Mohammed bin Salman: “Rijad već plaća američko oružje i neće plaćati nikakvu zaštitu”

Donald Trump Mohammed bin Salman
23 komentara

Komentirajući izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa kako Saudijska Arabija ne bi trajala ni dva tjedna bez američke zaštite, krunski princ Mohammed bin Salman Al-Saud je rekao kako Rijad ne namjerava plaćati Sjedinjenim Državama nikakvu zaštitu.

“Nećemo platiti ništa za našu sigurnost. Svo oružje koje smo primili iz Sjedinjenih Država kupljeno je za novac i to nisu bile besplatne pošiljke”, rekao je Mohammed bin Salman u intervjuu za  Bloomberg.

Saudijski krunski princ, koji je ujedno ministar obrane i de facto vladar monarhije, istaknuo da je program saudijskog naoružanja promijenio svoj vektor i zemlja se vratila nabavi američkog oružja.

“Više od 60 posto zaliha oružja kupujemo iz Sjedinjenih Država”, rekao je Mohammed bin Salman.

Dodao je kako sporazum između Rijada i Washingtona dozvoljava Saudijskoj Arabiji proizvodnju oružja koristeći američku tehnologiju, što je veliko postignuće i za Bijelu kuću i za arapsku kraljevinu.

Odgovarajući na pitanje jesu li odnosi između Sjedinjenih Država i saudijskog režima ostali na istoj razini kao prije Trumpove izjave, krunski princ Mohammed bin Salman je rekao da “ako pogledate širu sliku, postoji 99 posto dobrih stvari i jedan posto problema”.

Kako smo izvijestili ranije, Donald Trump je rekao da Sjedinjene Države brane Saudijsku Arabiju.

“Znate, oni su bogati. I volim njihovog kralja,… kralja Salmana. Ali sam mu rekao: “Kralju, štitimo vas i vjerojatno bez nas nećete preživjeti ni dva tjedna. morat ćete nam platiti za vašu vojsku”.

Trump rekao saudijskom kralju: Bez naše vojne pomoći na vlasti ne bi bili ni dva tjedna

Mohamad bin Salman
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
5 godine prije

Platite zaštitu ( reket ) Americi.

MilanCZ
5 godine prije

Saudi,platiti cete ví dalje, visté jedni malí poslušní psíci a kako vás je stvořila engleska imperija,tako cete i dalje biti poslušní psíci ili nestajete zajedno sa drzavom

velebit
5 godine prije

He he he Kako će dobiti obojanu revoluciju. He he he…

Ivo
5 godine prije

hahah…trajati će im 2000 godina, naravno…tako su predviđali i za hiljadugodišnji rajh, pa se malo skratilo. Realno, imaju još desetak godina. Trajanje im je ograničeno postojanjem potrebe za instaliranim pajacima koji će davati naftu u zamjenu za zelene papiriće koji rapidno gube vrijednost, a u međuvremenu će te zelene papiriće vraćati nazad onim istima koji su im ih dali, i to kroz kupovinu hrpe oružja, od kojeg nemaju nikakve koristi. Kad se ta priča konačno završi, onda realno imaju ta dva tjedna na raspolaganju, da pakuju kufere za tel-aviv, kod braće.

Mate
5 godine prije

Reket.

Laki Topalović
5 godine prije

Mali je drzak, ali će brzo oboriti krestu . Ipak, do sada nije snizio cijenu nafte, a Trump divlja zbog toga. Danas je bila 84 dolara Brent, a Saudima da opstanu treba 100. nevjerojatno, u 20 godina su od 19 milijuna prešli 30 milijuna stanovnika. 2/3 Saudijaca ima manje od 30 godina, a uglavnom nitko ne radi, nego dobivaju nekakve socijale , koje se režu zbog malih cijena nafte i rata u Jemenu. Oni ovako neće dugo preživjet. Točno , idealni su za “Arapsko proljeće II”. Dakle Muha bin Salama, nemo se kur*iš

Alen
5 godine prije

Da debelogzi saudi sami sebe brane ,haha ,da mi je taj film vidjeti, Pa ja bih im dao dva dana kakve dvije sedmice bez americke zastite..

Siniša
5 godine prije

Nije ni cudo stobse on i Kramp vole…obojica fantaziraju:”””Princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman el Saud izjavio je da će se u budućnosti broj zemalja proizvođača nafte drastično smanjiti, jer će potražnja za tim energentom nakon 2030. godine krenuti da opada.

Kako je rekao, prve zemlje koje će nestati sa naftnog tržišta biće Rusija i Kina. Mi smatramo da će Kina za, recimo, pet godina, drastično smanjiti obime eksploatacije nafte, ako ne i u potpunosti obustaviti. Sa druge strane, Rusija će za 19 godina takođe drastično smanjiti količine“, rekao je.

Istovremeno, on je ocenio da će do 2030. godine potražnja rasti u proseku oko 1,5 odsto godišnje.

Kada je reč o Saudijskoj Arabiji, princ je rekao da za nju nema rizika, jer će ona u budućnosti prodavati još više nafte nego danas.”””

Fatih
5 godine prije

PLACATE SMRADOVI OD DANA KAD SU VAS ENGLEZI DOVELI NA VLAST.VI STE NAJOMRZENIJA PORODICA U ISLAMSKOM SVIJETU………..ISLAM SE STIDI PORODICE SAUD.

Praž
5 godine prije

Ljudi, bolno je jednostavno. Naime, Saudijska vojska (treća najopremljenija vojska svijeta) gubi rat u Jemenu. Nisu Jemenci(Huti) neki super-vojnici kojima Saudijici ne mogu ništa…Doduše stvarno im ne mogu ništa, ali to je ogromnim dijelom do Saudijaca. Zašto? Od svih taktičkih parametara koji idu Hutima u prednost(planine, domaći teren), moćnija Saudijska vojska gubi rat jer je moćnija…..u brojkama. Naime, Saudijska Arabija ima najgoru tekovinu vojne hijerarhije na svijetu jer kraljevska obitelj želi imati prevlast u svim porama države, tako i vojske. A što se kraljevska obitelj sjetila? Pa da, hajmo naše ROĐAKE napraviti generalima (praktički definicija nepotizma) i neka oni vode vojsku. I to je još ok dok je mir tako da ne bi neka šakica ne-kraljevskih generala dobila 3. najopremljeniju vojsku svijeta i lako preuzela vlast + većina vojnih činovnika i pješadije su ljudi s ogromnim plaćama kojima je u krajnjem interesu dobivati plaću od vojske za rat i ne… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI