Usprkos američkim prijetnjama, Indija je kupila pet ruskih sustava S-400

Vladimir Putin, Narendra Modi
38 komentara

Rusija i Indija su nakon mnogo nedoumica i sumnji na kraju potpisali ugovor o isporuci pet sustava protuzračne obrane S-400 indijskoj vojsci, potvrdio je Kremlj.

New Delhi je potpisao ugovor usprkos prijetnjama iz Washingtona o nametanju sankcija protiv Indije zbog kupnje ruskih oružanih sustava. Sporazum je zaključen tijekom sastanka ruskog predsjednika Vladimira Putina s indijskim premijerom Narendrom Modijem u New Delhiju.

Sustav protuzračne obrane S-400 Indiji jamči obranu od različitih vrsta nadzvučnih i drugih projektila i učinkovito zatvaranje zračnog prostora zemlje.

Kina je bila prva strana država koja je od Rusije uspjela kupiti sustave S-400.

Putin je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka rekao kako će Rusija raditi s Indijom kako bi ojačala bilateralnu suradnju unutar Ujedinjenih naroda, Šangajske organizacije za suradnju i skupine G20.

Obje zemlje su se također obvezale da će koordinirati napore protiv terorizma, dodao je Putin.

Indijski premijer Narendra Modi je naglasio kako obje zemlje podupiru multipolarni svjetski poredak.

multipolarni svijetNarendra ModiS-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
5 godine prije

Indijci su pod apsolutnom kontrolom ciobande , prica o multi-kulti zeljama je supljak..

Spartak
5 godine prije

Sjajna i dalekosežna odluka. Nisam je očekivao. Smatrao sam da će Modi pokleknuti pred usanskim reketom, ali začudo nije i drago mi je da sam bilo u krivu. I nije toliko stvar u tih nekoliko milijardi dolara koliko u promjeni stava. Robovi skidaju okove, robovlasnik je u panici i sada će poduzimati očajničke korake da spasi usanski svjetski poredak. Koji se više ne može spasiti. Jer sad će se početi otkidati s lanca i drugi vazali.

Pantsir S1
5 godine prije

Sporazum je vredan 5 milijardi dolara!!!
Neko pametan je jednom rekao da su Britanci besni na danasnju Rusiju, zato sto su im uzeli trzista Indije i Kine.

bbbb
5 godine prije

Ništa tu ciokauboji neće napraviti, indijci rade za njih a ovo je zračno okruženje Kine sa juga. Morsko okruženje je konstanta od kad valokracija vlada svijetom. Ruše Dodiga obojenom, trenutno.

Segota
5 godine prije

Samo nagadjam…..
S 400 ? Znači ako preleti Mig nije važno koji model ili Suhoj protuzračna obrana neće biti u borbenoj funkciji???? Bar što se tiče sistema S 400????

MilanCZ
5 godine prije

Koga vise zanima u svijetu sto ameri přijďte, njihovim vrijeme je prošlo, mogu jedino Jos lajati na mjesec,prodavati stare tenkove ukrajini nego dá ih odvezu u srot ili putem medija prijetiti , nebojte se psa kóji Puno laje,taj neujeda.

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Indija je ogromna zemlja, regionalna sila, koja će vremenom postati i globalna, koja zna voditi svoju samostalnu vanjsku politiku. Ona bi se mogla opisati kao nezamjeranje nikome od velikih (Rusija, SAD), uz ne baš sjajne odnose sa susjedima Kinom i Pakistanom. Dokle će i na koji način to moći činiti i u buduće, ostaje za vidjeti. Ilustracije radi, nedavno su Pompeo i Matis bili u Indiji i posjet ocjenili uspješnim. Pa se, između ostalog, objavilo da će Tata Motors proizvoditi krila za F-16. Lockheed Martin je odmah objavio da to nema veze sa indijskim natječajem za nabavu novih borbenih zrakoplova, ali ako se Indija ipak odluči za F-16 da će to biti odličan potez. Zašto je ovo zanimljivo. Zato što ima svoju predigru. Tadašnji ministar obrane Indije Manohar Parrikar, 2016. g. je izjavio je kako nisu zainteresirani za kupnju američkih F-16. Također su odbili ponudu Lockheed Martina da F-16 proizvode… Čitaj više »

Mucke
5 godine prije

Clanica commonwealtha ciji se premijeri biraju u Londonu dobija rusko stratesko oruzje? Ovo neka zajebancija?
Onaj koji bude imao Indiju na svojoj strani u nekom buducem sukobu ,taj gubi rat.

Maksim
5 godine prije

Opet Trump popi samarcinu.

October
5 godine prije

A tko ce biti Rusiji vojni partner u slucaju Kineskog napada na Sibir? Kinezi nisu nista bolji nego drugi narodi ,samo uce na tuđim greskama i pametnije rade expanziju, pogledajte Tibet,Tajvan ,manjine u Kini ponasanje vecinskog naroda i njihove pretenzije. Nisu Rusi ludi pa polagati sve nade na jednog saveznika, sta u slucaju sukoba 1.350mil kineza protiv 150mil rusa? Nisu Rusi ludi vezati se uz takozvane saveznike ,ugovori vrijede dok se postuju. Rusija je i s Njemackom 2sv. imala ugovor o ne napadanju, pa vidimo kako je zavrsilo. Rusi jednako dobro pomazu Japan 130mil ljudi, jednako tako i Indiju 1.350mil ljudi,te Kinu 1.350mil. Iran 80mil.ljudi ,a isto tako i Pakistan 200mil. ljudi. Moze se primjetiti da su sve nabrojane zemlje u prisilnoj suradnji ,nema tu ljubavi,vec samo.zakon samo-ocuvanja i logike , jer im je povjest ispunjena bezbrojnim sukobima. Heh sad Rusiji Sirija je ta prevaga, prevrtljiva Turska.hm bas i ne.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI