fbpx

Povijesni poučak – Hoće li Izrael i baltičke zemlje uništiti SAD i NATO?

Pitanja oko kojih se ne slažu - G20

Velike su nacije uništene zbog malih zemalja koje su pokušale zaštititi. Iako je povijest mnogo složenija od ove pojednostavljene verzije, Belgija je uništila Britansko Carstvo, a Srbija Rusko carstvo. Može li sada Izrael uništiti SAD? A što je s NATO paktom?

Koliko često su male države, kojima su  zaštitu željele pružiti velike zemlje, upropastila “zaštitnike” i donijele im nesreću? U povijesti je bilo i takvih slučajeva. Zašto? Budući da su te zemlje često bile mnogo agresivnije zbog njihovih “jakih zaštitnika”, izazivale su velike ratove. Vjerojatno bi Prvi svjetski rat izbio i bez Srbije, ali je slučaj htio da Srbija 1914. ostane upamćena u povijesti da je započela rat s Austro-Ugarskom, koji je doveo do raspada Ruskog Carstva. Dobro, interes Ruskog Carstva u Prvom svjetskom ratu je bio rješavanje “Istočnog pitanja” i uspostavljanje stroge kontrola nad tjesnacem Bospor, što su stare geopolitičke potrebe Rusije, ali je car podržao Beograd u protivljenju ultimatumu Beča i za tri godine je Rusko Carstvo prestalo postojati.
Ili Poljska 1939. godine, koju je Berlin u mogao pobijediti za nekoliko tjedana, ušla je u rat s nacističkom Njemačkom.

Velika Britanija se službeno uključila u Prvi svjetski rat uglavnom zbog Belgije, kojoj je obećala da će je zaštititi.

Ali kraljevstvo Belgije nije bilo nimalo “galantno”. Samo četiri godine prije izbijanja rata je međunarodni pritisak prisilio belgijskog kralja Leopolda na okončanje 30 godina genocida u srcu Afrike, Belgijskom Kongu, kasnije poznatog kao Zair, a danas kao Demokratska Republika Kongo.

Bio je to jedan od najgorih genocida i primjera masovnog ubijanja u ljudskoj povijesti. Belgijanci su u Kongu tijekom 30 godina ubili oko 10 milijuna ljudi, samo kako bi opljačkali sva prirodna bogatstava i resurse.

Velika Britanija je 1914. ipak ušla u rat kako bi zaštitila nasljednike istinskog genocidnog režima u maloj Belgiji. Ipak, taj sukob je ubio, osakatio ili doveo do prerane smrti od ozljeda jednog od tri Britanca u dobi između 18 i 45 godina.

Kao što je veliki britanski novinar i romanopisac Cecil Scott Forester kasnije u svojoj knjizi “General” napisao, Englezi su zbog tog rata umirali u većem broju i brže nego u bilo koje doba, još od epidemije Crne kuge 570 godina ranije.

Pouka o opsesivnoj zabrinutosti za male i neodgovorne zemlje da velike nacije i carstva nepotrebno srljaju ka vlastitom uništenju. To se posebno pokazalo četvrt stoljeća kasnije, kada su Britanija i Francuska 1939. ušle u rat s nacističkom Njemačkom za obranu Poljske.

Britanski povjesničar Paul Johnson je istaknuo da je ’30-ih godina prošlog stoljeća u Poljskoj vladao rasistički režim koji je sustavno provodio progon protiv Rusa, Ukrajinaca i Židova, gotovo identičan onome kojeg su bijeli supremacionisti provodili u Južnoj Africi u 20. stoljeću.

Ipak, Poljaci, koji su prethodno vodili uspješne agresije kako bi okupirali teritorije Litve, Čehoslovačke, pa čak i Sovjetskog Saveza 1920. godine, tada odbijaju surađivati sa Sovjetskim Savezom, jedinom vojskom koja je bila vojno sposobna suprotstaviti se nacističkom napadu. Britanci i Francuzi su se složili s Poljacima, ali nisu uspjeli poduzeti niti jedinu vjerodostojnu akciju koja bi mogla spriječiti rat.

Danas se Sjedinjene Države trude ići sudbonosnim putem kojeg su slijedili car Nikolaj II Romanov, Britanci 1914. i zapadni saveznici 1939. godine. Sjedinjene Države se zalažu za obranu Poljske, Litve, Estonije i Latvije. Nespretno su se obvezali štititi Ukrajinu i Gruziju. U svakom slučaju, vlade tih zemalja su često žestoko antiruske i sklone ekstremnim i neodgovornim nacionalističkim pritiscima. Ovo su vrlo opasne obveze za jednu nuklearnu supersilu.

Predanost malim narodima velikih gotovo uvijek je opasna. Kao što se kaže, tada rep maše psom, a ne obrnuto i veće nacije žrtvuju vlastite interese samo kako bi zadržale prestiž među malim zemljama koje to ne zaslužuju.

Još gore, velike države kao što su Rusija 1914. ili Velika Britanija i Francuska 1939. godine, bile su uvučene u nejasne lokalne sukobe u kojima nemaju vlastite interese i od kojih ne mogu imati koristi. Naime, čak i ako je Rusko Carstvo sanjalo o vladavini nad Bosporom, to je bilo teško izvodivo. Ipak, svi oni su riskirali da budu uvučeni u svjetske ratove kojima su mogli ili jesu uništili svoje zemlje, u svom osvrtu na dva svjetska rata za portal Strategic Culture Foundation piše Martin Sieff.

A danas? Na primjer, Sjedinjene Američke Države se smatraju neupitnim zaštitnikom Izraela. Čak i ako se situacija ne može usporediti s onima iz gore spomenutih vremena, postoje paralele. Izrael apsolutno pokušava pokrenuti rat protiv Irana i sve više dobiva poticaj iz Washingtona, iz obje velike stranke. Istodobno, NATO sve više podupire i stoji iza malih baltičkih zemalja u istočnoj Europi, kojima je glavni cilj da NATO uđe u rat s Rusijom.

SAD, ali i NATO općenito, trebali bi izvući pouke iz povijesti i nekim manjim državama koje žele zaštititi odrediti granicu, inače im prijeti nestanak. Treći svjetski rat Zapada protiv Rusije, Irana, slijedom toga i Kine i drugih zemalja, svakako bi doveo do uporabe nuklearnog oružja i moderne vojne opreme na svim stranama, ali bi patnje pretrpjelo milijarde ljudi, sa stotinama milijuna mrtvih. A za što? Zato što je velika sila dopustila da njome upravljaju neodgovorni vladari malih naroda, Izraela na prvom mjestu. Naravno, ljude u Americi ionako nitko ništa ne pita kada se donose strateške odluke ove vrste, ali je nevjerojatno da se baš nitko u Washingtonu ne pita čemu sve to?

Obrnuti imperij – SSSR se raspao, ojačao Rusiju i doveo do nepremostivih podjela na Zapadu

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
63 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Oni koji vladaju novcem organiziraju ratove , drzave su samo statisti , velike da vode ratove a.male da ih zapocinju….

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Alen

Čitam dolje rijetke komentare i mnogo “komentara” i samo molim Boga, da se opet mi “mali” ne nađemo na nekoj šahovskoj tabli “velikih” i da ne “dobijemo” najkrvaviji “balkanski rat-ove” do sada!

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Željko

Željko, a za koga ili za što ? U Bosni je moguće da bi svaki “entitet” želio svoju državu, u Hrvatskoj bi možda pokušaj ukidanja županija doveo do toga da bi svaka županija željela postati samostalnom državom ali zapitajmo se u konačnici tko bi od toga imao koristi, narod? NE
Tko želi rat široko mu polje, da mene sad neko šalje u nekakvi njihov privatni rat, nema šanse.
Onaj ko napadne prvi će nahebati ali prije neka se zapita treba li mu to.

igi
Gost
igi
2 godine prije

…glup članak……male države ne izazivaju ratove već velike skrivene iza leđa malih…iliti fake news…nije ww1 izazvala srbija nego AU svojim arogantnim pristupom željnim rata( pok. ferdinand bio je u bosni na promatranju velikih vojnih manevara na granici s srbijom) i to prema državi koja je godinu dana prije vodila balkanske ratove u kojima je izgubila 40% muškog stanovništva….nije njemačka napala YU 1941. već britanska tajna služba koja je preko simovića izazvala intervenciju…ako započne ww3 zbog ukrajinskog rata to neće biti krivnja niti ukrajine niti npr. rusije već britanske i američke obavještajne službe koja je organizirala majdan….ako bude ww3 to neće biti zbog izraela već zbog amerike i interesa američkih hazara koji upravljaju FEDom a posredno i izraelom jer pravi židovi semiti nisu nikada ni vladali izraelom.

Nik
Gost
Nik
2 godine prije
Reply to  igi

Bravo….

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  igi

Pa i piše da je malo pojednostavljeno i da formalni razlozi ne stoje iza pravih razloga ratova. No, bilo bi kao kada neka mala zemlja , koju iza guraju da napravi srnje, to i napravi, da je bilo slučajeva da su ceh platili oni koji su iza toga stajali, što nije isključeno s Izraelom koji bi skupo mogao koštati SAD…..Sorry, nisam vidio da pišeš o “hazarima” i tim budalaštinama, zaboravi.

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
2 godine prije

Neodgovorno pisanje i falsificiranje cinjenica ti ne idu u prilog odbrane veoma slabog clanka.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
2 godine prije
Reply to  igi

“male države ne izazivaju ratove već velike skrivene iza leđa malih” – jedino ti je ta rečenica točna, ostalo si fulao. Nije Austro-Ugarska izazvala 1. sv. rat, nego Velika Britanija. Stvar je bila u tome što je Njemačka htjela graditi prugu Berlin-Bagdad što nikako nije odgovaralo Britancima, jer bi izgubili primat u trgovini, budući da bi im ostao samo pomorski promet. Zato su išli tražiti slabu kariku na toj trasi i našli su ju u Srbiji.

Na velikoj geopolitičkoj šahovskoj ploči (Brzezinski), male države su tek pijuni koji najčešće nisu ni svjesni za čije i kakve interese oni igraju, iako pomoću nacionalne mitomanije žele sami sebe uvjeriti u suprotno. Izrael je tu iznimka, jer iako teritorijalno mali, on praktično upravlja SAD-om. Nikakve bitnije vanjskopolitičke odluke Amerikanci ne mogu donijeti bez konzultacija s AIPAC-om i drugim izraelskim lobijima.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Har Megiddo

Hehehe – koliko god da tekst bude “kriv” komentarima se “ispravi”. Čestitke kolegama!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Pa to i jeste bit logike. Dat ovako površan povijesni uvod i usporediti s USA Izraelom . Koliko vidim u nekih ima logike, dok drugi dokazuju svoje znanje povijesti. Al ovu priču o Hazarima i reptilima. Bi me di oćeš, ja te ljude ne razumijem

igi
Gost
igi
2 godine prije

laki…nisam ni ja vjerovao ovu priču o hazarima…ali….vjerujem u nju….hazari su narod koji je živio na prostoru između kaspijskog i crnog mora i primili su židovstvo, ali izuzev vjere nemaju nikakve veze sa židovima semitima koji su starosjedioci na prostoru današnjeg izraela palestine…itd,itd,itd….

Good Old Rebel
Gost
Good Old Rebel
2 godine prije
Reply to  igi

Igi, sve točno …Hazarska država se prostirala od Armenije, Azerbejđana, Uzbekistana Dona i Dnjestra i Kaspiskog jezera. Primili su Judaizam. Kroz Judaizam su skužili da za opstanak etnosa nije potrebna država, već čvrsta, ideološka, vjerska i nacionalistička veza koja djeluje povezano na više vitalnih pravaca svijeta. Najpolodnija se pokazala Evropska Hazarska grana, koja je i bila najveća, a prostirala se od Rajne, preko Saske, Prusije, Južne Poljske Sjeverne ukrajine sve do Rusije. Na tom području stvorili su si monopol u trgovini, poslovima sa zlatom i plemenitim kamenjem, te bankarstvom. Kasnije su se proširili cijelom Evropom. Nisu prihvaćali multikulturalnost i asimilaciju. I konačno su shvatili da koncentracijom etnosa u ma kakvom velikom carstvu kad tad dođe do kraha. Shvatili su da polugama globalizacije, novac i trgovina i energenti mogu efikasno vladati svijetom putem više država gdje imaju veliki, presudni utjecaj. Danas je to Amerika. (Sudjelovali su u guranju Njemačke u 1. rat, da bi 1916. promijenili stranu i uzrokovali su Njemački slom. Iako ih Ruski car nije volio imali su utjecaja, putem kapitala u Rusiji i van nje da Rusija pristane na rat protiv Njemačke u 1. ratu).

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Har Megiddo

…fulao…nisam ja fulao nego onaj tko je pisao ovaj površni članak…nisu našli slabu kariku u srbiji već u AU jer je pred nju bačen veliki geopolitički vojno slabi srpski odrezak koji su zagrizli ali na kraju balade AU nije preživjela zalogaj..ako i postoji slaba karika u srbiji to su sami srbi ali to je već druga priča…griješiš… ne vlada izrael USA nego USA izraelom…točnije hazari u americi kojima je izrael samo poluga kojom uništavaju bliski istok radi ostvarivanja sebičnih interesa…pogledaj…izrael je dosegnuo tačku kada mu nitko ne može oduzeti postojanje , a on i dalje gura vanjske i unutarnje nerede i zločin,čak i nedavnim donesenim zakonom umjesto da stanu na loptu i kompromisom s arapima donesu mir na bliski istok jer je mir potreban koliko i arapima toliko židovima …međutim za njih mir nikada nije bila opcija pogotovo daljnjom politikom naseljavanja i osvajanja tuđih zemljišta što podržava USA a gramzivost je univerzalna ljudska osobina pogotovo kada nema granice…židovu semitu mir je potreban da može s obitelji živjeti u miru ali hazari u washingtonu to mu ne dozvoljavaju radi svojih osobnih naftnih interesa jer podstiču kod židova sve ono najgore u čovjeku i daju im prefiks nedodirljivih…trebalo bi razmotriti i taj unutarnji međužidovski život koji nije idealan.već naprotiv….npr. za vrijeme trajanja židovskog geta u varšavi židovi su između sebe bili najgori neprijatelji a največi su im zločinci bili u židovskoj upravi na čijem čelu je bio zločinac koji je iskorištavao nevolju suplemenika za ostvarivanje na mladim djevojkama svojih bolesnih seksualnih fantazija….itd,itd…

ray
Gost
ray
2 godine prije
Reply to  igi

hehe…taj vojno slabi odrezak je na sebe vezivao 40% austrougarske vojske (i tukao je), a rusija 60%. Malo se bolje informisi sledeci put

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  ray

I radio zločine po Kosovu i Albaniji. Ajde bježi!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  palermo

Zlocine po Kosovu i Albaniji…navedi primjer,jer predpostavljam da je rijec o Srpskoj vojsci u povlacenju!?

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša, ******* kosovski ili albanski nisu zlato ali vojna okupacija nije ubijanje već kontrola, neka žrtva i padne ali nema sustavnog čiščenja, to nije okupacija. A šta je srbija željela napraviti, očistiti Kosovo i naseliti Krajišnike i ostale pobjeglice iz Bosne, to se tako ne radi i tu je Srbija popušila, dobro debelo.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Direktor

A to mislis u zadnjem ratu…to je istina,ali ipak to je nesto sto je kasnije izaslo na vidjelo tako da u sustini Srbija/narod niti Krajisnici nisu znali za taj plan tako da to razluci….narod od vlastodrzaca/milosevicevaca.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  palermo

Ali pazi….sitemski cinjenje zlocina,dopustam mogucnost zlodjela po Albaniji a na Kosovu tada Albanaca nije bilo puno.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  igi

To je i Norman Finkelstein govorio – kako moćno američko židovstvo cijelo vrijeme drži u ratnom ludilu i sam IzraHELL. A zapravo velika većina običnih, američkih Židova su liberali, najskloniji opciji Dvije države.

zwizdan007
Gost
zwizdan007
2 godine prije
Reply to  igi

To je bilo u Lodzu. I djeca su u pitanju…

Oko
Gost
Oko
2 godine prije
Reply to  Har Megiddo

U AU koja je drzala sve od Galicije do Vojvodine je najkraci put Berlin – Bagdad kroz prijateljske zemlje Rumuniju I Bugarsku.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  igi

ww1 je takodjer izazvala engleska elita iskoristivsi, odn. prpremivsi srbe a uz pomoc ruske i franc. diplomacije. cilj je bio njemacka, a njem. car totalno naivan. da, englezi su taj rat i produzili. u ww2 nahuskali su poljsku protiv hitlera i tu je krenulo. iza ledja su pak, zajedno sa nacistima dijelili oduzeto zlato – spremljeno u svici.

Boz
Gost
Boz
2 godine prije
Reply to  igi

Tako nekako. A osim toga, ja sam odubek mislio da je zbog Srbije nestalo Austro-ugarsko carstvo. Dok mi je raspad Ruskog carstva nekako delovao kao da je dosao iznutra, a da je 1. svetski rat tome samo pomogao.

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije
Reply to  igi

Imas jedinicu iz istorije od danas! Kazes Austro-Ugarska izazvala prvi svjetski rat? Austro-Ugarska je tad bila u dosta velikim problemima i previranjima. Njemacki car je gurno Austro-Ugarsku na Srbiju i u prvi svjetski rat. A krivac za to je bila Engleska koja je uradila sve da Niijemci nemaju drugi izlaz osim rata ako misle da opstanu.

Mr.No
Gost
Mr.No
2 godine prije
Reply to  igi

Odreza ga Igi-ovo gore mirise na ,,usput” prepisan tekst.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  igi

Sefardi i Mizrahi (Židovi iz arapskog svijeta) su ionako jedini pravi semiti. AškeNAZI su bijelci, Europljani, a oni zapravo drmaju IzraHELLom. Čak im se na da niti da održavaju arapski jezik. Osim ako se ne prijave za službu u Mossadu.
Dovoljno je vidjeti ovog predsjednika te tvorevine, ovih dana u posjeti.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  palermo

Europljani ,tako je… Opet mali europski narod nas vodi u sukob…

28.juni
Gost
28.juni
2 godine prije

Vec su dobro poljuljane i SAD I NATO! Sve je moguce,to odlicno mozemo vidjeti kroz historiju.Brzo zaboravljamo, zbog toga nam se mnoge stvari iz historije i ponavljaju . Ne postujemo UCITELJICU ZIVOTA.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Bi li Srbija ikada odbila ultimatum Beča, nakon što je iskrvarila u dva Balkanska rata i nikako nije imala snage, ni ljudstva za rat protiv 50 milijuna “Austrougara”? Da nije bilo Rusije i , vjerojatno, Londona, naravno, pokušala bi pronaći izlaz i ne bi zaratila. Ovo nisam znao da je London zbog Belgije formalno ušao u rat, iako se bojao rasta njemačke flote i rat je želio. Ali se Britansko carstvo zbog toga raspalo i globalistička elita se preselila u SAD. ne mogu se ovako veliki ratovi staviti u dva reda, ali su navedeni formalni razlozi ulaska u rat s posljedicom da su pala dva carstva i raspalo se Austrougarsko

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
2 godine prije

Preporuka: ” 100 godina rata” William Engdahl.
Bez uvrede, treba procitati zbog opste informiranosti o tim ratovima.

Good Old Rebel
Gost
Good Old Rebel
2 godine prije

Laki, sve stoji, ali bitno je isto, u smislu posljedica, pala su tri carstva Njemačko, Rusko i Tursko i raspalo se A-U carstvo. Bez ljutnje Srbija je naivno postupila i štetno po sebe i u 1. i u 2. svjetskom ratu (u drugom sa ostalima). Oba puta su ih ih iskoristili Britanci i to žestoko. Da je bilo bistra uma u Jugoslaviji se moglo da se ni ne osjeti 2. svjetski rat u smislu žrtava i razaranja. Za Evropu znamo, ali raspadom Otomanske imperije Britanci i Francuzi su napravili zbrku u SJ. Africi i na Bliskom i srednjem istoku. A Britanci su sa stvaranjem Izraela napravili detonator za 3. svjetski rat.

ray
Gost
ray
2 godine prije

Samo sto Srbija nije unistila Rusko carstvo (sem ako carstvom smatrate samo zemlje koje imaju cara, sto je vrlo pogresno, Engleska se nazivala imperijom iako je bila samo kraljevina, iz prostog razloga sto je po geopolitickim atributima zasluzivala tu titulu). Iz Ruskog carstva je nastao SSSR koji je vojno i geopoliticki bio znacajno jaci od Ruskog carstva. Srusila je Austro Ugarsko carstvo. Takodje, nije ratovala Engleska zbog Belgije,nego zbog sebe. Geopoliticki interes Engleske je, da ni jedna velika zemlja ne zauzme njen “sesnaesterac” koji cini prostor blizu La Mansa, dakle Belgiju i Holandiju. Tekst ge generalno netacan jer pociva na pogresnim primesama. Sta je bolelo uvo Engleze sto su Belgijanci istrebljivale crnce po Africi, pa i oni su to radili, i ne samo po Africi vec i u Australiji. Da su ih pitali Belgijanci, pristali bi englezi na takmicenje ko moze vise da ih pobije za krace vreme, i pobedili bi.A ni u Americi i Aziji nisu bili mnogo bolji, mozda i gori.

Ovo oko SAD jeste istina, sem finansijske elite koja je vecinom jevrejska, niko u SAD nema koristi od zastite izraela, cak imaju velike stete.

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije
Reply to  ray

@ray , Bez ljutnje, ali ne kaze se “primesama” , nego premisama” . Ako je greska u kucanju, ok. , ako nije, onda je ispravak ok.

ray
Gost
ray
2 godine prije
Reply to  rodoljub

Naravno da je greska u kucanju, ne mislis valjda da neko ko je upucen u istoriju i geopolitiku (valjda se to bar do nekle moze zakljuciti iz mog posta) ne zna razliku izmedju ta dva pojma. Editovao sam post 3x, ali sve greske nisam uklonio, cudi me da su ti druge promakle 🙂

Sve najbolje

Orijunac
Gost
Orijunac
2 godine prije
Reply to  ray

Prvi koncentracijski logor su ustrojili englezi za crnce u rudnicima dijamanata, poslije toga za Bure (nizozemski doseljenici). Interesantno je da britanci nisu iskorijenili Bure ali zato crnci hoće.

davor
Gost
davor
2 godine prije

Fantastičan tekst. Nemam što dodati. Žao mi je samo kad vidim i čujem koliko Europljana ovu problematiku ne shvaća ili ih ne zanima, jednostavno ta brojka je prestrašna, pogotovo za informacijsko doba.

Moreno
Member
Moreno
2 godine prije

Meni je ovi članak neka ad hoc racionalizacija, ali tehnologija nastajanja ratova je ipak malo složenija i vodi do staroga Babilona odakle su krenila babilonska bratstva koja su podupirala nastajanja i raspade većine imperija do dana današnjega.
Autor članka je napisa kako on to vidi, premda ni ja to tako ne gledan, i to je okay.

Rus
Gost
Rus
2 godine prije

Srbija je ostala upamcena da je zapocela rat sa AU a time i ww1???
“Vjerovatno” bi rat poceo i bez Srbije?
Naravno da jeste, Srbija je ta koja je sve to zapocela. Vjecno ce ista prica dolaziti od ljudi koji su ucenici nove istorije-povjesti koja se uveliko pise od “profesora” i “strucnjaka” a citaj zastitnika “zapadne civilazije”!
Dobro, mozda nece vjecno ali sigurno hoce dok ti zapadnjaci imaju novac, uglavnom nas novac, da finansiraju projekat istorije-povjesti koji naravno njima odgovara.
Srbija je kriva za mnoge druge stvari pa su bas zbog toga Beograd i njegovi gradjani primili najvise bombi u istoriji-povjesti ove planete.
Jesu li Nermine tvoji profesori istorije i povjesti slucajno promasili narodnu biblioteku u Beogradu ’99 god. da slucajno ne ostane neka knjiga napisana rukom ljudi koji su u vjecnoj borbi za slobodu…ili su je mozda poslije te kaznjavajuce ’99 rashodovali kao i u tvojoj zemlji. Zasto bi neko pomislio krivicu uputoti na poznate adrese Londona, Beca, Berlina, Washingtona..?
Namjerno ili neznanje
Ovaj portal citam svakodnevno, cini mi se vise od god i bas sam srecan sto konacno postoji kao takav na ovim prostorima
(vjecitim borcima za slobodu ali ipak vjecitim krivcima) ali Nerminov potpis kad vidim.. idem dalje.

fbslo
Gost
fbslo
2 godine prije

da, i Slovenija će sjebati Indiju.
Ovaj vikend ne, pošto imamo gasilske fešte, ali idučeg vikenda može se.

Blues
Gost
Blues
2 godine prije
Reply to  fbslo

Kada to odradite onda možete početi sređivati balkanska plemena.

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije

Mislim da je autor ovog teksta sto bi se u narodu reklo promasio cijeli fudbal. Jedino sto si pametno napisao ovdje je ona recenica da ljude u Americi i onako niko nista ne pita. Samo nije to samo u Americi Nermine. Ljude niko nigdje nista ne pita! I nisu u istoriji cesto padala velika carstva zbog malih nego zbog interesa onih koji igraju ovu igru sa covjecanstvom stotinama godina.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Nermine apsolutna glupost,kada je to Srbija napala AU pa da kazes da je ona zapocela rat!!??
De se malo raspitaj o desavanjima u Carskoj Rusiji koja su dovela do pada Ruskog carstva,notorna glupost da je Srbija odgovorna i za to i nema mozda bi doslo fo rata vec AU je godinama prije trazila opravdanje za njega i pripremala se za rat sa Srbijom.
Dakle Nermine,dvije notornosti imas i lijepo sam vam rekao da ne pisete o Srbiji kada necete da pisete realno….ovako samo demistifikujete svoju zlonamjernost bez obzira sto sam jako puno na LPu i sto zbilja imate extremne clanke ipak vas zbog ovakvih gluposti ne dozivljavam iskrenima a pogotovo ne multikulti.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Siniša

Srbi su bili korisni idioti. A kako su ’90-ih spušili Crnu Goru i Kosovo, kako bi imali Pale i Banja Luku – i to ide u domenu antologije gluposti.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  palermo

Korisne budale odvajkada,nikako pameti doci pa idan danas budala na vlasti Srbije.
Nije istina sta si drugo rekao;RS nije niti ce biti ikome kompenzacija,na kraju krajeva da nas je iko ista pitao dobio bi srednji prst pod nosurdu pa taman on bio iz PM nase jer nije Srbija stvorila Republiku Srpsku vec njen narod niti je nas je Srbija vodila cak na protiv lupala nam je blokade…..glede jasnog stava o nasoj buducnosti daleko smo mi ispred Srbije,jos uvijek.

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša, dok imate takvo vodstvo i takve stavove neće vam nikad biti bolje a za to se krivi sami, birate ih neumorno.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Direktor

O cemu ti pricas prijatelju,ovde se uvelike sve razlaze na mikrone i gleda se na siroko a ti pricas o nekakavom stavu….korisnih idiota ovde ima jako puno,i Hrvatska je na kraju takva ispala,o BiH,CG,MKD da i ne pricam.
Nema tu stav vec sve je samo idiotizam,kratkovidost,krkanluk i nigdje LJUDOVANJA!!!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Direktor

I da te pitam….kakvu vlast imaju generalno svi? Pogledaj Njemacku,FRA, Hrvatsku,Makedoniju i moju prađedovinu Crnu Goru…u ciju korist njihova vlast radi,ja sam se ogranicio na Srbiju jer sam Srbin i zelim to prvo rijesiti a to ne znaci da je u komsije travnjak “pod spagu” pokosen!!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Direktor

“Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo – ali ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da vratim što se može, pa da to na kraju ne ispadne kao potpuni poraz ili potpuni gubitak. ” to je Vucic rekao za Globus…jeli to taj stav?
Jeli to stav drzavnika i suverena!?

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Siniša

jasno da je kompenzacija. ovdje patetika baš ne prolazi. ako ti nije jasno, provjeri uzročno-posljedičnu vezu. a nemali broj tvojih sunarodnjaka bi vratili kosovo kao i doseljene bosance i bivše krajišnike nazad.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije

Zanimljivo gledanje, a ja prvi put čitam da male zemlje uništavaju velike. Ma neće biti baš tako. Ono šta se često da pročitati, jest to da niti Prvi niti Drugi svjetski rat nije izazvala Njemačka. Nego tko, moja baba? Ono šta je posebno uočljivo jest to, da bez treće nema ništa. Njemačka izazvala dva rata, oba izgubila, nema šanse da ikada više iz Njemačke krene rat………..jer treći put značio bi definitivni kraj i Njemačke i njemačkog naroda.
Ili sjetimo se kraja WW2, na Japan se bacaju dvije, ne tri atomske bombe. Treću nisu čekali, kapitulirali su. To je tajna ljudske psihe, kada dobiješ po tintari i izgubiš, opet se dižeš, i opet gubiš. Nema šanse da i treći put želiš izgubiti.
Autor spominje da je u međuratnoj Poljskoj bilo Rusa. Nije, bili su Ukrajinci, Bjelorusi, ali i Litvanci i brojni Židovi. I Nijemaca je bilo, ali je dio Poljaka ostao u Njemačkoj.
I te 1920 jest bio sovjetsko-poljski rat, ali tada još nije postojao SSSR. Tada je postojala Sovjetska Rusija, a SSSR nastaje 30.12.1922.
Malo točnosti nije naodmet.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
2 godine prije
Reply to  zlatan

Za zakuhavanje oba svjetska rata su najodgovorniji Britanci. Za prvi sam objasnio u gornjem komentaru. Što se tiče drugog, nakon dolaska Hitlera na vlast britanske banke su počele intenzivno kreditirati njegov režim. To je bilo u okviru strategije koju su provodili Britanci, a koju je definirao otac britanske geopolitike Halford Mackinder, po kojoj ako imate dva jaka protivnika koji vas mogu ugroziti (u ovom slučaju Njemačka i SSSR), natjerajte ih da se međusobno pokolju tako što ćete asistirati onom koji je u tom trenutku slabiji. Zato su Britanci radije financirali Hitlera nego njegovu oporbu kojoj je bio cilj izvršiti gospodarski, a ne vojni “Drang nach Osten”. Zato je Churchill nakon kapitulacije Njemačke htio držati njihove trupe u punoj ratnoj pripravnosti, koje bi poslužile za napad na SSSR, do čega nije došlo. Najgora noćna mora za Britance bio je sporazum Ribbentrop-Molotov, koji su htjeli razbucati po svaku cijenu. Mene zanima kako bi danas izgledao svijet da je se taj sporazum održao.

Drugo, mi često volimo tražiti neke pravilnosti u brojkama, ali to je najčešće stvar naše percepcije. Tako i ovo glede Japana i treće atomske bombe koju nisu čekali. Nisu oni čekali ni prve dvije, pa su ih dobili i dobili bi ih i deset da ih je Amerika htjela baciti. Japanci su praktično kapitulirali prije toga i jedini uvjet koji su htjeli je da zadrže na vlasti svog cara (kojeg imaju i dan-danas unatoč tome što su dobili bombe). Amerikanci nisu pristali, nego su tražili bilo koji izgovor da bace atomske bombe, čija je glavna svrha bila poslati poruku SSSR-u tko će biti glavni svjetski žbir u narednim decenijama. Priče o tome kako bi se rat vukao još godinama da nisu to napravili su najobičnija anglofašistička propaganda, jer je Japan bio iscrpljen i pomorska blokada bi riješila stvar za najviše nekoliko tjedana. Iz toga je jasno tko je iz toga rata izišao kao ultrazločinac. Problem je što su ti zločinci bili ujedno i pobjednici, pa su oni pisali povijest.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Bez obzira na korumpirane američke političare, ipak se Pentagon pita zadnji. A već vidimo pomirljive tonove narančastog pavijana danas prema Iranu. Rohani je navodno već osam puta odbio susret sa ovim retardom.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Crna ruka, btw. teroristička organizacija, nešto kao ustaše, VMRO, Irgun i sl., su poslužile Britancima kao korisni idioti. Jer nakon WW1, propalo je i Osmansko carstvo, i Austro-Ugarska.
Kakav IzraHELL, kakvi bakrači. S njima posla imaju jedino zapadno-bizantinska bagra, a la Đeneral matan Ugroza i sl.

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

Pošto se iz istorije niste proslavili, ja ću da se osvrnem na analizu budućnosti:
“A danas? Na primjer, Sjedinjene Američke Države se smatraju neupitnim zaštitnikom Izraela. Čak i ako se situacija ne može usporediti s onima iz gore spomenutih vremena, postoje paralele. Izrael apsolutno pokušava pokrenuti rat protiv Irana i sve više dobiva poticaj iz Washingtona, iz obje velike stranke. Istodobno, NATO sve više podupire i stoji iza malih baltičkih zemalja u istočnoj Europi, kojima je glavni cilj da NATO uđe u rat s Rusijom”
Odakle vam to da Izrael želi Rat sa Iranom? ” … apsolutno pokušava pokrenuti rat …”?
I da države Baltika prizivaju rat NATO i Rusije? Ili, da NATO “kuva” rat sa Rusijom preko Baltičkih država?

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

Katastrofa od članka, kao da sam na imbexu… Srbija započela rat s Austro-Ugarskom?? Nermine, nazad u školu na satove povijesti, i ovaj put bez markiranja. I zapamti, male države NIKAD ne napadaju višestruko moćnije od sebe. Austro-hungari su napali Srbiju da bi riješili svoje unutarnje slabosti, i kao rezultat toga Austro-ugarsko carstvo se raspalo. Tako bi trebao glasiti tekst da bi imao veze s realnosti.

Usput se raspalo i Rusko carstvo kao i Njemačko, te urušila Britanska Imperija.

Nadalje, Britanija nije ušla u WW1 zbog genocidne Belgije, već je sama izazvala rat s Njemačkim carstvom kako bi onemogućila njihov industrijski razvoj i posljedičnu konkurenciju. U čemu su i uspjeli, ali se na sceni pojavila USA, kao novi hegemon. Tough luck, i vjerovatno planirano unaprijed od strane hazara.

Isto tako, Britanija i Francuska nisu ušle u rat s Njemačkom 1939 da bi zaštitile Poljsku, već zbog odbijanja Hitlera da odmah napadne Rusiju, zbog čega su ga hazari iz ovih dviju država izdašno i financirali. Kasnije se na svoju nesreću predomislio i to platio glavom. Ako misliš da to nije točno, zapitaj se zašto ti ljubitelji slobode i demokracije nisu reagirali tako odmah čim je Hitler zaprijetio Češkoslovačkoj, koja bi se uz njihovu podršku vjerovatno oduprla tada još uvijek vrlo slabom wehrmachtu.

Fast forward u sadašnjost – ameri ne bi mrdnuli prstom da Rusija sutra napadne i pregazi Ukrajinu i Gruziju, nisu toliko ludi ni izdaleka. Jedino što ove dvije državice spašava od toga je činjenica da Rusiju zaboli ona stvar za njih, ne trebaju im njihovi skromni resursi, i da ih neće dirati osim ako baš moraju. A u tom slučaju znaju vrlo dobro da bi američka reakcija bila još mekša od one kad su nedavno zaprijetili da se Daraa ne smije dirati, a Rusi i SAA su je svejedno potaracali unutar mjesec dana, do posljednjeg američko-izraelskog plaćenika.

Jedino ti ono zapažanje o Belgiji i ratnom zločincu Leopoldu drži vodu, no van toga za članak bi bilo bolje da nije nikad napisan. Više istraživati povijest, a malo manje neosnovano pljuckati sa strane po Srbiji i Rusiji ako želiš biti doživljen kao objektivan autor, to bi bio moj dobronamjeran savjet.

ray
Gost
ray
2 godine prije
Reply to  Ivo

Bravo na postu. Inace, znam izuzetak da su mali napadali velike-Srbija je 1876 napala Tursku bez inostrane pomoci ako se dobro secam. Ima jos slucajeva (Makedonci Persiju recimo, do nekle Prusi Francusku (mada je Prusija na neki nacin bila jaka sila iako mala, jedino sto jeFrancuska vazila za supersilu)),ali su retki.

Jos nesto,negde sam procitao da Engleska i USA zamalo nisu zaratile izmedju 2 svetska rata, kad ju je SAD dostizala.Verovatno i bi, da se Engleska nije toliko istrosila u I svetskom pa nije otpocela nista.

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo, mali ne napaduaju velike, mali napadaju male a taj drugi mali ima velikog prijatelja koji ga dođe braniti i potaraca izazivača, prvog malog, e sad, ako taj mali koji je započeo gužvu isto ima prijatelja koji jedva čeka da uleti u fajt onda imamo svašta. No, nije uvjek tako, eto primjer kada je nato tukao po Srbiji, jel došao veliki prijatelj da ih brani, nije, i to je bila mudra oluka. Svi danas žele da se ruski medo isprovocira na sve moguće načine ali zaboravljaju da je medo kad je sit vrlo lijen, samo leži i u miru promatra, osim naravno ako mu netko direktno stane na rep, to se veliki ne usude pa nagovaraju male. Na kraju mali nahebu jer veliki prijatelji nisu toliko blesavi da ulete u fajt koji ne mogu dobiti. Što imamo, imamo tkz. nato koji troši novce poreznih obveznika na kupovinu oružija od velikog prijatelja kojem je to jedino cilj, prodaja a ne briga i obrana od imaginarnog ruskog agresora. Tko to puši je budala, kao što Palermo napiše, Đeneral Matan Ugroza, briljantno !!

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

1ww i 2ww se vodio zbog nafte.Jug-istocni front,preko Balkana je put za naftu Njemacke industrije,sto nije odgovaralo saxoncima,o tome pise Vilijam Endgal.Mladu Bosnu je vrbovala i obucavala Engleska i pucanj GAvrila je srusio tri carstva. Iovaj 3ww je u toku,koji nece biti atomski vec ek. rat.Jasno ko dan,jer je Rusija naucila povijest.
P.S. U Rusiji je velika cistka jer su otkriveni glavni u istrazivackom institutu za rakete,za izdaju zemlje,htjeli su prodati zapadu sastav legure rakete avangard.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije

Malim baltickim zemljama cilj da NATO udje u rat sa Rusijom? Pa one bi prve bile sravnjene sa zemljom u slucaju rata. Zemlje koje granice sa Rusijom trebale bi biti barem neutralne prema njoj, za svoje dobro. Biti mali, graniciti sa Rusijom i biti clanica NATO-a je idiotizam teze vrste.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

male nacije ne izaziviju ratove, već služe kao pijuni velikh nacija za izazivanje ratova.
– Srbija i Srbi su 1914. imali u ulogu takvog pijuna, u službi rotšildovske Velikre Britanije, da se izazive rat, da se sruši Austro-Ugarska i Njemačka i da se uništi Rusija, da se Njemačka i Rusija, međusobno unište. Sve je to uspjelo. Carska Njemačka, koja je do 1. sv. rata bila vodeća država u industriji, tehnologiji, znanosti, je uništena i stavljena potpuno na uzicu, što će kasnije dovesti do uspona Hitlera.Carska Rusija je također uništena, i uz pomoć rotšildovih para je napravaljena oktobarska revolucija (iako zna, da lijevi nostalgičari, to ne žele čuti, ali to je istina, da je Rotšild davao lovu Lenjinu. Ipak, SSSR je kasnije postao razgorapađeni div, koji se oteko kontroli, pa je rotšildovska anglosalnoska mafija, kasnije radila na njegovom slabljenju i rušenju.
Dakle, znajući za čežnju u dobrom dijelu srpskog naroda, za ujedinjenjem Srba, britanska rotšildovska masonerija je poticala Srbe da izazivaju Austrougarsku. To je počelo 1903,. kada je u Srbiji izvršen puč i kada je brutalno ubijen kralj Aleksandar Obrenović i njegova supruga. (zavjernici pristalice Karađorđevića u službi Londona, sasjekli su kralja i ženu mu na komade). Tako je maknuta dinastija Obrenovića. koja je imala dobre odnose sa Bečom i Berlinom, a na vlast dolazi dinastija Karađođevića, igrači Britanije i Londona, koji počinju voditi anti-austrijsku poitiku i vežu se za London i Pariz. To je već bilo pripremanje terena za budući rat. U principu su Srbi 1914. bili korsini idioti za anglo-cionističku elitu, a da uopće nisu bili svjesni toga, a isti takvi korisni idioti za anglo-cionističku elitu su danas Ukrajinci. Koji također nisu svjesni toga. Da su oni samo sredstvo ka cilju. A cilj je opet slamanje i uništenje Rusije.
Ustvari je ta anglo-cionistička politika preko 100 godina ista, kako je priznao i onaj George Friedman iz STRATFOR-a, prije 4 godine; dakle da se kontrolira Njemačka i Rusija, i da se spriječi savezništvo Rusije i Njemačke, da bi kontinentalna Europa ostala pod kontrolom anglo-cionista. To je bio cilj uoči 1. sv. rata… koji je ostvaren. Međutim, pošto je anglo-cionistčka elita previše stegnula Njemačku nakon 1918. to izbaciva na površinu Hitlera, koji je bio uvjereni eugeničar (kao i cijela anglo-američka elta tada. U početku Hitler nije viđen kao opasnost i anglo-cionistička elita ga je podržavala i sufinancirala (Rotšild, Rokefeler, Rokefeletov koncern Standard Oil, itd..), tek kada se Hitler oteo kontroli, onda su intervinarli protiv njega ( u principu ista stvar kao i sa Sadom Huseinom, najprije ga podržavali u ratu protiv Irana, pa ga kasnije srušili). Jer, nitko ne treba biti naivan, kako je to Hitler sa lakoćom osvajao zemlje, a zašto mu se nitko nije suprostavio, 1940. je zauzeo Francuskua za 2 tjedna, a Britanija i SAD nisu mrdnuli prstom, u stvari, SAD i Britanija su se uključili u rat protiv Hitlera tek 1944. sa onim operacijama u Normandiji. Jedino u sjevernoj Africi su se Britanci raatovali sa Njemcima, ali zbog kolonija. U Europi inače uopće ne do 1944. Cijeli teret rata podnijela je Rusija, odnosno SSSR, ali i to je bio jedan od ciljeva.Ja sam čitao analizu jednog oziljnig ruskog povjesničara, koji smatra, da je Hitler bio potaknut od strame Londona, da napadne SSSR, tako je London opet uvukao Njemačku i Rusiju u sukob, i Njemačaka i Rusija su imale najveće gubitke u 2. sv. ratu, dok su SAD i Britanija ostale neokrznute,a Njemačka i Rusija totalno uništene i porušene, Jer, Hitler i Staljin su 1939., bili napravili pakt o nenapadnju, odnosno pakt su sklopili Molotov i Ribentrop. Hitler ipak nije bio toliko lud da 1941. ide u samoubilački sukob sa SSSR-om, koji nije imao izgleda za uspjeh. Hitler je brzo uzeo Ukrajinu i baltičke zemlje i mogao se zaustaviti na tome i zadovoljiti. Ali ne on, je htio i na Rusiju, na Moskvu. Dakle, zašto? Zato što mu je London bio obećao podršku u tom pohodu, kako tvrdi ovaj ruski povjesničar. London je Hitleru obećao podršku da uništi SSSR. Ali mu naravno nije dao podršku. I tako je Hitletiva ofenziva bila osuđena na propast. Ne zaboravimo: britanska kraljevska kuća i njemačka carska kuća do 1918. imali su tijesne rodbinske veze, a himna carske Njemačke do 1918. imala je istu melodiju kao i engleska himna “God save the queen”, samo drugi tekst. Hitler ustvari nikada nije napao Britaniju, ono malo bombardiranja 1940. bilo je sprdnja. A poznat je onaj misteriozni let Hitlerovog zamjenika Rudolfa Hessa, 1940. u Englesku, kada je sam sa avionom letio tamo na neke pregovore ili slično, što ni do danas nije razjašnjeno. Inače taj Hess je jedini od nacističkih glavešina bio pošteđen smrtne kazne na procesu u Nirnbergu 1946. i dobio je doživotni zatvor, Ostali su pogubljeni, Čudno zar ne, da čovjek broj 2, cijelog nacističkog sistema bude pošteđen?
Inače London je i 1941. uvukao Srbe u pogibiju. One demonstracije u Beogradu u ožujku 1941., ono “bolje rat nego pakt”, “bolje grob nego rob”, ustvari su bile organizirane iz Londona, a u povijesnim udžbenicima u Jugoslaviji, učilo se da su to bile spontane demonstracije, prkos i slično, Jer, prije toga 1940., jugoslavenska/srpska vlada Dragiše Cvetkovića bila je potpisala trojni pakt sa Njemačkom, Italijom i Japanom, sa kojim se faktički kupuje to da Jugoslavija bude nedirnuta. Ali nakon ovih demonstracija 1941, Njemci bombardiraju Beograd i napadnu Srbiju i Jugoslaviju…
I tako su Beograd i Srbija tada nagrebusili, a London ni prstom nije maknuo da pomogne. Da me netko ne bi pogrepšno razmio, ne zelim umanjivati i diskreditirati te demonstracije 1941 i taj otpora, samo pokušavam analitizirati onako hladne glave i pragmatički, Jer, srpska odnosno tadapšnja kraljevska jugoslavenska armija naravno nije imala ni 5% šanse protiv njemačke armije i naravno da je bilo suludo ići u sukob, Jugoslavija je nakon tjedan dana kapitulirala, ali su ljudi nagrebusili i bilo je žrtava. Rezultat je bio isti, kao što bi bio i da nije bilo tog rata,; Jugolavija, odnosno Srbija pala je pod njemaöku vlast isto bi bilo i da je Srbija/Jugoslavija ostala u trojnom paktu: Pod kontrolom Njemačke, samo sa tom razlikom, što nitko ne bi poginuo i Beograd ne bi bio porušen.
Sve u svemu, pogledajmo iskreno činjenice: SSSR i cijela istočan Europa su daleko najviše najebali u 2. sv. ratu Zapadna Europa (izuzev naravno Njemalke) i skandinavske države, ostale su netaknute, Južna Europa većinom također, jedino u Italiji i Grčkoj je bilo nekolio gadnijih stvari, ali ne toliko i ne toliko brutalnih, kao na području Jugosalavije i ostale istočne Europe.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Je li Gavrilo Princip bio hazar, ili se varam?

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Sad da odgovorim na pitanje: ” Hoće li Izrael i baltičke zemlje uništiti SAD i NATO?”
ne. naravno ne- I to je naivno razmišljanje.
Baltičke zemlje su nevažne, tri preslaba patuljka, koje anglo-cionistička mafija koristi kao korisne idiote za sukob protiv Rusije.
Izrael je centar zla, kamen spoticanja, nelegalna fašistička država, zbog koje se vode svi glavni sukobi u svijetu, i oni na Bliskom istoku, i onaj oko Ukrajine i Rusije. Pa kako će Izrael uništiti SAD, kaad Izrael odnosno hazari vladaju sa SAD-om? Bez SAD-a, odnosno cio-hazara koji drže SAD u svojim rukama, Izrael ne bi mogao ni postojati. Da nije SAD-a, cio-hazari ne bi moglo vladati svijetom. Oni koriste moć SAD, da vladaju svijetom. To je to. Iskreno govoreći samo propast imperije SAD-a (pod kontrolom hazara), može dovesti do neke stvarne promjene u svijetu, inače ništa drugo.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik