fbpx

Juncker vidi nove ratove na Balkanu – I ovaj put “našom krivnjom”

Jean-Claude Juncker

Predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, upozorio je u Beču na opasnost izbijanja novih ratova na Balkanu, ako bi državama Zapadnog Balkana bila uskraćena europska perspektiva.

“Tlo je i dalje plodno”, rekao je Jean-Claude Juncker.

“Ako bi se u tako kompliciranoj regiji Europe stekao dojam kako ne mislimo ozbiljno s europskom perspektivom, onda ćemo kasnije, ili vjerojatnije ranije, ponovo doživjeti ono što smo imali na Balkanu tijekom ’90-ih godina”, rekao je Juncker u austrijskom parlamentu o temi “Za Europu kao aktera u vanjskoj politici”.

Juncker je naglasio kako povijest iz  1990. na Balkanu još nije prevladana.

“Ta povijest ’90-ih se mogla dogoditi zato što prošlost prethodnih desetljeća i vjekova nije bila savladana”, izjavio je predsjednik Europske komisije.

Ovo je zapravo teza navodnih “povjesničara” koji tvrde kako su ratovi na Balkanu ’90-ih izbili zbog “povijesnih netrpeljivosti divljih balkanskih plemena”, koja su se, kao takva, prije ili kasnije morala sukobiti, a vanjske sile u tome nisu imale nikakvu ulogu.

Jean-Claude Juncker je rekao kako je put država Zapadnog Balkana do punopravnog članstva u Europskoj uniji još dug. Prema njegovim riječima, napredak se vidi, ali nije dovoljno izražen.

Predsjednik Europske komisije, praktično na kraju svog mandata, izjasnio se da se zemljama Zapadnog Balkana, do punopravnog članstva u Europskoj uniji, ponudi jedna vrsta ekonomskog prostora u kojem bi se zemlje djelomično mogle ponašati onako kako bi se jednog dana ponašale kao punopravne članice EU, a punopravno članstvo nijedne zemlje u regiji Juncker ne vidi prije 2025.

Juncker je naglasio kako se Europa mora intenzivno baviti Zapadnim Balkanom i pomoći regiji gdje god je potrebno, ali i da se Bruxelles mora pobrinuti da svi dobro shvate da se svi sporovi oko granica moraju riješiti pre ulaska u EU.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
93 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ante
Gost
Ante
2 godine prije

Da gospodine Junker bivšim državama jugoslavije treba nova još veća Jugoslavija, oh oprostite Europa. Da nas svako malo ima tko udariti nogom otraga, tak da si ne umislimo. Kao što smo se umislili u jugi, pa smo dobili udarac nogom otraga pa je propala cijela juga.

velebit
Gost
velebit
2 godine prije

Juncker svašta vidi, između ostalog i bijele miševe. Prema tome ništa od nove vojne.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije

Naše oči stalno vide naš nos, ali ga mozak konstantno ignorira.
Šta li sve Junckerov mozak mora ignorirati.
Svako malo prokuva. Pa treba nadoliti.

Domaci
Gost
Domaci
2 godine prije

Koliko placate nista gratiss

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Gospodine Junker fitilj nikad nije bio kod nas niti smo ga mi palili.
Sto se tice rata nedavno je uradjena studija koliko bi kostalo da vojska srbije angazuje 5619 vojnika i tehnike 20 dana :
https://www.google.rs/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cefi.edu.rs/wp-content/uploads/2016/05/MODELI-CENE-KOSTANJA-OPERACIJE-VOJSKE-SRBIJE.pdf&ved=2ahUKEwjrrY7evPHdAhUFpIsKHdB_AbcQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3mSc-1qiLJ6bPtU25mYMvf
To je skoro 3 milijarde dinara ,25 mil eura dakle mi te pare nemamo a jos manje volje za neki novi haos …
A ja vama porucujem da ko god se petljao sa balkanom i pokusavao da sprovodi svoje agende na kraju je zazalio.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Pare nisu problem ,lako se odstampaju pa doniraju ..Najbitnije je sto nema volje a i nismo vise benasti ,skupo smo platili ovu skolu..

Bobi
Gost
Bobi
2 godine prije

I bas zato bi sad trebali pokazati zajedništvo slavena i odhebat hazare koji misle da cemo bit punopravni članovi tek kad i kod nas budu cigarete i pivo po 10 €. E neće moći ove noći

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Bobi

Zaboravili ste na samo jedan mali detalj, a to je da je “zajedništvo Slavena” jednako disfunkcionalno kao i “zajedništvo Europljana”, uglavnom zbog istih razloga. Drugim riječima, to “zajedništvo” nije stvarno nego fiktivno.

Bobi
Gost
Bobi
2 godine prije

Svi slaveni imaju zajedničku povijest i nekada božanstvo, europljani nemaju nista zajednicko. Opet Kora mješa kruške i jabuke!

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Bobi

Nemaju svi Slaveni “zajedničku povijest”, nego uglavnom iskrivljenu, izmišljenu, nametnutu i prilagođenu ovisno o željama i potrebama “političke elite”.

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije

bravo riddick.

lako se ti i ja dogovorimo i urazumimo,
al kod mojih (mislim na HR) ima puno onih sto jos uvik vole zvuk zveckanja oruzja, jer nista drugo i drugacije u zivotu i ne mogu postic, a uvik je ne’ko drugi kriv.

ne zelim se misat ni bavit kako stvari stoje kod susida, al cini mi se da isto postoji kod vas (mislim na SRB) jako bucna glasna manjina koja siluje tihu razumnu vecinu.

a veliki igraci gledaju, promatraju i njuse profit.

mo’s mislit sto je njima stalo do vas i/ili nas, isto koliko i meni/tebi do njih, samo sto se ti/ja ne misamo u njihovo.

u tom kontekstu jos i mogu razumit ovu izjavu starog cugera.

za dogovor treba dvoje,a i za rat isto tako.
ne kazem da je rat neizbjezan ako je samo jedan (pa vidi ovo sa sirijom npr.),al kod lokalnih ratova nadjes budale livo i desno,a dicu i mladost da prostih ‘ko sljivi’.

nadam se, iz juncker-ovih usta u corak.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Nas dvojica se odlicno razumemo zato sto ne mesamo politiku nasih drzava i naš privatan zivot .
Slobodno ti komentarisi Srbiju , jer neke stvari ne može da čovek vidi sam na sebi vec mora neko ko ga sa strane gleda da mu kaže .
Svi smo mi ista raja što bi rekli Bosanci …
Evo jedna parodija da razveselimo temu https://www.youtube.com/watch?v=7dbjDYU4f34

Rabotnik
Gost
Rabotnik
2 godine prije

Mega dobar komentar. Naglasio bi:
“ima puno onih sto jos uvik vole zvuk zveckanja oruzja, jer nista drugo i drugacije u zivotu i ne mogu postic,”

Da mogu, lupao bi pluseve jedno pet minuta.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Ako smo protivnici širenja EU, onda će nas razbjesniti svaki spomen ‘ulaska u EU’ jer to znači gubitak suvereniteta, samostalnosti, vjerojatni ulazak u NATO. Takvo stajalište ne mora nužno biti i domoljubno, makar se takvim činilo. Pravo pitanje je – što je za narod bolja perspektiva? Ulazak u EU ili ostanak izvan ikakvih integracija?
Obje mogu biti bolje. Za prvu opciju – ulaska u EU nije potrebno previše, tek pristajati na traženja iz pretpristupnih ‘pregovora’ (mada se nema o čemu pregovarati, može se samo pristajati na uvjete). Druga opcija – samostalnost, e to traži izraženu nacionalnu samosvijest. Najprije u elitama koje upravljaju državom, a onda i u narodu koji te elite bira kao svoje predstavnike.
Možemo reći – pa te elite nije narod birao, njih su nametnuli ovi ili oni, ali to nije do kraja točno. Oni kojima drugi biraju vođe, sigurno nemaju nacionalne samosvijesti.Inače bi smogli snage za politički nastup po važećim pravilima s nacionalnom elitom i predali joj vlast.
EU je daleko od savršenstva. Stalno je na nekakvoj razmeđi, na prekretnici između superpolicijske orwelovske države, federacije i konfederacije. Previše je naroda u njoj koji nemaju američku povijest da bi postala talionica naroda pa ne dajem previše na važnosti onima koji misle da će stvari ići na gore.
Za razliku od elita koje predvode SAD, barem na deklaratornoj razini (ali i na stvarnoj, koliko se da primijetiti) europska elita ne traži rješenje za svoje probleme u kakvom malom ratu. Makedonija, Kosovo, Srbija, Albanija su idealni za izazivanje kakvog malog rata. I takav bi koristio EU. Ne bi se zayebavali s izbjelicama iz Sirije, Afganistana, nego bi imali skoro pa lokalnu svježu radnu snagu. A tek potom obnova, preuzimanje države..
Od ulaska u EU (ili EU aneksije) može biti gori neulazak u EU. To bi trebali pitati Srbe, Makedonce i njihovo zadovoljstvo s Vučićem, Zaevom. Što se sa suverenošću može napraviti u ovakvom povijesnom trenutku? Može ništa i može puno. To ovisi doista o inteligenciji naroda. Kina je u manje od 20 godina od polugladne zemlje postala svjetska gospodarska sila. Islandu je sasvim dobro mimo EU. Norveška ima naftu pa joj je također dobro mimo EU. Što kad nemaš ništa od toga? Koliko se toga ‘ništa’ može servirati za ručak?
Bi li EU članstvo iskorijenilo korupciju, maknulo elite koje su u svojoj bahatosti prešle sve mjere? Ne bi. Vjerojatno bi ih nagradili. I tako opet sve ostaje na narodu. Jedina dobra stvar bi bila to što te sutra ne bi mogli lokalni poslodavci ucjenjivati za rad za minimalnu nadnicu. I to bi jedino, taj nedostatak radništva za iskorištavanje moglo promijeniti stvari. Upravo to se počinje događati u Hrvatskoj. Vidjet ćemo kako će teći dalje.

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

Možda se ne mogu složiti 100%, ali o ovj stvari slično razmišljamo.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Mnogi vole uspoređivati nekadašnji Treći Reich i današnju EU pa je prozvati Četvrtim Reichom, aludirajući pritom na vodeću ulogu Njemačke u EU. Dodirnih točaka između Reicha i EU ima poprilično. Mogli bismo rastezanjem činjenica doći do toga da je NATO u stvari vojna okupacija, da su parlamenti zemalja zapravo vazalne institucije, da je EK u stvari nekakav Politbiro koji upravlja s EU za tko zna čiji interes.
Takvo stajalište je razumljivo. No, ono je samo jedna od mogućih interpretacija stvarnosti. Istina nije takva, ali ako imamo plave naočari na nosu, sve će nam biti u plavoj nijansi; ako smo u blatu sluganskog mentaliteta, sve oko sebe ćemo tumačiti iz pozicija gazde i sluge. Interes gazdi je da sluge uvijek zadrži u tom mentalitetu. Interes sluga je da budu što bolji kumordinari, sluge. Da bi jedan narod uspio ostvariti sve svoje potencijale, onda je nužno izgraditi jedan drugačiji mentalni sklop. Ne podanički, ne sluganski, ne gubitnički, nego kreativni, samostalni, pobjednički. To se gradi kroz medije, kroz javne politike, kroz obrazovni sustav (valjda je jasno zašto sami o sebi mislimo kao o onima koji ne valjaju, koji su glupi, nesposobni i zašto je takav gard ušao među sve ljude)..
Ako netko stalno potencira snagu i supremaciju dolara kako bi u nama izazvao najprije nemoć, a onda revolt i mržnju, onda nam ne čini dobro. Danas je dolar, sutra kad dolar padne će biti euro razlog naših muka ili rublja, juan. Ni jedna valuta nije razlog naših muka. Jedini razlog može biti naše neznanje, naša nesposobnost i tu mislim prvenstveno na nesposobnost za natjecanja s drugima.
Istina je da je monetarni sustav postavljen s ugrađenim lopovskim mehanizmom. Ali je također istina da mi možemo taj mehanizam podesiti da radi u našu korist.Zašto nam nitko o tomu ne govori? Jer se nikom od naših ‘gazda’ ne isplati da znamo i mrvu više od onog što nam je dostatno za obavljanje najnižih poslova.
Da bismo mogli imati bilo što, moramo za to nešto dati. Ako želimo iphone, samsunge, mercedese i markiranu odjeću, što imamo dati zauzvrat? Dakle, naš fokus ne smije biti na tomu što želimo imati, nego što možemo proizvesti i to učiniti poželjnim nekomu da kupi (ili potrebnim). Ako želimo tuđu valutu, želimo je zato što s njom možemo kupiti sve robe koje se proizvode na području na kojem ta valuta jest.Ne možemo samo isprintati našu valutu i zamijeniti je za tuđu valutu – moramo tom koji uzima našu valutu dati velike mogućnosti za kupnju proizvoda unutar naše valute. Ako nema proizvoda, nema ni vrijednosti valute.
Do sad smo saznali da je novac dug. Može li to biti naš dug, da mi kreiramo novac ni iz čega i onda ga sami sebi dijelimo kroz kredite i tako guramo državu i gospodarstvo naprijed?
Možemo. Preduvjet za to nije da imamo svoje, državne banke, nego da imamo razrađene planove – što s tim novcem, koju proizvodnju pokrenuti pa da nam ona donosi natrag i tuđu valutu. Imamo državnu HPB i ona je zamalo propala zato jer je radila po nalogu politike, dijelili su kredite šakom i kapom, a onda su ti kojima su dali kredite propali i banka je morala vlastitim kapitalom pokriti neplaćene kredite.
Pravi put je onaj kojeg pokazuje Zadruga za etično financiranje. – možemo sami stvarati novac i pritom ne propasti. Tako smo isključili monetarnu silu iz priče o našem neuspjehu.
Ako smo u EU, onda nema esplatnog ručka. Prisiljen si na kompromise za dobrobit naroda. Ja tebi HT, a ti meni ulazak mojih poduzeća u tvoju autoindustriju. Za to služi diplomacija i sve to može biti win-win situacija.
Jedino ne može za uhljebničku bandu koja se nalazi oko svih mogućih proračuna. Oni će huškati protiv EU, oni će govoriti o tomu kako se ništa ne može i tomu slično.
P.S. Nisam završio:)
Ne mora se ući u EU, ko ih yebe. Ali se mora izgraditi bogata država sa sretnim ljudima u njoj

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Son of Alerik

“Ali se mora izgraditi bogata država sa sretnim ljudima u njoj”. ?????

Još da ste otvoreno priznali kako bi nam iskusni “moderni Izraelci” u tome trebali pomoći, baš kao što su pomogli i Vašoj (financijskoj) prosvijetljenosti, onda biste doista sve rekli ?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Kora
Ne razumijem na što se odnosi tvoj pojam ‘moderni Izraelci’ pa te molim pojasni. Mojoj, kako kažeš financijskoj prosvijetljenosti nije pomogao nitko, sam sam se potrudio.
Je li traženo priznanje tvoj tradicijski refleks, s obzirom na baštinjenu inkvizitorsku ideologiju?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Son of Alerik

Čudno da se toliko razumijete u bankarstvo i financije, a da Vam je nepoznat pojam “moderni Izraelci”, koji koristi čak i veleposlanica Izraela u Hrvatskoj Zina Kalai Kleitman. Preporučujem da se još malo sami potrudite i pročitate koji intervju s njom pa će Vam sve biti jasnije na osnovu informacija iz prve ruke, baš kako Vam je sve jasno vezano uz financijski prosperitet Hrvatske (?) o kojem ste pisali.

P.S. – Inače, jeste li čuli za izreku da se u životu ništa ne mora osim umrijeti? Dakle, s obzirom na moju “baštinjenu inkvizitorsku ideologiju”, želim Vam otvoreno reći da “modernim Izraelcima” – unatoč hinjenom velikom prijateljstvu i vojnom partnerstvu s Hrvatima te snažnoj medijskoj propagandi koja to prati – uopće nije u interesu bilo čija “bogata država sa sretnim ljudima u njoj”, a pogotovo ne Hrvatska. Štoviše, opće je poznata stvar da su cionisti desetljećima sustavno i planski na sve načine (uključujući i financijske) uništavali svaku imalo prosperitetnu i samostalnu zemlju (primjerice Libanon), jednako kako je opće poznato da samo bogatstvo ne može istinski nikoga usrećiti. Izuzetak su tek talmudisti koji novac vole više od svega pa o njemu neprestano razmišljaju i pričaju, neumorno se vrteći oko ekonomije, bankarstva, pranja novca, promocije zarade i povećanja osobnog bogatstva. Stoga je cilj koji ste nam Vi velevažno i mudro postavili u svome komentaru – neovisno o tome što naivnom čitatelju na prvu zvuči jaaako primamljivo i realno – u svojoj srži iz više razloga čista besmislica i obmana koju svjesno podmećete, a Vaša razmišljanja na temu “blagostanja naroda i države” zapravo prozirna propaganda bolesnog mentaliteta “odabranih”.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije

@SOA, ne primjecujem da je u Hrvatskoj manje korupcije nego prije ulaska u EU.
Jedino sto EU brine je da nema malverzacija sa dodijeljenim novcem iz pristupnih EU fondova, a i ovdje izgleda samo OLAF u Briselu vrsi svoju funkciju, od hrvatskih institucija koje cine AFCOS mrezu za sprjecavanje takvih stvari nisam primijetio neki ucinak, tj. razotkrivene afere.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Tupko
Pa i rekao sam to isto, čak bio i oštriji: “Bi li EU članstvo iskorijenilo korupciju, maknulo elite koje su u svojoj bahatosti prešle sve mjere? Ne bi. Vjerojatno bi ih nagradili.”

jasmin
Gost
jasmin
2 godine prije

Svo zlo na Balkanu su ONI zakuhsli,a to i danas čine. Hvala lijepo,gospodine, Juncker,ali nama je bolje bez vaseg uplitanja ili kako je vi zovete “pomoci”.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@jasmin

Što se tiče utjecaja raznoraznih stranih sila, postoji dijeljena odgovornost za “svo zlo na Balkanu”.

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije

Yugoslovanski scenarij,generalka za Ukrainu

radisa
Gost
radisa
2 godine prije

Kad Francuski ministar Unutrašnjih zadeva da otkaz,jel to znak da je već u toku građanski rat,Balkanski scenario ili ruski ciber ratnici ili realno i imaginarno…nadrljao je onaj ko kopira Holivud,drž se zemlje svoje nju netrebaš kupovati i zaduživati se za iluzije..sretna nova ekonomska kriza(Sa Defenza,Maurizio Blondet,Palestina Felix,Dejan Lučić,)

Nebojsa
Gost
Nebojsa
2 godine prije

http://www.voltairenet.org/article203310.html

U gore navedenom clanku francuskog novinara T. Meyssan se dolazi do zakljucka da je francuski ministar za unutrasnje poslove Gérard Collomb, dao ostavku zbog afere hapsenja iranskog diplomate (Zahra-Center Affäre). Prvi put je iznenadno dao ostavku pre policijske akcije hapsenja, koju Makron nije prihvatio, a drugi put tokom iranske intervencije zbog hapsenja iranskog diplomate. Navodno, jer zeli da se kandiduje za gradonacelnika Liona.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Bijedni pokusaj placenika (i alkoholicara ) da na kartu rata ubrza integraciju balkana u nato i tako nas bukvalno i uvuce u buduce ratove protiv njihovih protivnika…
Po svemu sudeci planovi im nikad nece uspjeti a rat ce im doci na njihova vrata mimo nas…. Ko drugom jamu kopa……..

I da znate ta je prica prosla jer su rusi bili slabi a balkanci glupi sad nit su rusi slabi nit balkanci glupi…

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Alen

Bez brige, neće se ponoviti 1990-te jer će ovaj puta, umjesto “zapadnih saveznika”, politički partner Hrvatima biti Iranci. Dakle, svi smo se opametili i osnažili (svatko na svoj način), osim ovakvih kao što su Angela Merkel ili Jean-Claude Juncker.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
2 godine prije

Ma kakvi crni Iranci i tko je se opametio, daj, molim te! Ona trilateralna plavuša može bez problema izjaviti kako se Hrvatska danas brani u Afganistanu i nitko od njezinih maloumnih birača se ne buni, štoviše dobit će i drugi mandat.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Har Megido

Ne znam zašto mislite da će Marilyn Monroe odlučivati o budućnosti Hrvata i hrvatske države.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije

Poradi Kenedija

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Dub Miroslav

Teško prihvatljiva teza. Iako grešan čovjek, Kennedy je uistinu imao katolička uvjerenja. Donald the Duck i Marilyn Monroe ih nemaju.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
2 godine prije

@Kora, zato što su njezini obožavatelji, veliki rvatine i domoljubi dovoljno blesavi da joj povjere mandat. Jednom su to već učinili, ne vidim zašto ne bi opet. U suprotnom više ne bi bili veliki rvatine i domoljubi, nego udbaši i mrzitelji svega hrvatskog.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Har Megiddo

Ne bih to tako interpretirala. Istina je da je “trilateralka” uspješno zavarala hrvatske birače te da – nakon za Hrvate bolnog razotkrivanja, a za nju brojnih društvenopolitičkih gafova – i dalje poduzima sve kako bi ponovno osvojila glasove barem muškog dijela birača: od pjevanja po bijelom svijetu i plesanja po navijačkim tribinama preko liposukcije i njegovanja postojane frizure do brige o svakodnevnom outfitu i stjecanju doktorske titule. Dakle, stvaranje imidža “žene, majke, kraljice” u očima uglavnom srednjovječnih muškaraca definitivno jest dio njezinog predsjedničkog programa u okviru prvog mandata i medijske kampanje za drugi predsjednički mandat. Međutim, kod mlađih muškaraca, a pogotovo kod ženske populacije ona više nema prolaz taman da dubi na glavi. Naime, mlađu generaciju istinskih ljubitelja sporta i navijača hrvatske reprezentacije poprilično je iziritirala svojim neprimjerenim ponašanjem u Rusiji, a žene itekako uočavaju da su, umjesto hrvatskog naroda, od predsjedničkog mandata Marilyn Monroe najviše profitirali kojekakvi saloni za uljepšavanje i masažu, “ekskluzivne modne kreatorice” (poput Aleksandre Dojčinović i Snježane Mehun), te organizacije tipa HDS ZAMP i FIFA. Stoga ovaj dio hrvatskih birača neće glasati za “trilateralku” neovisno o tome što će ih se nazivati “udbašima”, a srozani ugled neće joj podići ni stupanje u koaliciju s “katolibanima” (ispravnije bi bilo reći “sektašima”) Željke Markić. Naime, postoji već previše pokazatelja da – unatoč spočitavanju iste dijagnoze Andreju Plenkoviću – ni Marilyn Monroe ni Željka Markić nisu nimalo “vjerodostojnije” od njega. Stoga ne mojte brzati sa zaključcima o ishodima sljedećih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

Junckerovu izjavu se treba čitati kao (u više slojeva celofana umotanu) prijetnju koja dolazi s preciznim tajmingom nakon rezultata referenduma u Makedoniji.
A prevedena prijetnja glasi: ako ne napravite kako tražimo, pobrinuti ćemo se osigurati vam politički, sigurnosni i ekonomski kaos već isprobanim polugama moći.

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije

jako dobro zapazanje @tuf.

jaka korelacija izjave s makedonskim referendumom.

nek sve bude demokratski,al kako smo mi zacrtali.

opet se sitim onog svedskog clanka koji je tezu ‘elite’ o propusti demokracije zbog sve veceg uspjeha populista potvrdio,al drukcije argumentirao i zapitao se kako to da elita sve teze prihvaca rezultate referenduma i inih demokratskih izbora….di je tu demokraticnost uopce?

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije

Nikad mi nije bilo jasno odakle ovim jadnim likovima ideja da mogu da se spasu kreiranjem nekog rata? Sad pokušavaju da isceniraju ozbiljniji lažni napad u kojem bi optužili ruse. Takođe pokušavaju da naprave zlo na balkanu uz pomoć nekih smrdi-udba. Kad su bili na vrhuncu moći nisu bili u stanju otpor da pruže. Čemu se oni nadaju? Izgleda da žele da im Gadafijeva sudbina bude uspavanka.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Iza_horizonta

Nažalost, nije Jucker jedini koji svoje geopolitičke nade polaže na oružanu pobunu, ratovanje, kaos i ubijanje.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije

@Kora – Nemaš brige, to što sad rade su samo potezi očajnika, a kontramjere za takve poteze su odavno preduzete. Njima je savršeno jasno da se kraj vrlo približio.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Iza_horizonta

Teško je ići s konja na magarca. Zato je svima njima lakše zazivati novi rat na Balkanu ili u Europi nego se pomiriti s političkim porazom.

Vreo
Gost
Vreo
2 godine prije

Zašto vi levičarski portali ne promičete naše zajedničke LGBT vrednosti?

Segota
Gost
Segota
2 godine prije

Možda zato što si Vreo? Ajď oladi malo!!??

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

zato što su ovo ljevičari a ne “ljevičari”

dalmata
Gost
dalmata
2 godine prije

Vase”LGBT” vridnosti Vi nama turete pod nos,jer ste jos jedni od postojecih(”zap.dem,stranaka”).Vi radite sta Vas je volja,ali to da Vi javno pederisete i da idete kontra prirode,a trazite i ovo iono.malo-puno je neukusno.Koliko znam nikaki zakon Vam ne brani da ste sta ste.Zasto mi ostali,nemamo potribu da ka stampedo bauljamo ulicama i vicemo_”Volimo pi..ku”

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@dalmata

Da se nadovežem na Vaš komentar, mislim da ni većina majki koje doje nema potrebu hraniti dijete na javnom mjestu na način da svi okolo prisutni vide “svaki gutljaj” koji dijete povuče. Dojenje jest prirodan čin koji nije nepoznat ni muškom ni ženskom rodu, ali degutantne kampanje s dojenjem u javnosti totalno su ga iskarikirale. Zamislite situaciju da majka “nesputano doji” dijete na klupi u parku ili u restoranu, a nedaleko od nje sjedi ekipa muškaraca (ne moraju biti migranti koji inače imaju drugačije svjetonazore, nego mogu biti i domaći), svi odreda malo “zaigrani”, s mobitelima u rukama i profilima na društvenim mrežama. Pa onda za par minuta osvane prigodan filmić ili fotka majke s djetetom na kojoj je u prvom planu, naravno, “dojenje”. Naravno, sve se objavljuje bez razmišljanja da je ta majka ujedno nečija supruga, kćer, saborska zastupnica, gradonačelnica, učiteljica, trgovkinja u kvartu, itd. Sumnjam da bi njoj bilo drago da iznenada postane “medijski eksponirana” na način kako to čini Severina i ostale “pjevačice”, “manekenke” ili “maserke”, dok bi se dobar dio online ekipe usput dobro zabavljao na njezin račun, zaboravljajući kampanju koja promovira slobodoumno i nesputano dojenje djece u javnosti. Ukratko, sve što je prirodno gura se do ekstrema koji ga izvrće ruglu, a sve što je upitno ili štetno prezentira se kao poželjno.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

U nas se take slalo na robiju, jes vidio ti KZ SFRJot, kako govoraše Tuđman i protuprirodni blud? To su bili drugovi ljevičari,a ne ovi hipsteri čipsteri

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije

@vreo

iskreno te ne kuzim bas.
kakve veze LGBT ima s livo/desno, da prostis, da ne kazem ‘u sridu’.

nit su samo tkz. ljevicari LGBTasi, nit desnicari nisu LGBTasi.

livo/desno nema smisla, a ni LGBT/non-LGBT.

jednom davno u slobodnoj dalmaciji napisao ne’ko:
‘nije moj najveci problem sto sam homosexualac, vec sto sam nezaposlen’.

nista kontra tebe, a tako ni pobacaja, ni majki koje ne doje …. da ne nastavliam niz.

pa jel bas mora za bilo kakvi drustveni pomak ic iz jednog u drugi extrem (ovi mole skupno ispred bolnice ????, drugi bi najradije obisili majke koje ne doje????, treci bi degutantno goli marsirali javnim prostorom????)

tu je problem….opce obrazovanje, dostojan zivot, a extreman pristup (ja pa ja, mi pa mi,samo ja,samo mi) obicno kod inih stvori dodatnu odbojnost.

DAWOR
Gost
DAWOR
2 godine prije

KAO DENZEL WASHINGTON U FILMU “LET”….PILOT PIJANDURA !!!!!!!!!!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Moram odgledati!!!

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

Normalno. da ovaj pijanac vidi ratove kad ih njegovi gazde i pripremaju. Ulazak u EU znači isto što i tiha okupacija-gubi se samostalnost,politička i monetarna, postaje se kolonija koja se koristi samo kao tržište i izvor jeftine radne snage, a domaća industrija se sustavno demontira.

Jedini koji profitiraju u nakaznim tvorevinama poput eu su lihvarski bankari koji odmah ulijeću sa svojim reketiranjem kreditima, i vlasnici big businessa koji dolaze do novih tržišta bez carinskih barijera, svježe radne snaga i mogućnost da kroz korupciju lokalnih političara unište svu konkurenciju u novoosvojenim zemljama. Pardon, ‘primljenim u punopravno članstvo u eu’ Hahah,kolika budala moraš biti za to popušiti.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

opet pije neku brlju. junckeru znaš ti a znam I ja da neće biti novih ratova jer su rusi pripremili mirovnjake da ih pošalju u sklopu ruskih plavih šljemova ako izbiju sukobi

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

hahah..5+

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Ili mozda se stvore niotkuda mali zeleni ljudi bez oznaka na rukavima i pocnu odjednom da se predaju kasarne , niko ne zna sta se desava , svi zbunjeni ?

zime
Gost
zime
2 godine prije

pije brlju
štipa anemiju

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Tadmure ,sinisa , kakva je situacija…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Redovna…oko nas nista novo;u nas,braca Makedonci citavom vaskolikom svjetu osveštali obraz!!!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

E ima jedan biser i kod nas….milogorci (CrnoGorci koji prate Djukanovica) valda pozivaju Putina da odgovori na neka pitanja oko onog pokusaja prevrata u CG kada su kao neki Rusi pokusali atentat na Mila.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Kako kaže frend Siniša stanje redovno. Moj “stari Fočo od stotinu ljeta” dobio jednokratnu pomoć za penzionere od 100KM pa mi obećao platiti Internet ovaj mjesec da sam “on line” na Logično. Neprocjenjivo!! ??Još jedna ponuda da idem na trg Krajine sinoć sa uzdignutom pesnicom :pravda za Davida!! Hebi ga moram pripremati drva i ugalj..vikend, slobodan dan. ?Kad smo već kod predizborne *nafake*jesi li uspio Alene ući u posmatračku ekipu jer 50 maca nije za baciti?!??

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Hm…”Pravada Davida”;pratim to sa ogromnom paznjom,ogroman upliv politike i kupe poene na strasnoj tragediji jednog pacenika….moj respekt Dragicevicu i ko god da je oko njega i sta god da rade ti ljudi on je samo jedam otac koji trazi pravdu za svoje dijete.
Elem…u Maju sam za pašinu slavu pricao sa jednim opozicionarem koji mi u svoj svojoj ne sposobnosti i nemoci kaze da ovo sa Dragicevicem treba izkoristiti za revoluciju…to i rade.
Pravda za Davida,ko god da je bio i sta god da je radio zasluzuje istinu o svome stradanju.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Apsolutno se slažem Siniša.Roditelji moraju saznati ko je kriv za njihovu tragediju.O tome nema rasprave .TAČKA!!!Ali ove oko njih sve pohapsiti a one sa stisnutom pesnicom rastjerati i ispendrečtiti kako dolikuje.Nisam Dodikov ni portparol ni advokat ali ovaj obrazac na trgu smo vidjeli više puta i znamo gdje to vodi..

marshal
Gost
marshal
2 godine prije

Nama je uvijek falilo samokriticnosti, a cinjenica je da smo za svaki rat koji se desio na nasim prostorima, krivi sami mi – juzni slaveni, jer juzni slaveni nisu dovoljno osvjesten i civilizovan narod(ja sam juzni slaven i dobro znam kakvi smo mi)… i najzad sta ocekivat od naroda koji na svakom cosku nabija zivotinje na kolac… Sto je veoma primitvno, to je u rangu jednog pecinskog covjeka ako cemo gledat cinjenice, samo na tim banalnim primjerima kako se odnosimo prema zivotinjama se vidi nasa krvolocnost i zelja za brutalnoscu… Nismo dovoljno osvjescen narod, Jugoslavija je bila jedan odlican koncept al bogami mi nismo dorasli tome da imamo mocnu drzavu zbog podanickog mentaliteta… MI SMO KRIVI ZA SVE STO SE DESAVA NA OVIM PROSTORIMA I NIKO DRUGI!!! Niko nam nije kriv sto smo ludi i sto dopustamo nekom trecem da nas zavadi, na kraju krajeva ne ubija amerikanac il svabo slavena, nego slaven ubija slavena na kraju krajeva. Tako da te price, da mi nismo krivi nizasta kod mene ne piju vode, jer vidimo da mnogi smatraju ovdje kako mi nismo krivi nizasta.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

Nista nisu bolji ni drugi narodi evropski od nas,sacekajmo malo,jugoslavenski scenario ceka Evropu,i to malo gori rat nego kod nas.Koja drzava i narod je zadovoljan u EU,pravi dokaz za to je prva UK-bregzit,visegradska cetvorka,tko misli da su Ukrajinci sretni grdno se vara.Eno Finci izbrisali dugove sa zaslona i good bay banke,a bankare u zatvor.A pitanje za miliun sto Svicarska nije u EU kada je tamo divno.@marshal nismo mi ni gori ni bolji od evropljana,kojih kretena tek tamo ima,a sto se tice zivotinja na njihovim farmama pitam te kako tretiraju zivotinje? Ista je to civilizacija,samo sto se medijski trola i gada govnima neki narod,radi nekih ciljeva.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije

Pijandura

Bumbum
Gost
Bumbum
2 godine prije

Drugim rijecima ili cete svi biti nase roblje ili cemo vas opet nahuskati jedne na druge da se medusobno pokoljete, pa cete opet biti nase sluge…

Bumbum
Gost
Bumbum
2 godine prije

A zapravo moram odraditi posao za amere pa cu zauzvrat dobit jos jedan mandat i udjele u nekom rudniku…sta cete kad ste glupi ko k…

MilanCZ
Gost
MilanCZ
2 godine prije

Třeba razumjeti sto on káže, preformacija država zapadnog balkana je neminovna i třeba národ dá se priprema nato své.On je jednom glasnogovornik onih kóji ce to realizirati a to su globalisti kóji imaju preformaciju balkanskih država i šíře,to se nemoze sprijeciti,to provode málo jací igraci od predsjednika država na tom podrucju.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

Zasto misliti da se nesto lose nemoze spreciti,za sve je potreban pristanak.

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije

SIBE I SIKTER MRCINO!!

Duki
Gost
Duki
2 godine prije

Juncker,jel’to onaj što simpatizira našeg Premijera? A ova izjava mu je jedna od žešćih??
UPUTE !
1) jednom tjedno konzumirati samo H2O-(teško)
2)srati samo na analni otvor-(isto teško)
3) ako ti i dođe verbalni proljev a ti samo povrati ppuno je ljudskije -probaj.
4) tvoje konstrukcije puše samo neki
5))vrlo dobro znas da ste rat 90-95 izvezli na balkan da ga vi nebiste imali.
Ali nikada se ne zna..kritična masa je sve veća
Ajd’živiio !!??

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

‘Ko nas bre zavadi, nas ovako kulturne, civilizirane, napredne Balkance! Udba je provodila “tranziciju” na ovim prostorima, u Karađorđevu su dva ratna druga dogovorila i etničko čišćenje, i podjelu Bosne, i pretvorbu i privatizaciju, i eliminaciju Ante Markovića… A ne pardon – EU je za sve to kriva.

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije

Palermo ti i dalje od dva drveta ne vidis cijelu šumu. Ta dva ratna druga i jesu igraci onih koji su nas zavadili. A Antu Markovica jedinog covjeka u SFRJ koji im je pocetkom 90-ih mogao parirati o mozda uzeti pobjedu na izborima je eliminirao MMF koji je jedna od glavnih poluga za ekonomsko porobljavljane drzava. Tim MMF-om vlada isti gazda koji je pogurao na vlast Milosevica i Tudjmana. A takva lopovska pretvorba i privatizacija i jesu bili glavni cilj velikog gazde,naravno i rusenje socijalizma. Mene cudi nesto drugo a to pokazuje koliko su ljudi cak i ovdje vec medijski isprogramirani. Niko nije reagirao na jednu ocitu laz koja se i u ovom clanku ovdje plasira. Kaze ovako: tvrde kako su ratovi na Balkanu ’90-ih izbili zbog “povijesnih netrpeljivosti divljih balkanskih plemena”, koja su se, kao takva, prije ili kasnije morala sukobiti, a vanjske sile u tome nisu imale nikakvu ulogu. To je cista laz koju nam podvaljuju zadnjih 25 godina. Koje su to povjesne netrpeljivosti izmedju recimo Srba i Hrvata kao glavnih aktera ovog rata? Vratite se u istoriju ili ti ga povijest pa je dobro istrazite pa cete vidjeti da su Srbi i Hrvati stotinama godina zivjeli jedni uz druge i sa drugima bez problema. Cak su i Habsburgovci veliku vecinu Hrvata slali na front protiv Italije zato sto vecina Hrvata nije htjela da puca na Srbiju i Srbe. Prvi veci problemi su nastali uspostavom Kraljevine SHS. Ubistvom Hrvata u parlamentu i zavodjenjem Aleksandrove diktature su poceli sukobi ova dva naroda. Ti dogadjaji su na kraju krajeva iznjedrili i Ustaski pokret. A i za ova desavanja su krivi najvise zapadnjaci. Toliko o medjusobnim ratovima nasih balkanskih netrpeljivih plemena. A sad se vratite hiljadu godina unazad pa pogledajte koliko su medjusobno vodili ratova “civilizirani” Nijemci i Francuzi ili Britanci?m Ovu zgadiju s one strane bare necu ni spominjati jer oni ratuju od kad postaje. Zalostan sam jer su nam oni uspjeli prodati tu mantru o balkanskoj netrpeljivosti a mi smo ovdje u stvari puno manje netrpeljivi i ratnicki medjusobno nastrojeni od “civilizovanog i pitomog zapada”!

apolo
Gost
apolo
2 godine prije

Kladim se da ce rat na Balkanu poceti u vrijeme pecenja rakije. Tu Junker vidi svoju sansu.

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije

@apolo

al me nasmija…….

dobar, jaaaaako dobar

‘to on vidi svoju sansu’ – genijapno 😉 😉

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Najvise volim kada me neko napadne gemištecom…

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

Ne treba zabijati glavu u pesak i negirati reči Junkera.
Rata na ovim prostorima sigurno će biti, i to nije nikakva tajna!

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

pa dobro ako ga neko hoce neznaci da ga mi moramo prihvatiti.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Weteran

Ukoliko je novi rat na ovim prostorima neizbježan jer ga prizivaju “mudri i umni” kao što je, primjerice, Jean-Claude Juncker, onda ne smijemo zaboraviti sljedeće:

“A On im reče: ‘Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi. Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima.’ U taj isti čas uskliknu Isus u Duhu Svetom: ‘Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo. Sve mi preda Otac moj i nitko ne zna tko je Sin — doli Otac; niti tko je Otac — doli Sin i onaj kome Sin hoće da objavi.'” (Luka 10, 18-22)

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

Da, opet nasom krivnjom, rat ti u kuci bio pjancino!

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

“Ta povijest ’90-ih se mogla dogoditi zato što prošlost prethodnih desetljeća i vjekova nije bila savladana”
I javio se pijani i senilni Junkers da vijekovni problem na Balkanu rijesi.Daj jos rakije,mozda nesto i rijesis niz nogu.Sto me ova spodoba nervira,to nije normalno.

Bumbum
Gost
Bumbum
2 godine prije

Ma mrs, zbljuv

IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER
2 godine prije

Da se izbjegne rat neke ili mozda bolje sve razoruzati.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

Nisu nama krivi ni Briti,ni Ameri,Francuzi…..koji jesu zakuvali rat, al nisu ga osobno vodili. “Mi” smo vodili rat, “MI” smo dozvolili da nas posvade, “MI” smo pustali jedni drugima krv. “MI” gospodo.
Nadan se nikad vise, nikad.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

MI jos uvijek ratujemo…a oni se keze i štekaju dolare na nama.

milan babic
Gost
milan babic
2 godine prije

hajde postavimmo stvari na svoje mjesto –prvo hrvatsko ostavi bosnu na miru i vrati bosance u bosnu ne djeliti bosnu na hr sr i muslimane drugo srbijo stop sa tvojim pretenzijama na druge zemlje povuci svoje spijune iz hr i svoje pravoslavce koji nevole bosnu i hrvatsku ne placajte nemire u susjednim zemljama bosno spameti se i budi majka svim stanovnicima ne pojedncima izmetbegovicu vrati novac vise od 3 milijarde dolara sirotinji —–tu je Problem jer niti jedna od nas nije svoje zemlja nego sve vladaju neki profiteeri dojdesi neznalice

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

E neces vala..nekima BiH nece nikada biti majka kao sto nekima ni YUG nije bila majka a iz prve ruke da ri recem da Srbija ne oblikuje mijenje u Republici Srpskoj,reci koga placaju da prave nerede u raju zvanom BiH;i naravno, preko milion Srba u Srpskoj tesko da cete teleportirati iz BiH. Mislis da je te 3 milijarde,a daleko je vise, jedini problem sa Izedbgovicem u BiH? Srbi nemaju problem sa BiH ili Bosnjackim narodom vec sa ratnim zlocincima i mafijasima iz vlasti Bosnjaka koji sve majorizuju i prisvaju a nikoga nista ne pitaju….begovi a begluka nema vise.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Hajde da probamo biti ozbiljni ako ništa drugo babiću.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Opet tebi velim….pitaj Josipa Boljkovca!!!!

Štef
Gost
Štef
2 godine prije
antinwo
Gost
antinwo
2 godine prije

Samo budale ratujte.Narodi bivše Juge opameti se više.Da nam takva europska govna kroje sudbinu!Smeče pijano treba ga objesit

Tanja
Gost
Tanja
2 godine prije

Krivi su i za 91. EU će prije raspasti nego će u nju ući nove države. Što je dobro donijela? Ništa. Siromaštvo, veću razliku među ljudima, masu socijalnih problema. Sami smo krivi jer smo dozvolili da nas posvađaju. Žalosno je jer su nam međusobne mržnje bile jače od napretka, boljeg života i međusobnog razumjevanja. Besplatnog školovanja, zdravstvenog sistema i poštovanja nekadašnje zajedničke države. I sada nas uče Junker i slični.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
93
0
()
x