fbpx

Budućnost svijeta nakon 2020.

Budućnost - Philippe Guillemant

Postoji li stara budućnost? Ona koja bi bila u opreci s novom budućnošću? Stara, niti nova budućnost se naravno još nije dogodila, možemo li išta učiniti da k sebi primaknemo novu, a ne staru budućnost? Koja je nova, a koja je stara? Upravo o tomu govori jedan dr fizike Philippe Guillemant. Tko je on?

Philippe Guillemant, francuski je inženjer fizike, diplomirao na École Centrale Paris i Institut de Physique du Globe. Doktor je fizike, s izraženom sposobnosti izravnog istraživanja. Radi u CNRS-u (UMR 7343, laboratorija IUSTI u Polytechu Marseille), gdje je Chercheur hors classe (izvanredni istraživač).

Specijalist za umjetnu inteligenciju, njegov je rad doveo do stvaranja dvije inovativne tvrtke koje su licencirane od strane CNRS-a: Synapsys i Uratek, koje su mu donijele nekoliko priznanja, uključujući CNRS Crystal .

Do 2010. godine njegovi su se patenti, postignuća i publikacije uglavnom usredotočili na metode obrade informacija proizašle iz teorije kaosa, koje je primjenjivao za prepoznavanje uzoraka, analizu pokreta oka, karakterizacija moždane aktivnosti EEG-a (izračunavanje razine uzbuđenja) i dizajn neuronskih mreža.

Evo što govori:

Dakle, postavljeno mi je da odgovorim na pitanje: Gdje budućnost ide nakon ove krize?

Pokušat ću odgovoriti pod svjetlom teorije vremena, prema kojoj je naša budućnost već realizirana, ali ne na konačan način. Treba znati da je teorija realizirane budućnosti vrlo ozbiljna i čak dominantna teorija u fizici, to je teorija bloka svemira.

Pitanje o kojem se još uvijek raspravlja je – u kojoj mjeri budućnost još uvijek može promijeniti, ovisno o našim izborima. Dakle, postoje dvije glavne točke gledišta o tome, ovisno vjerujemo li u slobodnu volju ili ne. Je li budućnost fiksna i da imamo sudbinu koja se ne može promijeniti, kako je predložio fizičar Thibault Damour, ili je budućnost već ovdje, ali nedovoljno konfigurirana tako da je još uvijek možemo uložiti idejama, projektima, predstavljanjima, želje, kao što je zamislila fizičarka Etienne Klein?

Pretpostavimo da su obje istinite, tj. da se na primjer budućnost mijenja, ali onda ostaje zamrznuta neko vrijeme. U ovom slučaju nova budućnost mora utjecati na nas da nas vodi prema njoj i vjerojatno je da se stara opire. Stoga nužno postoji trenutak promjene. Ali ova promjena je moguća samo ako nas prošlost više ne prisiljava da je ponavljamo iznova i iznova.

I upravo danas, s ovom nevjerojatnom krizom gdje sve prestaje, utjecaj prošlosti zaustavljen je mrtav u njenim tragovima, ostavljajući prostor za utjecaj budućnosti. No, potpis utjecaja budućnosti je slučajnost i kao da je slučajno tijekom ove krize da postoje mnoge čudne slučajnosti zbog kojih teorije zavjere eksplodiraju, jer daju iluziju rata protiv naroda kako bi nametnuli društvo apsolutne Kontrole.

Ali što ako je drevna budućnost ta koja je planirala protiv nas? Stara budućnost, svijet transhumanista strojeva stvoren uvjerenjem u prethodnim stoljećima da smo biološki strojevi.

Jedno je sigurno, ova stara budućnost je produženje svijeta prije krize, samo gore, odnosno reći, uvijek više zagađenja, uništavanja prirode i živih bića, prekomjerna potrošnja, troškova energije i informacija. To je i otuđenje ljudskog bića kroz liberticidne tehnologije koje nam se danas žele nametati. 5 G sa povezanim objektima, praćenjem stanovništva, nadzorom dronova i ljudskim praćenjem.

Znate li što će se dogoditi ako nas uhvate u sustav praćenja? Kao stručnjak za AI, uvjeravam vas da će vas pratiti noć i dan po programima koji će znati, cijelo vrijeme, što radite i s kim. I pratit će vas svugdje zahvaljujući projektu Star Link koji je već počeo zagađivati nebo svojim orgijama satelita, a htjeli bi dodati još desetke tisuća, zastrašujuće je.

No srećom, čini se da je sve suspendirano tako da će nam ova otuđujuća budućnost otkriti svoju odvratnost usred bijela dana, tako da joj možemo reći ne! Problem je što smo u Francuskoj usred ovog programa otuđivanja, oni pričaju o ratu, pobuđuju strah od smrti, žele nas pratiti, žele nas kontrolirati.

Nekako to ima smisla, jer Francuska je zemlja koja se prva mora slomiti jer se najviše opire, kao što smo vidjeli sa žutim prslucima koji su nasilno zlostavljani. Našu Francusku očito instrumentaliziraju kao alat od strane transhumanista budućnosti, da bi isto primijenili na cijeli svijet.

Ali ne brinite, zahvaljujući koronavirusu, to je samo stara budućnost, koju sada zovemo propast jer je uništena i bili bismo uništeni!

Dobra vijest je da je stigla nova budućnost, jer su se u posljednjih nekoliko desetljeća promijenila mnoga naša uvjerenja. Mnogo toga nam je pokazalo da imamo dušu i da naša svijest nije proizvod mozga. Danas krećemo prema ovoj novoj budućnosti koja je buđenje svijesti, ali i otpora.

Francuska je najbolja zemlja koja se može oduprijeti kako bi doživjela ovu novu budućnost. Prvak je Europe po svom broju sela, s najboljom umjerenom klimom, najbolje raspoređena za otpor globalnom zagrijavanju, za razvoj poljoprivrede lokalno preusmjerene i fokusirane na permakulturu i na otporne, inkluzivne i autonomne zajednice, koje podržavaju općine!

Francuska je i zemlja Descartesa, kojoj je napravljena strašna uvreda, dopuštajući nam da vjerujemo da je biti Kartesijanac vjerovanje da je sve mehaničko. Ali Descartes je sačuvao transcendenciju.

Stalno objašnjavam znanstveno da mehaničko ne određuje tijek događaja više nego što nam rode donose bebe. To su naše misli, naše emocije koje je uhvatilo naše Ja, zrcale sebe kroz sitne vibracije prostora-vremena ili dodatnih dimenzija. Imamo dokaz za to kroz sva otkrića koja pokazuju da prostor, vrijeme i materija ne postoje kao što ih mi vidimo, da se sam prostor ne disocijalizira od svijesti.

Imamo dokaz za to kroz test eksperimente teorije najvećeg fizičara planete Rogera Penrosea koji nam govori da je svijest kvantno-gravitacijske prirode.

Imamo dokaz za to zahvaljujući mnogim fenomenima uzročno povezanim sa sviješću poput sinkroniciteta, moći meditacije, NDES-a, izlaska iz tijela, NLO-a i ekstrasenzorne percepcije itd. I sl. Popis je dug.

Imamo dokaze kroz definiciju duše koja je postala racionalna: nematerijalni sustav kvantne i bezvremenske koordinacije živih, sposobnih odbaciti svoj višak entropije i preživljavanje fizičke smrti.

Stoga sam optimističan jer će znanstveno otkrivanje stvarnosti duše i svih potencijala svijesti učiniti da bivša transhumanistička budućnost izgleda potpuno staromodna. Ova stara budućnost nas pokušava uplašiti, jer strah je emocionalna vibracija koja nas vraća u nju, za razliku od radosti koja nas vodi u novu budućnost koja je duboko ljudska i solidarna.

Nikad ne zaboravite da je unutar multiverzuma budućnost koju ćemo živjeti obraćena našim mislima koje su prenesene vibracijom naših emocija.

Što su naše vibracije veće i suptilnije, to su moćnije. Čista matematika.

Ako ne želite transhumanizam, budite lucidni i znajte kako reći ne, ali bez vibriranja straha ili nasilja. Vibrirajte radost i moć suverenog i samouvjerenog bića koje zna da ova budućnost neće proći kroz njega / nju.

Vibrirajte autonomne i otporne projekte solidarnosti koji cijene prirodu umjesto da je unište, sanjajte o priključenju inovativnim i kreativnim inicijativama preseljenjem na selo. Ali nikad ne zaboravi da svoju budućnost ne stvaraš svojim umom, već srcem. Hvala vam.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
116 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Mali Pas
Gost
Mali Pas
5 mjeseci prije

Sto kaze ona stars narodna poslovica- we’re fucked up beyond any recognition iliti jednostavno F. U. B. A. R.

dvoslovica
Gost
dvoslovica
5 mjeseci prije

budućnost se stvara mudima

Hmmm da
Gost
Hmmm da
5 mjeseci prije

Da vibriramo kažeš? A dobro.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
5 mjeseci prije

Nisam ni znao da sve ono o čemu promišljam negdje postoji kao sasvim ozbiljna znanost, i to ne od onih društvenih, nego u samoj fizici. Ono o čemu smo raspravljali na nivou vjerujem/ne vjerujem, ovaj fizičar naziva – znanstveno otkrivanje stvarnosti duše i svih potencijala svijesti.
Blokovi svemira? Sve što se moglo dogoditi već se dogodilo? Ili sve što se može dogoditi, mora postojati kao vremenska linija koja raste ili otpada, ovisno o izborima koji je stvaraju?
Ovaj fizičar se približava i Vadimu Zelandu, čini se kako fine granice između znanosti i duhovnosti nestaju (nije ih ni bilo).
Budućnost ne stvaraš umom – kaže na kraju dr Guillemant/ stvarnost nije mehanička, nego kvantna pa budućnost stvara srce.
Razveselio me ovaj tekst i ovaj fizičar:)

Ico
Gost
Ico
5 mjeseci prije

SoA, ti imaš velik umni potencijal na razini Svijesti, a za razvoj potencijala Podsvijesti pročitaj knijigu od Joseph Murphy: Snaga podsvijesti!

Mr.No
Gost
Mr.No
5 mjeseci prije

@ Ivo:Cit’o.Uklapala se fantastično u potrošačko društvo,zasnovano na rastu,nakon velikog belaja ,npr.2 S.rat.

Janoš
Gost
Janoš
5 mjeseci prije

Poštovani SOA, dijelim vaše veselje i drago mi je da ste spomenuli i ruskog fizičara Vadima Zelanda.
Njemu mogu i osobno zahvaliti na veliki utjecaj koji je imao na moj osobni razvoj. Njegove sjajne
knjige u kojima opisuje tehniku upravljanja stvarnošću toplo preporučam svima (mogu se naći na
internetu u PDF-u na hrvatskom). Jedan potpuno novi pogled na svijet. Na YT se nalazi 5 videa u kojima
objašnjava o čemu se radi.

https://www.youtube.com/results?search_query=Vadim+Zeland+-+Transerfing+Realnosti+%28transurfing
+reality%29+%2A+II+-+dio

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Janos,
Hvala kolega na linku!

đamaludin
Gost
đamaludin
5 mjeseci prije

ima likorona diktature u tvom svjetu

Helena
Gost
Helena
5 mjeseci prije

Izuzetan čovek. Pročitala sam njegove knjige čim su se pojavile na netu. Jedino što mu zameram, a nisam jedina, je što preširoko objašnjava i ponavlja se u nedogled, pa mi je zbog toga često bilo zamorno čitanje. Ali, bez obzira na to i ja ga preporučujem svima.

Helena
Gost
Helena
5 mjeseci prije

Izbegavam da čitam ovaj portal u poslednje vreme. Sve defetista do defetiste, negativac do negativca, koji ništa svetlo ne vide, ni u sadašnjosti, ni u budućnosti i koji to pravdaju realnošću i logikom. Tek po koji čitalac napiše neku ohrabrujuću viziju. Ja to jednostavno ne mogu da prihvatim i tako da razmišljam, jer verujem duboko da mi kreiramo svoju stvarnost. To uči i hrišćanstvo i mnoge druge religije. A tako nam je jer to ne shvatamo. Prva i osnovna greška je ne umeti kontrolisati svoje misli. Zato ih uspešno kontrolišu drugi i zato nam kreiraju svet u kom živimo, umesto da to činimo sami. Na kraju, sve je stvar proklete percepcije. I ovakav svet može biti lep, ako u njemu nađeš nešto lepo, a bez tog preduslova ni budućnost ne može biti lepa. Duboko sam uverena da ćemo pobediti tamu i da ulazimo u lepša vremena. Ja to jednostavno osetim.

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

helena
iskreiraj stvarnost da ovo bude prelepa planeta. A ne da bude klaonica kao sada. Jer eto svi mi ništa ne shvatamo iako vidimo ovu stvarnost koju nismo mi napravili već neki vrlo opaki likovi. Evo ja ću prvi da priznam da si ti jedna osoba na nivou božanstva ako to uspeš da uradiš. A ako ne uspeš, šta ćemo onda? Lako je pričati new agerske priče. I lako je izbegavati stvarnost a najgora stvarnost je bekstvo od stvarnosti. Evo i kolega sa nikom “komentar” je pominjao da je privilegija roditi se na ovoj planeti velike surovosti jer će se baš tako doći do Boga, jer je ljudsko telo alat za spoznaju Boga i ljudsko telo je izrazito teško zaslužiti. Ja sam mu predložio da ode u turski zatvor, posebno surovo mesto na zemlji. Tamo je idealna prilika po njegovoj priči da nadje Boga. Mi možemo da usvojimo razne koncepte, ali jedina je vrednost ako te koncepte živimo. Ako mi ne možemo da živimo te vrednosti već samo da pričamo priče onda nismo nigde odmakli već smo duboko u svojoj iluziji.

Helena
Gost
Helena
5 mjeseci prije

Ovaj svet, svaka živa i neživa stvar u njemu je prepun izuzetnih lepota i potencijala. Zašto bih videla samo ružno, ili zašto bi mi to ružno bilo vrednije pažnje od dobrih strana i zašto bih verovala da će zla strana ovog lepog sveta nadjačati onu lepu. Zlo ni sad nije jače, ono se samo više forsira.

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

Helena
predji s reči na dela. Uzmi nekog ološa, narkomana kriminalca koji je beskućnik i dovedi ga kod sebe kući i pruži mu svu ljubav i pažnju, hranu, krevet, toplu vodu, odeću, i vidi da li će ta osoba biti jedna predivna osoba ili će ta osoba doneti pakao tvom domu. A možeš i više takvih osoba dovesti kod sebe, zašto bi se zadržala samo na jednom… Lepo to uradi i gledaj u tim narkomanima i kriminalcima izuzetnu lepotu i potencijal. I onda javi da li su oni postali ta lepota i potencijal… ili su ti napravili pakao u kući…

mislim..
Gost
mislim..
5 mjeseci prije

Stvarnost je mnooogo fantastičnija od mašte. Toliko veličanstvena i lepa da je za ne poverovati.
Uzmi samo kvantnu i statističku fiziku. Kada bih samo naveo osnovne postulate, inače opšteprihvaćene u naučnoj zajednici, nebi mi niko verovao. Samo što su tako napisani da laik nemože baš ništa da razume. Uzmi samo “eksperiment duplog procepa”. Ukucajte u YT pa ćete videti kako SVAČIJI um upravlja materijom. A gde je sve ostalo..

đamaludin
Gost
đamaludin
5 mjeseci prije

izvedi sam experiment p ces vidjet da je prevara

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

“… znanstveno otkrivanje stvarnosti duše i svih potencijala svijesti…”
.
SoA,
Slazem se sa vama, ali imam neke sumnje kod ovakvih prica…

Sam sam takodjer siguran – da neminovan put spoznaje vodi preko osnove naseg postojanja.
A to i jeste – da smo mi prije svega duhovna bica…
Licno se ne cudim da se ovakve stvari desavaju konacno i u nauci, jer licno sam pomalo upoznat sa nekim drugim istrazivacima. Medjutim – obicno kad naucnici izadju sa slicnim tvrdnjama – bivaju odbaceni od tzv “naucne zajednice”.
Vjerovatno fizicari imaju veci raspon tolerancije na pricanje – nego recimo ljecnici ili mikrobiolozi.
Za Vladimira Zelendu nisam cuo, ali bice zanimljivo vidjeti sta pise.

Ipak, moram priznati da – cim vidim “renomirane institucije” iza nekog naucnika – u meni se pojavi izvjesna sumnja.
Naravno, mozda covjek govori sasvim iskreno.
U stvari, to mogu samo predpostavljati…
Ipak – cim cujem pricu o “beskonacnim svemirima” ili ovde “bloka svemira” – koje navodno “kvantna fizika” eto na neki nacin “dokazuje” – postajem skepsa.
Uistinu ovaj covjek to nije pricao, ali spominje da je “svijest kvantno-gravitacijske prirode”…
Zato sam malo pogledao i financijere jednog od ovih univerziteta (samo ovlas pogledao) – te vidim da se radi o firmama:
” ABB, EDF, FIEEC, RTE, Schlumberger, Schneider Electric and “Les Supélec”, now called EPSCP CentraleSupélec….”
Dakle – ocito nekoliko svjetskih multinacionalki financira sve.
(O kompaniji ABB znam malo vise, a njihova istorija i nije bas “sjajna” gledajuci sa aspekta duhovnosti.)
Ali ok.
Tip je ok i generalno se slazem sa njim.
Ne volim kad se pocinju ubacivati fraze “kvantno-gravitacijske prirode” , jer mi se to cini samo – obmanom, tj pokusajem skrivanja stvarne Istine, ali ajde…. Tako valjda mora, jer i naucnici imaju kredite, obaveze prema bankama, familji itd…

Ipak, ne mogu reci da mi se ne svidja njegova zadnja recenica 😉 – premda ona rijec “staromodna” – mi i te kako para oci!
“… Stoga sam optimističan jer će znanstveno otkrivanje stvarnosti duše i svih potencijala svijesti učiniti da bivša transhumanistička budućnost izgleda potpuno staromodna….”

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

istražuj
Vadim Zeland je odličan, preporučujem da pogledaš video, ima 6 delova. A ako si zainteresovan, možeš preći i na knjige koja sveobuhvatno objašnjavaju fenomen.

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Janos & Dejan,
Stvarno zanimljiv lik. Pogledao nekoliko videa.
Naravo, mnoge stvari sam vec i ranije dotakao, a najvise me podsjeca na neku vrstu “primjenjenog sufizma” – ako bih se mogao tako grubo izraziti.
U svakom slucaju, mislim da ima puno poucnih stvari, koje namjeravam dalje prouciti.

Hmmm da
Gost
Hmmm da
5 mjeseci prije

@Istražuj, iz osobnog iskustva velika preporuka za čitanjem knjiga Vadima Zelanda “Transurfing 1-6”. Apsolutni broj 1 što sam u životu pročitao, prije nekih cca 6 godina. Autor doslovno opisuje kako svijet oko nas funkcionira i sve njegove mehanizme. Dan nije prošao od tada da mi nije bar na sekundu kroz glavu prošlo nešto vezano za knjige. I bez sumnje, funkcionira baš kako je i opisano. Samo, ovako s odmakom vremena, preporučio bih čitanje na način opisan u Matrixu, s crvenom i plavom pilulom. Meni je osobno početno oduševljenje prešlo u spoznaju da stvari oko nas funkcioniraju (teško je naći bolje riječi) na pomalo zao i nepošten način.

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Hvala Hmmm…
Ima zanimljivih stvari, koliko sam do sada upratio, a ja licno – kao i svako drugi – to procesiram na svoj nacin.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

istrazuj

Preporučam: James Gleick
KAOS – Rađanje nove znanosti, 1996.

A da bi mogli razumjet o čemu ovaj govori.
Dakle, ne stoji ono ” konačno” se time bavi znanost…

Zapravo, bavila se i prije: E. Schrödinger : Um, energija, informacija. Naravno, isto fizičar.

Nikada nije bilo nikakvog odbacivanja od strane “naučne zajednice”

Naučna zajednica sigurno ne odbacuje postavke koje funkcioniraju, za razliku od – vas.

A da bi mogli razumjet o čemu ovaj govori.
Što se tiče filozofije, lijepo je spomenut Descartes.

Samo,…😊 onda bi trebalo poznavati i Descartove suvremenike. A i malo Platona i Aristotela.

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Lucija,

Hvala vam za prijedlog, ali ja bih vas zamolio jednu stvar…
Naime,
Hajde da mi se vise ne obracate?
Nikad.

Naprosto – preskocite moj komentar, kao da nista niste vidjeli….
Je li posteno?
Ja cu to zasigurno raditi sa vasim komentarima takodjer. Dakle naprosto oni za mene vise nece postojati.
Lijep pozdrav i ugodan dan.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

istrazuj

Prijedlog se NE prihvaća.
Portali, iako virtualni, još uvijek su ljudska zajednica…i podliježu nekim pravilima.

Vi z b i lj a mislite da ćete lagati i pričati gluposti – i nitko na to neće reagirati?
I širiti svoju patološku mržnju prema znanosti?

nessy
Gost
nessy
5 mjeseci prije

SoA
Slazem se. Oduseve me tekstovi koji govore o necemu o cemu sam razmisljao, ali nisam nikada koncipirao kao cjelinu. I onda nadjem tekst u kojem je sve to povezano, lijepo i koncizno objasnjeno. Konacno, od onih nekoliko odvojenih oblaka koje sam imao u mislima prije, imam cjelinu koja ima smisla.

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

SoA Mene nije razveselija ovi fizičar, ali drago mi je čut šta on govori. Ka i svaki znanstvenik on nesmi to izreć onako kako bi on tija, to je problem ega kojega svi imamo, a kad bi on to napravija tako onda bi me stvarno razveselija, a virujen kako bi i tebe još više razveselija.
Meni je odavna jasno, i to san ovde često pisa, kako ne proizlazi sve iz uma, jer duh afektira um na kvantnoj razini. Između duha i uma je ispriječen ego i ako je nekome ego neprobojan onda je taj duhovno mrtav, ako se nekome nešto duha probije kroz oklop ega onda je taj duhovno živ.
Cili svemir ima zajedničku svijest i tu sad dolazimo do matrixa kojega da bi nadmašili moramo razumit dijelove kontrolnog sistema koji se stvaraju iznad političkog nivoa zavjere sa kojega se protiv nas vodi duhovni rat visokoga inteziteta.

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

Moreno, neprikosnoveni geniju sad se razumiješ i u fiziku.
Sta, nije ti išla ekonomija u zadnje vrijeme pa si se prebacio na kvantnu fiziku hahahahahahaha

Dayal
Gost
Dayal
5 mjeseci prije

Moreno,
Ovo si sve dobro rekao, ali za nesto vise i za potpunu sliku svakome preporucujem da se ulovi proucavanjem VEDA.
Vede su ogromne, ali krenite od Bhagavad-gite koju je preveo A.C. Bhaktivedanta Swami. To navodim samo zato jer se Vede namjerno zanemaruju i cak namjerno krivo prevode da ih ljudi odbace ko nesto glupo, ludo, staromodno, ko neki ep, mit… A to se radi od kada su ih Englezi otkrili, jer su shvatili da je to toliko superiorno, da ih je nemoguce pobijediti. Oni su namjerno poslali jednog svog ‘strucnjaka’ da izvrne sve poante. Ali u isto vrijeme (prije oko 170 godina) to su shvatili Njemci i oni su poslali svoje ljude koji su preveli dosta Veda sa sanskrita direktno na njemacki. To je i razlog sto je Njemacka prakticki otkrila puno novih stvari koje je kasnije uzela Amerika.

Vede govore o raznim podrucjima zivota, ali ipak srz veda je duhovni. I Vede to naglasavaju, da je duhovno srz svega postojanja. Sto je covjek? Covjek je duhovna dusa, djelic i cestica Boga, koja kad dodje u ovaj svijet dobije materijalne omotace, tj. suptilno i grubo tijelo. Suptilno tijelo se sastoji od laznog ega, inteligencije i uma, a grubo se sastoji od etera, zraka, vatre, vode i zemlje. Vecina se sada bavi samo sa ovim grubim tijelom, i to je ono sto se sad zove “tijelo”. Zasto dobivamo ta tijela? Zato jer zivo bice(dusa) treba, zbog svojih zelja, proci kroz razna iskustva i potrebno je da nauci usput razne stvari i zato joj trebaju ta tijela koja su kao instrumenti, alati, bez kojih ne bi mogla djelovati u ovom svijetu. Zasto se kaze da se razmislja srcem? Bas zato jer se dusa nalazi u predjelu srca i to su svi stari narodi znali. Jos malo ce se ove teme otvoriti za javnost i biti ce glavne teme za sve ljude. Za sada ovo sve zvuci vecini ko nesto “sto ovaj govori”. Zato bolje da stanem.

Bilo bi dobro i da LOGICNO, ako se smatraju da imaju otvoren um, da prouce teme oko VEDA, Vedske civilizacije koja nije mit, iako je tako predstavljena javnosti od strane danasnjih vladara. Zato se namjerno o pocetku civilizacije govori samo o Egiptu, Sumeru, Grckoj i Rimu. Vedska civilizacija, koja je prakticki zavrsila prije 5000 godina, a stara je ko zna koliko, nju se uopce ne spominje, jer rusi sve sto su vam nametnuli kao znanstvene cinjenice. Mozda je prerano za ovo da uopce spominjem, ali ja znam o cemu se radi i to jako dobro.

Evo jos jedna stvar s cim su vecina upoznati, Film matrix i one dvi pilule, ako odaberes jednu od njih onda ces moci vidjeti sto se stvarno zbiva i izaci iz matrixa. To je potpuno iz Veda. Vede objasnjavaju da je ovaj materijalni svijet MAYA, ili iluzija za duhovno zivo bice (sto smo svi mi) i da uz pomoc duhovnog znanja mora izaci iz te iluzije ako se zeli uzdignuti iznad samsare, kruga radjanja i umiranja. Zasto? Pa zato jer je prava priroda zivog bica, vjecnost, potpuno znanje i potpuna sreca i to je njegov pravi zivot. Patnje, kojih je danas pun cijeli svijet, nije normalno stanje za niti jedno zivo bice. Ta patnja postoji samo zbog neznanja i zato je potrebno siriti svoju svjesnost.

Kad gledam ovu predstavu od DeBill Gatesa i ekipe, i ljude koji su potpali pod taj njihov utjecaj, samo se cudim sveukupnoj gluposti. Ali i Ajnstajn je rekao, bas na temu Bhagavad Gite:”Samo su svemir i ljudska glupost beskonacni”

Borik
Gost
Borik
5 mjeseci prije

Najblistaviji umovi su oni koji mogu najrealnije sagledati realnost i ponašati se u skladu sa njom, ostalo su samo projekcije želja.

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

Sta sve pomenu jedan doktor fizike… osim pracenja, kontrole, satelita i svih tehnickih novotarija koje se pre svega upotrebljavaju za nametanje jarma ljudima, pominje i izlazak iz tela. A kad se izadje iz tela naici ce se na sta? Na druge entitete. A bese ima ogranicenih komentatora koji na veruju u postojanje entiteta… Zatim pomenu i NLO, a snimke NLO je nedavno pustio i pentagon, koji je sve vreme negirao njihovo postojanje. Ali opet ima komentatora koji ne veruju u NLO i vanzemaljce. I pitam se kakvi bi dokazi trebali da budu da takvi vrlo “uceni” komentatori promene svoje verovanje. Odgovor je – nikakvi dokazi nisu bitni takvim komentatorima jer njih ne zanima istina vec samo nacin da zadrze svoje verovanje jer promena verovanja znaci tezak udarac za ego, a ego to moze shvatiti i kao svoju smrt i onda se svim silama bori da prezivi odnosno da sacuva svoje uspostavljeno verovanje.
Tek je pitanje duse krucijalno, a to je ono sto stalno naglasavam – povezanost sa svojom dusom.

mislim..
Gost
mislim..
5 mjeseci prije

“Entiteti” smo i mi. Mislim da se “entiteti” o kojima ti govoriš baš zabavljaju gledajući nas ):

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Dejan,
“… A bese ima ogranicenih komentatora koji na veruju u postojanje entiteta…”

Cekaj, zasto ti mislis da je neko “ogranicen” ako ne vjeruje u postojanje entiteta?
Ili recimo u NLO – koje je gle cuda… pustio Pentagon… (inace vrhunac iskrenosti i tacnih informacija ljudskoj rasi).

Ja licno sam drasticno promienio svoje stavove i vjerovanja u zadnjih 10tak godina.
Medjutim, to sto ja (ili bilo ko drugi), na osnovu nekih dostupnih informacija – smatram da je “nesto tako” – to ne znaci da je ono upravo tako kakvim ga ja zamisljam.
Jutros sam odgovorio – u 2 poprilicno duga komenta na stalno prozivanje Lucije.
Spomenuo sam i tebe, sjetivsi se tvoje price o “blizankama 911″….
‘https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/svedski-premijer-kaze-da-maske-za-lice-protiv-covid-19-daju-lazni-osjecaj-sigurnosti-korisnicima.html’

Dakle, evo i ovdje cu ponoviti:
Posto smo svi pripadnici – ljudske rase – a stvari oko nas koje percipiramo sa 5 cula, nisu jedini nas potencijal, niti jedina stvarnost (o cemu prica i ovaj Francuz) – tesko je biti uvijek 100% siguran u tacnost vlastitih teorija.
Sta vise obicno se vlastite teorije sastoje iz vise drugih teorija i – dobivenih informacija iz njih.
Bar je tako u mom slucaju.
U konacnici se sve te dodatne teorije – moraju uklopiti u vlastito shvatanje postojanja (iliti vlastitu “teoriju”)
Naime, mogu se sa tobom (ili sa “zvanicnom virusologijom”) – slagati ili ne – medjutim za svoje tvrdnje moram imati cvrsta uporista. Recimo “postulate”!
Jos i vaznije – ako neko polazi sa stanovista “moderne nauke” – onda on naprosto MORA istrpiti svako sumnjicavo pitanje i dati uvijek relevantan odgovor na bazi te “moderne nauke”! Dakle – nisam ja taj koji negira tzv “modernu virosologiju” na primjer – nego ona SAMA negira sebe, ne postujuci svoje vlastite postulate.
Konacno, i ti i ja (kao i svi mi) – imamo vlastite izvore informisanja.
Recimo u slucaju NLO – ja smatram da ti je izvor – apsolutno nerelevantan.

Licno mislim da je sustina bitna – dakle mi LJUDSKA BICA – jesmo prije svega duhovne kreacije.
Onog trenutka kad to zaboravimo – a damo se iskljucivo u materijalno – dolazi do problema…
E sad, da li si ti u pravu sa “entitetima” ili ja koji smatra da “entiteta” nema, nego da postoji samo tzv “bio-polje” (koje neki zovu i Bog ili “beskonacna ljubav”) – od kuda cu znati?
Ali ne mislim da se zbog toga treba krviti oko apsolutno nebitnih stvari – nego gledati bitne.
Recimo ovdje – mi smo – duhovna bica…
A sta i kako je to “OKO NAS” ili “IZA” – saznacemo kad nam bude vrijeme…

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

istražuj
Ja se ni sa kim ne krvim već dajem za pravo da svako iznese svoj stav a ja mogu da diskutujem o stavu sagovornika. Najgore je što ima nekih komentatora koji bi zabranili drugima da iznose svoje stavove i to smatram da je u rangu psihopatije. A pominjao sam potencijanih psihopata ima i ovde na komentarima.
A što se tiče entiteta – zašto smatram da su ograničeni komentatori koji ne veruju u postojanje entiteta? Evo ti jednog bukvalnog odgovora – zato što jesu ograničeni. Da su bezgranični uvideli bi svu punoću života u univerzumu i svim njegovim dimenzijama. Ne mislim da ima ikoga ko je bezgraničan a živi na planeti Zemlji, samo imaju osobe koje su više ili manje ograničene. Za verovanje u entitete je potrebno samo malo istražiti, a može se osoba i uveriti u njihovo postojanje jer ima više načina za prizivanje entiteta. a mogu se i demoni prizvati, mada to ne bih nikome preporučio. Tako da se istraživanjem kao i ličnim uveravanjem može vrlo lako utvrditi postojanje entiteta. Ako neko uprkos svemu tome istrajava na njihovom nepostojanju on istrajava na svojoj ograničenosti. Da li si sad razumeo?
A ima i jedna skupina ljudi koja je gora od ovih ograničenih koji ne žele da prošire svoju percepciju i da sagledaju širu sliku, a to su zaludjenici, a takvi su pristalice teorije ravne zemlje.

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Dejan,
“… Da li si sad razumeo?…”
haha… #ebi ga – nisam.

Meni se recimo svidio ovaj 4-ti zakon njegove teorije Transsurfinga:
“… Da biste bili u ravnoteži s vanjskim svijetom, imali slobodu od klatna i slobodno ispunili svoje želje – treba smanjiti važnost…”
Dakle “smanjiti vaznost” – bilo kojem dogadjaju ili predmetu, jeste prakticno i Rjesenje koje predlaze Zeland koliko sam upratio.
(Poprilicno me podsjeca na neke sufijske postavke.)
Dakle on definise tzv “Prekomjerne potencijale” i “Ravnotežne sile”.
Prekomjerni potencijali – stvaraju kada se daje previše paznje i vrijednosti nekom predmetu ili događaju.
Ravnotežne sile – su usmjerene na uklanjanje “Prekomjernih potencijala”.

E sad, bez da pridajem neku veliku vaznost ovom – cini mi se da iz tvog komenta – ti pridajes preveliku vaznost – svojim shvatanjima i percepcijama svijeta oko nas.
Evo mozda se i varam, ali recimo – kako mozes tvrditi da su “ograničeni” – ako ti cista logika namece da je bukvalno svaki “ravnozemljas” – prije nego sto je promijenio percepciu – takodjer vjerovao u globus?
To je apsolutna logika – osim ako se radi o nekom ekstremno religioznom covjeku, koji nista drugo nije citao osim Biblije…
Takvih je, slozices se, bilo malo u nekadasnjoj SFRJ.
E sad… zar onda ne govorimo da je – upravo on prosirio svoju percepciju – za razliku od onog koji je ostao cvrsto na “vjerovanju” koje mu je ukucano u glavu onog trenutka kad mu je uciteljica u 1. razredu OS – pokazala “globus”?
Dakle on/ona – je vec bio “ti”…
Da li si me razumio?

U svakom slucaju, upravo pozivajuci se na ovo 4. pravilo Zelanda – meni je poprilicno sve jedno sta neko ima za svoju vlastitu percepciju. To mi cak ni u kojem slucju ne smeta da uvijek nadjemo zajednicke polazne osnove (osim ako sugovornik – iz nekog razloga – radi direktni napad na moju egzistenciju, kao naprimjer da podrzava “prisilno vakcinisanje/cipovanje”).
Izozev tih ekstremnih slucajeva – zajednicke polazne osnove – su uvijek po mom shvatanju, izuzetno jednostave cak i kad se (extremno) ne slazemo ni u cemu.
Naime – svi smo ljudska bica.

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

istražuj
o svemu ovome bi mi mogli diskutovati danima. Eto, nekom prilikom se možda sretnemo kod barba morena, on se bavi turizmom, i sva trojica bi imali štošta kvalitetnoga reći, uz obalu mora, možda i po koji bokal vina i raspredali o svemu do zore.
Što se tiče ravnozemljaša, tu se ne bih složio. Onaj koji je “spoznao” da je zemlja ravna nije proširio percepciju već je iskrivio svoju percepciju. Kada osoba poveruje u laž, ona gubi od svoje lične moći.
Izvukao si zaključak iz mojih komentara da ja pridajem preveliku važnost svojim shvatanjima i percepcijama sveta oko nas. Vidiš, to se može reći i za tebe, i za mnoge druge. Ako je osoba sigurna u svoje stavove može se protumačiti da ona pridaje preveliku važnost sebi. To kako će ko gledati na život je njegova lična stvar. To sam mnogo puta pisao. Ali je jedna stvar davati osobi pravo da ima i iskaže svoj stav a sasvim druga stvar je da govorimo o istini i ispravnoj percepciji. U vezi entiteta ako osoba ne veruje u njihovo postojanje a može se uveriti, to znači da osobi nije stalo do istine već do odbrane svog uverenja i ega.
Evo ispričaću ti jednu stvar – pre 7-8 godina bio sam na Pašmanu, na harmony programu. I tu sam se družio sa jednom Slovenkom, bila je prava dama, retko se takve osobe sreću. I kad smo se vratili kući, ona u Sloveniju, ja u Srbiju, pišem joj preko fejsa i tu nešto pričamo i sabiramo utiske o letovanju i ona mi kaže – “bilo mi je super, sjajno smo se družili, i volela bih opet da se sretnemo, i imam nešto da ti kažem – ti mrziš sebe, na tome poradi, mada mi je i ovako bilo super sa tobom”. Ja to kad sam pročitao, zabezeknuo sam se. Isprva nisam mogao da poverujem šta mi priča. Bio sam u uverenju da ja volim sebe, pa i sav ovaj rad na sebi i sve što sam prošao je zato što volim sebe. Ta njena izjava me je toliko potresla da sam ja danima razmišljao o tome. I što je vrlo bitno, nisam joj ni najmanje zamerio što me je tom izjavom tako tresnula u lice. Naprotiv, bio sam joj zahvalan i potrudio se da sagledam sebe i vidim da li ima istine u tome. I kad sam sagledao sebe, kroz nekoliko dana, morao sam da se složim sa njom – ja mrzim sebe, prezirem sebe, a ego mi tako lukavo daje lažne misli i lažan osećaj da ja volim sebe. Raspao mi se ceo svet, sve iluzije o meni su se raspršile. To je bio potres iz dubine duše. Kada sam shvatio pravu istinu, onda sam je prihvatio ali šta sad – kako da počnem da volim sebe? Tu ne pomaže odluka da ću ja da volim sebe kad se podsvesno prezirem. I šest meseci ja sam razmišljao šta da radim, kako da počnem da volim sebe. I onda mi je sudbina, ili oni koji upravljaju mojoj sudbinom donela poznanstvo sa ženom koja je bila moja srodna duša. Odnos sa njom me je rastavio na delove, prolazio sam kroz agoniju ali je to donelo na kraju da sam ja bio sposoban da izgradim svesnu ljubav. Pre toga za tako nešto nisam bio sposoban ni u mislima. I ceo taj susret i odnos je bio izrežiran od strane viših sila, tako da u dobrom delu više sile upravljaju sa našim životom. I kroz taj odnos sam spoznao dosta stvari o entitetima. I naučio dosta o sebi. Bilo je još dosta puta gde su se entiteti uplitali i vodili me na neki način. Pre nego sam počeo da se bavim terapeutskim radom, jedna vidovita žena dolazi i kaže mi da je primila poruku od strane njenih vodiča u vezi mene da bih ja bio dobar u odredjenoj terapiji. Ja se dotad nisam bavio nikavim terapeutskim radom i uvek sam radio sam na sebi. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću raditi sa drugima. Ali eto, i to se desilo i ja sam krenuo u terapeutske vode. Ta žena je inače iz Zg i već je mnogima dala odredjene poruke koje je primila od strane svojih vodiča i ti ljudi koji su primili njene poruke su krenuli u nove oblasti svog života i prilično su se razvili. Imam ja raznih iskustava sa entitetima i ličnih, i od strane drugih ljudi. I put ličnog duhovnog razvoja nije nimalo lak, mnogo puta sam posustajao i nisam imao više snage da idem na tom putu i onda mi je neka sila davala snagu da istrajem ili mi je otvarala nove mogućnosti. Tako je bilo dok nisam konačno izašao na zelenu granu, da tako kažem… sad kad se osvrnem za sobom, ne bih izabrao drugačiji put za sebe. Ma koliko da je izazovan, to je najbolji i najvredniji put kojim idem. A ja kroz život idem svojim putem, putem koji ima srca.

Kile
Gost
Kile
5 mjeseci prije

Ufff odličan tekst, gušt za čitat, definitivno daje nadu

borg
Gost
borg
5 mjeseci prije

Obicno intelektualno blebetalo, zato jer 1% stanovnistva kontrolira sve bogastvo a najveca koncentracija bogastva je u Engleskoj i Americi a on o tome suti i podrzava a s druge strane 80% ljudi zivi od mjeseca do mjeseca.

Ja sam
Gost
Ja sam
5 mjeseci prije

Covjek daje realno i po meni najbolje rjesenje, budjenje, ljubav i odbijanje buducnosti kakvu je 1% stanovnistva zamislilo… Svi smo mi pojedinci i cini se da svatko sam ne moze nista, ali ako smo ujedinjeni ipak nas ima 99%. Budi se i budi druge i bit ce sve ok…
A plus toga, ako mislis da jedan covjek ne moze nista, sjeti se da je i Gandhi bio samo jedan….

borg
Gost
borg
5 mjeseci prije

ili imas novaca ili nemas, ostlalo filozofima

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

ja sam
Ovo što si napisala je vrlo lepo. Teoretski, ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi… os tog ujedinjenja znaš i sama da nema ništa. da bi se ljudi ujedinili mora da ih krase viši nivo svesti, da vibrirajku na višem nivou bića. Koliko sam samo ja običnih ljudi pokušavao da probudim, da im ukažem na širu sliku… kao rezultat je bilo podsmevanje, imao sam i agresivnije napade od strane koji su se mogli svakojako završiti. Da li sam nekog probudio? Od običnih ljudi nisam… Za neke koji su na duhovnom putu sam bio inspiracija. Ali kod ljudi koji nisu na duhovnom putu, efekat je nikakav. Oni koji nisu spremni da se probude, da progledaju, oni će samo vrednovati stvari koje su im poznate i sa kojima rezoniraju. I često se pitam što sam uopšte trošio energiju na neko širenje znanja i iskustava. Bitno je da sam u prisutnosti i da sam centriran i da delujem iz tog stanja, a drugi neka žive svoj život kako znaju i umeju.

Ja sam
Gost
Ja sam
5 mjeseci prije

Dejane, znam i ja nazalost kako to izgleda u praksi, ali ova trenutna situacija je pocela otvarati ljudima oci. Mozda na lokalnoj razini slabo jer mi se cini da sam jos okruzena ovcama s maskama koji ce uskoro jos jednom glasati za zna se, ali globalno se vide ogromne promjene… Ljudima sad samo treba davati izvore informacija ali oprezno i dozirano jer kad nekome otvoreno kazes da je papa sotonjara, to ti bas ne prolazi jer nisu odmah sposobni probaviti takvu informaciju… Samo ih upucujes da kopaju dublje i traze istinu dalje od vijesti sa dnevnika…
A da se dobar dio ne zeli probuditi, to znam, jedan dio ce takav i ostati. Vjerojatno cemo se nakon ovoga svi razdvojiti na one koji ce po starom i one koji zele promjene na bolje…
A nekako mi se cini da ako se globalna farsa nastavi najesen, da bi mogli i mi dobiti pojacanje u svojim redovima jer mi je jako tesko virovati da netko stvarno zeli biti toliki idiot i pusiti sluzbene price i najesen…
Pa mozda i bude nekakav 5th of november i dode kraj svemu losem…
I da, ako ti se cini da gubis vrijeme na budale, objasnjavajuci nesto nekome tko ne zeli znati, pricekaj jos neko vrijeme, netko od tih ljudi ce ti sigurno priznati da si u pravu… Vjerojatno si cuo onu: prvo te ignoriraju, onda ti se smiju, pa se bore protiv tebe i onda pobijedis 😉

nessy
Gost
nessy
5 mjeseci prije

Borg
Nisi bas shvatio “sto je pjesnik htio reci”?

borg
Gost
borg
5 mjeseci prije

nessy – hehe necu ja nikad shvatiti proletere

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

borg Ako nemoš shvatit proletere onda provaj shvatit robove, ako te ne ide provaj shvatit kmetove, ako ti i dalje nije jasno provaj shvatit potrošače . . . ako ti ni to nije jasno, onda ti ku#ca ne razumiš. Samo nemoj mislit kako bi iko od ostalih tija bit bilo šta od navedenoga, samo njih se nikad ne pita, pa se tako ni tebe neće pitat kad već ”nećeš” shvatit.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

nessy

😃 pa sasvim je očito po komentarima da ima još takvih…

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

Jebes buducnost kada je danas umirem od gladi, daj mi danas da ne skapam, a sutra vidjeti cemo kako cemo.
U socijalizmu smo davali za budicnost onda su dosli HDZ ZLOCINCI i sve POKRALI, OPLJACKALI pa je nasa buducnost zavrsila u njihovim dzepovima.

Kkk
Gost
Kkk
5 mjeseci prije

Na balkanu je buducnost ista kao i proslost,vjerski ratovi do poslednjeg vjernika.( i nevjernika).

PlanetB
Gost
PlanetB
5 mjeseci prije

Excuse – moi Philippe a gdje je u tu BOG ?
Optimizam se bazira na uglavnom fantaziji . Razlog ?
Kljucna greska transhumanista je da odbacuju ili ignoriraju Boga.
I zato zele unistiti covjeka – TRANS Humanizam. Osim sebe naravno jer oni su ‘evoluirali’.
Ponavljate istu gresku.
Ali to me ne cudi Sjetimo se 1789-te.

mislim..
Gost
mislim..
5 mjeseci prije

Tzv. “naučni pogled” na stvarnost vać SADA raspolaže sa gomilom podataka koji govore o “višim/nadzemaljskim” silama. Nažalost, Većina ljudi se nije potrudila da malo zaroni u suštinu naučnih tvrdnji. A, ako ćemo pravo, niti su se naučnici nešto potrudili da zaista objasne suštinu svojih itkrića. Nažalost..

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

mislim

Darling, nemoj se sekirati…eto, fizičari kažu da je fizika traženje crne mačke u tunelu…a filozofija traženje crne mačke u tunelu …
kada mačka nije tamo. 😊

Schrödinger ova mačka. To će ti pojasniti ova razmišljanja.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

mislim s dvije točke nisi mogao ništa drugo da smisliš?

Polako
Gost
Polako
5 mjeseci prije

Philippe je deklarirani animist: https://en.wikipedia.org/wiki/Animism

alex
Gost
alex
5 mjeseci prije

Di je onaj Mujo što je špricao protiv krokodila?😂😂😂

Mujo
Gost
Mujo
5 mjeseci prije

Dje si baaaaa

Ive
Gost
Ive
5 mjeseci prije

Evo mene pokra ja tebe, vice zasluzni clan ZLOCINACKE HDZ

W000T
Gost
W000T
5 mjeseci prije

Možda najnerazumljiviji članak koji sam vidio na ovom portalu. Kakav je ovo stil pisanja. Doslovno WTF.

Polako
Gost
Polako
5 mjeseci prije

Ako si došao s Imbexa, trebat će ti par mjeseci aklimatizacije na portalu da se privikneš. Nemoj odustajati jer za otvoriti um potreban je rad na sebi. Tu smo da ti pomognemo jer smo bili u tvojoj situaciji.

W000T
Gost
W000T
5 mjeseci prije

Nije problem sto nisam citao clanke na ovom portalu jer sam tu vec duze vrijeme, ali ne komentiram. Na imbexu i slicnim nisam duze vrijeme. Samo mislim da je moglo biti bolje napisano. Po nekoliko puta sam citao vecinu recenica da bi razumio sto je autor htio rec, a ni onda nisam bio 100% kod nekih stvari. Moguce da je problem i u izvornom tekstu pa se prevodio doslovno.

Keko
Gost
Keko
5 mjeseci prije

…puno textova je u zadnje vrijeme, na ovom portalu takvo…nažalost

Janoš
Gost
Janoš
5 mjeseci prije

@WOOOT
pogledajte si videa od Vadim Zelanda i sve će vam biti jasno. Imate link gore na početku komentara.

Kkk
Gost
Kkk
5 mjeseci prije

Stih 2.20 Vede : Dusa se nikada ne radja niti umire.Nije nastala,ne nastaje i nece nastati.Nerodjena je,vecna,uvek postojeca i prvobitna.Nije ubijena kada je telo ubijeno.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

da tako je to u himalajskim naukama a napose mandukija upanišada.

mane
Gost
mane
5 mjeseci prije

Black mirror

Mihael
Gost
Mihael
5 mjeseci prije

Svijest je fenomen koji je potpuno nedohvatljiv bilo kojoj paradigmi ili bilo kojoj metodi objektivističke znanosti. Sve što tzv. znanstvenici mogu reći o svijesti potpune su besmislice.
Nasuprot tome, i u običnom životu postoje prilazi koji čovjeku omogućuju da pristupi fenomenu svijesti. Prije svih to je prilaz koji ide preko našeg vlastitog “Ja”.
“Ja” je sasvim osobita riječ u svim svjetskim jezicima. Naime, dok se sve druge riječi mogu odnositi na mnoštvo predmeta ili fenomena koji se nalaze izvan nas, riječ “Ja” svatko od nas može reći jedino samom sebi, nikome drugom osim sebi. To je vrlo važna činjenica s kojom započinju ozbiljna duhovna istraživanja. Također, iz tog razloga se u ezoternim tradicijama o “Ja” govori kao o “neizrecivom imenu Boga u nama”.
U tom je kontekstu npr. zanimljivo da u njemačkom jeziku riječ “Ja”, tj. Ich sadržava inicijale Isusa Krista (Ich = Iesus Christus).
U izvornim riječima i strukturi jezika često je daleko više pameti nego u tlapnjama onih koji sebe nazivaju znanstvenicima.

Miha
Gost
Miha
5 mjeseci prije

Jako poučno, Mihael.

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

Mihael Najprij bi tribalo odbacit etikete, pa tako i etiketu znanstvenika. Radije bi tribalo preć na karakteriziranje ljudi ka slobodoumnih i neslobodoumnih odnosno dogmatičara.
Možemo pričat o tome šta ”službena” znanost prihvaća ili odbacuje, ali znanstvenika ima raznih.
Po meni nije točno kako znanstvenici nebi mogli govorit o svijesti jer postoje znanstvenici koji ne priznaju ništa od onoga šta se nemore na neki način izmirit i rezultat mjerenja izrazit u međunarodno priznatim mjernim jedinicama, jer očito postoje i oni drugi znanstvenici.
Postoji nepisano pravilo i u znanstvenome svitu da znanstvenici mogu ”off the record” govorit šta god oće i tako triba bit . . . živi ti je dokaz Isus Marija Davor Pavuna . . . postanak svita nije rješen i ne moramo se svi nužno opredjelit za kreacionističku ili evolucionističku dogmu . . .

Mihael
Gost
Mihael
5 mjeseci prije

Moreno
Ono što znanstvenici govore ili pišu “off the record” posve je irelevantno za ovo o čemu govorimo. U tom svojstvu, oni su privatna lica i njihov je stav jednako (ne)bitan kao i stav bilo koga drugog.
Ja sam pisao o znanosti kao institucionaliziranom, štoviše, dogmatiziranom sustavu znanja, kao o krajnjoj instanci koja donosi konačni pravorijek o bilo kojem osobnom ili društvenom pitanju (što je osobito razvidno u farsi oko korone).
Prema tome, takvoj znanosti, koja počiva na materijalističkoj i objektivističkoj paradigmi, ne samo da je potpuno nedohvatljiv fenomen svijesti (kao što sam gore napisao) nego je potpuno nesposobna objasniti i mnoge druge fenomene, kao što je npr. život.
Fenomenu svijesti se ne može pristupiti mjerenjima, kvantifikacijama, algoritmima i ostalim metodološkim alatkama suvremene znanosti. Svijest je fenomen sasvim drugačije prirode i pred njim je materijalistička znanost potpuno nemoćna.
Dokaz tomu je, među ostalim, i činjenica što psihijatrija kao grana medicine nije napravila nikakav progres u posljednjih sto i više godina, kako priznaju i svi pošteni psihijatri (kod nas npr. dr. Robert Torre).
Svijest je fenomen duhovne prirode. Ne može postojati duh bez svijesti. Nesvjesni duh je potpuni nonsens, to bi bilo nešto poput drvenog željeza.
Čovjek je duhovno biće, njegovo “Ja” je duhovne prirode i to je razlog zašto je samosvjestan, tj. svjestan samoga sebe.

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

Mihael Sve je tako kako pišeš osim da je ”irelevantno” ono šta znanstvenici neslužbeno govore . . . paralelno s tim i svi ostali ljudi imaju isti problem i upravo se o tome radi . . . evo ja nisan uspija stavit masku na glavu za cilo vrime korone, ali nemogu diskvalificirat sve one koji su je iz raznoraznih razloga stavili, ako me razumiš šta oću reć. Šta bi ja moga napravit da još radin ono šta san radija u životu kad san 4 – 5 puti godišnje sa avionon putova iz doma na drugi kraj svita i kad bi se vraća sa posla opet avionon putova doma . . . pa da san sad negdi na 10 uri leta od doma i da mogu ić doma samo ako u avionu iman masku, normalno da bi je stavija bez obzira šta ja mislin, jer bi alternativa bila ostat tamo negdi i ne ić doma . . . tako i znanstvenici moraju radit odnosno govorit i ono šta ne misle da bi mogli zaradit za život isto ka i vozači kamiona ili blagajnice u butigi . . .
I da se odmaknen malo od ovih vidljivih maski kontra korone, svi mi živimo sa onin nevidljivin maskama sa kojima je zamaskirana naša svijest, i opet, neki uopće ne primjećuju da imaju tu masku, neki su svijesni kako i kad je stavljaju i skidaju. Razlika između prvih i drugih po meni nije ”irelevantna”.
I ponovit ću, slažen se sa svim ostalim šta si napisa pa i sa tim kako je čovik duhovno biće, ali šta ćeš ti sa onima čije je uvjerenje takvo kako je um početak i kraj svega pa i svijesti . . . da ih možda nebi tribalo cijepit sa cijepivom kontra nesvijesnosti . . .

Mihael
Gost
Mihael
5 mjeseci prije

Moreno
“…tako i znanstvenici moraju radit odnosno govorit i ono šta ne misle da bi mogli zaradit za život isto ka i vozači kamiona ili blagajnice u butigi…”.
Iskreno, malo sam iznenađen vašim razmišljanjem i argumentacijom.
Po klasičnoj definiciji znanje je “istinito opravdano vjerovanje” (nije bitna definicija, samo da postavimo referentni okvir). Znanstvenik je onaj koji bi po defaultu trebao težiti istini, istina bi trebala biti srž njegovog poziva i smisao njegovog rada. Biti znanstvenikom (u smislu ideje, pa i društvene funkcije) nije obično zanimanje, to bi trebao biti častan i samoprijegoran poziv. Uz dužno poštovanje prema svakom poslu, u ovom smislu praviti analogiju između znanstvenika i vozača kamiona ili blagajnice, posve je promašeno.
Pa nije smisao vožnje kamiona ili očitavanja bar kodova na blagajni istina, kao što je to smisao znanstvenog poziva.
Ako znanstvenik apriori pristaje raditi i govoriti i ono što ne misli kako bi zaradio za život, svoj poziv svodi na intelektualnu i moralnu prostituciju.
U tom slučaju samo se od sebe nameće pitanje što bi moralno korumpiranim znanstvenicima (i kao profesionalcima i kao privatnim osobama) davalo ikakav kredibilitet i zašto bi njihovo mišljenje o bilo čemu imalo ikakvu težinu.

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

Mihael Znanost isto ka i obrazovanje, mediji, religije, banke, vojska . . . su samo dijelovi kontrolnog sistema koji služe njegovom održanju i nemaju ništa sa istinom i etikom. To su skroz različite kategorije.
Okay, možda ti vidiš drugačije, ali ono šta ja vidin je to da sami vrh znanosti u Hrvatskoj šta bi triba bit HAZU je institucija u kojoj su u stvarnosti ”najizvrsniji” znanstvenici plaćeni za šutnju i nijemi su ka ribe. Ja ne kažen kako ja mislin da bi to tribalo bit tako, ali to je činjenica. Oni koji su kontrolnome sistemu neposlušni, bili oni znanstvenici, profesori, generali, bankari ili popi bivaju iz sistema izopćeni. Tako je i sa vozačima i blagajnicama, ako ne nabiju masku na čunku dobiju otkaz. Neznan šta je tu čudno.

Mihael
Gost
Mihael
5 mjeseci prije

Moreno
Stvari su ipak puno složenije i slojevitije nego što ih vi vidite.
Naravno da postoji kontrolni sustav i da je njegov cilj dogmatizam i eutanaziranje svakog razmišljanja koje se protivi njegovim mantrama.
Međutim, stvari su često slojevite i diferencirane i teško ćete ih razumjeti ako sve trpate u istu košaru.
Ne možete tek tako izjednačiti poziv znanstvenika ili sveučilišnog profesora s poslom blagajnice, vojnika ili službenice na šalteru.
Postoje bitne razlike u načelima rada svakog od tih poslova.
Načela znanstvenog rada su objektivnost, provjerljivost, transparentnost itd. o čemu u većini drugih zanimanja ne može biti govora ni u najmanjoj mjeri.
Spomenuta načela su razlog zašto je npr. dr. Srećko Sladoljev (koji se kao jedan od rijetkih znanstvenika usprotivio sustavu i službenim dogmama u ovoj korona farsi) unatoč dosljednim i opetovanim antimainstream stavovima, uspio ostvariti vrlo uspješnu, dugogodišnju znanstvenu karijeru. Može se navesti puno sličnih primjera.
Prednosti poziva kao što su znanstvenik ili sveučilišni profesor je u tome što pojedincu još uvijek ostavljaju određenu autonomiju i neovisnost, u slučaju da je on dovoljno moralan, hrabar i odlučan da ih koristi (što najčešće nije slučaj).
To je razlog zašto su se i u korona farsi mogla čuti i drugačija razmišljanja i zašto su službene dogme dovedene u pitanje, a mnogi ljudi dobili uporišta za drugačije razmišljanje i kritične stavove.
To je također razlog zašto kontrolni sustav, preko svojih mnogobrojnih poluga (npr. Faktograf), ulaže silne napore da difamira i ušutka znanstvenike koji dovode u pitanje njegove dogmatske mantre.

Moreno
Gost
Moreno
5 mjeseci prije

Mihael Jasno je kako su stvari složene i slojevite samo bez pojednostavljenja osnovnih koncepata može se relativizirat do u besvijest i upravo takvu retoriku izbjegavam jer me ne tangira kad neko puno priča, a ništa ne kaže.

Ja san ima primjedbu na tvoj prvi komentar di si napisa kako tkz znanstvenici nemaju šta pričat o svijesti sa čime si ih po mojemu mišljenju diskvalificira. Ja se sa tim nisan složija i objasnija san zašto. E sad ti u ovome zadnjemu komentaru pišeš kako je dosta znanstvenika na koronu reagiralo suprotno službenim pričama i procedurama šta je u kontradikciji sa tvojom predhodnom diskvalifikacijom.

Čini se kako si skrenija sa teme spominjući objektivnost i transparentnost znanstvenika čega u kontrolnom sistemu po defaultu nema. Dizanje znanstveniks iznad ostalih značilo bi kako su političari na vlasti nedodirljiva božanstva jer odlučuju doslovno o svemu pa i o samim znanstvenicima.

Spominješ Sladoljeva, okay, i ja rezoniram s onim šta on zastupa, međutim sve šta on govori i piše to radi upravo u svoje ime, a ne u ime institucije za koju radi i kontrolni sistem ga je zato izopćija iz svih MS medija.

Ja ne mislin niti san to napisa kako su svi ljudi isti jer je svim ljudima različito ono šta im je dano, pa tako i znanstvenicima i vozačima jer jedni i drugi mogu radit više ili manje dobro svoj posal i mogu imat povezan um s duhom ili ne i to ne ovisi o njihovoj pofesiji i to je ono na šta san ja ukaziva uspoređujući ih. Usporedija san ih po tome šta in je dano i kako vozač more bit osviješten isto tako to more i znanstvenik.
I na kraju smisao mojih komentara je taj da Sladoljev nikako nebi moga radit ono šta radi Markotićka niti bi to radija sve da i more, a ti si ih ka “znanstvenike” stavija u istu vriću, i sad mi molin te nemoj napisat da nisi jer ih u prvone komentaru nisi poimenično ni spomenija.

Mihael
Gost
Mihael
5 mjeseci prije

Moreno
Nažalost, vi ne shvaćate i ne razlikujete neke osnovne stvari.
Da bi se pojednostavljivalo treba poznavati materiju o kojoj se govori. Kako će netko neku složenu materiju pojednostavniti ako ni sam ne razumije ono što ima namjeru pojednostavniti?
Jedno je znanstvena paradigma, drugo su načela znanstvenog rada, treće je znanstvena zajednica, četvrto su znanstvenici kao privatne osobe, a peto je kontrolni sistem koji svoju šapu stavlja na sve aspekte društvenog i privatnog života.
Ako ne uspijevate razlikovati te pojmove i razine bespredmetno je polemizirati.
Ja sam u prvoj poruci pisao isključivo o znanstvenoj paradigmi i ono što sam napisao je neoborivo. Unutar paradigme moderne materijalističke i objektivističke znanosti fenomen svijesti (svijest kao takva; odgovor na pitanje što je svijest?) je potpuno neobjašnjiv i to nitko ozbiljan (čak ni među znanstvenicima) neće ni pokušati osporiti. To nije nikakva diskvalifikacija nego notorna činjenica.
U drugoj poruci sam objasnio i zašto je tako.
Kad sam pisao o tome da je dosta znanstvenika o koroni iznosilo mišljenja koja su suprotna znanstvenicima umreženim s nadstrukturama, politikom i medijima, govorio sam o načelima znanstvenog rada koja im to i omogućavaju unutar njihove profesije i na koja su se znanstvenici poput dr. Sladoljeva i pozvali čitavo vrijeme (što sam izričito i napisao).
Griješite kad tvrdite da sve što Sladoljev radi i piše čini u svoje privatno ime. On se cijelo vrijeme poziva na načela znanstvenog rada (objektivnost, provjerljivost, transparentnost itd.), na rezultate znanstvene zajednice kojoj pripada (radove, istraživanja itd.) i na svoj rad kao znanstvenika u zadanim znanstvenim okvirima. On (i mnogi drugi slični njemu) nastupa iz pozicije znanstvenika i potpuno ostaje unutar okvira i pravila znanstvene zajednice, kad god javno nastupa. To je polje na kojem se ukrštavaju koplja, sve osobno i privatno je u ovom smislu posve nebitno (što sam izričito i naglasio).
U tom smislu oni i jesu “u istoj vrići”, tj. u onom smislu u kojem su “u istoj vrići” svi nogometaši dok igraju jednu utakmicu, svi odvjetnici unutar nekog sudskog procesa ili svi sudionici neke debate. Svi oni poštuju neka unaprijed određena pravila i drže se nekih unaprijed zadanih okvira. Sve ovo po analogiji vrijedi i za znanstvenike dok god su dio znanstvene zajednice i dok god se pristaju nazivati tim imenom.

Modus operandi kontrolnog sustava je sasvim drugačiji od onoga kako ga vi zamišljate.

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

Mihael, Moreno ti nezna ko mu glavu nosi i portalni je dežurni sveznadar, a nadasve moralist. Kada mu argumentirano pobiješ njegove tvrdnje raspravu prebacuje na polje “kontrolnog sistema” i dotada iole logički smislena rasprava prelazi u svijet fantazija.
Evo neka ti ljigavac odgovori npr. po čemu su to Vukovar 91′ i Knin 95′ za njega ista stvar.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Mihael

Hvala na komentaru. Budući da vas nisam prije ovdje vidjela, dozvolite da vam poželim dobrodošlicu.

Ovdje, međutim, ima i – potpuno suprotnih stavova, kao što možete primjetiti iz dva komentara.

Mihael
Gost
Mihael
5 mjeseci prije

Lucija, hvala na dobrodošlici 🙂

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

Mihael Također, ne postoji univerzalna definicija Boga i svak na svoj način doživljava Boga, a neki imaju i svoje definicije Boga . . . ne moramo nužno prihvaćat religijske definicije Boga, ka šta svi i ne komuniciramo s Bogom priko posrednika odnosno religijskih agencija . . .

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

moreno
Da, važno je da najšire narodne mase, odnosno oni koji veruju u Boga, jer ima i ateista, shvate da im za povezanost i komunikaciju sa Bogom nisu potrebni nikakvi posrednici. To ne znači da osoba treba odbaciti religiju, već uvideti da može sama biti u odnosu sa Bogom.

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

Moreno, zato postoji univerzalna definicija deb…ila!

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

Michael

A vidi Japanaca…☺

“The many ways to say “I” Watashi. Watashi (私) is the standard, gender-free way to say “I” and is the first one learners are introduced to. Watakushi. Yes, the kanji is the same as for watashi (私) (watashi is actually just a shortened form of watakushi). Boku. Ore. Atashi. Uchi. Kochira/Kocchi. Ware.”

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

Ima tu puno problema, a glavni problem je šta mi nemamo pojma šta i kako nam se događa. Pa i doktori fizike neznaju koja to sila i kako afektira materiju na kvantnoj razini . . . tako i neznamo odno prostora i vrimena . . . možda se sve već dogodilo, a mi sad to doživljavamo . . . ako su ispunjeni svi nužni uvjeti možda se more minjat, ne samo budućnost, nego i prošlost . . . kako god bilo, fali hrabrosti za iskoračit u nepoznato, odnosno uz fizičko postojanje prihvatit i metafizičko . . .

Mercury
Gost
Mercury
5 mjeseci prije

Jedna kratka: Žaba se kuha polako.
Druga kratka: Pretpostavka je majka svih zajeba.
Treća kratka: Obećanje, ludom radovanje.

Nikada čovjek u povijesti nije promijenio srž ničega…Robovlasnici/robovi, feudalci/kmetovi; kapitalisti/zaposlenici. A ljudi koje autor spominje će biti na minimalnom dohotku živeći u svom balonu slobode veličine kaveza, a za razliku od drugih koji će biti svjesni tog kaveza.

Moreno
Member
Moreno
5 mjeseci prije

Mercury Pa ja se nebi zadrža isključivo na narodnim poslovicama kad se radi o temama koje proviruju iza samoga ruba uvriježenog poimanja svita . . .

Nadalje kako nebi bilo nesporazuma želin naglasit kako osim šta triba proširit sliku triba povećat i vremensku crtu . . . povijest ne počinje prij 6 tisuća godina, okay, tad počinje ona ”službena” povijest koja se u školama učila od Sumerana kad su ljudi od sakupljača plodova i lovaca životinja priko noći postali poljoprivrednici i uzgajivači životinja koji su bili u stanju izgradit gradove i organizirat život u njima odnosno kako mi to danas kažemo civilizirat se. Ne priča se o predhodnim civilizacijama koje nisu poznavale ratove jer arheolozi nikakvo oružje starije od toga doba nisu našli. Imamo Vinčansku civilizaciju koja je postojala i par tisuća godina prij i koja je u nekome trenutku nestala i arheološki je utvrđeno kako su imali isplanirane nastambe, uzgajali biljke i životinje, ali šta je najbitnije dok su postojali Vinčanci nisu ratovali.
Tako da se i robovlasnici/robovi, feudalci/kmetovi tad nisu pojavljivali jer je takve sustave nemoguće održavat bez oružja.
Uglavnom nisu oduvik ljudi ratovali i živili u danas poznatim sustavima . . . e sad kakva je njihova ”sloboda” bila mi neznamo, ali čini se kako se sve radi da to nebi ni saznali.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

Teze je riknuti i podnjeti- kad sve imas a znas da nista nije tvoje! Vrijeme iz pjescanog sata izcuruje .. Zato sad soros oponasa dobrotvora i pravednika a u duši prevarant i hohštapler..

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije

“Pustimo sad prošlost, okrenimo se budućnosti!”.
Jedna od glupljih političkih floskula. Iako se mi obožavamo baviti beskonačnim analizama prošlosti. Iako ne želimo odustati ni od jedne zablude, što je bilo, kako je bilo, zašto je bilo….. Volimo mitove. O vlastitoj važnosti, slavi… veličini. Iako, ponekad nešto i pozaboravimo. Kao npr. onaj romantični mit da je Zvonimir, posljednji hrvatski kralj, ubijen jer nije htio ići na Jeruzalem. U društvu križara. Koji su bili nešto kao srednjovjekovni NATO.
Pa se okrenemo jedinoj stvari o kojoj svatko, bez imalo napora, može trkeljati, laprdati, fantazirati…… Budućnosti. Jasno da se možeš okrenuti sjajnoj budućnosti, jer to ništa ne košta. Koja je u vizijama političara, kokainskim ili onim naturalnim, izazvanih bunikom, kakva druga nego svijetla….. Iako će svijetloj budućnosti prije pregoriti sijalica, nego što ćemo joj mi doći. A da se vratimo u sadašnjost.
Tužnoj svakodnevnici. Gdje je naš ukupni prihod na nivou srednje velikih europskih poduzeća. Tolika je i ekonomija Srbije. Uz malu razliku. Da npr. “Volvo”, prihod kao i 4 milijuna Hrvata, iliti 8 milijuna Srba, ostvari sa 100.000 radnika. A toliko ih u Hrvata, pa i nekoliko više u ovih drugih Balkanaca, radi samo u računovodstvu (državnoj upravi). Jedna Slovačka je prije dvadeset i koju godinu imala nacionalni dohodak na nivou Makedonije. Sad je negdje na 24.000 dolara per capita. A nemaju more. Izgleda da, jadni, vole raditi….. Nije to za nas. Iako neki kažu da su Česi postali njihovi susjedi kad si ih neka braća i sestre odvele sa Jadrana. U Tatre. A drugi se kunu da su ti isti doveli nas na Jadran. Sa Karpata. Pa ti vidi. Sad i oni grbače po tvornicama. To je tamo izgleda zarazno. Tako je to kad se druže sa Švabama. Kad dođu u nas na odmor, potrošit te novce, ne znaju sjedit na štekatu. Kao mi. Pit’ kavu dvi – tri ure. Kao mi. Pa poć’ materi na ručak. Uz narodni mudroslov: ”Ko to more platit”. Kao sav normalan svit. Mi.
Neki ljudi koji žele izgledati ozbiljno, kažu da ako u vašem frižideru ima hrane, niste goli, imate krevet i krov nad glavom, da ste bogatiji od 75% stanovnika ovog svijeta. A ako imate račun u banci, nešto u novčaniku i nešto sitniša u nekoj zdjelici, čarape nisu spominjali, spadate u 8% najbolje stojećih ljudi na svijetu. Ako vam gospodinu, čovjeku i građaninu i to nije dovoljno, izvjesni čovjek, s manjkom eritrocita, iako neki sumnjaju da mu fali još koješta, svečano će vam objaviti da se s ove strane Jadranskog mora živi bolje nego u Africi. A izvjesni čovjek u susjednih Balkanaca, njih tješi da je korona više sje*ala Hrvate. Da će bit bolji od njih i da će do godine po rastu privrede biti prvi u Europi. Ovima odma laknulo. Da će im bit bolje. Pa od sreće tuku u sve lonce i teće. Koje nađu po kući.
Iz nekog razloga, Slovence nitko ne spominje. A oni su napredna zemlja srednje Europe. Prestigli su Portugal. Približili se Češkoj i Slovačkoj. Istočnoeuropskim ”tigrovima”. Koji rade ka’ mutavi. I po noći. Da mogu u nas doć na more. U nas, po noći, rade samo oni najmarljiviji: ubojice, provalnici, dame sumnjivog morala….. jadnici iz treće smjene. Dok je u nas šverc – komerc zv. trgovina, išao kao alva, ovi ispod Alpa su, uza sve svoje lopove, razvijali izvozno orijentiranu industriju. Trguju bitcoinima, pa su jedno vrijeme bili šesti na tom virtualnom tržištu. Slovenci se dali u aerospace-tehnologiju. Proizvode avione, dronove… komponente za satelite. Od svih eks-balkanskih država, nastalih nakon što su se radnici razjedinili, podijelili i međusobno pobili, a mafija svih vjera se ujedinila, stanovništvo se jedino povećalo u Sloveniji. Za 10%. U svih drugih se smanjuje. Jel’ to ‘oće reć’ da Slovenci najviše je*u…..?
Okrenimo se mi budućnosti! Jer bi mogao doći Netko. I ukrasti nam sve što nemamo!

istrazuj
Gost
istrazuj
5 mjeseci prije

Dalton,

Dobro lamentiranje.
Jos sam jednom pogledao tekst i upratio ovu recenicu Francuza…

“… u kojoj mjeri budućnost još uvijek može promijeniti, ovisno o našim izborima….”

Dakle – opet ona stara Orwelova.
Onaj koji kontrolise sadasnjost – kontrolise proslost!
(Vrlo vazna polazna tacka, jer upravo ona formira u mnogome i “nase izbore”. Dakle Francuz je cak i opasan sa prijedlogom “zaboraviti proslost”, ker oni koji kontroliraju sadasnjost, nece prezati od toga da ti “konstruisu i proslost”, tj da su svi tvoji predci recimo – odrasli u kavezu…)

Sledeca je:
Onaj koji kontrolise proslost – kontrolise i buducnost.
(dakle, svaka predpostavka koja odbacuje “kontrolu sadasnjosti”. tj shvatanje “sadasnje” situacije, naprosto nije ozbiljna…
Ili sto Moreno spomenu gore – ako smatras (indoktrinacijom) – da je tebi namjenjen – kavez – “dovoljna sloboda” – onda nema sanse da ces shavtiti ni vlastitu proslost, a jos manje kontroliratiu vlastitu buducnost.)

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
5 mjeseci prije

Ja mislim……
Ključna su iduća dva – tri tjedna!

Bilo kuda, Kiki svuda
Gost
Bilo kuda, Kiki svuda
5 mjeseci prije

Daltone,
Dobro si to napisano ali moraš znati, da jedna godina rata znaci deset godina zaostanka za onima, koji su ovu kalvariju gledali iz daleka.

MelisMarsa
Gost
MelisMarsa
5 mjeseci prije

Ovaj je u nekoj drugoj dimenziji! Meni savjest govori da nema svijetle budućnosti.! Ako postoji uskrsnuće ili reinkarnacija možda ćemo u idućem životu početi ispočetka?A možda nećemo nikad više postojati .?

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

MelisMarsa
Mi postojimo večno, duša je večna. Sad se i tu može diskutovati jer se pominje u odredjenim materijalima da se duša onih koji su otišli najdalje od Boga, od svetla, oni koji su najviše zapali u tamu, u zlo, da se njihove duše mogu dezintegrisati, reciklirati. To je već druga tema. U idućem životu možemo početi ispočetka, kao i što smo x života živeli već na planeti Zemlji, nekad kao kmet, nekad kao vlast… bilo bi dobro razmišljati u pravcu oslobodjenja od inkarnacije na ovoj planeti koja je klaonica i roditi se na nekoj mnogo svesnijoj i srećnijoj planeti. Postoje svetovi gde je najnesvesnija osoba prilično svesnija od najsvesnije osobe na Zemlji. Treba shvatiti naš status ovde, šta mi radimo i najvažnije pitanje – Ko sam Ja? Kada osoba shvati ko je onda ima otvoren put za napredak.

Komentar
Gost
Komentar
5 mjeseci prije

Moram te ispraviti Dejane, cilj utjelovljenja na Zemlji nije oslobođenje od inkarnacije na ovoj planeti,i rođenje na nekoj drugoj,naprednijoj…cilj je prekinuti lanac utjelovljenja,tj umiranja i rađanja u bilo kojem obliku…to što si ti naveo je koncept koji se naziva dvaita,tj dvojnost na sanskritu…najpoznatiji ,nama zapadnjacima, tog stupnja duhovnosti su sljedbenici Hare Krišna pokreta koji se proširio na Zapadu(guru im je Svami Praphupada, inače unutar Hare Krišna pokreta postoji i najnapredniji Advaita(jednota) sistem,koji je najviši oblik duhovnosti,tj.unutar tog učenja se govori da Krišna i sljedbenik su jedno )…naime oni isto tvrde( ovi Praphupadini)što si i ti sada, da im je cilj roditi se u višim svjetovima da bi dalje tamo štovali Krišnu….ipak to nije kraj duhovnog puta za pojedinačnu dušu,tj na sanskritu Jivin….najviši oblik duhovnosti je spoznaja da si ti i Bog..jedno….zašto to ovako podulje pišem ovdje…zato jer se u Vedama govori da je Zemlja krajnji ispit za pojedinačnu dušu…tj.sva druga tijela koja duša može preuzeti u tim višim svijetovima,samo su za stjecanje iskustava,jedino je ljudsko tijelo “alat” za spoznaju Boga…zato se kaže da je ljudsko utjelovljenje izrazito teško zaslužiti i izrazito je sveto..pojednostavljeno to znači ovo..npr,jedan anđeo ima svoj životni vijek,i unutar toga svog života on je na višem stupnju nego prosječan čovjek na zemlji,tj vlada određenim suptilnim zakonima,međutim taj isti anđeo nemože iz svog utjelovljenja,vlastitim naporom plus božanskom milosću,stopiti se sa Bogom…dok je ta mogućnost čovjeku data…zato je ljudski život,u kontextu čitave kreacije izuzetno rijedak i svet i mnogi iz viših sfera žele da se utjelove tu da ostvare jednotu sa Stvoriteljem

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

Komentar
načelno se slažem sa tobom da je cilj prekinuti lanac utelovljenja. Nisam hteo da detaljno obrazlažem pa sam napisao da bi trebalo tragati za tim da se rodimo na višim svetovima. Oko te teme su pisane knjige i knjige. Ta učenja su veoma kompleksna. Ako sagledamo da je manipulacija i na onom svetu onda nam se prilično menja percepcija. Istražiti šta se tačno dešava kad umremo je najbitnija stvar za sticanje šire slike. A samo cela slika donosi istinu.
Jeste najveće postignuće spoznati da smo ja i Bog jedno. A za ovu tezu da je najveća privilegija roditi se u ovoj klaonici, planetu Zemlji, davalo bi se raspravljati. Ako se slažes sa time, onda ti neće biti problem da odeš u turski zatvor i da se tamo čeličiš i uzdižeš. Takvi koncepti da je privilegija doći na zemlju su vrlo diskutabilni. Dakle reci mi da li hoćeš otići u turski zatvor? To je tek privilegija jer je turski zatvor poznat po svojoj okrutnosti. Budi privilegovan i tamo širi prosvetljenje. A uzgred, tamo je i najpotrebnije širiti prosvetljenje jer su ljudi u turskom zatvoru u najgorim fizičkim i duhovnim stanjima. Ako se slažeš sa tim stavom iz Veda onda budi dosledan u svom životu i nastavi da živiš u turskom zatvoru i da se tamo uzdižeš jer je privilegija biti na tako okrutnom mestu na Zemlji. Ovo nije provokacija nego prilika da porazmisliš o tim stvarima kad se kaže da je najveća privilegija biti na planeti zemlji. A jednota sa stvoriteljem se može ostvariti u bilo kojim uslovima, na ovakvoj planeti je to prilično teško. Ja sam već pisao da je ova planeta škola za duhovne gigante. Ovde će retki pojedinci postati duhovni giganti a ogromne mase će degardirati u svesti. Jednota sa stvoriteljem se ostvaruje time što se mi oslobadjamo svih slojeva koji su na nas stavljeni i kad se oslobodimo svih slojeva, svih vezanosti, svih blokada, svih zabluda i kad budemo došli u izvorno, čisto stanje onda ćemo spoznati da smo jedno sa Bogom. Ovo je samo pojednostavljen način, dalo bi se o tome diskutovati naširoko.

durdica
Gost
durdica
5 mjeseci prije

Ja odavno vibriram u skladu s iznesenim. Tim više me veseli, kako to reče u svom komentaru Son of Alerik, i ovaj tekst i ovaj fizičar. Hvala na objavi.

Dejan
Gost
Sarmat
Gost
Sarmat
5 mjeseci prije

Roger Penrose nikad nije rekao da je “svijest kvantno-gravitacijske prirode”. Već samo vezanje pojma kvantne GRAVITACIJE za pojam svijesti je bedastoća. Penrose je rekao da je “razmišljanje u temelju kvantnomehanički proces u mozgu. Svijest JEST proizvod mozga, nema tu nikakve duše. Duša je antropomorfni, pjesnički i religijski pojam.
Ovaj fizičar (a i ja sam, a propos, fizičar) je tu svašta nadrobio, no svatko ima pravo govoriti što hoće. Ali to s fizikom veze nema, pa stoga ni sa strukom autora. Dakle, on nije autoritet za ono što govori. Jednako je tako mogao biti anesteziolog, na primjer, Ili vodoinstalater. Dakako, tekst je na veselje ljudi kojima je blizak mitološki pogled na svijet, a ja sam za prirodoslovno -znanstveni.
Rekli bi Dalmatinci, čovjek je otiša na kvasinu. Oni koji znaju što je to , razumjet će.
A sad molim, što više minusa. Pozdrav

Dejan
Gost
Dejan
5 mjeseci prije

Sarmat
da li si ti to upravo rekao da nemaš dušu?

Sarmat
Gost
Sarmat
5 mjeseci prije

Da, uprav to sam rekao. nemam dušu. Imam samo bistar um, svijest o sebi i okolini, zdravog sam duha, čak i duhovit. Pošten sam i pun empatije prema drugima, barem tako kažu. Ne znam što bi ta “duša” uz to još trebala biti. Ako misliš na “ono” što izlazi iz čovjeka kad ovaj umre, pa je vječno i ide u raj ili kamo već ide, takvog nekakvog podstanara u svojoj svijest nemam. Srećom.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

takvi su mi uvje drazi, nego podmukli ‘bogobojazni’ (oni su uvjek u prvim redovima do oltara i hostja sa kom. drugovima)a jedva cekaju da je koju napravit pizdariju. i zgrabit priliku..

Ja sam
Gost
Ja sam
5 mjeseci prije

To sto nesto ne mozes dokazati ne znaci da to nesto ni ne postoji… Ako se sluzimo mozgom da bismo proucavali upravo mozak, ograniceni smo na ono sto taj nas mozak moze pojmiti… To ti je ka da si dao sobnoj lampi da proucava sobnu lampu. A ako cemo vec o fizici, nadam se da nisi onaj teorijski, jer ti je jasno da teorijska fizika nista ne dokazuje jer ni ne moze dokazati pa ipak u skoli ucimo i teoriju relativnosti i teoriju struna i svakakve teorije koje se nekako cak uzimaju kao zakoni iako ih niko nikad nije, a vjerojatno ni nece dokazati…. Tako i ovaj barba ima pravo na svoju teoriju,ne mora znacit da je posa na kvasinu…

Piretis
Member
Piretis
5 mjeseci prije

@guest_420932 – Ovaj dr. fizike i nije govorio o “prirodoslovno-znanstvenom” nego o percepciji budućnosti. Dakle iz znanstvenog prešao je u spekulativno područje. Bez obzira što netko bio po struci ima puno pravo pretpostavljati i baviti se i pitanjima koja nisu usko vezana za njegovo područje.
Neću braniti pojam duše, a mogao bih, nego samo ukazati da materijalno nije sva stvarnost. Čak ni u individualnom dijelu. Kako bi znanstveno objasnio razočarenje ili isčekivanje. Pojmovi koji nisu nužno pjesnički i religiozni nego svakodnevni. Naš je život ipak gemišt matreijalnog i duhovnog. Ima li tu mjesta za dušu drugo je pitanje koje bi zahtijevalo puno prostora i još više metafizike.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

I sad ti nama reci kao prirodoslovno znastveni promatrač, sta kaze znanost…? Šta je starije- koka ili jaje?! .. Prođe život a odgovora nema..evo+

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

Dakle ovaj fizičar predaje na višoj školi i mi bi njegove zamisli trebali vrednovati kao napredne.
O čemu on uopće priča?
Tko od ozbiljnih fizičara vrednuje njegov rad?
Čini se na prvu da je on veliki fizičar kao i šarlatan Puljak iz stranke Pametno.

Kkk
Gost
Kkk
5 mjeseci prije

Bhagavadgita stih 15.15 : Nalazim se u svacijem srcu i od Mene dolaze secanje,znanje i zaborav.Svrha svih Veda je upoznati Mene.Ja sam sastavljac Vedante i poznavalac Veda. Krishna..Svevisnja Bozanska Licnost.

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

KKK, ko može pušiti te hindušitove…

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

dok je bilo tita, bilo je i šita.

Kkk
Gost
Kkk
5 mjeseci prije

Stih 7.8.8 : Ja sam ukus vode,svetlosr sunca i meseca,slog om u vedskim mantrama ,zvuk u eteru ,i sposobnost u coveku. Krishna.Govinda.

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije

Kkk nasao si se malo na krhkom terenu.. al sve je duboka ISTINA.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

budućnost ne stvaraš svojim umom, već srcem.
ne slažem se s tom tvrdnjom.

Mercury
Gost
Mercury
5 mjeseci prije

@ mislim

Zašto? Kada hoćeš zaraditi pare, onda ti je um alata da to ostvariš, a na potrebu te je možda natjerala kakva plavuša koja je skupa za servisirati. Um ne kreira potrebe, on je samo alat kako bi ih zadovoljili. Um se pali samo po potrebi.

mislim
Gost
mislim
5 mjeseci prije

aboriđinski -“svijet snova” je nešto s čim se slažem.
ostala vjerovanja su degradacija.
tako da se po mojim vjerovanjima i budućnost stvara sanjanjem.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije

mislim

Naravno, darling. Jesmo li mi san bogova ili…mi sanjamo bogove? 😊

A…znaš li što je “hvatač snova”?
A da se snovima…može upravljati?

Kkk
Gost
Kkk
5 mjeseci prije

Brahma zivi sto godina,a jedan njegov dan traje 4 300 000 000 nasih zemaljskih godina.Njegova noc traje jednako dugo.Jedan njegov mesec se sastoji od trideset takvih dana i noci,a jedna godina od dvanaest meseci.Kada nakon stotinu takvih godina Brahma umre,dolazi do unistenja.

đamaludin
Gost
đamaludin
5 mjeseci prije

sva fizika i vecina znanost ptoizlazi iz masonskih zapadnih misticnih skola i kabale . odnosno znanost se prilagdjava ucenjma masona tajnih drustava kabalista.. onad oni poslje pricaju otkrili smo nesto a kabala je to vec znala od kada. sve laz i prevar. sve su maske pale . zato maske postaju obavezne i ruke se pero od zla

Zaratustra
Gost
Zaratustra
5 mjeseci prije

Prezriteljima tela hocu da kažem šta mislim. Ne tražim da okrenu s ucenjem i s poucavanjem, već samo da se odreknu svoga tela – te tako zacute. »Telo sam i duša« – kaže dete. I što ne bismo govorili kao deca? Ali onaj koji je progledao, koji zna nešto, kaže: telo sam i samo telo, i ništa drugo sem toga; a duša je samo rečza nešto na telu. Telo je jedan veliki um, jedinstvo u množini, rat i mir, stado i pastir. Pa i taj tvoj mali um, brate, koji ti nazivaš »duhom«, nije drugo do oruđe tvoga tela, malo oruđe i igracka tvoga velikog uma – tvog tela.. »Ja« kažeš ti za sebe, i gord si na tu reč. Ali veći su – što ti neceš da veruješ – tvoje telo i njegov veliki um: taj ne govori Ja, nego tvori Ja. Što culo oseti, što duh pozna, u tome nikad nema krajnje tacke. A čulo i duh hteli bi da te obmanu da su oni krajnja tacka svega: toliko su tašti oni. Oruđe su, i igracka su culo i duh: iza njih leži tek tvoja suština. Ta suština i gleda i ocima cula, i osluškuje i ušima duha. Jednako osluškuje suština i gleda: upoređuje, savlađuje, osvaja, razorava. Ona vlada, i njoj je i Ja podložno. Za tvojim mislima i osecajima, brate moj, stoji silan gospodar, neznan mudrac – taj se zove sopstvenost. U tvom telu stanuje on, tvoje je telo on. Više je pameti u tvome telu, nego u svoj tvojoj mudrosti. I da li ko i zna, cega radi ce tvome telu ta tvoja najveca mudrost? Tvoja se sopstvenost smeje tvome Ja i njegovim oholim skokovima. »Šta su mi ti skokovi i. letovi misli? kaže ona sebi. Zaobilazni put k mojoj svrsi. Ja sam ta koja vodim na uzici Ja i koja ga nadahnjujem pojmovima.« Sopstvenost kaže coveku: Sad oseti bol. I njegovo ga Ja oseti, i bolujuci premišlja kako ce ga preboleti – radi toga je potrebno da covek ume misliti. Sopstvenost kaže: Sad oseti radost. Ja je oseti, i radujuci se premišlja kako bi se još cesto radovalo – i radi toga je potrebno da covek ume misliti. Prezriteljima tela hocu da kažem još nešto. Oni preziru zato što poštuju. Šta je to, što je stvorilo i poštovanje i preziranje i vrednost i volju? Stvaralacka sopstvenost stvorila je za se i poštovanje i preziranje, stvorila je radost i žalost. Stvaralacko telo stvorilo je sebi duh, kao ruku svoje volje. Još i u svojoj ludosti i u svome preziranju, prezritelji tela, vi služite sopstvenosti. Evo vam kažem: sama vaša sopstvenost htela bi da umre i okrece se od života. Ona ne može više ono što bi joj bilo najmilije: – stvarati više od sebe. To bi joj bilo najmilije, to je njena najživlja želja. Ali joj je prekasno stalo do toga: – zato hoce vaša sopstvenost da je nestane, prezritelji tela. Hoce da propadne vaša sopstvenost, i zato ste postali vi prezriteljima tela! Jer ne možete da stvarate više od sebe. I zato ste sad kivni na život i na zemlju. Nevesela zavist krije se u razrokom pogledu vašeg preziranja. Ja necu ici vašim putem, prezritelji tela! Vi niste za me mostovi koji vode ka natcoveku! –

Kkk
Gost
Kkk
5 mjeseci prije

Stih 9.17 i 9.18 : Ja sam otac ovog univerzuma,majka,deda i potpora.Ja sam cilj znanja,procistavalac i slog om. Ja sam takodje Rg,Sama i Yajur Veda.

Ja sam cilj,odrzavalac,gospodar,svedok,prebivaliste,utociste i najdrazi prijatelj.Ja sam stvaranje i unistenje,osnova svega, pocivaliste i vecno seme.

Stih 18 : Ja dajem toplotu i saljem i sprecavam kisu.Ja sam besmrtnost i utelovljena smrt.I duh i materija su u meni. Krishna the Lord

Ivo
Gost
Ivo
5 mjeseci prije

Prodajem polovnu frezu!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
116
0
()
x