“Slobodan lov” ruskih helikoptera na militante u Siriji (VIDEO)

Kamov Ka-52

Na internetu je objavljen video snimak borbene upotrebe helikoptera Mi-35 i Ka-52 u Siriji.

Video prikazuje patroliranje teritorija tijekom “slobodnog lova”, te uništavanje bunkera, zapovjednih centara i kontrolnih punktova islamističkih militanata, javlja Ruska Gazeta.

Na videozapisu se vidi i puca s navođenim i nenavođenim projektilima. Polovica snimke napravljena je od drugog helikoptera, što dokazuje da su helikopteri u misije išli u paru.

U kolovozu 2018. godine je zapovjednik za vezu ruskog zrakoplovstva, major Jevgenij Selejev, izvijestio da ruski piloti helikoptera u Siriji protiv militanata koriste metodu “slobodnog lova”.

Snimku je prvi na Instagram postavio korisnik Fighter Bomber.

Dio videa napravio je operater iz posade drugog helikoptera, što sugerira da su helikopteri u borbene misije letjeli u parovima. Rad pilota helikoptera nadopunjuje rad bespilotnih letjelica, koje snimaju rezultate napada na ciljeve.

Treba napomenuti da se iskustvo korištenja zrakoplovstva u Siriji pažljivo proučava u 344. Centru za borbenu uporabu i prekvalifikaciju letačkog osoblja. Prema zamjeniku načelnika zrakoplovnog centra, pukovniku Vladimiru Kleščenku, posade helikoptera Mi-28N, Mi-28UB, Mi-35 i Mi-8 uvježbavaju razne “akrobatske” manevre u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Udari se provode s pojedinačnim helikopterima, ali i u parovima na visinama od 50 do 200 metara.

Mi-28N pomoću sustava za noćno osmatranje može vidjeti automobil na udaljenosti od 15 kilometara, a Mi-35 na udaljenosti od 6 do 7 kilometara. Izbor oružja ovisi o karakteristikama ciljeva, piše u stručnom opisu snimke.

 

22
Ostavite komentar

avatar
10000
 
13 Grupirani komentari
9 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
21 Komentatori
druKtihoblprezimeMajk Majerssreten Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Riddick
Gost
Riddick

Ruski specijalci navode Mi-28:
https://youtu.be/PLQOY-5xciY

tihobl
Gost
tihobl

Nezgodni su ruski helikopteri. Svaki nosi 80 nevodjenih raketa od 80 mm. Par zamjenjuje bateriju Grad. A to je vec nezgodna ubojna moc za one sa druge strane.

Riddick
Gost
Riddick

Krecu se oko 260 km/h sto im omogucava da preciznije gadjaju u odnosu na avione, a dobro su oklopljeni, uzas za pesadiju.

Miki maus
Gost
Miki maus

To si u pravu, uzas za pjesadiju, a i oklop, ne samo K-52, nego svi Mi-24, 28, 35. Neznam koliko je oklopljen, vjerujem da nije slabije od najstarijeg u obitelji borbenih helikoptera M-24, a on je odozdo neprobojan do 23 mm.

Zvrk
Gost
Zvrk

Nije to nista. Rambo to lako skida s prpjektilom satorske izrade.

Siniša
Gost
Siniša

“Trenutno se obavljaju probe sistema sa veštačkom inteligencijom, odnosno novog osmatračkog sistema, tzv. elektronskog operatora oružja. Sistem sam analizira mete na terenu, procenjuje da li su neprijateljske i nakon odabira odgovarajućeg oružja sam dejstvuje – rekao je izvor.
Prema njegovim rečima, na pilotima je samo da odaberu metu među ponuđenima, a sistem radi sve ostalo.”

eu kolonija
Gost
eu kolonija

jesu li pogodili ramba:)

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Ne! Rambo je u staračkom domu.

panStje
Gost
panStje

Odlicna stvar u pozadini. Zna ju valjda svaki vojnik svijeta. Rachid Taha- Barra barra. Nazalost autor je umro cini mi se prosle godine..

N. Vlada
Gost
N. Vlada

Kissinger: Svi koji ne poštuju novi svjetski poredak su teroristi. A k tome …“Military men are just dumb, stupid animals to be used as pawns in foreign policy.” E pa kad to on kaže …onaj koji voli istinu, odmah shvati. Ali dali ostali ?
Lijevi gledaju na lijevo oko a desni gledaju na desno oko. I jedni i drugi sliče na Moše Dajana.
Lijevi ubijaju lijevom rukom desni desnom. I tako u nedogled………

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik

Osim iznesene ‘trileme’, sta je pisac htio da kaze ?

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Svakoj bolesti se nađe lijek. Danas sutra možda slični budu pucali po balkanu. Smisli protumjere za apaše i kozake i budi svoj na svom!

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris

isto ko kad te vozi hitna

Kile
Gost
Kile

Uff Kamov kakva brutala

teletina iz poljske
Gost
teletina iz poljske

Znaci trupetove umjerene glavosjece lete u zrak. Losa mu investicija bila.
Rokaj Rossia

Miki maus
Gost
Miki maus

K-52, vrhunski borbeni stroj, skuplji od MiG 29, cak i od starijih Suhoja.vrhunski trening u realnim uvjetima i mjesec dana ovakvog treninga vise vrijedi nego par godina na poligonu.

Mate
Gost
Mate

UVIJEK lete u paru !

prezime
Gost
prezime

normalno. kad sruse jednoga ili kad se sam od sebe srusi da pokupe piloye ako su prezivjeli. to ti je isto ko sto remorkeri idu uz ruske brodove.

sreten
Gost
sreten

udastoce kad muranje nego rusi.rusi trebaju ostampati clanarske knjizice .za drzave koje hoce u clanstvo

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Koliko su helihopteri osjetljivi na PZO, tj dali ih je lako oborit ručnim lanserima? Jer ne virujen da goatfuckers nemaju PZO al na snimci mi izgleda ka videoigra, bez odgovora neprijatelja!
Fala na odgovoru

tihobl
Gost
tihobl

Kad je bio proboj prema DeZ pratio sam kojom taktikom se koriste: prvo par Su-25 nateti sa jedne strane i izroka polozaje isilovaca, a onda se pojavi par helikoptera sa suprotne strane i polijeva polozaje dok kopnene jedinice jurisaju. Sko su i imali rucne lansere nisu imali sanse da ih koriste. Ko ce izviriti iz zaklona i staviti cjevuru na rame dok vatra stize sa svih strana. Tuce pjesadija dok napreduje, tuku oklopnjaci, tuce artiljerija iz daljine, avioni odozgo sa jedne strane, a helikopteri sa druge.

druK
Gost
druK

Zašto se na ovom portalu ništa ne piše o pobjedi Kurda nad ISIL-ovcima?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik