“Slučajno” fotografisan novi Perspektivni palubni helikopter Ka-65 Minoga

Kamov - KA-65 - Minoga
14 komentara

Ranije ove sedmice u javnosti su se pojavile fotografije vjerovatno prvog prototipa novog Perspektivnog palubnog helikoptera koji je namjenjen prvenstveno helikopterskim jedinicama koje se nalaze na plovilima Ruske mornarice odnosno palubnoj avijaciji.

Novi helikopter kada uđe u serijsku proizvodnju trebao bi zamjeniti sada već vremešni Ka-27 koji se u raznim verzijama nalazi u službi gotovo 40 godina.Helikopter sa fotografije se još nalazi u fazi konstrukcije i trenutno se naziru samo konture trupa.

Pretpostavke su da će postojati potreba za proizvodnjom oko 400 ovih helikoptera.

Snimak je nastao u hangaru kompanije “Kamov” u gradu Tomilino u okolini Moskve.

Prema dostupnim informacijama helikopter bi trebao biti opremljen sa dva motora TB7-11BK snage 3000 konjskih snaga sa kratkotrajnom mogućnošću povećanja na 3750 konjskih snaga koji će biti opremljen digitalnim sistemom upravljanja BARK-6 koji bi kasnije trebao da se nalazi i u helikopterima Mi-28, Ka-50 i Ka-52.

Helikopter Ka-27 je proizvođen u verzijama protivpodmorničkog, SAR (traganje i spašavanje), transportnog i helikoptera za gašenje požara. Novi helikopter bi trebao biti proizvođen u više verzija od prethodnika.

Prve informacije o novom helikopteru pojavile su se 2015. zatim je komadant mornaričke avijacije pomorskih snaga Igor Kožin izjavio da se novi helikopter može očekivati 2020. godine, a 2016. je Kamov generalni konstruktor, Sergej Mihejev, u komentaru za novinsku agenciju TASS rekao da se serijska proizvodnja novog helikoptera može očekivati za 10 godina.

helikopterKa-65Kamov
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tony
4 godine prije

Nista nije slucajno , marketing ….

Težak
4 godine prije

putin svašta napravi
ali ništa ne uvede u naoružanje
za razliku od druga kobe

Konstantin
4 godine prije

Do redakcije: imate li info za nova ratna desavanja u Siriji (konkretno IDLIBU)? Na drugim portalima vec objavljeno da su kozo*j*ebi ponovo poceli zaje*bancije?

puki
4 godine prije

premjer njemacke pokrajine Saska, Stefan Kretschmer jucer bio u posjeti Rusiji i sastao se sa Putinom. odmah ga napao Wolfgang Ischinger, pripadnik globalisticke elite, usko povezan sa dubokom drzavom, clan glavnog odbora Trilaterale i Bilderberga i ravnatelj Minhenske konferencije o sigurnosti

Max
4 godine prije

Rusi su vodeći u tehnologiji osobito letačkoj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI