fbpx

Bizarni video snimak učenika koji plešu leđa uz leđa izaziva bijes na Twitteru zbog „smiješnih mjera za Covid-19“

Pravila - Covid-19

Video na društvenim medijima na kojem se vidi kako učenici igraju leđa-uz-leđa sa svojim partnerima izazvao je lavinu zaprepaštenih odgovora na Twitteru usred javnog umora zbog apsurdnih pravila socijalnog udaljavanja u doba Covida-19.

Video prikazuje kako formalno odjeveni učenici ukrštaju ruke sa svojim partnerima s leđa dok plešu okrenuti leđima koracima nalik na valcer. Iako je nejasno gdje i kada je snimak snimljen, neki su tvrdili da je snimljen tokom časa klasičnog plesa, vjerovatno u Češkoj Republici kao šala da bi se podsmijevali novim ograničenjima zbog Covida-19 koje je češka vlada nametnula pod novim ministrom zdravlja Romanom Primulom.

Na video snimku se može čuti češki jezik, a takvi časovi sa nastupima koji pokazuju njihov napredak uobičajeni su u zemlji.

Ali bez obzira da li je ozbiljna ili satira, scena je pogodila živac na Twitteru, gdje su komentatori to doživjeli kao znak drakonskih vremena dok vlade širom svijeta nameću obavezne maske i druga pravila društvenog udaljavanja usred pandemije.

Korisnik Twittera sa imenom naloga Beach Milk, koji je objavio video, rekao je: „Društvo je ušlo u režim samouništenja“. Jedan posmatrač je tvitnuo: „Kada istoričari opišu ovaj period, to će biti predmet nevjerovatnog čuđenja i poruge.“ Drugi je rekao, „Nedostaje im samo oznaka na nogu“, dok se novinarka Cori Morningstar žalila rekavši: „Očajno, očajno, očajnički tužna“.

Drugi korisnici Twittera doživjeli su leđa-uz-leđa ples kao dio trenda prema namjerno smiješnim pravilima koja nemaju stvarne koristi za javno zdravlje kao metodu preuzimanja veće kontrole nad ljudima. „Kažnjeni smo kao vrsta“, rekao je jedan komentator. „I odgovornost je na svakoj pojedinoj osobi koja prihvati ovo sranje.“

Drugi posmatrač je tvitnuo: „Igraće ovo u Bilderbergu, Davosu itd., Smijući se dok mi ostali plačemo.“

Satirično ili ne, bilo bi lako pomiješati ples za stvarnost 2020. godine, gdje su slike mladih muzičara koji sviraju svoje duvačke instrumente kroz rupe za usta na svojim maskama postale mem, dok Amazon prodaje štapove za udaljavanje od 2 metra. Kao što je rekao jedan komentator plesnog spota: „Sad smo ušli u pravi Orwell. Nema povratka.”

4.5 11
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
13 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
13 dana prije

Samo tako neka Kabala javno muci djecu, narod upravo to i zeli jer roditelji ispijaju kave dok im se djeca u skolama guse pod maskama i dok ih se dresira poput pasa na “novonormalno”!

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
13 dana prije

Bravo svaka čast da ima ljudi koji vide meritum problema, dok je ovaca bit će i vune.

tihobl
Gost
tihobl
13 dana prije

Kad se prije 30 godina krenulo sa uvodjenjem novogovora u Hrvatskoj pravili su se vicevi. Sad kad se uvodi nova normalnost ni viceva nema.

Waldau
Gost
Waldau
12 dana prije

Mladost uvijek pobjeđuje, pobijediti će i ovaj put, izboriti će se oni, vjerujem u njih.

Ja sam za Footlose, let’s dance!

Pobijedi će oni kineski virus.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
13 dana prije

ma, imam ja i biznis ideja …
jedna je UFO repellent. stoji za unidentified flu object. sastojak je homeopatski pripravak napravljen od 50% kisnice razrijedjen u 50% vodovoda.
druga je corona stit. radi se o velikom plasticnom traturu oblozenom aluminijskom folijom. stavi se na glavu a stiti od solarne corone.

kako je krenulo mogao bih se i obogatiti.

Sunseeker
Gost
Sunseeker
13 dana prije

Da ljudska populacija na to ne pristaje, ne bi se to ni dogadalo u svijetu. Ovcoidi su svuda oko nas I kasnije ce se čuditi kao pura govnetu kad im zivot ode u 3 krc.

Slonica
Gost
Slonica
13 dana prije

Jedino bizarno je da svi pokušavaju prikazati zabavljanje mladih kao bizarno i nenormalno.
Još je bizarnije snimati i amaterske snimke objavljivati na javnoj televiziji u svrhu osude i snebivanja ,mladih zdravih ljudi.

Max
Member
Max
13 dana prije

Svijet ode kvragu. Ali nećemo se dati!

gripa virus
Gost
gripa virus
13 dana prije

bild.de/video/clip/news/gemeinsamkeiten-und-unterschiede-rki-chef-wieler-vergleicht-grippe-und-corona-73405066-73407164.bild.html

bauštelac
Gost
bauštelac
12 dana prije

ovo nisam radio ni kad sam nanajačem tripu bio

bauštelac
Gost
bauštelac
12 dana prije

gledam opet i ne mogu vjerovati bolesno

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
13
0
()
x