Zračni udari ruskog zrakoplovstva u Dara’i (VIDEO)

su-34
11 komentara

Ruski borbeni zrakoplovi su proveli niz udara na položaje i sjedišta terorističkih skupina diljem pokrajine Dara’a, dok sirijske snage nastavljaju napredovati na terenu.

Snimke koje je objavila ruska agencija ANNA News pokazuju objekte islamističkih militanata u mjestima Al-Musayfirah i Al-Karak, gradovima u južnom dijelu Dara’e, koji su se našli na udaru ruskih zrakoplova.

Nakon zračnih udara je sirijska vojska pokrenula napad na kopnu i preuzela nadzor nad spomenuta dva grada, uz obližnje gradove Al-Jizah i Sahwat Al-Kameh.

U međuvremenu su sirijske zračne snage provele udare na položaje terorista u gradu Tafasu u zapadnom djelu pokrajine, nakon što su zapovjednici skupina u gradu odbili sporazum o pomirenju i zakleli se na vjernost Islamskoj državi.

U međuvremenu se nekoliko sela i gradova predalo sirijskoj vladi, uključujući Busra Al-Sham, gdje su militanti pristali predati svo njihovo teško i srednje oružje ruskoj vojnoj policiji.

Prema ruskom Ministarstvu obrane, prošli tjedan se sirijskoj vladi u pokrajini Dara’a predalo do 30 sela i gradova.

“Tijekom posljednjeg tjedna, zahvaljujući pregovorima ruskog centra za pomirenje između zaraćenih strana, 27 naseljenih područja i gradova u pokrajinama Quneitra, Suweida i Dara’a se pridružilo području de-eskalacije sukoba”, stoji u priopćenju ruskog centra u Siriji, što konkretno znači da su militanti položili oružje i prihvatili uvjete pomirenja koje im je nudio Damask.

“Postignut je prekid vatre i nadzor nad ovim naseljima je preuzela legitimna sirijska vlada”, izjavio je ruski ministar obrane.

Centar u bazi Hmeymim je potvrdio da su lokalne i središnje vlasti nastavile uspostavljati red u novooslobođenim područjima, otvarajući put obnovi  infrastrukture i pružanju humanitarne pomoći.

“Posebna pozornost je posvećena stvaranju povoljnih uvjeta za prihvat izbjeglica koji su pobjegli od terorističkih skupina s područja jugozapadne Sirije, drugih sirijskih područja, pa čak i susjednih zemalja”, priopćili su iz ruskog centra za pomirenje.

VIDEO – Zračni udari ruskog zrakoplovstva u kampanji u Dara’i

 

Dara'eHmeymimISILIslamska državaKalifatNATOQuneitraSuweida
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Euro1
5 godine prije

100% zadovoljstvo.

tuf
5 godine prije

Tko se nije skrio – magarac je bio.

Laki Topalović
5 godine prije

ISIL će se braniti kao u Jarmuku, iako je tamo bilo 100X gore. urbano središte, zgradurine, ruševine i mreža tunela. Ovo je ipak lakši teren, bez obzira na njihov fanatizam.

LuckyE
5 godine prije

Hehe, onaj osjecaj kada otvorim njemacku stampu i vidim da se prolijevaju krokodilske suze nad jadnim civilima koje diktator assad i zlocesti rusi nemilosredno bombardiraju. Jos kad vidim da je zakljucak clanka da je strasno kako cijeli svijet suti o tome. N E P R O C J E NJ I VO

čitatelj portala
5 godine prije

Sirija se oslobađa…polako, ali sigurno.
Deratizacija se provodi. LOL

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI