fbpx

Logično je “antisemitski portal” u istoj mjeri kao što je bio Albert Einstein

Albert Einstein i Izrael

U komentarima o članku o Izraelu i izraelskoj vojsci, koja trenutno izgleda kao paralizirana vojna sila, prije svega zbog kaosa u Bijeloj kući, netko od čitatelja je ovaj portal optužio za antisemitizam. Ne ulazeći u rasprave o razlikama između antisemitizma i anticionizma, što bi bilo bespredmetno, one koju tako misle upućujemo na internetsku stranicu Zaklade Mulla Sadra iz Bosne i Hercegovine, gdje se može pronaći vrlo zanimljiv tekst o Albertu Einsteinu i njegov razgovor s Palestincem Ebu’l-Fadlom, koji je s njim razgovarao nakon što je poznati znanstvenik odbio mjesto predsjednika židovske države. Razgovor je u svojoj knjizi “Islam i Poslanik u očima drugih” na arapskom objavio Ahmed Hamid, a prijevod je objavljen na stranici spomenute zaklade.

Albert Einstein je, bez sumnje, jedan od najpoznatijih znanstvenika XX stoljeća. Rođen je u Ulmu, Njemačka, 1879. godine, a umro u Princetonu u Sjedinjenim Državama 1955. u dobi od sedamdeset i šest godina.

Gledano u uskim okvirima, mnogi su zbunjeni oko njegove nacionalnosti. Po rođenju je Nijemac, porijeklom Židov i na kraju američki državljanin. Tko je i umro, stoga ga SAD smatraju svojim “vlasništvom”. Međutim, Einstein je “vlasništvo” cijelog svijeta i čovječanstva, budući da je čovjek uvijek bio u središtu njegove misli i njegovog obrazovanja.

Njegova obitelj se iz Ulma preselila u Zürich, a on je u tom gradu 1886. godine upisao Tehnički fakultet i studij matematike i fizike. 1909. postao je profesor na Sveučilištu u Zürichu, a 1913. profesor na Sveučilištu u Berlinu. Godine 1921. dobio je Nobelovu nagradu za znanstvena ostvarenja u fizici, a 1934. godine se dobrovoljno preselio u Ameriku, gdje je radio kao profesor na nekoliko američkih sveučilišta, da bi se konačno skrasio u Princetonu. Američko državljanstvo je dobio 1941. godine.

Einstein je odbio ponudu da bude predsjednik države Izrael, nakon smrti Chaima Weizmanna, prvog izraelskog predsjednika. Unatoč činjenici da je porijeklom Židov i kao takvom mu je ponuđeno da bude predsjednik Izraela, njegova ideološka orijentacija je isključivo humanistička, koja će nadmašiti ostavštinu pripadnosti judaizmu i izdići se iznad područja gdje je rođen i njegovog američkog državljanstva, kojeg je uzeo samo kako bi mogao preživjeti i svijetu širiti svoje ideje, darovati znanje koje posjeduje i koje radikalno transformira postojeće stanje stvari.

Prezirao je nasilno ponašanje koje mnogi vide u vođama židovske države i nije trpio “netrpeljive Židove” koji su sretni zbog njihove upornosti u provođenju nasilja.

Zbog svoje humanističke misli je na sebe navukao mržnju mnogih cionista, iako je i sam bio Židov. Protivio se nasilju koje su cionisti provodili u nastojanju da sebi stvore državu u srcu arapskog svijeta. Tražio je da Židovi slijede pravi put, tako da mogu opstati u obećanoj zemlji, za kojom tako žude, što potvrđuju i dokumenti iz drugog izvora u dnu teksta, ako se cijenjenom čitatelju ne sviđa proiranski portal, koji s toliko poštovanja govori o Einsteinu.

Budući da je dobio američko državljanstvo, do svoje smrti je Einstein živio u velikim napetostima. U stvari, čim je stekao američko državljanstvo odmah se sukobio s pripadnicima židovske zajednice koji su imali stavove drugačije od njegovih.

Njegovo odbijanje da bude predsjednik Izraela bio je neočekivani udarac koji je snažno uzdrmao Židove nastanjene u Izraelu, Americi i diljem svijeta. Einstein je odbio da cionistička tvorevina manipulira njegovim imenom, znanstvenim ugledom i njegovom  svjetskom slavom.

Einstein u Palestini i Izraelu – Prorok mira

 Albert Einstein and "leaders of the World Zionist Organization" published in the USA in 1921. Also pictured are Chaim Weizmann, Menachem Ussishkin and Ben-Zion Mossinson (headmaster of the Herzliya Hebrew Gymnasium) onboard SS Rotterdam (1908)

FOTO: Albert Einstein i “lideri Svjetske cionističke organizacije” 1921. s lijeva nadesno Chaim Weizmann, Menachem Ussishkin iBen-Zion Mossinson (direktor gimnazije Herzliya Hebrew )

To se moglo i naslutiti, jer je prema  američkim izvorima, koji su u objedinjenom članku objavljeni na stranici The Hypertexts, 17. travnja 1938. godine na Nacionalnom odboru za rad, za Palestinu rekao: “Od stvaranja židovske države, bolje bi bilo vidjeti razuman dogovor s Arapima na temelju zajedničkog života u miru. Moja razmišljanja, moja svijest o prirodi judaizma odupire se ideji židovske države s granicama, vojskom i moći, bez obzira na to koliko bila skromna. Bojim se unutarnjeg nagrizanja judaizma, posebice zbog razvoja uskogrudnog nacionalizma unutar naših redova, protiv kojih smo se morali boriti bez židovske države.”

Gledajući životne uvjete Palestinaca u Gazi, Zapadnoj obali i izbjegličkim kampovima diljem Bliskog istoka, tko ga može opovrgnuti?

U siječnju 1946. je u odgovoru na pitanje jesu li židovska izbjeglička naselje u Palestini zaslužila židovsku državu, Einstein je rekao angloameričkom Odboru za ispitivanje rekao: “Državna ideja nije u skladu s mojim srcem. Ne razumijem zašto je to potrebno. Povezano je s uskim mislima i ekonomskim preprekama. Vjerujem da je to loše. Uvijek sam bio protiv toga.”

Ostatak Einsteinovih misli i izjava u izvornom članku na engleskom jeziku možete pročitati otvorivši link u dnu teksta, a sada se vratimo Zakladi Mulla Sadra, koja je objavila prijevod razgovora Alberta Einsteina s Palestincem Ebu’l-Fadlom.

Jedan Palestinac, po imenu Ebu’l-Fadl, odmah po njegovom odbijanju da se postane predsjednik Izraela, poslao mu je telegram sljedećeg sadržaja: ” Ja sam Palestinac koji se mnogo družio sa Židovima. Želio bih se s Vama susresti, kako bih Vam zahvalio i s Vama porazgovarao – Molim Vas da mi odredite termin u kojem bih Vas mogao posjetiti u Vašoj kući.”

Međutim, njegova sestra je sakrila telegram, a kada ga je on slučajno pronašao, blago ju je ukorio što mu ga nije pokazala, piše u svojoj knjizi Ahmed Hamid. Ona se nije mogla suzdržati i je samo je rekla: “Oni su tako htjeli.”

Einsteinu se nije dopala svojevrsna opsada u kojoj je živio pa je Ebu’l-Fadlu poslao telegram i naznačio mu vrijeme i mjesto, kada i gdje želi popričati s njim. Ebu’l-Fadl je došao Einsteinu kući u zakazano vrijeme, prema dogovorenim uvjetima. Uslijedio je ovakav razgovor između znanstvenika koji je odbio biti predsjednik Izraela i Palestinca Ebu’l-Fadla.

A. Einstein: Nisam znao da me želiš pohvaliti za spokoj kojeg uživam ovdje, na ovom mjestu u kojem bih volio proživjeti ostatak života?!

Ebu’l-Fadl: Ovo je mjesto zaista prekrasno i ono bi kasnije trebalo biti muzej! Ali, htio bih izraziti svoju duboku zahvalnost što ste odbili biti predsjednikom Izraela, osobito zato što on pogrešno djeluje, i u pogrešnom pravcu!

A. Einstein: Ti si Palestinac, sigurno si protjeran iz svoje zemlje, a obradovala te je činjenica da sam odbio biti predsjednikom Izraela, to je, dakle, ono što te ponukalo da mi izraziš zahvalnost, naime, okolnost da nisam počinio pogrešku?!

Ebu’l-Fadl: Ta država zaista ide u pogrešnom smjeru i htjela je tu svoju grešku krunisati najčuvenijim znanstvenikom XX stoljeća i preko Vas i Vašeg ugleda pridobiti srca, umove i ljude dubokih džepova.

Einstein se na to glasno nasmijao, a onda pogledao prema Ebu’l-Fadlu, na čijem licu se vidjelo veliko čuđenje.

A. Einstein: Rijetko me spopadne glasan smijeh. Ali, moje odbijanje da stanem na čelo Izraela je potaknuto humanističkim razlozima, jer ja sam za to živio i za to želim živjeti i dalje. Zbog toga sam i došao živjeti ovdje u Americi, odbacujući put nasilja kojim Židovi idu kako bi sebi osigurali državu. Bilo bi im bolje da idu uređenijim načinom, ali se čini da ih vaša ljubav prema domovini tjera na sve žešće i žešće nasilje, koje oni nose u svojim umovima i svojim srcima koja su upila i iskusila nasilje iz samih njegovih izvora, od mnogih ruku.

Ebu’l-Fadl: Nadao sam se da Vi za nasilje o kojem je riječ imate rješenje kojim bi se ovo složeno pitanje moglo rasplesti prije nego se sasvim zaplete, budući da Vam je poznata borbenost u njenom nasilnom obliku, ali čini se da ste Vi samo odbili biti vođa novog fašizma?!

A. Einstein: Vidim da govorite pristrano i s nacionalnim nabojem koji se ispoljava u onome što govorite o Židovima. Ali ja Vam, budući da potječete iz te zemlje koju branite ovdje preda mnom, kao da sam ja odgovoran za ono što se dogodilo i što se još uvijek tu i tamo događa, kažem: Stvar je ovakva. Židovi, kakvi su sada, imat će svoju državu koju će jednoga dana priznati i njihovi najbliži susjedi, ali to neće biti nikakva država ako ne budu išli putem razumijevanja s vama, tako da svako ima svoju domovinu.

Ebu’l-Fadl: Htjeli su da im Vi budete predsjednik kako bi skratili put, držeći Vas poslanikom ovoga stoljeća!

A. Einstein: Današnji Židovi se razlikuju od onih Mojsijevih, koji su ga bili doveli u situaciju da traži iskupljenje za ono što su uradili. Uistinu, kako bih ja mogao biti njihov poslanik u ovom vremenu, lišenom poslanika, premda sam njihov, jer i otac i majka su mi Židovi!? Ja ipak ne bih volio biti židovski poslanik. A kada biste se vi Palestinci odnosili prema Židovima onako kako se oni odnose, vi biste njih imali u svojim rukama, umjesto što oni imaju vas. Koliko znam, poslanik Muhammed je uspio osujetiti njihova svekolika nastojanja protiv njega mudrošću s kojom se odnosio prema svim ljudima. Jevreji tako, pred tim njegovim ljudskim i jednostavnim odnosom, a istovremeno svjetskom mišlju, nisu mogli učiniti ništa drugo, već mu se podčiniti. Tako su bili u njegovoj ruci, a neki od njih su i povjerovali u njegovu objavu i svrstali se u red onih koji su vjerovali u sve ono s čime im je Muhammed dolazio. Štoviše, zajedno s njim su se suprotstavljali otvorenim i prikrivenim židovskim neprijateljskim postupcima protiv islama. Da je sada Muhammed živ, vjerujem da u Vašoj zemlji ne bi bilo teškoća, pa zašto vi, njegovi sljedbenici, ne slijedite put svoga poslanika. Tako biste, mislim, uspjeli riješiti sporove koji vremenom postaju sve zamršeniji.

Transkripta i snimke ovog razgovora nema i moguće je da su neki dijelovi dodani, ali sve sugerira da je Ahmed Hamid u svojoj knjizi Islam i Poslanik u očima drugih pogodio većinu onoga što je prenio kao sadržaj razgovora Palestinca Ebu’l-Fadla i Alberta Einsteina, a obilje materijala o tome možete pronaći u linku dolje, kao i prijevod razgovora kojeg je objavila Zaklada Mulla Sadra.

The Hypertexts / Mulla Sadra

 

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Facebook0
Twitter
Telegram
Reddit
Pretplati se
Obavijest
guest
94 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

Kod mene se kaže:
Odakle si – Odakle ti je žena !
Znači, Albert je Novosađan 🙂

Sovonarola
Gost
Sovonarola
2 godine prije
Reply to  Weteran

Mileva Einstein je iz Titela.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Weteran

u stvari je albert bio i prevarant, jer iza njegovog ” nobela” stajala je njegova zena. ona je bila glavni mozak. zato joj je on poslije ekstra zahvalio. druzio se sa top fizicarima tog doba, pa je i tu nesto ” pobrao”.po meni, najveci genije tog doba bio je nikola tesla. no, to sad nije tema.
osim alberta bilo je i drugih zidova koji su kritizirali svoje drzavno vodstvo. rosenberga su ubili. “antisemitizam” pojam, se zloupotrebljava kao toljaga na svalku kritiku ili negativnu karikaturu, ili realnu vijest _ iako je opce piznato koliki udio semitskih gena imaju danasnji zidovi. oni su vecinski khazari, tj jafetiti. pravih semita ima medju danasnjim zidovima vrlo malo, to su zapravo njihovi susjedi arapi, pa i palestinci.

Bluebird
Gost
Bluebird
2 godine prije
Reply to  Maja

Einstein nikad nije dobio Nobelovu nagradu za teoriju relativiteta, nego za fotoelektrični efekt na metalu s čime je potvrdio postojanje “quanta”. Možda mu je pomogla Mileva, jer je tražila pola ali nikad nije dobila.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Bluebird

Sigurno pomogla. Bila je prva žena primljena na studij matematike u Švicarskoj, mislim. Ako fiziku ne dokažeš matemagikom, lako se pretvori u …što- šta. Dokaz: relativno lagan. Što je točno napravio nakon rastave, mislim, značaj, novi prodor?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  kiki

@kiki
Pomogao je patentiranje nekoliko dizajna za frižidere.
Nisu bili uspješni.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Weteran

”Sve je to relativno, moj Alberte”.
Govorio mu je punac.

Frane
Gost
Frane
2 godine prije

Anstajn je eksplicite tražio od F. Roosevelta da napravi atomsku bombu. On je prvi tvorac oružja .za masovno uništenje čovječanstva i nije nikakav mirotvorac

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Frane

zapravo, jedan od hitlerovih inzenjera, madjar, vidio je naci- planove za atomsku bombu. prebjegao je u usa. kako nije znao kako to javiti roosveltu, sklopio je kontakt sa einsteinom i zamolio ga, da te planove prenese predsjedniku. albert se nije osobno bavio tom bombom.

novo doba
Gost
novo doba
2 godine prije
Reply to  Maja

projekat Menhetn

giordano bruno
Gost
giordano bruno
2 godine prije

Nasilje na Bliskom Istoku prouzrokuje reakciju citalaca. Nas region je prosao kroz rat i proziveo je patnje, ljudi se uvek saosecaju sa slabijim. Stanovnici Izraela su vise ugrozeni od onih koji ih vode, nego od svog okruzenja.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  giordano bruno

Točno tako! Nemamo ništa protiv židova ali smo jako protiv cionizma i zločina koji rade.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije

Interesantno je da ste ovaj tekst objavili baš danas? Danas su svi MSM mediji (u vlasništvu “jevreja”) izjavu Rohanija gdje poziva sve muslimane da se ujedine protiv amerike i još je nešto pljuvao protiv Izraela. Neobično jel da? Mediji u vlasništvu “jevreja” sve rade da unište Izrael i da oslabe ameriku (koju su izgubili)? Onda ide pozadinska psyop priča preko nekih “nezavisnih” medija kako Trampa kontroliše Bibi Netanjahu (što je glupost). Takođe ide priča da jevreji procentualno dominiraju svim bitnim svjetskim univerzitetima? Glavno pitanje je : “Koji jevreji?”. Kojoj grupaciji pripadaju? Brinu li se oni mnogo za Izrael? Da nisu u pitanju “jevreji” koji krađom tuđih ideja i medijskom propagandom stižu do “zvijezda”. I onda vi navodite “misli” jednog od njih kao nepobitnu “činjenicu”.

Mercury
Gost
Mercury
2 godine prije
Reply to  Iza_horizonta

@ Iza-horizonta
Nevezano za priču, jel mi možeš reći koliko milijardi US daje godišnje Izraelu i zašto? Što ne bi bilo bolje da se nahrane gladni u Africi ili 40 milijuna Amera koji su na bonovima za hranu?

I samo kratji odgovor na tvoje jedno normalno pitanje – da, brinu se, inače Izrael nikada ne bi niti postojao.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
2 godine prije
Reply to  Mercury

@Mercury – dobro razmišljenje.
Sva ta priča nije baš jednostavna. Ali ukratko. Jevreji kroz istoriju su morali da budu organizovani da bi opstali. Vremenom se to pretvorilo u organizaciju koja je od prvobitne namjene opstanka naroda, prerasla u nešto što liči na mafijaško udruživanje i koje pravi štetu manje organizovanim narodima. U svoj priči su glavni problem ljudi koji kontrolišu ostale jevreje. Oni su prestali da brinu za dobro sunarodnika i počeli da rade samo za sopstveni interes praveći štetu svima ostalima pa i svom narodu.

novo doba
Gost
novo doba
2 godine prije
Reply to  Iza_horizonta

jedna grupa jevreja, otpadnika od Mojsija, oni koji su “judaizirali” neka plemena na tradiciji Kabale i Talmudskih učenja, su ustvari današnji Hazari, pripadnici 13 najmoćnijih familija koje “vladaju” svijetom.

Pikač
Gost
Pikač
2 godine prije

U svakom slučaju,s obzirom da već dugo pišete protiv Izraela,a tek sada ste dobili optužbu za antisemitizam.. to je zapravo i dobro. U “razvijenim zemljama zapadne demokracije” s tim optužbama biste se susreli mnogo ranije.

Frane
Gost
Frane
2 godine prije
Reply to  Pikač

Portal je pro ruski i pro jugoslavenski, u obadva slučaja ekstreman.

Mercury
Gost
Mercury
2 godine prije
Reply to  Frane

@ Frane

Ekstremnost se ne broji po člancima nego po onome što unutra piše.

Inače, daj mi reci/predloži bilo koji naslov gospodarsko/političke teme koji bi bio pozitivan kada se radi o Amerima ili Izraelcima?

aga cija
Gost
aga cija
2 godine prije
Reply to  Mercury

Mercury, mogu li ja umjesto Frane…?
“Danas, na najvišoj razini dviju vlada , usa-izrael, dogovorena je dugoročna suradnja na proizvodnji ratova i genocida , di god je pogodno”.
Ostaje jdino sitnica kako će to gledati glavni gazda iz kremlja. Za svaki slučaj, njihov vjerni suradnik i vazal eu, otvara na tisuće radnih mjesta za profesore ruskog jezika.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Frane

Ja zbilja nisam ovdje vidjela niti jedan članak o bivšoj državi.
Parafrazirat ću Lavrova (ah, ti utjecaji…)..’nemožemo nikome zabraniti da pokazuje inteligenciju.

aga cija
Gost
aga cija
2 godine prije
Reply to  Frane

JE, dragi Frane, ali ako staviš znak jednakosti između riječi ekstreman i istinit!
Znači, ekstreman=iskren.
Izgleda da ti i Pikač pripadate istom leglu ciona. Nitko pametan i senzilizibiran s Palestinom ne stigmatizira i proziva običan židovski narod, već cionističku vladu. Prevedeno, da možeš lakše shvatiti, cion ti je cionistička perverzija hrvatskog hdz-a. Ako hrvatska vlada nešto radi, ne znači da to želi hrvatski narod. Isto vrijedi za sve narode ( sav narod) bivše Juge.
Kad su počele letat bombe po hr, i ja sam se uključio u rat jer, mislim se, ajde, jebi ga, domovina je u pitanju.
Međutim, ubrzo je postalo jasno kakva i čija je to domovina u pitanju. Pretpostavljam da ste vi dvoje prestavnici stranke koja nas sustavno pljačka jer zagovarate i branite stavove dva najveća svjetska lopova; usa i izrael.( ponavljam , ne izraelski narod, jer nigdje nećete naći podatak, koliko dnevno, ima prosvjeda židova protiv njihove vlade).
Zašto, lijepo, ne odete na vašeportale koji promoviraju “stinu, i samo istinu” a nas pustite na miru da “kukamo” i sebe okrivljujemo za ono što smo sje..li!
Dosta sam star ( i prastar), pa mogu razlučiti kako je bilo, a, kako je sada! Lijepo, uživajte u onome što ste vi ili vaši roditelji pokrali od naroda i pustite nas sve ovdje na miru.
Molim Boga samo da i srbi ne ulete u ovo sranje u kojem smo i mi sada, zahvaljujući vama i vašim strankama koje su jedno te isto tkivo, poteklo od iste zmije!

Ante
Gost
Ante
2 godine prije

Kako objasniti ljudima da sa ratovima neće postići mir? Kako objasniti ljudima da ako koriste vlastite žrtve za ostvarivanje vlastitih ciljeva neće neće biti mira. Kako objasniti Palestincima i Židovima da ih njihovi političari koriste kao sredstvo za promicanje i postizanje vlastiti ciljeva. Židovi će me prozvati antisemitistom, Palestinci će me proglasiti svojim neprijateljem.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Ante

Ma sta obnjasnjavati? Rat je biznis najjaci na svijetu,koji Jeveri,Srbi,Njemci,Englezi,i svi ostali narodi na svijetu,ma tko ih sta pita,profit nema naciju ni ljudsko lice,ma ne samo ljudsko svih bica i ptica.

Stipan Rogic
Gost
Stipan Rogic
2 godine prije

Moja apsolutna podrska ovom portalu .
Prava istina o Albertu Ajnstajnu je drugacija , doslovno su ga “stvorili” ( svaka poveznica sa Makronom je apsolutno opravdana ! ) zato da bi diskreditovali rad Nikole Tesle , energija vakuuma postoji , teorija relativiteta je pogresna , koga interesuje nek’ istrazi .

Stipan Rogic
Gost
Stipan Rogic
2 godine prije
Reply to  Stipan Rogic

Evo i video , koga interesuje : https://www.youtube.com/watch?v=PIuMICiFqmE

Stipan Rogic
Gost
Stipan Rogic
2 godine prije
Reply to  Stipan Rogic

Professor Eric Dollard – “Theory of Anti-Relativity” , potrazite na “YouTube” .
Crnogorski naucnik Dragan Hajdukovic koji radi u “CERN” ima vrlo zanimljivu teoriju , opet Ajnstajn 0 , prava nauka 1 .

Bluebird
Gost
Bluebird
2 godine prije

Antisemitizam ništa ne znači Semiti su svi stanovnici nekadašnje domovine Sema, današnje Palestine a Židovi su okupatori. To je bila potreba kolonijalnoj Engleskoj i Francuskoj, a danas Americi za kontrolu Arapa. Židovi su većinom ashkenazi koji potječu iz Khazarije (današnja Ukrajina i oko Crnog mora) i nemaju veze s Abrahamom. To bi više bili Sefaradi koji su živjeli u sjevernoj Africi i Španjolskoj, kojih ima oko 10 posto medju svim Židovima. Kad je netko antisioniste, nije antisemit. Einstein je ukrao teoriju relativiteta naučniku Poincarré.

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije

Ne, ovaj portal nije antisemitistički što se ne bi moglo reći za dosta komentatora. Ovaj je portal (izrazito) anticionistički po tekstovima i toleriranju anticionističkih komentara.
Ja bih se, skromno, uvrstio u grupu onih koji protiv Židova nema ništa. Koji Židove ne dijeli po tome od kuda potječu ili jesu li autohtoni ili prozeliti. Nemam ništa ni protiv Izraela. To je država njihovih građana i neka ju sami uređuju. (Čvrsto vjerujem da će sadašnje greške doći na naplatu prije ili poslije)
A o A. Einstein-u osim što je bio vrhunski teoretičar fizike malo bi se moglo reći kao o moralnoj vertikali. (Vidjeti “Teorija tuge” S. Drakulić). Bio je čovjek koji je imao puno za reći o svemiru ali malo ili ništa o moralnom ponašanju.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Piretis

Točno, Piretis. Sjećam se banalnog (?) slučaja , kada sam, spontano komentirala kako je ona Izraelska ministrica – slatka. Bez ikakvih primisli. Što žena i jest. I dobila 17 minusa. I onda navela onaj video ‘ Jevs and Arab dancing’ – mene to uvjek razveseli, kad vidim ta dva debeljka…
A i Hitler je mislio, ako uhvati židovskog trgovčića, da će – što ? Sredit Rotschilde?…ovdje dodati prostotu po izboru.

Kihot
Gost
Kihot
2 godine prije
Reply to  kiki

kikica, Adolf Šiklgruber ti je starog Rotišilda unuk. Pa bez Hiće i njegovog rada ne bi bilo I od Izraela. Pa obićnim židovima, narodu se nije dalo selit u pustinju. hopa cupa, malo logora, puno propagande, i eto narod hrli u pustinju. Inače u tome su najbolji. Glumi, jeli, hićo je pod broj jedan bio vanserijski glumac, karizmatik, a onda je išlo sv e ostalo. Samo cia , fbi, mi5 i još neki znaju gdje je stvarno umro i kada. don.t cry for me argentina, cause the truthis i never left you…

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Kihot

Oho, na komentatima ovog članka i onog o jeziku, radi se i u 3 ujutro…
Možda ima nešto u tome…vjerovat ću genetsim dokazima.
Ali bome je i činjenica da neke zemlje nisu dozvoljavale Židovima povratak nakon drugog svjetskog rata…znači ….otjerani su u pustinju?
Btw, kako nas ovi političari i kojekakve financijske nevolje tlače, svima popuštaju živci…

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Kihot

@Kihot- Ima nešto u tome da koliko god Palestinu smatrali svojom pradomovinom većini se nije išlo u pustinju. Dokaz tome su američki Židovi. Nije im padalo na pamet mijenjati udobnost (i kakvu takvu klimu) za pakleni kamen.
Ali jedno im se mora priznati. I takav negostoljubivi kraj su uspjeli, što radom a što novcem bogatih sunarodnjaka, prilagoditi za život. Izgradili su suvremene gradove i razvili zavidnu poljoprivredu.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

Antisemitizam je samo još jedna židovska zavjera kojom se ostalim narodima nabija na nos svako kritikovanje zločina koje čine upravo ti židovi na kraju krajeva šta je sporno u tome što je neko antisemita i ako pokušavaš da ukažeš na stvari koje nemaju veze sa zdravom pameću !

čitalac
Gost
čitalac
2 godine prije

Onome koji reče da je ovaj portal antisemitski, ne uzbuđujte se mnogo zbog toga. To vam je neki instant-intelektualac koji djeluje po principu “… čula žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu…”
Danas izjaviš nešto tako i imaš Warholovih “15 minuta slave”…

Baba
Gost
Baba
2 godine prije
Reply to  čitalac

Hehe instant-intelektualac, bravo čitalac +++

Damir
Gost
Damir
2 godine prije

Legenda kaže da su jednom pitali Einsteina kako je biti najpametniji čovjek na svijetu. Odgovorio je: “ne znam, pitajte Teslu”. ?

makro
Gost
makro
2 godine prije
Reply to  Damir

E tu Albert nije bio posve iskren, jer je znao, da nema pametnijeg od Nikole, koji je njegove “teorije” postavio u zagradu. Znam, da to nitko ne vjeruje, i u pravu ste, nije Nikola netko ome treba vjerovati, Nikola je neko koga treba polako studirati (e to je teško s obzirom na to, da neke ameriške “službe” ima veliku večinu njegovih radova u svojim depoima.). Počnite se baviti Nikolom, ne zato, jer je bio “Naš” (zapravo je bio samo svoj.) nego zato, jer je bio i ostao največi, najznačajniji “prirodoslovac” svih vremena.

Perun
Gost
Perun
2 godine prije

Antisemitizam je samo etiketa skovana od netočnih činjenica u skladu s narodom koji ima najlažniju povijest. Semiti su Arapi, veliki narod i njih zaista ima svakakvih ali u ovom slučaju najveći antisemiti su Izraelci (ime države ukrali od starog kraljevstva Izrael) koji se iživljavaju nad semitskim Palestincima, mješavini starosjedilaca i Arapa. Sami Židovi ili Jevreji, kako god se nazivaju potiču sa Kavkaza gdje im je pradomovina Kazarija (neki koriste termin Hazarija) koju je porazio ruski knez Svjatoslav i otada onaj dio Kazara koji su primili judaizam (Jahvin kult) počinje sa svojim lutanjima. Narod starog Izraela bio je arijevsko-hamitska mješavina koju su Rimljani zbog čestih pobuna većinom raselili i oni su asimilirani u svoje nove domovine. Oni koji su ostali stopili se u Palestince nakon arapske ekspanzije. Osim religije judaizma tj. Jahvinog kulta stari Izraelci ništa zajedničko nemaju s Kazarima koji su judaizam prepravili po svojim potrebama. To je slično kao da potomci Azteca koji su se stopili u meksičku naciju počnu svojatati španjolsku povijest jer španjolski misionari su ih pokatoličili pa još da kažu da je Madrid njihov sveti grad. Zvuči suludo ali u slučaju Kazara većina to puši dok se ugledni povjesničari uglavnom prave blesavi. Bilo kakvo kritičko pisanje o cionističkoj terorističkoj tvorevini Izrael ili o Židovima/Jevrejima etiketira se kao antisemitizam dok su paradoksalno većina današnjih Jevreja u Izraelu i van njega istinski antisemiti. Oni koji se ne pokore ili nemaju interesa za ideološki cionizam bivaju izopćeni bez ikakve pomoći jevrejske zajednice. Npr. Bugsy Siegel, Jake Guzik, Meyer Lansky osuđeni na ulicu i klasični kriminal, danas ih se smatra mafijašima i gangsterima dok su pravi gangsteri, kriminalci pa i teroristi u samom vodstvu cionističkog pokreta (Rothschild & Company).

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Perun

Imao si u drevnoj arabiji židovsku državu. Čudi me kako to rijetko netko povezuje dok su im svima puna usta ili tipke famozne Kazarije.

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Zvrk

@Zvrk, svi ti pustinjski Habiri, Hebreji ili koja god su imena koristili nemaju nikakve veze s današnjim Židovima i današnjim Izraelom ako želiš objektivno istraživati povijest. Veća je veza Bijele Hrvatske u Poljskoj (Biala Chorwacja) i današnje Hrvatske jer tu se radi o zajedničkom porijeklu samo što danas u Krakowu žive Poljaci. Eventualno može proći kao regionalna pripadnost (Bjelohrvat?) ali kad bi krivotvorili povijest i lagali onda bi se mogle pojaviti teritorijalne pretenzije na dio Poljske pa reći eto Krakow je bio naša drevna prijestolnica i mi se imamo pravo tu naseljavati i raditi što nas je volja kao što rade po današnjem Izraelu. Ali taj scenarij prolazi samo kod “Izabranih”.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Perun

@Perun

Od kuda tebi podatak da današnji Židovi nemaju nikakve veze sa povijesnim židovima, kada povijesne činjenice opovrgavaju kvazi teorije da su Izraelci kao narod izumrli, a da su svi današnji Izraelci nekakvi doseljenici sa Kavkaza. Istražena genetska DNK “mapa” Židova iz različitih dijelova svijeta pokazuje da svi vuču isto semitsko podrijetlo. Povijesna je činjenica da se većina izraelaca nakon Rimskih razaranja raselila dok je manja zajednica ostala na području Izraela kojeg su Rimljani tada preimenovali u provinciju Palestinu. Potomci istih tih raseljenih Izraelaca su se mnogo godina kasnije sa svih strana svijeta počeli vraćati u iznova osnovanu državu Izrael.

“Stanovništvo Izraela (806 000 st., 1948.) se nakon osnutka samostalne države 1948. naglo povećalo. Od 1948. do 1990. u Izrael se uselilo 2,8 milijuna Židova, od toga 1,7 milijuna iz Europe, 500 000 iz Afrike, 400 000 iz Azije i 200 000 iz Sjeverne Amerike. Istodobno je oko 600 000 Palestinaca emigriralo u susjedne države. Posljednji val useljavanja zbio se 1990–2000., kada se u Izrael uselilo 875 000 Židova s područja bivšega SSSR-a.”

Radi svoje vjere, običaja i tradicije židovi ne mogu biti asimilirani što je povijest i pokazala. Također je zanimljivo da ih njihovi najljući neprijatelji na Bliskom istoku itekako smatraju potomcima drevnih Izraelaca i radi toga, svojim zakletim povijesnim neprijateljima. Odnosno, ne osporavaju im podrijetlo već pravo na državu.

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Janko

@Jankec ma naravno da si u pravu, nije danas lako biti šestokraki i razotkriven kao energetski parazit. Ima li veće mizerije od hranjenja emocionalnom energijom ljudskih bića? Židovi su Izabrani Narod birokrata Jahve i tu su još prije dinosaura tj. sami su sebe izabrali. Nije bitno otkud meni podaci. Možda od tvojih Plejadanaca prilikom ispitivanja? Vidim da si sitna riba u toj igri, fizikalac po dekretu. I baba kad bi imala kuac + r bila bi deda. Sanjaj, sanjaj da si zaštićen fizičkom iluzijom. Znaš onu: Beži Jankec, beži Jankec, cug ti bu pobegel, cug ti bu pobegel. Ne buš videl beli Zagreb grad. Živjele nam sve laži koje su postale dogmatske istine!!!

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Perun

@Perun

Uzela te New age prevara. Kada god čovjek zatvori srce za istinu prije ili kasnije prihvati djelotvornu zabludu……..

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Janko

@Jankec, ja sam radio u obavještajnom podzemlju što znači da smo razbili vašu infiltraciju iako si ti običnjak, nisi čak ni agentić. Sada sam Free Agent. Dakle niti New Age niti kršćanstvo ni islam ni zen budizam me ne zanimaju jer mi znamo da je to alat za kontrolu masa. Mi znamo za parazitizam, znamo da slušate glasove u glavi, možemo vam ih i ubacivati u glavu. Mi znamo sve i tako djelujemo na temelju onog zbog čega ostaneš bez teksta: Otkud mogu znati? Recimo da je istraga trajala kroz puno generacija i došlo je vrijeme završnih računa.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Perun

@Perun

Nisi ti svjestan da si pod uplivom new age duha kao što ni šizofrena osoba nije svjesna svoga stanja. Rađe se obrati od svojih pustih tlapnji i zavapi Isusu Kristu.

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Janko

@Jankec, ja volim, volim, volim, volim žene pa neću vapiti Isuseku nego njegovoj ženi Mariji Magdaleni. U tim danima bijaše poligamija. Ubogi stolar mogao je hraniti samo jednu ženu ali bila je komad i po. Propali revolucionar ima ukusa, mora se priznati. Eto vapijem supruzi Isusovoj predivnoj Miryam Magdali da mi pošalje žensko koje može izdržati sedmodnevni maraton kao što je i ona mogla.

Kihot
Gost
Kihot
2 godine prije
Reply to  Janko

hahahahah, koje podvale si ti popušio, ma beži jankec, cug ti bu pobegel, ne buš videl beli Cion grad…hihi

Bluebird
Gost
Bluebird
2 godine prije
Reply to  Zvrk

Današnja židovska država nema veze s tom državom o kojoj pišeš. Svi predsjednici Izraela su Khazari koji ne dolaze iz tih krajeva. Židovi imaju svoj jezik koji nije jidiš iako im je vjera jako slična. Evropski židovi su ashkenazi a sjevernoafrički su sefaradi.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Bluebird

Aškenazi je naziv za Židove u Istočnoj E., a Sefardi su Španjolski Židovi.

Bluebird
Gost
Bluebird
2 godine prije
Reply to  Zvrk

Oslobodi se mainstream informacije. Prouči povijest SSSR-a i khazara Lenjina.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Bluebird

@Bluebird

Predhodni odgovor Perunu vrijedi i za tebe.

“Danas se razlikuju tri glavne skupine Židova; Aškenazi, koji su u srednjem vijeku iz Njemačke (hebrejski Aškenaz: Njemačka) došli u druge krajeve; Sefardi, prognanici iz Španjolske (hebrejski S‘farad: Španjolska); tzv. istočne zajednice (‘edot ha-mizraḥ), koje su podrijetlom iz različitih zemalja Afrike i Azije.”

Znači to su tri glavne skupine Židova iako ih ima još. No oni su svi zajedno potomci Izraelaca koji su se nakon razaranja Izraela raselili na različite strane svijeta pa tako neki od njih i prema Europi ili istočnoj Rusiji. Kasnije su se kako je i najavljeno u njihovim svetim spisima starima više od 2 500 godina počeli iznova vraćati u Obećanu zemlju i tamo će ostati makar se to mnogima neće svidjeti.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Janko

prema bibliji od 33. g naseg racunanja vremena, od duhova zidovi- vise nisu izabrani narod. 10 dana nakon kristova odlaska u nebeske sfere, dobilo je ca 120 ucenika i apostola obecani sveti duh ( ne mariju kao vodilju i utjehu, vec duh sveti, bozansku snagu), i poceli su djelo misioniranja. ap. petar je prvo dobio za jesti tzv ” neciste zivotinje” i potom je morao posjetiti rimskog kapetana kornelija, dakle prvog paganina. od tada je krscanstvo pocelo svoj put po svijetu ( tu ne spada ono povijesno klanje u isusovo ime od strane institucionalnih crkava). zidovima je vec prije za njihov neposluh bilo proreceno, da ce biti rasijani po svijetu i omrazeni. to se zbilo. no povrat u izrael ( od 50-tih), napravljen je nasilno sa velikom propagandom, pa cak i uz represalije. danas spominjati izrael kao izabrani narod i jeruzalem kao mesijanski grad – jest prevara. u bibliji se jeruzalem i sinaj gora smatralo kao vidljivim dijelom bozje vladavine, bozjeg posrednistva na zemlji, no to iz niza razloga vise nije slucaj. danas izjava o povratu u jeruzalem ima samo simbolicki znacaj, biblija na vise mjesta govori o uspostavi bozjeg svjetskog novog uredjenja. samo su sotonisti to prisvojili sebi, stvarajuci svjetsku diktaturu. danasnje zidovstvo sa starim biblijskim nema nista. poslije su preuzeli talmud, pa kabale i sl. to je nesto sasvim drugo.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Maja

@Maja

Budući da sam pročitao Bibliju, te da je i dalje čitam, slobodan sam ti reći da to što navodiš ne piše nigdje u Bibliji. Slobodna si da mi navedeš gdje si u Bibliji čitala o tome ili si pak čula i čitala negdje drugdje.

Sa druge strane ja tebi mogu navesti mnoštvo Biblijskih stihova i u Starom i u Novom zavjetu koji jasno i ne dvosmisleno govore da Bog nije trajno napustio Izraelski narod i da će mu se on naposlijetku vratiti. Još i više od toga; da su svi oni koji prihvate Isusa Krista duhovni potomci Abrahama i kao takvi i sami duhovni Izraelci.

Laku noć i Božji blagoslov…….

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Janko

u novom zavjetu imas objasnjenja, govori se o duhovnom ne doslovnom izraelu, stvarni prijestol bozji je na nebu, ne u jeruzalemu, ili bili gdje na zemlji, pisma ap. pavla i otkrivenje objasnjavaju te stvari.
taj grad je samo bio simbol bozje prisutnosti na zemlji. stvaranje nacije izraela je imalo svoju svrhu, bili si izabrani i taj dio je sa djelovanjem i ubojstvom isusa nestao, pogledaj samo koliko puta je biblijski bog sa tim tvrdovratim narodom obnavljao saveze, nakon uspostave krscanstva – bay, bay.. sad nemam vremena traziti te stavke, drugi put. bibliju ne mozes citati doslovce kao roman, njenu poruku treba razumijeti.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Maja

@Maja

Nemoj objašnjavati nešto što ne razumiješ i što nigdje u Bibliji nisi mogla ni pročitati pa naravno da mi ne možeš navesti ni jedan stih. Pusti YouTube objašnjenja ljudi koji zapravo nikada nisu ni čitali Bibliju i rađe si uzmi bar Novi zavjet i počni čitati. Ne toliko radi Izraela koliko radi sebe.

Nismo pričali o tome gdje je prijestolje Božje već o tome da Izrael nije trajno odbačen. Primjeri za to se mogu naći na mnoštvu mjesta u Bibliji, pa evo samo jedan iz Poslanice Rimljanima koju je pisao Pavao nadahnut Duhom Svetim mnogo godina nakon Isusovog uskrsnuća. Htjela ti čitati ovo doslovno ili ne doslovno, jasno je što Pavao govori;

“Neću vas držati u nejasnoći o tajni ovoj, da se ne biste oslanjali na vlastito mišljenje. Otvrdnuće jednog dijela Izraela traje dok pogani ne uđu u punom broju. Kada to bude, sav će se Izrael spasiti, kako stoji pisano.”
Poslanica Rimljanima 11, 25-26

Maja ako se smatraš kršćankom i vjeruješ u Bibliju, umjesto da slušaš new age objašnjenja Biblije i kršćanstva od ljudi koji nikada u poniznosti nisu pročitali ni jedno evanđelje Biblije, rađe sama uzmi Bibliju – prije svega Novi zavjet koji će ti biti lakši. Čitaj ga i moli Boga da ti se otkrije kroz svoju Svetu Riječ, jer bez Duha Svetog nemoguće je uistini razumjeti Bibliju.

Budi blagoslovljena u ime Isusa Krista

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Janko

ukratko, posto imam goste i moram kuhati. ispravno si napisao, da oni koji prihvate krista, postaju dio duhovnog izraela. pa o tome se i radi. kakve veze onda s tim ima doslovna drzava izrael? mojsijevi zakoni, zrtve, posebno pasah, ukazivale su na krista. starim vjernim partrijarsima bilo je obecano, da ce u njihovom sjemenu doci blagoslov svim narodima – krist. od adama do krista imas cistu rodovnu liniju. i pavle kasnije objasnjava o novoj obnovi, duhovnoj naciji, koja sa starim zidovstvom nema vise nista, niti svetke, niti obrezanje, sve se sad svodi na krista kao bozjeg posrednika ili regenta – ” novog jeruzalema” ja trazim odgovore, ne na youtube, vec stvarno molim za taj ” duh prosvjecenja” i duboko sam zahvalna za ta saznanja. jer tako u danasnjem svijetu imam cvrstu nadu..

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Maja

@Maja

Ima veze s time doslovna država Izrael jer sam Bog na mnogim mjestima objavljuje da će je iznova obnoviti i da će Izrael kao narod vratiti sebi u Isusu Kristu. Uzmi Bibliju, moli Boga da ti otkriva i pročitaj cijelo 11 poglavlje Poslanice Rimljanima.

Na mnogim mjestima se u Bibliji to navodi i znaj da će narodima, ne pojedincima, već narodima Bog suditi na temelju onoga kako su se odnosili prema Izraelu. Sa razlogom đavao želi istrijebiti taj narod od kada je nastao pa sve do današnjih dana – radi čega je kroz čitavu svoju povijest progonjen.

Stoga se rađe moli za Izrael ako se smatraš kršćankom, jer nas Gospodin Isus Krist uči da molimo i za neprijatelje….. Kamoli ne onda za Izraelski narod po kojem smo dobili i objavu i Spasitelja i kojeg će naposlijetku Bog vratiti pod svoje obnavljajući Jeruzalem.

Božji blagoslov……

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Maja

@Maja- Nemoj govoriti da su Isusa ubili Židovi jer to jednostavno nije povijesna istina. Da, oni su ga (i to samo radikalna skupina Farizeja) tužakali Rimljanima koji su odradili sve ostalo, mučenje, ponižavanje i na kraju raspeće.
Ima još jedna bitna stvar. Tu se mnogi laici zalijeću. Biblija jeste jedinstvena ali treba jasno razlikovati Stari od Novog zavjeta. Stari je namijenjen “izabranom narodu” i u njemu kasnije Kršćani samo nalaze najavu pojave Mesije. I taj zavjet jasno govori o trajnom savezu Boga i izraelskih plemena i daje obećanja tom narodu. Jedno od njih je povratak, nakon egzodusa, u svoju zemlju.
A što se tiče razumijevanja Biblije i njenih poruka to smo već više puta raspravljali. Previše fleksibilnosti u tumačenju lako nas dovede do toga da je npr apostolu Pavlu bilo dopušteno jesti “nečiste životinje” iako za to nema nigdje nikakve potvrde. Em je teško zamisliti tadašnjeg Židova koji u ozbiljnim godinama počinje jesti zabranjenu hranu em bi to dovelo da raskola na samom početku jer je većina novovjeraca bila iz židovskog naroda. (Ovdje vjerojatno misliš na Isusove riječi “da ne pogani čovjeka što ulazi nego što izlazi iz usta”, ali taj citat kad se sagleda u kontekstu ne upućuje na prehranu.)

Bluebird
Gost
Bluebird
2 godine prije
Reply to  Perun

Priča o khazarima je dobro bila skrivana dosad, ali polako se sve dozna. Dosad je informacija bila kontrolirana od istih ashkenaza-khazara. Deep state je u agoniji.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Perun

Koliko ja znam, Perunov komentar je najbliži istini…
Kazari ili Hazari su ime koje su za sebe izmislili oni koji se tako nazivaju.
Prema starim podacima (5 god.?) 65% Židova ima ‘židovske gene’. Semitski narod i semitski jezik.
Šezdesetih (?), pojavio se rad kojeg su sami Židovi opovrgli, nešto o Židovima s plavim očima…
Iako je Judaizam i nacija i religija, ljudi zaboravljaju da se Židovom može i postati. Htjela sam navesti onu iz ‘Sexa i grada’, ali ima i bolji primjer: Ivanka Trump.
Također, ne zaboravimo da su u Izraelu nakon rata, poznata afera, krali bebe Židova iz Istočne Europe….”težimo postati slični onom najgorem u našem neprijatelju…”

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  kiki

@kiki

Kako god ih vi zvali, većina građana današnjeg Izraela su potomci povijesnih izraelaca, što im priznaju i sami okolini narodi. Ono što im ne priznaju je da imaju pravo i na svoju povijesnu domovinu.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Janko

Janko u pravu si … Imaju veliku slicnost sa povjesnim izraelcima samo iz odredjenog dijela njihove povjesti.. Te poveznice su oholost , bahatost , umisljenost , osjecaj uzvisenosti , itd , dakle sve ono kakvim su bili tik prije kud koji mili moji !! I ja im priznam to prijeklo…
Nisu bitne nikakve geografske odrednice ili pripadnost nekom od naroda ,moze biti i iz čikaga ,nebitno… Bitno je da je njihov povijesni javasluk ponovo tu sa nama i to je jedina bitna poveznica …

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen

Kakva god bila njihova krivnja Gospod će im suditi i po mom vjerovanju oni će se naposlijetku odreć svoga bezakonja vraćajući se u poslušnost Bogu……

Na meni je da ih blagoslivljam….. Moj Gospodin Isus Krist je rekao; “Ljubite svoje neprijatelje i molite za one koji vas progone…” i još kaže “Blagoslivljajte one koji vas proklinju! Molite za one koji vas ogovaraju!” pa kako onda nebih blagoslivljao Izraela…..

Iako te ne poznajem, blagoslovljen bio i ti i sav dom tvoj. Neka ti je laka noć…..

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Janko

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu, što znači; neka je na vas mir, Allahov Rahmet (milost ) i Bereket (zadovoljstvo )..
Laka noć..

Don K
Gost
Don K
2 godine prije
Reply to  Alen

Alene, Janko manite se zla koje predstavljaju sve izmišljene religeije. duhovnost počiva u svakom od nas pojedinačno i onaj istinski mir nalazimo jedino kroz spoznaju unutar samih sebe. Bez tog umjetnog, vanjskog faktora Nažalost većina nije sposobna naći taj mir sama od sebe pa ga traže kroz neki tender, posrednika. A Jehšua iz Nazareta iako “poslan” direktno od “oca” tj utjelovljen iz izvora primordijalne informacije, tj prvog svemira, nije učio kako kroz njega kao idividue doći do tog mira, već kako ga naći kroz sebe. Kasnije je otet kao figura povijesna od parazita koji danas vladaju planetom. A Mehmed, posvojeni sin majke tame i agent drogog pola stvarnosti, je u stvari bila priča kako prilika čini lopova, ili kako iskoristiti “posuđena” znanja u svoju osobnu korist, a kasnije su drugi vidjeli potencijal te nastavili agendu. zlo je “relativno” ali sve religije su čisto nepatvoreno zlo.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Janko

cinjenica jest, da ono malo semitskih zidova u izraelu ne priznaju ovu drzavnu zastavu, nije njihov simbol, ne idu u vojsku, zive po svom. izrael je dakle podijeljen ideoloski bas zbog tih kazara, dok toj eliti (chabad lubawitsch), zapravo nije niti stalo do drzave izrael, kao niti do ijedne drzave. oni se smatraju bogom dani da izazovu svjetski harmagedon i stvore novu svj. vladu sa centrom u jeruzalemu. biblijska proslost je samo jeftina izlika.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Maja

Nekako si spojila svjetovno i eshatolosko i izvukla zakljucak… Moras ili svjetovno ili eshatoloski izvesti zakljucak …
Iako je sam zakljucak ispravan bitno je nacin do kojeg se doslo i on nije bas ispravan..Mozda malo eshatoloski da se to sagleda jer ce biti daleko jasnije a i lakse za sazvakati vrijeme koje dolazi i ispravno se postaviti u tom vremenu…

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Alen

aha, i ti cekas…to vrijeme je vec tu…

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
2 godine prije

Največa antisemitska država je Izrael, koji svakodnevno pobija palestinske semite.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije

Uvijek raditi razliku izmedju pravih Zidova Semita i onih koji to nisu,a upravo su posljednji ti koji su krivi za losu stigmu svih Zidova.Mislim na Askhenazi Kazare,turkmensku sektu koja je negdje u 7 stoljecu konvertirala na zidovstvo.Pozivanje na antisemitizam je samo jedna od brojnih obmana koje koriste.Prije,cini mi se nekoliko mjeseci clanak o zidovskoj manjini u Iranu,Mizrahima i kakva prava uzivaju.Netanyahu ih je sve,nesto preko 500000 pokusao iseliti u Izrael,nudeci im brda i doline.Nisu ga uopce uzeli za ozbiljno.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije
Reply to  Rokokoko

Nije 500 000,nego oko 50000.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
2 godine prije

Cionisti su u stvari antisemiti. To su najbolje dokazali u doba, kad su svestrano financirali i pomagali hitlerov nacizam. To je kasnije rezultiralo genocidom nad evropskim židovima, slavenima i romima.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  nije bitno tko

bilo je negdje diskusije, zasto su ta masa zidova tako pokorno, bez ikakva bunta isla u unistenje. jer su znali, da ih je izdalo njihovo predstavnistvo, njihovo vodstvo, pa su to tako prihvatili, kao sramotu. uzas!

Balad
Gost
Balad
2 godine prije

“Logično je “antisemitski portal” u istoj mjeri kao što je bio Albert Einstein”

Je, samo antikojisistemski? I, Einstein nije bio portal!

Kažun
Gost
Kažun
2 godine prije

List of Irgun operations…….wikipedia

Janko
Gost
Janko
2 godine prije

Osobno ne smatram da je problem ovog portala antisemitizam, već nedostatak dosljednosti kod pojedinih autora da se prikažu obje strane medalje. Nije problem prikazeti pogreške i nepravdu kod države Izrael jer ih ima mnogo, ali ako već izvještavate o određenom sukobu i njegovim akterima, trebali biste također biti dužni prenijeti pogreške i nepravdu kod druge strane. Mnogo sam na ovom portalu čitao o zločinima Izraelske vojske, ali mi se čini da nisam pročitao još ni jednu vijest o zločinima Hamasa, a istini za volju ima ih; od neselektivnog granatiranja Izraelskih gradova, do tjeranja djece u kampove za obuku boraca, pa da ne nabrajam dalje. Ovako se stječe dojama da pogreške i nepravde s jedne strane opravdavaju isto ili još gore sa druge strane.

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Janko

Po dekretu Nepostojećih u ratu protiv Izraela ne može biti počinjen ratni zločin koji bi bio terećen s one strane Smrti tako da ni Hamas ni Saddam niti itko drugi ne može počiniti ratni zločin u toj borbi jer kao cilj je postavljeno uništenje Izraela što Hamas i ima u svom programu. Dok rade posao nitko neće postavljati pitanje metoda. Uvijek su pobjednici krojili zakone određujući šta je dobro a što je zlo kako maleni vole reći a maleni su svi tako slatki i tako dobri, kopilad tatina. Pa čak i kad ne postoje pobjednici su tu i kontroliraju glasove i protok energije. Informiši se, Jankec. Slušaj glasove u glavi, sve je džabalesku.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Perun

@Perun

Zna biti opasno slušati “glasove” u glavi jer ne znaš tko ti zapravo govori. Prevaren si jer odbijaš istinu…..

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Janko

@Jankec, ja baš ne stignem slušati glasove jer ih kreiram u slobodno vrijeme. Istina me isto previše ne zanima jer sam u ekipi koja vama kreira verziju za javnost dok su rezultati opsežne istrage obavijeni velom tajne. I nikad, doslovno nikad to neće doći u širu javnost jer uvijek je tako bilo: Masi se servira “istina” makar i nemala veze s Istinom. Zato ja nikad i ne tvrdim da pišem nekakve istine. Istina je za prijatelje dok je za masu “istina” u kojoj zna biti i nešto točnih podataka. Samo mišljenje stvaram na temelju činjenica koje nisu dostupne masi i nikada neće biti dostupne.

Janko
Gost
Janko
2 godine prije
Reply to  Perun

@Perun

Isprazno blebetanje……

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Janko

@Jankec, udri, izlodavaj, cuclaj energiju ako se čelik može cuclati. Bude te Isusek spasil. Parazita moraš dovesti u kolaps, fora starija od te tvoje Biblije. Čitao sam ja to i Crvenkapicu i Snjeguljicu s patuljcima i Pepeljugu a volim i stripove. Blek Stena je sve ono što vi niste i nikad nećete postati pa makar izlodali milijarde kilodžula energije.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  Janko

pa i to se zna: ti mene kamenom, ja tebe puskom. imamo izvjestaje izraelskih vojnika, kakve naredbe su imali za gazu. imali smo dokumentarce, sto se zbiva napr. u hebronu, i drugim gradovima, kakav je u stvari ” suzivot” da li i kako se uopce dodje do lijecnika ako je hitno. da li i kako doci do vode, do lijekova do svega. vidjeli smo izjave i intervjue raznih generala, agenata i sl kako se radi sa ” onima drugima”, vidjeli smo sto se zbiva kad nenaoruzan, cak i u inval. kolicima pokusas demonstrirati. vjeruj mi, te detalje sigurno ne zelis znati. vani, van balkana iznasaju se drugaciji dokumentarci, opcenito. jasno da ima granata hamasa tu i tam, ali ta strana ne moze uciniti nikad tu stetu, kao u obrnutom slucaju. pitanje jest, da li tu itko ozbiljno zeli mir?

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

I vi ste sa portala neke komentatore nazivali antisemitima i brisali komentare ( neopravdano!!!).
Rugao se lonac loncu…..

makro
Gost
makro
2 godine prije

E, kako je tek Hannah Arendt poslije objave “Eichmanna u Jerusalimu” bila optuživana za sve pa i “antisemitizam”..jebeno je, kad odlučite misliti bez milosti, pa nek košta šta košta, jebeno teško, gdje god se traži, da se ne misli, bez milosti.

Histrion
Gost
Histrion
2 godine prije
Reply to  makro

@ makro Gdje da nabavim ‘Hannah Arendt – Eichmann u Jeruzalemu’ Hitno mi treba

anti-sistem
Gost
anti-sistem
2 godine prije

Cionizam nema budućnosti, ljudi iz cijelog svijeta (i Izraelci) su saznali za cionističke zločine i okupaciju. Za 20-30 godina Palestina će ponovo biti slobodna.

Marko S.
Gost
Marko S.
2 godine prije

Da je pojam anticionizma isto sto i antisemitizam, jeste u činjenici da oni koji koriste te termine žele uništenje Židova i Izraela. Anstajnov um je pak bio dobar za nauku, ali je velika naivčina kad je mislio da se Zidovi mogu dogovoriti sa Arapima. Pa evo dogovaraju se zadnjih 25 godina, ali “takiya” ne dozvoljava da Arapi iskreno prihvate Izrael, pa makar u kakvim granicama, osim da vide Židove u Mediteranu.

citatelj
Gost
citatelj
2 godine prije

Portal je proruski i vjerojatno izdavaci primaju neku lovu od ruske ambasade,ali ipak za razliku od drugih bar kritizira “Zapad” .

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

kada sam vidio ovaj naslov, ja mislio, Index ili Jutarnji ili netko drugi iz plejade plaćeničkih korporativnih medija optužio ovaj portal za “antisemitizam”, kad tamo neki čitatelj. Ne znam zašto se uopće obazirate na to, kada je taj čitatelj vjerojatno Sorosev trol
antisemitizam je izmišljotina, riječ-batina koja ima ulogu da suzbije i u korjenu uguši svaku opravdanu kritiku na:
1) zločinačku i nelegalnu državu Izrael
2) na ideologiju cionizma, koja je najopasnija i najštetnija ideologija današnjice, u stvari osnovica za cijelu globalističku elitu i NWO
3) na financijsku mafiju… koja drži kompletni svjetski financijski sustav u svojim rukama: FED-BIS-MMF-Svjetska banka-ECB… a velika većina onih koji pripadaju toja mafiji su pripadnici “izabrnaig naroda”, što je naprosto činjenica, koja toliko bode u oči, da ju je nemoguće ignorirati. Da u toj svjetskoj financijskoj eliti ima toliko Rusa, ili Kineza, ili Arapa, ili.. muslimana.. to bi mainstream mediji naravno odmah istakli i to vrlo rado, bi pisali i govorili, kako i zašto ima toliko Rusa, ili Arapa, ili Kineza, ali spomenuti da su većina tih financijskih bosova i vlasnika banaka, židovi- to donosi odmah batinu antisemitizma. To je tabu. Čak i ako se uopće ne spomene riječ židovi. Naprimjer, ako netko upotrijebi izraz “high financy” (na engleskom), ili “hochfinanz” ( na njemačkom), dakle “visoka financija” ili visoki financijski krugovi, taj također odmah dobije batinu antisemitizma, iako uopće nije spomemuo riječ židovi. Ali na taj način, oni koji odmah potežu batinu antisemizima , zapravo nehotice samo priznaju to, što nastoje po svaku cijenu sakriti i zabraniti; da su velika većinaonih koji drmaju financijama, židovi.
U SAD-u postoji ironični šaljivi izraz “kosher nostra”, koji asocira na poznati izraz za mafiju “cosa nostra”.
U SAD, također postoji satirični izraz: “there is no bussines, like shoa bussines”, za one koji ne znaju, to je asocijacija na poznati izraz “”there is no bussines, like show bussines”. Shoa je hebrejski (židovski) izraz za holokaust. Dakle, sa ovim izrazom “there is no bussines, like shoa bussines” je sve rečeno.. To je ono, što je kritizirao i dr. Norman Finkelstein, rođeni židov, koji je kritizirao tu besramnu trgovnu židovskih krugova sa holokaustom, i korištenje batine holokuasta za ucjenivanje cijelih naroda i država, o tome je napisao knjigu “Industrija holokausta”, I tog Finkelsteina, iako je židov, “kosher nostra” je odmah proglasila antisemitom, kao i onog židova (zaboravio samu mu ime), koji je prije 6-7 godina bio gost na znastvenom kongresu u Teheranu, kojega je organizirao Ahmadinedžad, pod naslovom: “svijet bez cionizma”.

“Kosher nostra” svrstala je u antisemite i Rogera Watersa (bivši frontmen slavne grupe Pink Floyd, lijevi liberal), i Gunthera Grassa (njemački nobelovac, koji je cijelog života bio ljevičar i član SPD-a) i Henninga Mankella (pokojni švedski književnik, koji je također bio ljevičar), i Javiera Bardema, Penelope Cruz (španjolske filmske zvijezde) i Pedra Almodovara (poznati španjoski redatelj, ljevičar i gej).. i Maria Balotellija (talijanski reprezentativac, inače crnac)… Svi oni su se kritikom na računa Izraela zamjerili “kosher nostri”. Bardem, Cruz, Almodovar i još oko 50 drugih španjolskih umjetnika, redatelja, glumaca, pisaca, itd, 2014. su u zajedničkom saopćenju oštro osudili, razaranje Gaze i bjesomučno ubijanje Palestinaca, kada je izraelska vojska za 2 tjedna pobila 2000 palestinaca, Oni su to nazvali “genocidom” i odmah dobili batinu antisemitizma od strane “kosher nostra” (svjetski židovski kongres i sličnih organizacija). Mario Balotelli je tu batinu dobio zbog drugog razloga, jer je u šali rekao, nešto kao; “skupljam novčiće kao židovi” i odmah su ga napali da je antisemit , a čelnici engleske lige i UEFA su ga zbog toga kaznili nekom novčanom kaznom…

Moje mišljenje
Gost
Moje mišljenje
2 godine prije

Redom, albert je obični plagijator, sve radove je radila bivša supruga Mileva iz Novog Sada rodom, nakon rastave od nje i ženidbe sa židovkom niti jedan rad nije više nikad napisao.
Šta se tiče anti-semitiznma mogu reči da je od njega gori samo semitizam.
Admine, zadnja opomena obrišeš li mi post, rušit ću ti stranicu svaki dan, ovo mislim ozbiljno. Ne testiraj me!

Bobi
Gost
Bobi
2 godine prije

Test test….ton ide!
?????

POVEZANE VIJESTI

Izbornik