Uhićen autor nacističkih i antisemitskih grafita, ali mediji ne žele objaviti ni ime ni fotografije. ZAŠTO?

Mbappe
25 komentara

Nedavno smo pisali o iznenadnoj medijskoj “promociji” novih ali i već postojećih nacističkih i antisemitskih natpisa u Europi. Zec iz šešira je izvađen, a polemika je započela. U Francuskoj se nije dugo čekalo. Prst je uperen prema Žutim prslucima koji se zgražaju nad sličnim optužbama koje, prema njima, graniče s ludilom. Jučer je nenadano uhićen autor pedesetak nacističkih i antisemitskih natpisa na željezničkoj postaji “Versailles Rive Gauche” RER C, ali mu je ime još tajna. Tko je autor ovih natpisa i zašto mu se krije identitet. očito je pitanje?

50-tak kukastih križeva i natpisa protiv Židova u zadnjih 10 dana, vjerojatno je napisao 65 godina star muškarac koga je uhitilo osoblje sigurnosti, a na temelju snimaka sigurnosnih kamera francuske željeznice SNCF. Sve govori da osim kukastih križeva i antisemitskih natpisa “Juden Raus”, ista osoba je autor i rasističnih natpisa protiv francuskog nogometnog resprezentativca Kylian Mbappéa. Prijevod natpisa iz vlaka “Mbappé, crnčugo-židovska pederčina“.

Policajci su ga prepoznali u vlaku oko 6 sati ujutro na temelju prethodne dojave i snimaka. Osoba je odmah privedena, ali i puštena nakon što je sve priznala. Ipak, samo par sati kasnije došlo je do novog privođenja i pokretanje kaznenonog postupka za degradaciju SNCF imovine i poticanja na mržnju.

Na društvenoj mreži, direktor SNCF Transiliena, Alain Krakovitch pohvalio je ovo uhićenje, bez detalja o kome se radi, na što su ga podsjetili građani tražeći da se objavi profil osobe. Mnogi komentatori i čitatelji medija misle da ime autora ovih gnjusnih natpisa neki žele prikriti.

Dan ranije mediji su objavili da se radi o visokom funkcioneru, savjetniku za financije koji radi kao izabrani savjetnik u vijeću departmana Yvelines u kojem se nalazi svjetski poznati grad Versailles. Pogledali smo nakratko sastav vijeća ovog departmana i shvatili kako je vjerojatnost da osoba bude Žuti prsluk vrlo mala.

Savjetinci Yvelines
Savjetinci Yvelinesa

Kritike pljušte sa svih strana, jer mnogi telefoniraju ovu javnu instituciju s pitanjem što misle o svemu. Na slična pitanja, osoblje departmana Yvelines odmah spušta slušalicu.

Lista savjetnika departmana je već poznata i možete je vidjeti na sljedećem linku. Jasno je da se radi o članovima umjerene desnice UMP koju je stvorio Jacques Chirac, a kojom je predsjedao bivši predsjednik Nicolas Sarkozy.

Već danas vijest o ovog gnjusnom činu više nikoga ne interesira. Članke s detaljnim informacijama su zamijenile vijesti od tri rečenice.

Pažljivo ćemo pratiti sve objave vezane za identitet autora nacističkih i antisemitskih natpisa. Da se radi o članu stranke Marine Le Pen ili Jean-Luc Mélenchona, ime autora bi vjerojatno znali samo par minuta nakon uhićenja. Veliki broj Žutih prsluka je uhićen samo zbog okupljanja i odmah pritvoren, ali u ovom slučaju očito imamo dvostruka mjerila.

Ostaje nam čekati “sitna slova” agencijskih vijesti, a do tada još jednom pročitajte naš prošli članak i “spontanoj medijskoj promociji” starih i novih gnjusnih natpisa koji izazivaju emotivne reakcije.

Izvori: LCI | Le Parisien


Reakcije građana i šutnja departmana Yvelines

Reakcije građana i šutnja departmana Yvelines

AntisemitizamVersailles
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zan Belmondo
5 godine prije

Makron hoce da kompromotira Zute Prsluke.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Što se tiče ovih škrabotina i prljavštine koja ostaje iza njih i sami smo jako konkurentni.

Ivan
5 godine prije

Kada to radi osoba stara 65 godina tako serijski, onda mora da je neki antifa ili, sto je jos veca mogucnost, DB-jac u penziji-aktivan, jer oni do kraja zivota ostaju u sluzbi vlasti drzave. Imam jednog takvog u mom mestu. Covek Ima oko 90 godina, stari DB-jac koji jos uvek aktivno osluskuje ko sta govori, prati zbivanja pa onda odlazi u policiju na raport. Neverovato ali istinito.

eu kolonija
5 godine prije

da nema nacističkih ispada macronovih pristalica nebi ni znali da je francuska I dalje na nogama u želji da zbaci liberalnog diktatora macrona sa vlasti

neko ime
5 godine prije

Sta nisu Rusi nadležni i odgovorni za sve belosvetske pi..arije…

shah
5 godine prije

Zasto ste Modrica stavili na sliku?
Kao da ih je on pisao ili sto?

Ana
5 godine prije

Bravo za clanak!

Maja
5 godine prije

pa hrvatska kao drzava takodjer prozivljava takva podmetanja, zna se odakle. svastika na poljudu, napad na srpske vaterpoliste…nista nije slucajno kad zelis svijetu ocrniti nekog. za svinjske glave pred mosejom u gracu/austrija, napr. znalo se i javno pisalo ime tajnog agenta koji je ” sudjelovao” u tome, slampav, – a sve sa namjerom, ocrniti desnicare. takvih igrica vec svuda po evropi.

alfa33
5 godine prije

Da nije poznati nogometaš,tko bi znao za te grafite,a pogotovo kad se spominje i židov u istoj rečenici. Nisu pravila ista za svih,a pogotovo mi imamo takvih stvari i kod sebe,pa ne možemo ili ne želimo riješiti.

ANTINWO.HR
5 godine prije

Masonske podmetačine ,i to podmukle!

Stjepan
5 godine prije

yugošugo sljedbenici, samo vi pratite nemojte omaniti !! tu vam je prilika da se propnete na zadnje noge!!

nonwo
5 godine prije

Kad se goyimi počinju buditi iz zimskog sna i detektiraju uzroke svih svinjarija koje im se događaju pa još lociraju i počinioce,… počinje hajka…..Antiseeeemitiiiiizam…
Pod etiketom antisemitizma možeš udariti na sve koji ti se ne sviđaju…Čarobna riječ za diskreditaciju i diskvalifikaciju protivnika…

dsofbg'asvu'naw'fvnwdvncudw
5 godine prije

Ovaj što je škrabao je nosonja…………..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI