Twitter potvrđuje da je 50 % osoblja otpušteno

Instagram-Twitter
4 komentara

Ukidanje radnih mjesta uglavnom utječe na timove za komunikaciju, vođenje sadržaja, ljudska prava i etiku strojnog učenja

Platforma društvenih medija Twitter ispunila je svoja upozorenja i otpustila 50 % svoje radne snage, objavio je u tweetu u subotu čelnik tvrtke za sigurnost i integritet Yoel Roth.

“Jučerašnje smanjenje snage utjecalo je na približno 15 % naše organizacije za povjerenje i sigurnost (za razliku od približno 50 % smanjenja u cijeloj tvrtki), pri čemu je najmanje utjecaja imalo naše osoblje za moderiranje na prvoj liniji”, tweetao je, naglašavajući da je tim odgovoran za praćenje i sprječavanje dezinformacija i štetnog sadržaja na platformi ostalo je uglavnom netaknuto. Prema Rothu, borba protiv dezinformacija na platformi ostat će glavni prioritet za Twitter. Isti cilj istaknuo je i novi vlasnik tvrtke, milijarder Elon Musk, u vlastitom tvitu. Naredio je otpuštanja, među ostalim mjerama, u nastojanju da očuva financije tvrtke, budući da Twitter doživljava “veliki pad prihoda” zbog egzodusa oglašivača zbog zabrinutosti oko moderiranja sadržaja pod novom upravom.

“Što se tiče Twitterovog smanjenja snage, nažalost nema izbora kada tvrtka gubi više od 4 milijuna dolara dnevno”, Tweetao je Musk rano u subotu, napominjući da će onima koji su izgubili posao biti ponuđena tromjesečna otpremnina, “što je 50 % više od zakonske obveze.”

Prema brojnim Tweetovima zaposlenika, otpuštanja su najviše utjecala na timove za komunikacije, kuriranje sadržaja, ljudska prava i etičke timove za strojno učenje, kao i na neke odjele za proizvode i inženjering.

elon muskOtpuštanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

“…naglašavajući da je tim odgovoran za praćenje i sprječavanje dezinformacija i štetnog sadržaja na platformi ostalo je uglavnom netaknuto. Prema Rothu, borba protiv dezinformacija na platformi ostat će glavni prioritet za Twitter. Isti cilj istaknuo je i novi vlasnik tvrtke, milijarder Elon Musk, u vlastitom tvitu. “

Ako je netko pomislio da se nešto suštinski mijenja sa Twitterom…

Max
1 godina prije

Prenapuhani div.

Klica
1 godina prije

Jel moze Musk kupiti HRT da napravi cistku tamo? Ima netko kontakt da pita covjeka?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI