Budućnost svijeta nakon 2020.

Budućnost - Philippe Guillemant
116 komentara

Postoji li stara budućnost? Ona koja bi bila u opreci s novom budućnošću? Stara, niti nova budućnost se naravno još nije dogodila, možemo li išta učiniti da k sebi primaknemo novu, a ne staru budućnost? Koja je nova, a koja je stara? Upravo o tomu govori jedan dr fizike Philippe Guillemant. Tko je on?

Philippe Guillemant, francuski je inženjer fizike, diplomirao na École Centrale Paris i Institut de Physique du Globe. Doktor je fizike, s izraženom sposobnosti izravnog istraživanja. Radi u CNRS-u (UMR 7343, laboratorija IUSTI u Polytechu Marseille), gdje je Chercheur hors classe (izvanredni istraživač).

Specijalist za umjetnu inteligenciju, njegov je rad doveo do stvaranja dvije inovativne tvrtke koje su licencirane od strane CNRS-a: Synapsys i Uratek, koje su mu donijele nekoliko priznanja, uključujući CNRS Crystal .

Do 2010. godine njegovi su se patenti, postignuća i publikacije uglavnom usredotočili na metode obrade informacija proizašle iz teorije kaosa, koje je primjenjivao za prepoznavanje uzoraka, analizu pokreta oka, karakterizacija moždane aktivnosti EEG-a (izračunavanje razine uzbuđenja) i dizajn neuronskih mreža.

Evo što govori:

Dakle, postavljeno mi je da odgovorim na pitanje: Gdje budućnost ide nakon ove krize?

Pokušat ću odgovoriti pod svjetlom teorije vremena, prema kojoj je naša budućnost već realizirana, ali ne na konačan način. Treba znati da je teorija realizirane budućnosti vrlo ozbiljna i čak dominantna teorija u fizici, to je teorija bloka svemira.

Pitanje o kojem se još uvijek raspravlja je – u kojoj mjeri budućnost još uvijek može promijeniti, ovisno o našim izborima. Dakle, postoje dvije glavne točke gledišta o tome, ovisno vjerujemo li u slobodnu volju ili ne. Je li budućnost fiksna i da imamo sudbinu koja se ne može promijeniti, kako je predložio fizičar Thibault Damour, ili je budućnost već ovdje, ali nedovoljno konfigurirana tako da je još uvijek možemo uložiti idejama, projektima, predstavljanjima, želje, kao što je zamislila fizičarka Etienne Klein?

Pretpostavimo da su obje istinite, tj. da se na primjer budućnost mijenja, ali onda ostaje zamrznuta neko vrijeme. U ovom slučaju nova budućnost mora utjecati na nas da nas vodi prema njoj i vjerojatno je da se stara opire. Stoga nužno postoji trenutak promjene. Ali ova promjena je moguća samo ako nas prošlost više ne prisiljava da je ponavljamo iznova i iznova.

I upravo danas, s ovom nevjerojatnom krizom gdje sve prestaje, utjecaj prošlosti zaustavljen je mrtav u njenim tragovima, ostavljajući prostor za utjecaj budućnosti. No, potpis utjecaja budućnosti je slučajnost i kao da je slučajno tijekom ove krize da postoje mnoge čudne slučajnosti zbog kojih teorije zavjere eksplodiraju, jer daju iluziju rata protiv naroda kako bi nametnuli društvo apsolutne Kontrole.

Ali što ako je drevna budućnost ta koja je planirala protiv nas? Stara budućnost, svijet transhumanista strojeva stvoren uvjerenjem u prethodnim stoljećima da smo biološki strojevi.

Jedno je sigurno, ova stara budućnost je produženje svijeta prije krize, samo gore, odnosno reći, uvijek više zagađenja, uništavanja prirode i živih bića, prekomjerna potrošnja, troškova energije i informacija. To je i otuđenje ljudskog bića kroz liberticidne tehnologije koje nam se danas žele nametati. 5 G sa povezanim objektima, praćenjem stanovništva, nadzorom dronova i ljudskim praćenjem.

Znate li što će se dogoditi ako nas uhvate u sustav praćenja? Kao stručnjak za AI, uvjeravam vas da će vas pratiti noć i dan po programima koji će znati, cijelo vrijeme, što radite i s kim. I pratit će vas svugdje zahvaljujući projektu Star Link koji je već počeo zagađivati nebo svojim orgijama satelita, a htjeli bi dodati još desetke tisuća, zastrašujuće je.

No srećom, čini se da je sve suspendirano tako da će nam ova otuđujuća budućnost otkriti svoju odvratnost usred bijela dana, tako da joj možemo reći ne! Problem je što smo u Francuskoj usred ovog programa otuđivanja, oni pričaju o ratu, pobuđuju strah od smrti, žele nas pratiti, žele nas kontrolirati.

Nekako to ima smisla, jer Francuska je zemlja koja se prva mora slomiti jer se najviše opire, kao što smo vidjeli sa žutim prslucima koji su nasilno zlostavljani. Našu Francusku očito instrumentaliziraju kao alat od strane transhumanista budućnosti, da bi isto primijenili na cijeli svijet.

Ali ne brinite, zahvaljujući koronavirusu, to je samo stara budućnost, koju sada zovemo propast jer je uništena i bili bismo uništeni!

Dobra vijest je da je stigla nova budućnost, jer su se u posljednjih nekoliko desetljeća promijenila mnoga naša uvjerenja. Mnogo toga nam je pokazalo da imamo dušu i da naša svijest nije proizvod mozga. Danas krećemo prema ovoj novoj budućnosti koja je buđenje svijesti, ali i otpora.

Francuska je najbolja zemlja koja se može oduprijeti kako bi doživjela ovu novu budućnost. Prvak je Europe po svom broju sela, s najboljom umjerenom klimom, najbolje raspoređena za otpor globalnom zagrijavanju, za razvoj poljoprivrede lokalno preusmjerene i fokusirane na permakulturu i na otporne, inkluzivne i autonomne zajednice, koje podržavaju općine!

Francuska je i zemlja Descartesa, kojoj je napravljena strašna uvreda, dopuštajući nam da vjerujemo da je biti Kartesijanac vjerovanje da je sve mehaničko. Ali Descartes je sačuvao transcendenciju.

Stalno objašnjavam znanstveno da mehaničko ne određuje tijek događaja više nego što nam rode donose bebe. To su naše misli, naše emocije koje je uhvatilo naše Ja, zrcale sebe kroz sitne vibracije prostora-vremena ili dodatnih dimenzija. Imamo dokaz za to kroz sva otkrića koja pokazuju da prostor, vrijeme i materija ne postoje kao što ih mi vidimo, da se sam prostor ne disocijalizira od svijesti.

Imamo dokaz za to kroz test eksperimente teorije najvećeg fizičara planete Rogera Penrosea koji nam govori da je svijest kvantno-gravitacijske prirode.

Imamo dokaz za to zahvaljujući mnogim fenomenima uzročno povezanim sa sviješću poput sinkroniciteta, moći meditacije, NDES-a, izlaska iz tijela, NLO-a i ekstrasenzorne percepcije itd. I sl. Popis je dug.

Imamo dokaze kroz definiciju duše koja je postala racionalna: nematerijalni sustav kvantne i bezvremenske koordinacije živih, sposobnih odbaciti svoj višak entropije i preživljavanje fizičke smrti.

Stoga sam optimističan jer će znanstveno otkrivanje stvarnosti duše i svih potencijala svijesti učiniti da bivša transhumanistička budućnost izgleda potpuno staromodna. Ova stara budućnost nas pokušava uplašiti, jer strah je emocionalna vibracija koja nas vraća u nju, za razliku od radosti koja nas vodi u novu budućnost koja je duboko ljudska i solidarna.

Nikad ne zaboravite da je unutar multiverzuma budućnost koju ćemo živjeti obraćena našim mislima koje su prenesene vibracijom naših emocija.

Što su naše vibracije veće i suptilnije, to su moćnije. Čista matematika.

Ako ne želite transhumanizam, budite lucidni i znajte kako reći ne, ali bez vibriranja straha ili nasilja. Vibrirajte radost i moć suverenog i samouvjerenog bića koje zna da ova budućnost neće proći kroz njega / nju.

Vibrirajte autonomne i otporne projekte solidarnosti koji cijene prirodu umjesto da je unište, sanjajte o priključenju inovativnim i kreativnim inicijativama preseljenjem na selo. Ali nikad ne zaboravi da svoju budućnost ne stvaraš svojim umom, već srcem. Hvala vam.

BudućnostPhilippe Guillemant
Pretplatiti se
Obavijesti o
116 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali Pas
3 godine prije

Sto kaze ona stars narodna poslovica- we’re fucked up beyond any recognition iliti jednostavno F. U. B. A. R.

Hmmm da
3 godine prije

Da vibriramo kažeš? A dobro.

Son of Alerik
3 godine prije

Nisam ni znao da sve ono o čemu promišljam negdje postoji kao sasvim ozbiljna znanost, i to ne od onih društvenih, nego u samoj fizici. Ono o čemu smo raspravljali na nivou vjerujem/ne vjerujem, ovaj fizičar naziva – znanstveno otkrivanje stvarnosti duše i svih potencijala svijesti.
Blokovi svemira? Sve što se moglo dogoditi već se dogodilo? Ili sve što se može dogoditi, mora postojati kao vremenska linija koja raste ili otpada, ovisno o izborima koji je stvaraju?
Ovaj fizičar se približava i Vadimu Zelandu, čini se kako fine granice između znanosti i duhovnosti nestaju (nije ih ni bilo).
Budućnost ne stvaraš umom – kaže na kraju dr Guillemant/ stvarnost nije mehanička, nego kvantna pa budućnost stvara srce.
Razveselio me ovaj tekst i ovaj fizičar:)

Dejan
3 godine prije

Sta sve pomenu jedan doktor fizike… osim pracenja, kontrole, satelita i svih tehnickih novotarija koje se pre svega upotrebljavaju za nametanje jarma ljudima, pominje i izlazak iz tela. A kad se izadje iz tela naici ce se na sta? Na druge entitete. A bese ima ogranicenih komentatora koji na veruju u postojanje entiteta… Zatim pomenu i NLO, a snimke NLO je nedavno pustio i pentagon, koji je sve vreme negirao njihovo postojanje. Ali opet ima komentatora koji ne veruju u NLO i vanzemaljce. I pitam se kakvi bi dokazi trebali da budu da takvi vrlo “uceni” komentatori promene svoje verovanje. Odgovor je – nikakvi dokazi nisu bitni takvim komentatorima jer njih ne zanima istina vec samo nacin da zadrze svoje verovanje jer promena verovanja znaci tezak udarac za ego, a ego to moze shvatiti i kao svoju smrt i onda se svim silama bori da prezivi odnosno da sacuva svoje… Čitaj više »

Kile
3 godine prije

Ufff odličan tekst, gušt za čitat, definitivno daje nadu

borg
3 godine prije

Obicno intelektualno blebetalo, zato jer 1% stanovnistva kontrolira sve bogastvo a najveca koncentracija bogastva je u Engleskoj i Americi a on o tome suti i podrzava a s druge strane 80% ljudi zivi od mjeseca do mjeseca.

Ive
3 godine prije

Jebes buducnost kada je danas umirem od gladi, daj mi danas da ne skapam, a sutra vidjeti cemo kako cemo.
U socijalizmu smo davali za budicnost onda su dosli HDZ ZLOCINCI i sve POKRALI, OPLJACKALI pa je nasa buducnost zavrsila u njihovim dzepovima.

Kkk
3 godine prije

Na balkanu je buducnost ista kao i proslost,vjerski ratovi do poslednjeg vjernika.( i nevjernika).

PlanetB
3 godine prije

Excuse – moi Philippe a gdje je u tu BOG ?
Optimizam se bazira na uglavnom fantaziji . Razlog ?
Kljucna greska transhumanista je da odbacuju ili ignoriraju Boga.
I zato zele unistiti covjeka – TRANS Humanizam. Osim sebe naravno jer oni su ‘evoluirali’.
Ponavljate istu gresku.
Ali to me ne cudi Sjetimo se 1789-te.

alex
3 godine prije

Di je onaj Mujo što je špricao protiv krokodila?😂😂😂

W000T
3 godine prije

Možda najnerazumljiviji članak koji sam vidio na ovom portalu. Kakav je ovo stil pisanja. Doslovno WTF.

Kkk
3 godine prije

Stih 2.20 Vede : Dusa se nikada ne radja niti umire.Nije nastala,ne nastaje i nece nastati.Nerodjena je,vecna,uvek postojeca i prvobitna.Nije ubijena kada je telo ubijeno.

mane
3 godine prije

Black mirror

Mihael
3 godine prije

Svijest je fenomen koji je potpuno nedohvatljiv bilo kojoj paradigmi ili bilo kojoj metodi objektivističke znanosti. Sve što tzv. znanstvenici mogu reći o svijesti potpune su besmislice. Nasuprot tome, i u običnom životu postoje prilazi koji čovjeku omogućuju da pristupi fenomenu svijesti. Prije svih to je prilaz koji ide preko našeg vlastitog “Ja”. “Ja” je sasvim osobita riječ u svim svjetskim jezicima. Naime, dok se sve druge riječi mogu odnositi na mnoštvo predmeta ili fenomena koji se nalaze izvan nas, riječ “Ja” svatko od nas može reći jedino samom sebi, nikome drugom osim sebi. To je vrlo važna činjenica s kojom započinju ozbiljna duhovna istraživanja. Također, iz tog razloga se u ezoternim tradicijama o “Ja” govori kao o “neizrecivom imenu Boga u nama”. U tom je kontekstu npr. zanimljivo da u njemačkom jeziku riječ “Ja”, tj. Ich sadržava inicijale Isusa Krista (Ich = Iesus Christus). U izvornim riječima i strukturi… Čitaj više »

Moreno
3 godine prije

Ima tu puno problema, a glavni problem je šta mi nemamo pojma šta i kako nam se događa. Pa i doktori fizike neznaju koja to sila i kako afektira materiju na kvantnoj razini . . . tako i neznamo odno prostora i vrimena . . . možda se sve već dogodilo, a mi sad to doživljavamo . . . ako su ispunjeni svi nužni uvjeti možda se more minjat, ne samo budućnost, nego i prošlost . . . kako god bilo, fali hrabrosti za iskoračit u nepoznato, odnosno uz fizičko postojanje prihvatit i metafizičko . . .

Mercury
3 godine prije

Jedna kratka: Žaba se kuha polako.
Druga kratka: Pretpostavka je majka svih zajeba.
Treća kratka: Obećanje, ludom radovanje.

Nikada čovjek u povijesti nije promijenio srž ničega…Robovlasnici/robovi, feudalci/kmetovi; kapitalisti/zaposlenici. A ljudi koje autor spominje će biti na minimalnom dohotku živeći u svom balonu slobode veličine kaveza, a za razliku od drugih koji će biti svjesni tog kaveza.

onaj najgl.....veći Dalton
3 godine prije

“Pustimo sad prošlost, okrenimo se budućnosti!”. Jedna od glupljih političkih floskula. Iako se mi obožavamo baviti beskonačnim analizama prošlosti. Iako ne želimo odustati ni od jedne zablude, što je bilo, kako je bilo, zašto je bilo….. Volimo mitove. O vlastitoj važnosti, slavi… veličini. Iako, ponekad nešto i pozaboravimo. Kao npr. onaj romantični mit da je Zvonimir, posljednji hrvatski kralj, ubijen jer nije htio ići na Jeruzalem. U društvu križara. Koji su bili nešto kao srednjovjekovni NATO. Pa se okrenemo jedinoj stvari o kojoj svatko, bez imalo napora, može trkeljati, laprdati, fantazirati…… Budućnosti. Jasno da se možeš okrenuti sjajnoj budućnosti, jer to ništa ne košta. Koja je u vizijama političara, kokainskim ili onim naturalnim, izazvanih bunikom, kakva druga nego svijetla….. Iako će svijetloj budućnosti prije pregoriti sijalica, nego što ćemo joj mi doći. A da se vratimo u sadašnjost. Tužnoj svakodnevnici. Gdje je naš ukupni prihod na nivou srednje velikih europskih… Čitaj više »

MelisMarsa
3 godine prije

Ovaj je u nekoj drugoj dimenziji! Meni savjest govori da nema svijetle budućnosti.! Ako postoji uskrsnuće ili reinkarnacija možda ćemo u idućem životu početi ispočetka?A možda nećemo nikad više postojati .?

durdica
3 godine prije

Ja odavno vibriram u skladu s iznesenim. Tim više me veseli, kako to reče u svom komentaru Son of Alerik, i ovaj tekst i ovaj fizičar. Hvala na objavi.

Sarmat
3 godine prije

Roger Penrose nikad nije rekao da je “svijest kvantno-gravitacijske prirode”. Već samo vezanje pojma kvantne GRAVITACIJE za pojam svijesti je bedastoća. Penrose je rekao da je “razmišljanje u temelju kvantnomehanički proces u mozgu. Svijest JEST proizvod mozga, nema tu nikakve duše. Duša je antropomorfni, pjesnički i religijski pojam.
Ovaj fizičar (a i ja sam, a propos, fizičar) je tu svašta nadrobio, no svatko ima pravo govoriti što hoće. Ali to s fizikom veze nema, pa stoga ni sa strukom autora. Dakle, on nije autoritet za ono što govori. Jednako je tako mogao biti anesteziolog, na primjer, Ili vodoinstalater. Dakako, tekst je na veselje ljudi kojima je blizak mitološki pogled na svijet, a ja sam za prirodoslovno -znanstveni.
Rekli bi Dalmatinci, čovjek je otiša na kvasinu. Oni koji znaju što je to , razumjet će.
A sad molim, što više minusa. Pozdrav

Brave new world
3 godine prije

Dakle ovaj fizičar predaje na višoj školi i mi bi njegove zamisli trebali vrednovati kao napredne.
O čemu on uopće priča?
Tko od ozbiljnih fizičara vrednuje njegov rad?
Čini se na prvu da je on veliki fizičar kao i šarlatan Puljak iz stranke Pametno.

Kkk
3 godine prije

Bhagavadgita stih 15.15 : Nalazim se u svacijem srcu i od Mene dolaze secanje,znanje i zaborav.Svrha svih Veda je upoznati Mene.Ja sam sastavljac Vedante i poznavalac Veda. Krishna..Svevisnja Bozanska Licnost.

Kkk
3 godine prije

Stih 7.8.8 : Ja sam ukus vode,svetlosr sunca i meseca,slog om u vedskim mantrama ,zvuk u eteru ,i sposobnost u coveku. Krishna.Govinda.

mislim
3 godine prije

budućnost ne stvaraš svojim umom, već srcem.
ne slažem se s tom tvrdnjom.

Kkk
3 godine prije

Brahma zivi sto godina,a jedan njegov dan traje 4 300 000 000 nasih zemaljskih godina.Njegova noc traje jednako dugo.Jedan njegov mesec se sastoji od trideset takvih dana i noci,a jedna godina od dvanaest meseci.Kada nakon stotinu takvih godina Brahma umre,dolazi do unistenja.

đamaludin
3 godine prije

sva fizika i vecina znanost ptoizlazi iz masonskih zapadnih misticnih skola i kabale . odnosno znanost se prilagdjava ucenjma masona tajnih drustava kabalista.. onad oni poslje pricaju otkrili smo nesto a kabala je to vec znala od kada. sve laz i prevar. sve su maske pale . zato maske postaju obavezne i ruke se pero od zla

Zaratustra
3 godine prije

Prezriteljima tela hocu da kažem šta mislim. Ne tražim da okrenu s ucenjem i s poucavanjem, već samo da se odreknu svoga tela – te tako zacute. »Telo sam i duša« – kaže dete. I što ne bismo govorili kao deca? Ali onaj koji je progledao, koji zna nešto, kaže: telo sam i samo telo, i ništa drugo sem toga; a duša je samo rečza nešto na telu. Telo je jedan veliki um, jedinstvo u množini, rat i mir, stado i pastir. Pa i taj tvoj mali um, brate, koji ti nazivaš »duhom«, nije drugo do oruđe tvoga tela, malo oruđe i igracka tvoga velikog uma – tvog tela.. »Ja« kažeš ti za sebe, i gord si na tu reč. Ali veći su – što ti neceš da veruješ – tvoje telo i njegov veliki um: taj ne govori Ja, nego tvori Ja. Što culo oseti, što duh pozna, u… Čitaj više »

Kkk
3 godine prije

Stih 9.17 i 9.18 : Ja sam otac ovog univerzuma,majka,deda i potpora.Ja sam cilj znanja,procistavalac i slog om. Ja sam takodje Rg,Sama i Yajur Veda.

Ja sam cilj,odrzavalac,gospodar,svedok,prebivaliste,utociste i najdrazi prijatelj.Ja sam stvaranje i unistenje,osnova svega, pocivaliste i vecno seme.

Stih 18 : Ja dajem toplotu i saljem i sprecavam kisu.Ja sam besmrtnost i utelovljena smrt.I duh i materija su u meni. Krishna the Lord

Ivo
3 godine prije

Prodajem polovnu frezu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI