fbpx

„Tradicija nam je važna“: švedski gradski pobunjenici protiv LGBT zastava na gradskoj vijećnici

lgbt zastava

Općina u Švedskoj odlučila je skinuti zastave LGBT s javnih zgrada, nakon što su konzervativne stranke preuzele gradsko vijeće. Grad Solvesborg na jugoistoku Švedske glasao je za prestanak postavljanja zastave duginih boja na gradskoj vijećnici svakog kolovoza za vrijeme Stockholmskog ponosa, godišnjeg festivala temeljenog na LGBT-u koji se održava u glavnom gradu države. Od sada su samo javne i državne zastave dopuštene na javnim zgradama.

Ideja o postavljanju zastava s Pridea predstavljena je 2013. godine, kada su gradsko vijeće vodili socijaldemokrati. Ali sada grad kontroliraju konzervativni švedski demokrati (SD) i tri druge stranke s desnicom, koje su odlučile preispitati tu praksu.

“Tradicija nam je važna i znam da mnogi stariji stanovnici dijele to mišljenje”, gradonačelnica Louise Erixon (SD) objasnila je potez odbacivanja zastave Ponosa.

Nisu svi zadovoljni novom politikom zastava. Političarka i organizatorica događanja na temu LGBT-a, Sophia Ahlin, zgražala se s kolegama iz stranke Umjereni koji su se suprotstavili SD-u protiv ukidanja zastave ponosa s gradske vijećnice. “Njihova odluka u potpunosti je u suprotnosti s onim za što se Moderatori zalažu za jednakosti ljudi”, tvrdila je.

Švedska se smatra velikim dijelom liberalnom i LGBTQ zemlji, nakon što je 2009. godine legalizirala istospolni brak. Međutim, Solvesborg s oko 9 000 stanovnika često se u medijima opisuje kao primjer konzervativizma koji postaje sve popularniji na selu Švedske. U gradu je odrastao vođa švedskih demokrata, Jimmie Akesson, dok mu je gradonačelnik Erixon partner. Na postu na Instagramu napisao je da se na gradskoj vijećnici neće dizati zastave od političkog značaja.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
20 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tbilisi
Gost
Tbilisi
1 godina prije

Zašto je ovo vijest? Koga briga za išta drugo osim službene zastave, grba…..
Cendranje nad tzv. “ljudskim pravima”.

Damir
Gost
Damir
1 godina prije

Vijest je dobra jer nam govori što će nama nametati. Logično rastura zapadnu manipulaciju ko Mujo Fatu nakon dugog odsustva.

Tbilisi
Gost
Tbilisi
1 godina prije

Vijest, bila dobra ili loša svejedno je. Poanta je da to nije vijest od ikakvog značaja.

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije

@ Tbilisi

Kao što bi ti sam rekao, razmišljanja su drugačija. Društveni inžinjering je primjerice psiholozima i sociolozima jako bitan, ali prosječnoj osobi nije.

A vezano uz zastavu, sramota je da je ta zastava uopće bila postavljena jer diskriminira sve ostale čije zaastave nisu bile postavljene.

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije

OPET TI………………..SMARAS NAS!😷😷😷😷😷

Alxx
Gost
Alxx
1 godina prije

Pokret otpora – otpornici 🙂

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

L.R nije vam ovo nikakva vijest ovo je propagadni pamflet …. Vijest je NeLogicna u sadrzaju i stilu…..brisite to sa portala hebace vas neko kome se ovo ne dopada …..P.S Isprintajte to pa dajte ukucanima kad podju na toalet da ostave komentar na gore navedeni text….i povuku vodu tri puta na vodokotlicu cisto radi uroka …..

Tbilisi
Gost
Tbilisi
1 godina prije

Baš to!

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

U podlozi teksta stavite zastavu duginih boja

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Sve stoji, odnosno ne zanima me uopće. Službene zastave mogu biti državne, pokrajinske i općinska, eto netko stavlja i EU, ali ove, to je vjerojatno i protiv gradskog statuta….

Danijel
Gost
Danijel
1 godina prije

Pravo trpanje pakaša se želi poistovjetit sa ljudskim pravima i ljubavlju kao takvom, ljubav je univerzalna stvar ali ljubav nije trpanje pakaša i to ne govorim ja nego BIO-EVOLUCIJA!! Naime postoje biljke pa i životinje koje se mogu prirodno-ISTOspolno razmnožavat, LJUDSKI rod se isključivo može dvospolno razmnožavat, to je NAŠA PRIROA STVARI, sve što nije prirodni poredak je neprirodno, opet to ne kažem ja nego zakon zdravog razuma a sve što nije prirodno ne može biti ljudsko pravo-NEMOŽE jer nije prirodno, ABORTUS ne može biti ljudsko pravo jer je ubojstvo PROTUPRIRODNO,nebi nas bilo dase ne rađamo, 9mj.nošenja ploda NIJE izgovor za ubojstvo, imaš ga rodit i daj ga na posvajanje, jednako tako kako dva gay-a ne mogu napravit dijete prirodnim putem nije ni prirodno da POSVAJAJU djecu pošto je za normalan psiho-fizički razvoj djeteta potrebno imat oba roditelja, da nekad se rastanu ili umre roditelj ali majka/otac opet nađu partnera suprotnog spola! Jedino pravo gay-a je da se trpaju u svoja 4 zida, to pravo neka im bude ali NEMAJU prao nametat svoje ideologije nikome, ja kao heterosexualac ne idem u MARŠ PONOSA što sam hetero, zamislite da idemo nas 100.000 u HETERO MARŠ? Pa to bi bilo odmah prozvano anti-gay aktivizmom baš kao što kad netko HODA ZA ŽIVOT- (protiv abortusa) automatski se javi druga strana (ubojice zagovora abortusa).

Uglavnom, utvaramo si kao ljudska vrsta dasmo vrhonaravni Intelekt u ovom poznatom dijelu svemira a u biti gledajuči period kroz koji evolucijski išta napreduje tek smo izašli iz špilja i tako primitivnima je trpanje pakaša nekima normalno a želi se protivnicima trpanja pakaša nametnut da su primitivci, upravo u nedostatku ovih svih gore navedenih argumenata.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Danijel
Ovdje se govori o isticanju zastava i promociji homoseksualizma.

Rasprave o abortusima nisu ista kategorija.
Pa ih nemojte gurati gdje ne pripadaju.
Svima koji su protiv abortusa predlažem jednostavno rješenje: financijsku pomoć. Čekati ispred bolnice sa npr čekom od 200 000 kuna i trudnici koja ide na abortus uplatit na račun.

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

200000 kuna toliko vrijedi ljudski zivot???

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Maus
Vi poznajete white trash.
Statatistike međutim, govore, da je daleko najveći broj onih koji se na to odlučuju – žena s dvoje djece koja ne može imati treće iz financijskih razloga.
Pa se prije rasprave o stvarima o kojima ništa ne znate – osim onog što vidite u okolini – suzdržite od komentara tko je trash i tko nije.

puf
Gost
puf
1 godina prije

@Danijel GRGIČIN
Eto parada ponosa ili gej parada je potrebna upravo zbog takvih kao što si ti. Takvih koji sebi daju za pravo da određuju šta će ko da bude u svom životu, koji bi da određuju kakva je čija priroda, ko će koga i šta da voli i koji bi da nekoga tjeraju u četiri zida samo zato jer se eto njima nešto ne sviđa. Upravo zato je parada ponosa potrebna. I biti će potrebna sve dok se drugi ne prestanu zamarati tuđim životima. Je li tebe neka LGBT osoba tjera u četiri zida? Je li te neka LGBT osoba ikada napala, popljuvala, opsovala, uvrijedila, smijala ti se u lice jer je očigledno da si hetero? Je li te neka LGBT osoba gađala kamenjem, suzavcem, vrištala na tebe i slično? Je li ti napadala ličnu imovinu, crtala grafite po tvojoj imovini i slično jer im se ne sviđa što si hetero?

Hajde da budemo manje licemjerni. Takvi kao ti bi se rođenog brata ili sestre odrekli kada bi saznali da su homo. Jedini njihov “zločin” bi bio eto taj što su to što jesu, jer se tobože to nekome ne sviđa.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Nema veze, ali pala sam sa fotelje! U Svedskoj, pa ovo?

CouncilOfTheEU
Gost
CouncilOfTheEU
1 godina prije

Nemam ništa protiv LGBT, neka svatko živi kao što želi, ali zastava LGBT na gradskoj vječnici mi je nepotrebna. Predstavljam si zastavu grada, države, Europske unije i – LGBT. Zašto ne još vatrogasci, uzgajači pasa, numizmatičko društvo i ne znam šta još ?

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

Ili pedofili,seksualni manijaciima tih devijacija jos more

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
20
0
()
x