Navodni “antisemitizam” Žutih prsluka i apel režimskih medija: “Zaustavite se!”

Žuti prsluci - Trijumfalna kapija
32 komentara

“Antisemitizam u Francuskoj porastao 74 posto, širi se poput otrova”. “Žuti prsluci” izvrijeđali židovskog filozofa Alaina Finkielkrauta i reklji mi da je “prljavi cionist”. Ovo su samo neki od naslova nakon incidenta  tijekom prosvjeda “Žutih prsluka” u Parizu. Predsjednik Emmanuel Macron osudio je antisemitske uvrede upućene jučer filozofu Alainu Finkielkrautu, a le Figaro objavljuje članak s porukom Žutim prslucima “Zaustavite se!”

Nakon sukoba s policijom, podmetanja požara i djela vandalizma, od kojih je većina počinjena od strane radikalnih “ljevičarskih” i “desničarskih” skupina, često u dogovoru s policijom, Macron i njegova svita, uz punu podršku medija, sada igraju na kartu antisemitizma.

VIDEO – Alain Finkielkraut, policija, novinari i nekoliko Žutih prsluka tijekom incidenta u Parizu

Mediji i društvene mreže su složno uglas izvijestili o “antisemitskoj agresiji koju su Žuti  prsluci proveli protiv Alaina Finkielkrauta”, što je potvrđeno snimkom na kojoj se čuju “urlanja” da je filozof “prljavi Židov”, “prljavi cionist”, “Francuska je za Francuze”, “Palestina”, “Narod će vas kazniti”.

Nigdje na snimci se ne čuje “prljavi Židov”, iako su mediji i mnogi političari na vlasti tvrdili suprotno. Čuju se povici “antisemitu” jer ga optužuju za potporu Izraelu koji napada semite-muslimane.

Mladić u žutom prsluku je odmah ovjekovječen brojnim kamerama koje su se čudesno pojavile baš ispred zgrade iz koje je izlazio Finkielkraut. Nitko ne zna tko je on ili koga predstavlja, a policija je bila na licu mjesta i mogla ga je privesti i novinarima dati barem inicijale i opis događaje. Međutim, to nije učinjeno, već je medijima dana sloboda da sve interpretiraju kako ih je volja.

Međutim, filozof Alain Finkielkraut, kojem je već dodijeljena titula “besmrtnika” u Francuskoj akademiji, pretrpio je dosad “fašističku”, “populističku”, “ksenofobnu”, “rasističku” i “homofobnu” agresiju, začinjenu u nekim slučajevima pljuvanjem u lice. To se u prošlosti dogodilo bezbroj puta, ali zbog toga nikada nije završio na prvim stranicama glavnih medija.

Mediji linč rezerviran za Finkielkrauta je način razmišljanja imperijalističke ljevice i kružoka oko Bernarda-Henria Lévya, koji razmišljaju tako da, kada nemaju što ponuditi, izmišljaju “rasizam”.

I ranije je bilo pokušaja da se brojni narodni protesti pokušaju diskreditirati “antisemitizmom”, kao što je na primjer objava Emmanuela Macrona na Twitteru ili opširna reportaža podrške filozofu i francuskom predsjedniku koju je objavila talijanska Republica. Logično je da je cilj stati na kraj pokretu koji je od sredine studenog preplavio Francusku.

Ovaj napad, o kojem ne znamo ništa osim onog što su prikazali glavni francuski mediji, potaknuo je Le Figaro da objavi članak u kojem navodi kako je vrijeme da se Žutim prslucima kaže “Zaustavite se!”

Le Figaro: Vrijeme je da se Žutim prslucima kaže “Zaustavite se!”

Žuti prsluci - zastave

Svake subote simpatije za “Žute prsluke” isparavaju, piše u uredničkom članku, zamjenik urednika lista Le Figaro Yves Thréard. Prema njegovim riječima, “agresija i pogromi” od strane prosvjednika natjerali su društvo da kaže pokretu “da je dosta”. Autor poziva vladu da oštro osudi poticatelje nereda, a same prosvjednike da zaustave prosvjedne akcije i započnu mirnu raspravu.

Svake subote simpatije za “Žute prsluke” isparavaju, piše u uredničkom članku, zamjenik urednika lista Le Figaro Yves Thréard. Ljutnja prosvjednika, koja je u zoru pokreta izazivala simpatije, pretvarajući se u agresiju, izgubila je svoju popularnost, što pokazuju i podaci iz nedavnih anketa. U javnom mnijenju, čini se, malo pomalo je došlo do preokreta, vjeruje autor. I sada je javnost spremna reći: “Dosta!”

Ovi “nevidljivi” i “zaboravljeni” građani Francuske, razbijajući prozore, paleći automobile, napadali su policajce i žandare, prijetili i vrijeđali političare, oskvrnjivali simbole nacije “već su ražalostili francusko društvo”, uvjeren je novinar.

“I premda takvi “divlji prsluci” vjerojatno predstavljaju samo mali dio cijelog pokreta i pod utjecajem su desnih i lijevih radikala, ako se uskoro ne vrati red, postoje strahovi da će se i žrtve tog nereda također pobuniti i početi samostalno uzimati pravdu u svoje ruke”, upozoravaju urednici Le Figaroa.

Thréard poziva vladu da osigura adekvatne sigurnosne mjere kao odgovor na postupke izazivača nereda koji demonstriraju svoju nepomirljivost, a miroljubive prosvjednike poziva da ne sazivaju više demonstracija i da promijene ton u pregovorima s vlastima.

“Prečesto se u njihovim zahtjevima mržnja bori za primat s grubošću”, primjećuje autor.

“Nekako moramo uspjeti okončati štrajk”, čini se da je ova fraza, koju je jednom izgovorio komunist Maurice Thorez, danas izgubila svoje značenje”, piše list.

“Pošto nema određenih i neupitnih sugovornika, izvršna vlast pokušava plivati na površini u burnim vodama nezadovoljstva”, piše autor, ističući da do sada ni milijarde koje je predsjednik izdvojio kako bi zadovoljio prosvjednike, niti pokretanje velike nacionalne rasprave nisu pomogli u postizanju željenog detanta.

“Javna rasprava ima još jedan mjesec za postizanje rezultata, ali nemiri moraju završiti sada”, kaže Yves Thréard, što se, uz medijsku hajku s navodnim “antisemitizmom” u redovima “Žutih prsluka” može smatrati posljednjim upozorenjem pokretu.

Emmanuel Macron / Repubblica / Le Figaro

AntisemitizamŽuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dušan Alen Umnjak
5 godine prije

Kakve veze imaju žuti prsluci i tzv. anti-semitizam? Apsolutno NIKAKVE. Anti-semitizam je batina riječ u rukama cionista-židova koju vam zalijepe ako se drznete reči – ukazati na zlodjela koja rade po svijetu. A od anti-semitizma samo je gori semitizam.

Alanis
5 godine prije

A bilo je samo pitanje vremena kada će zakmečati istu, staru, vjekovnu pjesmicu.
Nema istinitije izreke od one (parafrazirano), juice kmeči dok ubija Boga u tebi.

Prije par dana, čini mi se, da je u Americi prošao nekakav zakon kojim se definicija antisemitizma širi i obuhvaća čak i kritiku cionizma.

Joj, kad narodima doku*če, al će da gori.

ludilo
5 godine prije

Klasicna masonska podvala i ubacivanje provokatora za izazivanje osjecaja stida kod postenih radnika srednje klase koji gube standard zbog elite i pohlepe. Ovo je vrlo jeftin trik za razbiti humane prosvjede.
Bilo bi bolje da globalni smutljivac Levi pocne raditi recimo kao vodoinstalater ili mehanicar a ne propovjedati lazni humanizam a zeli ratove po svijetu.
Podrska svim postenim radnicima svijeta od Islanda do Izraela. Ne dajte gaziti srednju klasu koja nosi svaku drzavu i zdravu ekonomiju.

Vladimir
5 godine prije

Antisemitizam nista ne znaci, izmisljena rijec od sionista. Ako bi bio antisemit, onda nebi volio ni muslimane ni yevreje ni katolike ni nikoga, jer su to sve Semiti. Evo sta kaze Wikipedia: U povijesna vremena cijela zapadna Azija, osim poluotoka Male Azije bila je nastanjena semitskim plemenima, koja se dijele na 4 grane: babilonsko-asirski Semiti (istočni Semiti); kanaanski Semiti (zapadni Semiti); Aramejci (sjeverni Semiti) i arapski Semiti (južni Semiti ili Arapi). Sad bi htijeli u Francuskoj dodati u zakon takozvane “antimrznje zidova ” i cioniste.
Ja cu ostati anticionist.

čokolino
5 godine prije

Poznati modus operandi vladajuće elite. Napad pod lažnom zastavom i početak (medijskog) rata protiv protivnika………

njonjo
5 godine prije

Koliko se sićan, ovaj “lijevi” akademik i filozof se često javljao tijekom ratova na temu ratova ex YU, ali nisan skonto da je zastupao intelektualizam i nepristranost. Ili se varan?

nonwo
5 godine prije

Antisemitizam je postala univerzalna ,lazna etiketa za sve prosvjede protiv cionistickih ekonomskih i imperijalnih zlocina.Cak i trazenje kruha svagdasnjeg od oficijelnih vlada ce se gurati pod “antisemitizam”-prijevaru stoljeca.
Treba im dati do znanja da su procitani i da takvo etiketiranje nece proci.

Laki Topalović
5 godine prije

Sad je hajka i protiv one koja je Eliota Abramsa u američkom Kongresu ispitivala za naoružavanje Contrasa i misli li isto napraviti u Venezueli. Za tri dana je proglašena “antisemitkinjom” jer je rekla da cijeli Kongres u šaci drže AIPAC i razne manje židovske i cionističke organizacije. Tako da je ovo dio širokog spektra etiketa.

Zadranin
5 godine prije

Nedilje ti, sad se pokušavaju riješiti Žutih prsluka “antisemitizmom”.. koje budaletne.

Čega će se još sjetiti.. homofobije, ili dentalne fobije!?

Naprijed Žuti (Prsluci)!

Pljuc!

Maja
5 godine prije

i u njemackoj se zakuhalo. zidovski savjet je sa svojom predsjednicom javno osudio afd partiju kao naci-holokaust (!) partiju i time digao na noge grupicu zidova u bas toj partijo. napisali su javno pismo u kojem optuzuju bas to zidovsko vodstvo za izdaju njemacke i zidovstva, uf gorljivo. tik nakon ca 20 min nisam vise na epochtimesu mogla naci taj clanak. upisem na trazilicu reakcija afd zidova – nista, samo lupanje po afd ( iako su i oni dio elite). ali, zamislite da su se zidovi 30-tih posteno digli na noge i optuzili svoje vodstvo zs izdaju. povijest bi vjerojatno potekla drugacije.

Labinezza
5 godine prije

Još jedna bedastoća iz USA, njima sve i svatko tko im se ne svidi odmah se etiketira antisemt, holokaust, govor mržnje itd. USA je kao malo dijete koje se naljuti kad nije po njegovom. A i jasno mi je zašto sporazumom iz 1944 Bretton Woods svo plaćanje na svijetu vrši se preko dollara i tu ameri profitiraju bez da maknu prstom. Sada je svijetu dosta njihove “pljačke” i okreću se drugim valutama i to je Americi alarm za uzbunu i još više ratova. Samo morate svi shvatiti jedno kad kažete Amerika čitaj “židovi” cionisti jer oni su vladari iz sjene ili deep state kako ih se voli zvati.
Vidite samo podatak kolio židova radi u Bijeloj kući i sve će vam biti jasno. Ljudi otvorite oći, iza svega uvijek nosato-ušati.

Kunta Kinte
5 godine prije

U tekstu je filozof Bernard-Henri Levy nazvan “ljevičarem”. Ne znam je li lapsus ili autor to ozbiljno misli. Naime, ne samo što taj tip nikad nije bio ljevičar, čak ni u mladosti (dapače, bio je i još je uvijek žestoki kritičar marksizma i ljevice), nego ga upravo ljevičari gađaju tortama gdje god se pojavi. Pa Levy redovito podržava vojne intervencije Zapada, kako onda može biti ljevičar??
Francuska praktično od Sartrea nije imala jakog lijevog filozofa.

Savchenko For President !
5 godine prije

zar nebi policija morala nosit žuti prsluk po zakonu ?

alan ford
5 godine prije

oprobana metoda, ajmo batinom antisemitizma
I to odmah sde našle kamere na licu mjesta, koje su sve snimale.

Metoda antisemitizma primjenjen je lani i u Chemnitzu u Njemačkoj, da se uguši pokret građana protiv Merkeličine vlade, nakon ubiojstva Daniela H. od strane trojice Sorosevih migranata. U mainstream medijima je osvanula vijest, da su m,askirane osobe, navodno napale židovski restoran u Chemnitzu , razbilei prozore i vikali, židovi napoljer iz Njemačke. međutim, nikakav dokaz za to, ni snimke, ni ništa, – očito je sve bila izmišljotina, da se deskriditira i orcni i tako uguši pokret građana protiv Merkeličiniog režima. Nakion 2 dana, su se ušutili o tome, Nigdje više nikalve vijesti o navodniom, napadu na židovski restoran, ništa, i navodni počinitelji nikad nisu uhvaćeni.

alan ford
5 godine prije

Finkelkraut je ciohazarski mutikaša kao i burazer mu Bernard Henry-Levy.
Sjećam se kada je Finkelkraut 90-ih godina podržavao Htrvatsku i Sloveniju, a prije 2 godine je nešto srao o fašizmu u Hrvatskoj
Finklekraut i ostali ciohazari, svi oni rade samo za svoju stvar, za cionizam. Nije on podfžavao Hrvatski i Sloveniju tada, zbog ljubavi prema nama, već zato da sve novonastale države se priključe SAD-u i Zapadu, koji su pod kontrolom ciohazarske lihvarske mafije, to je to. Isto kao što je Soros krajem 80-ih godina u istočnoj Europi kobajagi podržavao demokraciju, protiv komunizma i SSSR-a, pa je tada čak i mladi Orban bio pod pokroviteljstvom, Sorosa. Ali Sorosu je stvarni cilj, bio dakle, da se sve države istiočne Europe,. uključujući i Rusiju, dovedu pod kontrolu ciolihvara da se lakše pljačkaju.
Danas su 90% bivših komuinista i ljevičara u svim državama istočne Europe, Sorosevi plaćenici

Miki maus
5 godine prije

B H Levy je rijetko vidjeno smece, a takvi nemaju nacionalnost. Francuska Akademija znanosti? Dovoljno je znati kakvim krvavim novcem se financira i sve ti je jasno!

Siniša
5 godine prije

A danas u Parizu oskrnavljeno 80 Jevrejskih spomenika.

Snicla
5 godine prije

Zaustavite se!! To je u stvari poruka žutih prsluka svim onim globalistima, elitistima i korporacijama koje rade na uništavanju srednjeg sloja, zaglupljivanju naroda na način da se srozava kvaliteta besplatnog školstva te si samo bogati mogu priuštit obrazovanje. Ova ekipa koja protestvuje se sada ne mora boriti samo protiv establishmenta nego i protiv 5te kolone. Nimalo lak zadatak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI