupetove umjerene glavosjece lete u zrak. Losa mu investicija bila.
Rokaj Rossia

Miki maus
5 godine prije

K-52, vrhunski borbeni stroj, skuplji od MiG 29, cak i od starijih Suhoja.vrhunski trening u realnim uvjetima i mjesec dana ovakvog treninga vise vrijedi nego par godina na poligonu.

Mate
5 godine prije

UVIJEK lete u paru !

sreten
5 godine prije

udastoce kad muranje nego rusi.rusi trebaju ostampati clanarske knjizice .za drzave koje hoce u clanstvo

Majk Majers
5 godine prije

Koliko su helihopteri osjetljivi na PZO, tj dali ih je lako oborit ručnim lanserima? Jer ne virujen da goatfuckers nemaju PZO al na snimci mi izgleda ka videoigra, bez odgovora neprijatelja!
Fala na odgovoru

druK
5 godine prije

Zašto se na ovom portalu ništa ne piše o pobjedi Kurda nad ISIL-ovcima?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI