Ukrajina granatirala zatvor u kojem se nalaze ratni zarobljenici

Zatvor u Donjecku
36 komentara

Desetine su ubijene nakon što su ukrajinske snage udarile u zatvor sa zarobljenicima u Donbasu, kaže lokalni zvaničnik

Ukrajinske trupe granatirale su u petak rano ujutro zatvor u kojem se nalaze ratni zarobljenici u Jelenovki, napisao je zamjenik ministra informacija Donjecke Narodne Republike Daniil Bezsonov na svom Telegram kanalu.

„Došlo je do direktnog udara u zgradu sa zatvorenicima“, napisao je Bezsonov. “Rezultati za sada: 40 poginulih, 130 ranjenih.”

Ministar je dodao da vjeruje da je Kijev za napad koristio višecevne raketne bacače HIMARS koje je isporučio SAD.

U objektu su se navodno nalazili ukrajinski borci zarobljeni od strane ruskih i savezničkih snaga tokom opsade čeličane Azovstal u gradu Mariupolju.

Granatiranjerusijaukrajinazarobljenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

ako su tamo placenici ,nema stete ,svjesni su u sta su se upustili i da ce ih banda kad tad izdati i likvidirati

Joža
1 godina prije

Toliko o Ukrajini, koliko im je stalo do svojih branitela!

nekoime
1 godina prije

Slučajno?

Josip
1 godina prije

Ukrajinsku bagru Zelenskog je potrebno samljeti do temelja. Ta stoka drugo ne zaslužuje. Ali i Zelenskog treba pretvoriti u prah jer je postao svjetski problem po igrama Amerike..

tihobl
1 godina prije

Mrtva usta ne govore.
Ukri vec mjesecima pokusavaju da pogode vojni zatvor. Amerikanci su konacno uspjeli da ga nanisane.

burt
1 godina prije

cijela teorija o ukrajinskom granatiranju toga zatvora je nategnuta, vjerojatno su ih separatisti likvidirali pa su optužili Ukrajinu, tako je i sa onim stranim dobrovoljcima koje su separatisti osudili na smrt, nad ni jednim nije izvršena presuda niti će se Pushilin usuditi da odobri smrtne kazne a to se moglo i pretpostaviti jer bi se u tom slučaju osim političke štete za Rusiju i Pushilin mogao pridružiti Zacharhenku, Giviju i ostalim vođama separatista, zašto Sjeverna Koreja nije izvršila smrtnu kaznu nad Amerikancima koje je osudila i zatvorila zadnjih 20 godina nego su svi prije ili kasnije pušteni?

vinkono
1 godina prije

Zapadna pravda

eks
1 godina prije

Obzirom da se Ukri ništa ne pitaju, nije nemoguće da su Ameri, ili Englezi, tj. NATOvci granatirali zatvor, jer oni , uz korišćenje satelita i Avaksa, komanduju svim operacijama i operativno upravljaju Himarsima , pa su tako locirali zatvor kao metu.

Jomla
1 godina prije

Hočete se vi predavati? Evo vam sad!

Kinez
1 godina prije

A sada kao jedan objektivan portal objavite što kažu presstavnici međunarodno priznate države Ukrajina, a ne samo izjavu samoproglašene u međunarodnim okvirima nepriznate države

Max
1 godina prije

Strašan zločin.

zapadni neimac
1 godina prije

Po ovim komentarima, čast izuzetcima, se vidi koja ekipa se ovdje skuplja. Zreli za stručne opservacije.

Гавран
1 godina prije

Pre par dana su vlasti DNR-LNR Izvršile smrtnu kaznu nad tri britanska plaćenicika.

tihobl
1 godina prije

Evo vijest slicna ovoj – juce su nacisti strijeljali prezivjele koji su pobjegli iz Peski. 15. bataljon 58. brigade vise ne postoji. Koga nije ubila ruska artiljerija ubio je desni sektor na drugoj liniji. Jadnici kontali su “evo sad smo na sigurnom kod svojih” a ono poredase ih uz zid i pobise.

tihobl
1 godina prije

Познати московски војни новинар и ратни извештач Александар Коц оценио је:     
 „Украјинци су ударили по својима у Јеленовки због бројних интервјуа заробљених припадника „Азова“ разним медијима. Много су говорили о својим злочинима над цивилним становништвом, о вансудским егзекуцијама, мучењима… Открили су и да је највише руководство Украјине умешано у терор над цивилима“.

tihobl
1 godina prije

Донбаски ратни извештач Андреј Руденко све види овако:      „Зеленски је побио своје људе! Чим су припадници Азова почели да признају бројна убиства цивила, одмах се поставило питање: како ће Кијев то демантовати? А све се, ево, показало једноставним. Зеленски је дао наређење да их побију. Крвожедни кловн!“

Makedonac
1 godina prije

Moje mišljenje je sledeče:
Glavni zlotvori iz Azova su u Rusiji, šta treba su priznali, problem je kada je rat, ne priznaju se dokaze druge strane, nikakve koristi za sada od tih samo priznanja.
Tu motiv je drugi, ima mnogo dezertera u ukrajinsku armiju, ko može bezi nazad ili kod rusa. Ne slučajno po starom metodu Zelenski koristi zagrad odreda, da likvidiraju svojih ako se povlače.
To je poruka fašističke vlasti da armija ne dezertira, eto i u Rusiju čemo vas pronaći i likvidirati…

nessy
1 godina prije

Nisam shvatio poantu: ako su gadjali Ukrajinci, zasto? Gadjaju svoje ljude. Ako su gadjali Rusi, cemu gnjavaza, mogli su inscenirati oruzani pokusaj bijega, i pobiti ih bez puno buke.

tihobl
1 godina prije

Према саопштењу званичног представника Министарства одбране САД, Оружане снаге Украјине су против њихове воље напале истражни затвор у Јеленовки.

Eto ameri peru ruke, kazu nismo mi, a svi znaju da su po dva americka oficira na svakom kamionu i da se raketa ne moze ispaliti bez njih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI