Roger Waters i lakoća kojom se postaje “antisemit”

Roger Waters
38 komentara

Navodeći “optužbe za antisemitizam protiv Rogera Watersa”, glavna njemačka radijska i televizijska kuća ARD je odlučila ne emitirati njegove predstojeće  koncerte u Berlinu i Kölnu, izvještava The Guardian.

Ravnateljica kuće RBB, koja je dio među mreže medija, rekla “kako je ova odluka jasan i važan znak kojeg RBB šalje židovskoj zajednici Berlina i Brandenburga”.

U odgovoru je Marek Lieberberg, voditelj turneje Rogera i sin preživjelih Holokausta, odluku nazvao “apsolutno smiješnom”.

Razlog za cenzuru Watersa, na koju se odlučila njemačka televizija, bila je podrška i pripadnost Rogera Watersa, bivšeg člana skupine Pinkl Floyd, kampanji BDS, Boycott, Divestment and Sanctions Movement, koji se zalaže za ekonomski bojkot cionističkog režima.

Pokret se protivi izraelskoj okupaciji, diskriminirajućim politikama, aparthejdu, fizičkom i psihičkom nasilju kojeg Izrael provodi nad Palestincima, glavna poruka kampanje BDS je da je danas, u 21. stoljeću, takvo što nedopustivo.

Za njemačke radio i televizijske emitere se radi o “antisemitizmu” i koncerti Rogera Watersa su od strane najvećih njemačkih medijskih kuća cenzurirano, “kako bi se pokazala solidarnost sa židovskom zajednicom Berlina i Brandenburga”.

AntisemitizamARDBDS pokretBoycottDivestment and Sanctions MovementPinkl FloydRoger Waters
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Židovi≠Izraelci. To što se većina Izraelaca izjašnjava kao židovi je iznimka a ne pravilo. Većina židova diljem svijeta ne osjeća nikakvu pripadnost Izraelskoj državi iako će im IDF rado vrbovati i novačiti potomstvo.

Alerik
6 godine prije

Radi se o tipičnoj njemačkoj snishodljivosti jer eto oni moraju biti danas prvi u pronalaženju antisemitizma po svijetu. Kad su već pobili ‘6 milijuna židova’, što je dakako lažna i izmišljena brojka, poput one komunističke o 1,7 milijuna jugoslavenskih žrtava u istom ratu.
Danas 80% stanovnika Izraela su doseljenici koji nikad u povijesti nisu živjeli u Palestini. Kao što je svakom tko želi znati poznato, riječ je o Kazarima koji su uzeli židovsku vjeru, s narodom koji se spominje u Bibliji nikakve veze nemaju.
Nešto slično ovom s Rogerom Watersom se dogodilo i Mel Gibsonu koji se usudio taknuti u diljem svijeta raširene cionističke laži. Da imam priliku, rado bih otišao na koncert, ali kad već nemam evo Wish you were here za sve https://www.youtube.com/watch?v=IXdNnw99-Ic

Istina
6 godine prije

Normalno da ce svabe cenzurirat watersa zbog tzv roger watersovog antisemitizma da sakriju cinjenicu da je zbog njihovih nacistickih zlocina svijet zidovima dao pravo na drzavu na prostoru palestinske drzave a trebali su drzavu izrael dobit na podrucju bavarske jer su ih svabe i istrebljivale

mmne
6 godine prije

ja sam pacifista….ali sta je ovde bio antisemitizam? ako uopste neko zna definiciju semita i antisemitizma?

karantanac
6 godine prije

Nemci pate od osećanja istoriske krivice i sada idu u drugu krajnost izigravajući veće katolike od pape.

Ivo
6 godine prije

Ne mrzim nijednu naciju ili vjeru, ali ne volim kad netko zabranjuje nekome da priča što želi. Ako još k tome to radi selektivno, onda je u pitanju gola cenzura i nasilno ušutkavanje. Bode u oči da je negdje i zakonom kažnjivo negirati 6 miliona pobijenih židova, ali nije kažnjivo negirati 20 miliona pobijenih Rusa u istom razdoblju. Mada sam do nedavno apsolutno vjerovao u holokaust, ovo sa zakonskom zabranom negiranja mi govori da je u pitanju vrlo izvjesna laž. Istinu se ne treba braniti zakonom, nikada.

Istina
6 godine prije

Istina piše: ”Normalno da ce svabe cenzurirat watersa zbog tzv roger watersovog antisemitizma da sakriju cinjenicu da je zbog njihovih nacistickih zlocina svijet zidovima dao pravo na drzavu na prostoru palestinske drzave a trebali su drzavu izrael dobit na podrucju bavarske jer su ih svabe i istrebljivale.” Prethodni komentar nije moj, jer neko koristi moje Ime da bi imitirao moje komentare. Molio bih da se korisniku i dalje omogući da se oglašava mojim Imenom zbog internetske demokracije, no neka se zna da se ne radi o mojim upisima. Roger Waters je muzička i humanitarna gromada koja se bori za palestinska prava i suprotstavlja onim muzičarima koji otvoreno podržavaju teror nad Palestincima. Roger Waters nije antisemit jer je: 1) Marek Lieberberg, voditelj turneje Rogera i sin preživjelih holokausta; 2) Waters ne podržava muzičare koji isključivo drže koncerte podrške izraelskom okupacionom režimu; 3) Waters promovira službeni stav brit. vlade koja se bori… Čitaj više »

HEKPCT
6 godine prije

Nema većeg smrada od Bone Voxa.

Hrky75
6 godine prije

Još jedan slučaj akutne antisemitofobije – iracionalnog straha od antisemitizma. Neki poduzetni psihoanalitičar (kolega Mendelstein možda ?!) mogao bi namlatit para tretirajući 3/4 zapadnih medija i političke elite…

netman
6 godine prije

Problem židova je što misle da su svi protiv njih, a činjenice govore nešto drugo, da kontinuirano oduzimaju zemlju koja im ne pripada ni po kojim pravilima ni pravednosti. Mislim da imaju problem sami sa sobom, a to je najgore…

Piretis
6 godine prije

U nepunih 24 sata stavovi koji nisu bili upereni protiv Židova, Izraela, Kazara pokupili su 61 minus ( tj ocjenjeni su lošim). Još jedan dokaz da osim Njemaca i mi trebamo još dosta poraditi na rasnoj snošljivosti i suživotu. Nema nikakvog razloga da za svoj jad krivca tražimo van nas samih.

ko sam?
6 godine prije

Problem je u tome sta ovde vecinanznansve onzidovima a malo o sebi. A to je da su iliri slavnsko pleme i naši preci i da je do 19 st to bila opce orhvacena teorija dok je svabsko astrijaska skola nije promjenila . O tome dosta pise i govori po internetu Domagoj Nikolic

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI