Horor u hodnicima Pentagona i NATO-a, Su-57 dobiva nadzvučni projektil “Kinžal”

T-50 SU-57
173 komentara

U nedavnoj analizi o izlasku Sjedinjenih Američkih Država iz INF ugovora pokušali smo stručno pojasniti, koliko je bilo moguće, kako SAD zapravo nemaju ništa čime bi se američke snage mogle suprotstavi Rusiji, ali zato mogu ugroziti Europu. Dio ove analize je potvrđen priopćenjem da će rusko Ministarstvo obrane svoje borbene zrakoplove Su-57 opremiti nadzvučnim projektilima, protiv kojih su američki obrambeni sustavi beskorisni. Obavijest je uzrokovala užas u hodnicima Pentagona i NATO pakta.

Situacija je za SAD i NATO vrlo neugodna. Unatoč velikim vojnim izdacima NATO pakta, koji će uskoro doseći proračun od 1000 milijardi dolara godišnje, od čega samo američkih 750 milijardi, zapadne vojske se ne uspijevaju tehnološki natjecati s Rusima. Ovo je također potvrđeno nedavnom izjavom da se u Pentagonu u Washingtonu i sjedištu NATO pakta u Bruxellesu osjeća užas.

Ovakve su izjave došle nakon priopćenja da će napredni višenamjenski borbeni zrakoplov Su-57  prvi ruski “stealth” zrakoplov pete generacije, biti opremljen s novim nadzvučnim projektilima. Oprema ovim oružjem je predviđena u ruskom “Programu državnog naoružanja 2018. -2027.”.

Naime, prema onome što je potvrđeno za javnost, Su-57 će dobiti manje projektile, vrlo slične krstarećim nadzvučnim projektilima zrak-more klase “Kinžal”. Ova vrsta projektila može nositi nuklearne i konvencionalne bojeve glave i leti do deset puta brže od brzine zvuka na udaljenosti do 2000 kilometara.

Protiv projektila takve brzine su sustavi protuzračne zračne obrane NATO pakta bespomoćni, što znači da su na bojnom polju beskorisni.

Problem je što ovo može biti još jedan od razloga za neokonzervativne jastrebove u Washingtonu da započnu rat protiv Rusije, prije nego što ti novi projektili budu u punoj primjeni u ruskom zrakoplovstvu. Međutim, točne podatke o broju projektila koji su već u uporabi nitko nema. Postoji samo jedna snimka u kojoj se prikazuje testiranje postojećeg nadzvučnog projektilima “Kinžal”, ne i njegove verzije za “stealth” zrakoplov pete generacije Su-57.

VIDEO – Testiranje “Kinžala” objavljeno u ožujku ove godine  

ANALIZA: SAD izlaze iz INF ugovora – Nemaju ništa za borbu protiv Rusije, ali mogu uništiti Europu

 

INF sporazumKinžalNATOSu-57
Pretplatiti se
Obavijesti o
173 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
5 godine prije

Pa, daj naučite se već jedno razlikovati NADzvučni (SUPERsonični) od HIPERsoničnog kakav je Kinžal ili Iskander.
Nadvzvučne projektile imaju sve velike vojske i to više vsta, dok hipersonične nemaju svi!
Razlika je “samo” u brzini koja je oko 3-5x veća!
Joj, joj….

Siniša
5 godine prije

I ovo je nešto što veoma plaši OTAN mafijaše…
https://youtu.be/mpigS8hQyIg

eu kolonija
5 godine prije

znači ove igračke od gvožđa koje amerikanci prodaju ili tuše ovim svojim vazalima po višestruko većoj cijeni od fer vrijednosti u odnosu na ruske napredne sustave će biti nešto kao koplje bantu crnaca u odnosu na mlazni zrakoplov pedesetih godina.

fiveri
5 godine prije

Prvo treba S-57 biti u operativnoj upotrebi i potpisani ugovori o daljnjim narudjbama, a za ostalo je lako. Svidjelo se to nekome ili ne.
Mali osvrt na tezinu i zahtijevnost izrade se krije u cinjenici da je prije dva-tri dana u tvornici Su bila mala svecanost povodom 100 kom Su-35.

Siniša
5 godine prije

“Gospodine Putin, to je rat”
Reče veliki predsednik Ukrajine…..

giordano bruno
5 godine prije

The Kh-47M2 Kinzhal (“Dagger”) is a Russian nuclear-capable air-launched ballistic missile.
Range – New Kinzhal Aero-Ballistic Missile has 3,000 km if Fired from Supersonic Bomber
Speed – Mach 10 = 12348 km/h
Weight – Nuclear/Conventional – 480 kg

Za 10 minuta predje oko 2000 km.

Ruski lovac pete generacije “Sukhoi Su-57” mogao bi da postane prvi potpuno robotizovani borbeni avion koji će moći da izvršava zadatke Bez pilota, tvrde stručnjaci.
Sa novim motorom, Su-57 može normalno da leti nadzvučnom brzinom, bez forsaža.

Trubadur
5 godine prije

Nažalost mene ne može, da uvijeri ni jedan stealth, avion…. Suviše kompromisa, za malu dobit… …… Koliko znam, i u ruskom stručnom vrhu, stealth avioni ne stoje dobro, pa se vjerovatono nastavlja sa Su-57 zbog razvoja tehnologije i zbog Indijca……….. Inače svi hipersonični projektili su za današnju tehnologiju svojevrstan stealth….Budučnost je u hipersonici scramjet pogonu i nadzvučnim dronovima….. Mislim, da Rusi to znaju, zato se i toliko onegave oko Su-57…

Bruno
5 godine prije

Pa nije baš da osjećaju užas zbog toga, ali, hajde… Malo senzacije dobro dođe.

jezevakucica
5 godine prije

Svima koji na bilo koji način imaju veze sa Logičnim,želim sretnu 2019godinu!

Sunseeker
5 godine prije

A šta se događa sa usranjskom debelom mackom? Neka tišina o tome avionu koji je eto položio test i preletio atlantik po suncanom danu ? ?. Toliko se u medijima pisalo o premoći američkog aviona i kako rusko nista ne valja…mi imamo 5 generaciju, ruski je nadogradnja 4 generacije ? ?

faust
5 godine prije

Koješta.Hipersonični projektili postoje desetljećima.Imaju ih i USA i Rusija.Navijački članci i komentari u korist Rusije su smiješni.Ni jedna strana ne može steći prednost koja garantira pobjedu.I to je jedino dobro jer ako ne daj Bože dođe do rata svi smo gotovi.

komšija
5 godine prije

Najstrašnije oružje čovečanstvo tek treba da proizvede, a uveliko se radi na njemu. U pitanju je AI. Naspram njega kompletan oružani arsenal planete biće kao praćka naspram nuklearne podmornice.

internet je zakon
5 godine prije

NATO je jedan skico paranoidni starac koji zivi od FEAR FACTORY i sisanja miljardi od poreznih obveznika. Ovo kompletno naoruzanje u svijetu je cisti idiotizam. Rusi su inteligentni jer igraju sah a ameri bulje u kokice masinu. Cudi me da ljudi trpe budale koji im uzimaju zivot i standard.
Fu..k the war i sve konflikte !!!

Miro
5 godine prije

A šta će ovom .wc-form-wrapper margin-top od 900px?

Ivex
5 godine prije

Ovisi na kojoj se visini puca brzina zvuka nije ista na 100 m nadvis ili na 2000 to je relativna kategorija mjerenje u mahovima

šeronja
5 godine prije

Zašto je horor samo u hodnicima pentagona? U kancelarijama nije??

Ivex
5 godine prije

Glupost Rusi su odustali od ispaljivanja krstarećih raketa jer je KInđal Krstareća raketa njega nosi Sarmat ili drugi interkon raketa kao dio bojne glave, jedino s čega mogu raspaliti je Mig-31 na kojem su prvotno testirali gjde je bilo problema s drugom fazom ili Tu-160 jedan od razloga zašto su Ameri diglibuku oko sljetanja ovih u venezueli

Red Dog
5 godine prije

Volem ja bracu ruse ali mislim da bi trebali srediti svoju propagandu.
Zar nije Su-57 otkazan? Kao, posto rusi vide americke „nevidljive“ se moze pretpostaviti da i ameri vide ruske, pa je nepotreban.
Posto ameri znaju da su im F-35 inferiorni u letackim osobinama ulazu u domet. Prakticno su samo platforme za lansiranje raketa. Sto mogu uraditi i dronovi.
Sa dometom Kinzala ga moze nositi maltene bilo koja platforma. Ne mora ga nositi Su-57.

nekoime
5 godine prije

Američka vojna industrija ubrzano radi na odgovoru Rusima, projektilima Bribe i Coruption, te traže dodatna sredstva za njih.

joca
5 godine prije

veci je uspjeh da polete sa brojem 93 a slete sa br. 91 sa strane..čestitam..

radio tirana
5 godine prije

Horor u hodnicima Pentagona i NATO-a,..

radio tirana
5 godine prije

Horor u hodnicima Pentagona i NATO-a,….
ahahaaaa, ovo je iz naj boljih dana envera hodze i radio tirane, ja mislim da ni oni ne bi sastavili “bolji” naslov

Svetozar Zelić
5 godine prije

Vidim da ima puno vidovitih i stručnih izjava te propagande s jedne,druge,treće itd strane.Kad počne i ako počne 3 svetski onda bumo saznali.Do tad kome vjerovat i tko to ZNA.Veli znam ja.Znaš ti kitu moju.

Gordan
5 godine prije

Pretpostavljam da je autor infiltrirao hodnike Pentagona, a narocito sanitarni cvor, kako bi mogao izmjeriti “iz prve ruke” do koje mjere se “sanitarni cvor” oficira i analiticara koji tamo obitavaju stisce od “uzasa.”

Narocito zato sto taj projektil uopce ne interesira sa kojeg je aviona lansiran – MiG 31 ili Tu-22, kojih ima polupristojan broj a barem nekolicina opremljenih za lansiranje ovog projektila, ili Su-57, kojih ima… jel’ ono dva? Sa jos nekih deset u procesu proizvodnje.

U medjuvremenu, velika svjetska sila Australija vec ima deset aviona pete generacije.

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Lijepo je cuti da jedna miroljubiva sila ima takvo napredno i ubojito oruzje poput Rusije ….to znaci mir i krocenje zvijeri-njaka zvani SAD I NATO.
A lijepo je cuti od pred,te Rusije koji kaze ovako ,,nase najnovije oruzje je naucna fantastika za nase neprijatelje,,.Naravno Putin neprijatelje ne oslovljava tako vec ,,partnerima,, heheeee Mnogi Rusi nevole pa i moja malenkost taj izraz ,,partneri,, ali stas moras te zvijeri nekako kulturno da oslovljavas radi reda.

Imaju bacuske jooooossss mnogo sta novo sto nemaju zvijeri ….zato zvijeri i nesmiju direktno Rusiju da napadnu vec samo reze,laju,skevcu i slicno kako to bijesne zvijeri rade.

Rexx
5 godine prije

Horor u hodnicima Pentagona, strava, uzas u Briselu, ma novinari pa jeste vi normalni, kakve bedastoce pisete

mladen3x
5 godine prije

Da je Amerima u interesu več bi oni napravili nešto slično ali im nije iz razloga jer bi im onda sve priče pale u vodu i morali bi kad tad napasti Ruse ili Kineze a to se zna kak bi završilo.Njima je u interesu napadati male i preotimati od njih resurse a to rade od kraja 2 sv.rata i to s oružjem koje imaju i to je njihova politika.Nekad uzmu veči zalogaj pa ako prođe ok,ako ne prođe opet netko plati.Uostalom imaju medije koji odrade svoje a ovi se u to vrijeme povuku i sve 5.Rogati na rogatog nejde i to se dobro zna.Ostalo biznis odradi.Uostalom,može Saudijska Arabija napraviti još bušotina i proizvoditi za cijeli svijet po niskim cijenama ali gdje bi ih to odvelo,mislim da bi brzo presušili.Nije sve stvar u dominaciji…Stvar je da “postojiš”….(I da je…š manje,uostalom tak smo i mi u školi “postojali”,kao djeca,zar nije tak?)

Gordan
5 godine prije

Kad si u pravu, u pravu si.

Miki
5 godine prije

Malo morgen! U “bay” ga nemogu smestiti ako smeste pod krilima 2 komada prave Su-57 na daleko vidljiv na radarima. Onda je i Mig-31 dobar.

Rothmans
5 godine prije

Bravo bond, dobro si im rekao. A na šta se ti ložiš, tražiš tu mušku dječicu po internetu, pa ih zahebavaš..? Možda i nekog pozivaš na druženje u živo kasnije? Čudan si malo…

kiki
5 godine prije

Postoje sajmovi vojne opreme i naoružanja i kupci vojne opreme i naoružanja…i postojali su i prije interneta…

Damir
5 godine prije

Kada bi tako svi razmišljali o ničemu ne bi pričali. To oružje prave obični ljudi a ne vanzemaljci. Dobro ti kažu, možda tebe interesiraju dečkići uživo. 🙂

Janko
5 godine prije

@Bond

Heh lijepo si to sročio, a što je još važnije, istinito. Imaš osjećaj da bi se bili spremni raspravljati i sa vojnim stručnjacima iz oblasti proizvodnje oružja kada bi tvrdili nešto, a da se ne uklapao u njihovu sliku. Sve sami vojni stručnjaci, svake godine obilaze hrpe vojnih sajmova, da mi je samo znati na kojem je to vojnom sajmu izložen S-500, SU-57 i američke inačice istih….. Ali svatko se uzbuđuje oko nečeg, pa se mogu ljudi i oko ovog, iako bi zdravije bilo zanositi se sportom u ovoliko mjeri.

Miro
5 godine prije

Hmm… “In April 2018, it was reported that India is withdrawing from the program. India has become increasingly disappointed with the project’s progress after years of negotiations, delays, and struggles with Russia. India is also not satisfied with the capabilities of Su-57, the basis of the FGFA with one of the main issues being the Su-57’s insufficient stealth design.”

Josip
5 godine prije

A da se Ameri odmah predaju Putinu….

Dopizdilomi
3 godine prije

Predlažem pod hitno DARPI dati milijardu milijardi dolara za đeparac a onda još toliko da nešto proizvede.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI