Mike Pence: “Ostajemo u Siriji da suzdržimo Iran”

Mike Pence
22 komentara

Tijekom službene posjete Jordanu, govoreći na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s jordanskim kraljem Abdullahom II u Amanu, američki potpredsjednik Mike Pence je rekao da će američke snage ostati u Siriji ne samo zbog borbe protiv terorizma, nego i da suzdrže Iran, što i jeste pravi cilj američke vojne prisutnosti u Iraku i Siriji, dok je ISIL služio kao izgovor.

“Ostajemo predani prisutnosti u Siriji. I ne samo zbog borbe protiv terorista, već i da suzdržimo Iran koji destabilizira situaciju”, rekao je Mike Pence.

SAD su ranije priopćile da će priznati politički entitet na sjeveru Sirije i koristiti ga kao bazu za formiranje novih demokratskih snaga u Siriji, koje će biti opozicija vladi u Damasku.

Prema američkom visokom američkom dužnosniku, to je regija istočno od rijeke Eufrat, površine oko 24 000 četvornih kilometara.

Prva konkretna naznaka o namjeri da se razvije nova strategija za Siriju je došla od čelnika Pentagona, Jamesa Mattisa.

Podsjetimo da se operacija teritorijalne podjele Sirije provodi pod pokroviteljstvom američkog ministra obrane, koji je rekao da će Washington na područja koja kontroliraju Kurdi poslati vojne instruktore i američke diplomate. U ovom slučaju bi sirijski Kurdi u sjevernoj Siriji, uz potporu američke koalicije, stvorili “Armiju sjeverne Sirije”, koja bi uključivala ​​i jedinice takozvane “Sirijskih demokratskih snaga”.

Prema američkom zapovjedništvu, glavni cilj “Armije sjevera Sirije” bi bio “zaštita i sigurnost granica savezne regije na sjeveru Sirije”. Prema prognozama, njezin ukupni broj u tom području bi, umjesto početnih 30 000 boraca, mogao doseći čak 100 000 ljudi.

Problem za SAD je što je Turska, kako bi osujetila ove planove, pokrenula vojnu kampanju protiv Kurda na sjeveru Sirije, a šutnja Rusije i Irana, kao i uobičajene službene izjave Damaska u sličnoj situaciji tijekom turske kampanje “Štit Eufrata”, govore više od tisuću riječi.

E.J. Magnier: „Može li američka pseudodržava opstati na sjeveru Sirije?“

ANALIZA: Turska je pokrenula vojnu kampanju protiv sirijskih Kurda u Afrinu

ISILIslamska državaMike PenceNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Arnold
6 godine prije

Smečari okupatorski

Ante
6 godine prije

Sa ovima je praktički priznao da podržava ISIL i teroriste. Kada im je propala ta opcija, našli su druge korisne saveznike za koje se sada već vidi kako će proći kada im Turska održi mirnu reintegraciju ( sarkazam )

Laki Topalović
6 godine prije

Taj film ne bumo gledali, pat tisuća sanduka iz Afganistana je već previše. Toliko da su medijima zabranili da objavljuju slike vojnih transportera sa sanducima s mrtivma i američkim zastavama preko njih. Ali je u postotku po broju poslanih vojnika u Afganistan najviše poginulo Gruzijaca. Sad su u omjeru koliko ih ima u postotku s najmanje mrtvih, iako brojem najviše.

basso
6 godine prije

Mozete ostati,ali samo u grobovima.

Alen
6 godine prije

Samo polako s zaključcima , nevjerovatni preokreti su pred nama….

Sinisa
6 godine prije

https://youtu.be/eAmUIjkh0v8
Ponizavajuce…..

Willer
6 godine prije

I sto sad…quod licet iovi non licet bovi…jos da zauzmu one kineske otocice pod izlikom zastite vijetnamskih ribara haha…ionda lijepo kinu zamole da rijesi taj problem sa korejom…mislim da oni to jos uvijek mogu…i trebali bi to napravit ukoliko misle vladati i dalje

Mimo
6 godine prije

Nisu trebali ni dolaziti , ali sada ce tesko otici sto ovaj i potvrduje!!!! Stvarno navlace bijes da to nece biti za izdrzati. Bojim se samo neke nesmotrene reakcije Sirijske vlade, koju ovi jedva cekaju da naprave dodatno s…e i totalno zakompliciraju sve. O gdje je ovom kraj?????

Perun
6 godine prije

Ameri spremni za borbu do zadnjeg Kurda. A Kurdi glupi (ne želim generalizirati ali barem njihove vođe su takvi) vjeruju u bajke o svojoj državi. Da su Ameri htjeli odavno bi postojao Kurdistan ali zašto bi im dali državu kad je praktičnije ovako. Kad ih trebaš po stoti put obećati im državu a oni uvijek padaju na istu foru. Realno Amere je toliko briga za njih da slobodno mogu svi izginuti sve dok ginu za američki interes.

davor
6 godine prije

OTROV PROKLETI

Jerry
6 godine prije

DEMONkracija u 50 nijansi

logicno citam, logicno razmisljam
6 godine prije

ako ameri naoruzavaju i podrzavaju Kurde, a turska ih napada, a obe zamlje su clanice nato-a, je li to sukob izmedji clanica natoa-a, i je li to ta sigurnost u clanstvu.

mike penis
6 godine prije

šuti crveni tovare turci su vam uzeli mjeru bježat ćete plačući

zvonimir
6 godine prije

jadan iran a jedini oni ostali čista obraza u ovom ratu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI