Jared Kushner se suočava s optužbama da je sudionik likvidacije Jamala Khashoggija

Jared Kushner
39 komentara

Nakon što je Saudijska Arabija priznala da je novinar i disident Jamal Khashoggi ubijen u njihovom konzulatu u Istanbulu i navodno uhitila 18 osumnjičenih za njegovu likvidaciju, pojavili su se novi detalji koji bi mogli rasvijetliti “meki pristup” Donalda Trumpa cijelom slučaju.

Naime, zastupnik američkog Kongresa Joaquin Castro je otvoreno optužio Jareda Kushnera, zeta i savjetnika američkog predsjednika, da je organizirao ubojstvo saudijskog novinara u Istanbulu.

U intervjuu za američku televiziju CNN u petak, Castro je izjavio da je upravo Jared Kushner ime Khashoggija stavio na “listu neprijatelja” Saudijske Arabije.

Zet američkog predsjednika Donalda Trumpa je predstavio popis kojeg je izradila američka obavještajna služba, dok je saudijski krunski princ Muhammad bin Salman, koja je djelovao prema popisu, naredio ubojstvo Khashoggija, objasnio je kongresmen.

Upoznat s ovom situacijom, od Kongresa je zatražio da o tom pitanju otvori istragu.

“Tražim Kongres da započne istragu o tome jesu li podijeljeni obavještajni podaci, koje je SAD dostavila Saudijskoj Arabiji, doveli do ubojstva Khashoggija”, rekao je američki kongresmen.

Joaquin Castro je izjavu dao istovremeno kada je The New York Times izvijestio kako je Kushner zatražio od Trumpa da podrži Mohammada bin Salmana u cijelom slučaju. Trumpov zet je imao vrlo bliske veze sa saudijskim krunskim princom, posebice od posjete Mohammada bin Salmana Bijeloj kući.

U subotu je saudijski državni tužitelj priznao da je istaknuti novinar Khashoggi ubijen u sukobu s ljudima unutar konzulata kraljevstva u Istanbulu.

Američki predsjednik tvrdi da su objašnjenja Saudijske Arabije o ubojstvu Khashoggija “vjerodostojna” i “veliki korak” u istraživanju slučaja.

Ipak, američki senatori kao što su Chris Van Hollen, Chris Murphy i Lindsey Graham, otvorili su pitanje uloge obitelji Al-Saud u slučaju ubojstva kolumnista američkog lista The Washington Post.

Ranije je turska policija izjavila da ima dokaze kako je isti dan kada je Khashoggi došao u konzulat u Istanbul stigao “tim” od 15 saudijskih časnika u diplomatsko predstavništvo Saudijske Arabije.

Joaquin CastroMohamad bin Salman
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
5 godine prije

Jamal Khashoggi nije ubijen,sve su to Turske dezinformacije kao u slucaju skripala.Turci kazu dá imaju dokáže o ubistvu Ali nece pokazati,ista igra kao oko skripala,engleska ima dokáže Ali nece dokazati.To ide dá se odvuce paznja javnosti dok se rijesavaju problémi Idliba kóje mora rijesiti Turska.Jamal Khashoggi je Bio turski špion a ima zato Puno dokáza o kojima novináři neznaju ili odvlace namjerno javnosti a své je spojeno oko idliba.Nije slucajno obavljeno své to oko 15 kad Turci rijesavaju problém idliba i isila, své je to veliká dezinformacija i odvlacenje paznje javnosti.

Iza_horizonta
5 godine prije

Što ste navalili da prenosite ove gluposti sa CNNa? Je li to zato što ste antiglobalisti? Pretpostavljam da vas je mnogo potresla njegova smrt?

tuf
5 godine prije

Nemojte se baš lako loviti na ove tračeve, pobogu Joaquin Castro je član ‘Demokratske’ stranke, koja je također potpuno izgubila razum i neće se ustručavati za dnevnopolitičke svrhe objaviti da Ivanka za doručak jede djecu, a Donald nazdravlja čašom mačje krvi.
Lik po dobroj ‘demokratskoj’ tradiciji nije naveo nikakve dokaze ni izvore, spominje samo ‘medijska’ izvješća i sve iz pravnih razloga izgovara uz ‘may have..’.
Vjerujem da manje-više svi ovdje mrzimo Kushnera, no to nije razlog za promicanje smeća koje plasiraju tzv. Demokrati.
Dalo bi se o njemu naći daleko boljih materijala.

nonwo
5 godine prije

https://www.telegram.hr/price/sto-je-bilo-princu-u-glavi-da-u-istanbul-posalje-15-uocljivih-agenata-jednog-s-pilom-za-rezanje-kostiju-gotov-je/
“Trumpov zet morao je naći novac za otplatu više od milijarde dolara kredita koji je uzeo da kupi zgradu na adresi Peta avenija 666 u New Yorku. Bila je to prva nekretnina koju je mladi Kushner kupio kad je preuzeo obiteljsku firmu jer mu je otac otišao u zatvor. Bio je to i najskuplje plaćeni kvadrat u povijesti američkog tržišta nekretnina.”
S obzirom na to kako “kupuje nekretnine” u sprezi s vanjskom politikom,ništa ne bi bilo čudno.
Dobar članak Đurovića..jest da je Telegram…ali dobro je dobro..

Tomica
5 godine prije

Ne vidim čemu polemika. Pišete (mislim na komentare) o stvarima koje treba tek da se dokažu ili otkriju. Jedno je imati svoje mišljenje, bez obzira da li je nametnuto preko MSM, a drugo imati stav na osnovu činjenica. Činjenice su jasne što se ubojstva tiče, upravo zbog toga je usljedilo priznanje KSA. Mogli su odmah prikazati snimak ulaska Khasoggija kao i izlaska da su ga imali. Kad nisu, bilo je jasno da je ubijen ili otet i prije priznanja. Isto je sa stavom Trumpa, koji prvo odbacuje takve tvrdnje, pa traži istragu i na kraju još traži opravdanje za brutalnu likvidaciju. Za kemijske napade u Siriji nije tražio istragu, za Skripale nije, kao ni za MH-17. Pored toga, uvođenja sankcija, jačanja NATO na granicama Rusije, financiranjem svega što je protiv Rusije, neki MSM mediji streba da kanališu moje mišljenje i uvjere me u agresivnu politiku Rusije? Mogu u prvom trenutku… Čitaj više »

Ivan grozni
5 godine prije

15 agenata su poslali na jednog novinara…mrak film

Tony
5 godine prije

Najjace u ovom svemu je da ubojica istrazuje ubistvo. Da izvinite lud jebe zbunjenog. I zamislite da je ovako nesto uradio Teheran, pa sta bi sve pisali na zapadu, ma zapravo vec nakon pola sata takog ubistva bi bila bacena prva atomska na Iran. Al posto su to napravili partneri zapada, onda je to ok, nista strasno.

Bone Saw
5 godine prije

Da vidimo šta rusi imaju za reći o ovome … ništa pametno kao i obično.

Klump
5 godine prije

Khaeš hoggi Denarna Svinja si je sam slučajno prste prestrigu.Barabija

alan ford
5 godine prije

sve je to igrokaz i kazalište. Naravno da se ciovehabijskoj bandi iz dinastije Saud (hazarski konvertiti, koji kriju svoje hazarsko podrijetlo), neće ništa desiti i da SAD nikada neće prekinuti odnose sa ovom banditskom umjetnom državom. Koja je, od svog postanka, 1932. ustvari Rotšildova i Rokefelerova prćija. Jer vlasnici korporacije SAD, ciohazarska bankomafija neće dozvoliti da se prekine odnos sa njihovom braćom, dinastijim Saud.
Burazer Džared Kušner pomaže svom burazeru Bin Salmanu… čiji u se pretci , prije nego što su kofol preuzeli islam u 19. stoljeću i promijenuli imena i prezimena, vjerojatno prezivali Goldštajn, Rubinštajn,… ili možda Kušner, tko zna.

Troglavski
5 godine prije

A Jamal je rodjak Adnana Kashogija

davor
5 godine prije

Mogao bi Joaquin Castra sad progutat mrak ili doživi neku iznenadnu prometnu nezgodaciju, jer se u Kushnere najveći mossadistički bračni par na svijetu ne dira.

DAWOR
5 godine prije

Gnjilan…..uups,pardon, Milan CZ imaš potpuno pravo,Kašogić nije ubijen,tu je samnom upravo gledamo utakmicu i pijuckamo pivce…..

Parcel Prust
5 godine prije

Šta se da išćitati iz cijele ove mučne priče?
Kao i uvijek do sada židovi stoje iza svega. Ovaj Trumpenstein-ov zet je židov i kćer kad se udalal je prešla na židovstvo. A iz dana u dan se ubijaju palestinci na vlastitoj zemlji i o tome nitko ne piše.
I kao šta je Henry Ford rekao: “stavite pod kontrolu 50 židovskih obitelji koje financiraju ratove i od toga imaju profita i ratova neće biri.”
Je li sada malo jasnije tko stoji iza svega, ako nije potražite na internetu pojam “talmud knjiga zla” možda vam onda bude sve jasnije.

Papa Vranjo
5 godine prije

” Židovi rade protiv nas djelotvornije nego neprijateljske vojske. Tisucu su puta pogibeljniji za nase slobode i za veliku stvar koju smo prigrlili. Oni su narodna kuga, najveci neprijatelji narodne srece”

George Washington 1.predsjednik SAD, 1732 – 1799

Benjamin Franklin
5 godine prije

“Ma gdje bilo, u zemlji, u kojoj se naseljavaju Židovi, nezavisno od njihovog broja, oni snizavaju njen moral, komercijalno postenje, izoliraju se i ne dopustaju asimilaciju. Ako ih mi putem Ustava ne iskljucimo iz SAD, onda za manje od 100 godina oni ce navaliti u velikoj kolicini, uzeti ce vrhunac, progutat ce zemlju i promijeniti oblik naseg upravljanja. Ako ih ne iskljucite, onda za manje od 200 godina nasi potomci ce raditi na poljima, izdrzavajuci njih, dok ce oni trljati ruke u svojim uredima. Upozoravam vas, ako Židove ne iskljucite zauvijek, Vasa djeca ce vas proklinjati u Vasim grobovima“.

Benjamin Franklin (1706 – 1790)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI