Juncker vidi nove ratove na Balkanu – I ovaj put “našom krivnjom”

Jean-Claude Juncker
91 komentar

Predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, upozorio je u Beču na opasnost izbijanja novih ratova na Balkanu, ako bi državama Zapadnog Balkana bila uskraćena europska perspektiva.

“Tlo je i dalje plodno”, rekao je Jean-Claude Juncker.

“Ako bi se u tako kompliciranoj regiji Europe stekao dojam kako ne mislimo ozbiljno s europskom perspektivom, onda ćemo kasnije, ili vjerojatnije ranije, ponovo doživjeti ono što smo imali na Balkanu tijekom ’90-ih godina”, rekao je Juncker u austrijskom parlamentu o temi “Za Europu kao aktera u vanjskoj politici”.

Juncker je naglasio kako povijest iz  1990. na Balkanu još nije prevladana.

“Ta povijest ’90-ih se mogla dogoditi zato što prošlost prethodnih desetljeća i vjekova nije bila savladana”, izjavio je predsjednik Europske komisije.

Ovo je zapravo teza navodnih “povjesničara” koji tvrde kako su ratovi na Balkanu ’90-ih izbili zbog “povijesnih netrpeljivosti divljih balkanskih plemena”, koja su se, kao takva, prije ili kasnije morala sukobiti, a vanjske sile u tome nisu imale nikakvu ulogu.

Jean-Claude Juncker je rekao kako je put država Zapadnog Balkana do punopravnog članstva u Europskoj uniji još dug. Prema njegovim riječima, napredak se vidi, ali nije dovoljno izražen.

Predsjednik Europske komisije, praktično na kraju svog mandata, izjasnio se da se zemljama Zapadnog Balkana, do punopravnog članstva u Europskoj uniji, ponudi jedna vrsta ekonomskog prostora u kojem bi se zemlje djelomično mogle ponašati onako kako bi se jednog dana ponašale kao punopravne članice EU, a punopravno članstvo nijedne zemlje u regiji Juncker ne vidi prije 2025.

Juncker je naglasio kako se Europa mora intenzivno baviti Zapadnim Balkanom i pomoći regiji gdje god je potrebno, ali i da se Bruxelles mora pobrinuti da svi dobro shvate da se svi sporovi oko granica moraju riješiti pre ulaska u EU.

balkanjean claude juncker
Pretplatiti se
Obavijesti o
91 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
5 godine prije

Da gospodine Junker bivšim državama jugoslavije treba nova još veća Jugoslavija, oh oprostite Europa. Da nas svako malo ima tko udariti nogom otraga, tak da si ne umislimo. Kao što smo se umislili u jugi, pa smo dobili udarac nogom otraga pa je propala cijela juga.

Riddick
5 godine prije

Gospodine Junker fitilj nikad nije bio kod nas niti smo ga mi palili.
Sto se tice rata nedavno je uradjena studija koliko bi kostalo da vojska srbije angazuje 5619 vojnika i tehnike 20 dana :
https://www.google.rs/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cefi.edu.rs/wp-content/uploads/2016/05/MODELI-CENE-KOSTANJA-OPERACIJE-VOJSKE-SRBIJE.pdf&ved=2ahUKEwjrrY7evPHdAhUFpIsKHdB_AbcQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3mSc-1qiLJ6bPtU25mYMvf
To je skoro 3 milijarde dinara ,25 mil eura dakle mi te pare nemamo a jos manje volje za neki novi haos …
A ja vama porucujem da ko god se petljao sa balkanom i pokusavao da sprovodi svoje agende na kraju je zazalio.

Son of Alerik
5 godine prije

Ako smo protivnici širenja EU, onda će nas razbjesniti svaki spomen ‘ulaska u EU’ jer to znači gubitak suvereniteta, samostalnosti, vjerojatni ulazak u NATO. Takvo stajalište ne mora nužno biti i domoljubno, makar se takvim činilo. Pravo pitanje je – što je za narod bolja perspektiva? Ulazak u EU ili ostanak izvan ikakvih integracija? Obje mogu biti bolje. Za prvu opciju – ulaska u EU nije potrebno previše, tek pristajati na traženja iz pretpristupnih ‘pregovora’ (mada se nema o čemu pregovarati, može se samo pristajati na uvjete). Druga opcija – samostalnost, e to traži izraženu nacionalnu samosvijest. Najprije u elitama koje upravljaju državom, a onda i u narodu koji te elite bira kao svoje predstavnike. Možemo reći – pa te elite nije narod birao, njih su nametnuli ovi ili oni, ali to nije do kraja točno. Oni kojima drugi biraju vođe, sigurno nemaju nacionalne samosvijesti.Inače bi smogli snage za politički… Čitaj više »

jasmin
5 godine prije

Svo zlo na Balkanu su ONI zakuhsli,a to i danas čine. Hvala lijepo,gospodine, Juncker,ali nama je bolje bez vaseg uplitanja ili kako je vi zovete “pomoci”.

Tvingo
5 godine prije

Yugoslovanski scenarij,generalka za Ukrainu

Alen
5 godine prije

Bijedni pokusaj placenika (i alkoholicara ) da na kartu rata ubrza integraciju balkana u nato i tako nas bukvalno i uvuce u buduce ratove protiv njihovih protivnika…
Po svemu sudeci planovi im nikad nece uspjeti a rat ce im doci na njihova vrata mimo nas…. Ko drugom jamu kopa……..

I da znate ta je prica prosla jer su rusi bili slabi a balkanci glupi sad nit su rusi slabi nit balkanci glupi…

tuf
5 godine prije

Junckerovu izjavu se treba čitati kao (u više slojeva celofana umotanu) prijetnju koja dolazi s preciznim tajmingom nakon rezultata referenduma u Makedoniji.
A prevedena prijetnja glasi: ako ne napravite kako tražimo, pobrinuti ćemo se osigurati vam politički, sigurnosni i ekonomski kaos već isprobanim polugama moći.

Iza_horizonta
5 godine prije

Nikad mi nije bilo jasno odakle ovim jadnim likovima ideja da mogu da se spasu kreiranjem nekog rata? Sad pokušavaju da isceniraju ozbiljniji lažni napad u kojem bi optužili ruse. Takođe pokušavaju da naprave zlo na balkanu uz pomoć nekih smrdi-udba. Kad su bili na vrhuncu moći nisu bili u stanju otpor da pruže. Čemu se oni nadaju? Izgleda da žele da im Gadafijeva sudbina bude uspavanka.

Vreo
5 godine prije

Zašto vi levičarski portali ne promičete naše zajedničke LGBT vrednosti?

DAWOR
5 godine prije

KAO DENZEL WASHINGTON U FILMU “LET”….PILOT PIJANDURA !!!!!!!!!!

Ivo
5 godine prije

Normalno. da ovaj pijanac vidi ratove kad ih njegovi gazde i pripremaju. Ulazak u EU znači isto što i tiha okupacija-gubi se samostalnost,politička i monetarna, postaje se kolonija koja se koristi samo kao tržište i izvor jeftine radne snage, a domaća industrija se sustavno demontira.

Jedini koji profitiraju u nakaznim tvorevinama poput eu su lihvarski bankari koji odmah ulijeću sa svojim reketiranjem kreditima, i vlasnici big businessa koji dolaze do novih tržišta bez carinskih barijera, svježe radne snaga i mogućnost da kroz korupciju lokalnih političara unište svu konkurenciju u novoosvojenim zemljama. Pardon, ‘primljenim u punopravno članstvo u eu’ Hahah,kolika budala moraš biti za to popušiti.

eu kolonija
5 godine prije

opet pije neku brlju. junckeru znaš ti a znam I ja da neće biti novih ratova jer su rusi pripremili mirovnjake da ih pošalju u sklopu ruskih plavih šljemova ako izbiju sukobi

Alen
5 godine prije

Tadmure ,sinisa , kakva je situacija…

marshal
5 godine prije

Nama je uvijek falilo samokriticnosti, a cinjenica je da smo za svaki rat koji se desio na nasim prostorima, krivi sami mi – juzni slaveni, jer juzni slaveni nisu dovoljno osvjesten i civilizovan narod(ja sam juzni slaven i dobro znam kakvi smo mi)… i najzad sta ocekivat od naroda koji na svakom cosku nabija zivotinje na kolac… Sto je veoma primitvno, to je u rangu jednog pecinskog covjeka ako cemo gledat cinjenice, samo na tim banalnim primjerima kako se odnosimo prema zivotinjama se vidi nasa krvolocnost i zelja za brutalnoscu… Nismo dovoljno osvjescen narod, Jugoslavija je bila jedan odlican koncept al bogami mi nismo dorasli tome da imamo mocnu drzavu zbog podanickog mentaliteta… MI SMO KRIVI ZA SVE STO SE DESAVA NA OVIM PROSTORIMA I NIKO DRUGI!!! Niko nam nije kriv sto smo ludi i sto dopustamo nekom trecem da nas zavadi, na kraju krajeva ne ubija amerikanac il svabo… Čitaj više »

Ivan
5 godine prije

Pijandura

Bumbum
5 godine prije

Drugim rijecima ili cete svi biti nase roblje ili cemo vas opet nahuskati jedne na druge da se medusobno pokoljete, pa cete opet biti nase sluge…

Bumbum
5 godine prije

A zapravo moram odraditi posao za amere pa cu zauzvrat dobit jos jedan mandat i udjele u nekom rudniku…sta cete kad ste glupi ko k…

MilanCZ
5 godine prije

Třeba razumjeti sto on káže, preformacija država zapadnog balkana je neminovna i třeba národ dá se priprema nato své.On je jednom glasnogovornik onih kóji ce to realizirati a to su globalisti kóji imaju preformaciju balkanskih država i šíře,to se nemoze sprijeciti,to provode málo jací igraci od predsjednika država na tom podrucju.

Fatih
5 godine prije

SIBE I SIKTER MRCINO!!

Duki
5 godine prije

Juncker,jel’to onaj što simpatizira našeg Premijera? A ova izjava mu je jedna od žešćih??
UPUTE !
1) jednom tjedno konzumirati samo H2O-(teško)
2)srati samo na analni otvor-(isto teško)
3) ako ti i dođe verbalni proljev a ti samo povrati ppuno je ljudskije -probaj.
4) tvoje konstrukcije puše samo neki
5))vrlo dobro znas da ste rat 90-95 izvezli na balkan da ga vi nebiste imali.
Ali nikada se ne zna..kritična masa je sve veća
Ajd’živiio !!??

palermo
5 godine prije

‘Ko nas bre zavadi, nas ovako kulturne, civilizirane, napredne Balkance! Udba je provodila “tranziciju” na ovim prostorima, u Karađorđevu su dva ratna druga dogovorila i etničko čišćenje, i podjelu Bosne, i pretvorbu i privatizaciju, i eliminaciju Ante Markovića… A ne pardon – EU je za sve to kriva.

apolo
5 godine prije

Kladim se da ce rat na Balkanu poceti u vrijeme pecenja rakije. Tu Junker vidi svoju sansu.

Weteran
5 godine prije

Ne treba zabijati glavu u pesak i negirati reči Junkera.
Rata na ovim prostorima sigurno će biti, i to nije nikakva tajna!

Ana
5 godine prije

Da, opet nasom krivnjom, rat ti u kuci bio pjancino!

tedi
5 godine prije

“Ta povijest ’90-ih se mogla dogoditi zato što prošlost prethodnih desetljeća i vjekova nije bila savladana”
I javio se pijani i senilni Junkers da vijekovni problem na Balkanu rijesi.Daj jos rakije,mozda nesto i rijesis niz nogu.Sto me ova spodoba nervira,to nije normalno.

Bumbum
5 godine prije

Ma mrs, zbljuv

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Da se izbjegne rat neke ili mozda bolje sve razoruzati.

Majk Majers
5 godine prije

Nisu nama krivi ni Briti,ni Ameri,Francuzi…..koji jesu zakuvali rat, al nisu ga osobno vodili. “Mi” smo vodili rat, “MI” smo dozvolili da nas posvade, “MI” smo pustali jedni drugima krv. “MI” gospodo.
Nadan se nikad vise, nikad.

milan babic
5 godine prije

hajde postavimmo stvari na svoje mjesto –prvo hrvatsko ostavi bosnu na miru i vrati bosance u bosnu ne djeliti bosnu na hr sr i muslimane drugo srbijo stop sa tvojim pretenzijama na druge zemlje povuci svoje spijune iz hr i svoje pravoslavce koji nevole bosnu i hrvatsku ne placajte nemire u susjednim zemljama bosno spameti se i budi majka svim stanovnicima ne pojedncima izmetbegovicu vrati novac vise od 3 milijarde dolara sirotinji —–tu je Problem jer niti jedna od nas nije svoje zemlja nego sve vladaju neki profiteeri dojdesi neznalice

Siniša
5 godine prije

Opet tebi velim….pitaj Josipa Boljkovca!!!!

Štef
5 godine prije
antinwo
5 godine prije

Samo budale ratujte.Narodi bivše Juge opameti se više.Da nam takva europska govna kroje sudbinu!Smeče pijano treba ga objesit

Tanja
5 godine prije

Krivi su i za 91. EU će prije raspasti nego će u nju ući nove države. Što je dobro donijela? Ništa. Siromaštvo, veću razliku među ljudima, masu socijalnih problema. Sami smo krivi jer smo dozvolili da nas posvađaju. Žalosno je jer su nam međusobne mržnje bile jače od napretka, boljeg života i međusobnog razumjevanja. Besplatnog školovanja, zdravstvenog sistema i poštovanja nekadašnje zajedničke države. I sada nas uče Junker i slični.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI