Četiri ogromna asteroida se približavaju Zemlji; znanstvenici otkrili svemirsko kamenje međuzvjezdanog podrijetla u našem Sunčevom sustavu

kometa asteroid
8 komentara

Dok NASA izvještava da prema zemlji kreće pet asteroida, od kojih su četiri promjera preko 50 metara, istraživanje iz Brazila otkrilo je oko 19 svemirskih stijena međuzvjezdanog porijekla, koje se nalaze u našem Sunčevom sustavu.

Znanstvenici Instituta za Geo znanosti i egzaktne znanosti Državnog sveučilišta Sao Paulo identificirali su asteroide formirane u drugom Sunčevom sustavu u galaksiji i klasificirali ih kao kentaure.

Tih 19 izvanzemaljskih asteroida nalazi se između orbita Jupitera i Neptuna, a uočeni su zahvaljujući neobičnoj putanji oko našeg Sunčevog sustava, izjavila je Marija Helena Moreira Morais, jedna od glavnih autorica studije.

Kao primjer, Morais i njezin tim istaknuli su asteroid 514107 Ka’epaoka’awela, što na havajskom znači “zlobni Jupiterov suputnik koji se kreće u suprotnom smjeru”.

Orbita svemirske stijene odgovara onoj Jupitera, ali se vrti oko Sunca u suprotnom smjeru. Znanstvenici su koristili računalnu simulaciju za koju kažu da “djeluje kao vremeplov”, prateći njenu putanju unazad 4,5 milijardi godina sve do navodnog vremena kada je naš Sunčev sustav nastao.

“Kad smo ga identificirali kao objekt koji dolazi izvan Sunčevog sustava, nismo znali je li to izolirani slučaj ili je dio velike populacije asteroida ”useljenika”, rekla je Morais. “U ovom najnovijem istraživanju prepoznali smo 19 međuzvjezdanih ”kentaura”.

Svi planeti i asteroidi iz našeg Sunčevog sustava potječu iz tankog diska plina i prašine koja je nekad okruživala Sunce. Kad se disk raspao, sve se proširilo prema ravnini, što su neka tijela vjerojatno ”propustila”, što je i razlog zašto će ih biti  relativno lako uočiti, s obzirom na njihove neobične orbite.

„Naša simulacija pokazala je da su se prije otprilike 4,5 milijardi godina ti predmeti vrtjeli oko Sunca u orbitama okomitim na ravnini diska. Pored toga, učinili su to u prostoru koji je bio udaljen od gravitacijskih efekata originalnog diska”, rekla je Morais.

Ove vrste studija ispituju “važnost međuzvjezdane materije za kemijsko obogaćivanje Sunčevog sustava” i mogu nam pomoći da pronađemo nove izvore elemenata koji postoje i ovdje na Zemlji, poput helija.

U međuvremenu, bliže Zemlji, ovaj tjedan bi se našem planetu trebali približiti ni više ni manje nego pet asteroida, promjera od 15 do nevjerojatnih 120 metara, što je otprilike dvostruko više od visine nagnutog tornja u Pizi.

Srećom, svi osim jednog proći će pokraj nas na sigurnoj udaljenosti između 3,3 milijuna i 7,1 milijuna kilometara. Međutim, kako bi nas držao napetima, u srijedu će pokraj nas proći 15-metarski asteroid, koji će u trenutku prolaska biti od Zemlje udaljen 782.000 kilometara.

asteroidiKentaurkosmosNASA
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
3 godine prije

782000 km daleko… pa to je dvije (dobre) udaljenosti Mjeseca od Zemlje i svi možemo mirno spavati. Veću “primjedbu” imam na naslovnu fotografiju koja nije ni blizu realna a na prvi pogled stvara strah… Ta tri “prijeteća” tijela su nacrtana sa gorućim tragom na udaljenosti od Zemlje na kojoj stvarno ne bi bilo ni traga, zato što njihov gorući “rep” nastaje (i vidljiv je) tek ulaskom u atmosferu . Najviši djelovi atmosfere, koji zbog jako velike brzine kretanja padajućih tijela, mogu početi njihovo zagrijavanje, su na oko 120 km iznad Zemlje a gustoća atmosfere na kojoj manja tijela potpuno izgore je 11-12 km iznad površine a kod većih tijela udarom u najgušću atmosferu može doći do njihovog raspada na manje dijelove (naravno, ovisno od kuta udara). A “umjetnik” je ovim “ubicama Zemlje” nacrtao repove dok su udaljeni preko 10000 km od Zemlje… Ma sve u redu, umjetnicima treba sve oprostiti… Čitaj više »

Stara Kuka
3 godine prije

Zašto današnji “znanstvenici” imaju takvu očajničku potrebu stalno plašiti čovječanstvo nekakvim kataklizmama. Najprije je trebalo biti novo ledeno doba i sveopće umiranje od gladi do 2000., pa onda će nas sve pobiti AIDS, kravlje ludilo, ebola, svinjska i ptičja gripa, A supervulkan u Yellowstoneu samo što nije eksplodirao i zbrisao nas s lica Zemlje, ili ćemo pak svi izgorjeti u paklenoj vatri globalnog zatopljenja, ili barem se podaviti u nabujalim morima. Sada nam evo prijeti “strašni smrtnosni virus” za kojeg trebate testiranje da budete uopće svjesni da ga imate, a kroz cijelo vrijeme se provlači i ovo zastrašivanje velikim kamenjem koje klipše svemirom i koje samo što nas nije pogodilo i sve utamanilo.

Stvarno je čudo Božje što smo kraj svih tih pogibelji koje nam “znanstvenici” otkrivaju još uvijek živi.

Schwabo
3 godine prije

Ajmo moji! Udri.

Pero
3 godine prije

Samo lazu i plase narod.
😂😂😂😂😂😂😂

Etz Chayim
3 godine prije

A veste da Erastatenovi izračuni za okroglo zemljo veljajo tudi za lečo nekako v smislu očesa tako kot v svetem pismu piše. In če ste videli vodni kristal od Masaru Emota z antarktike vam bo jasno da je svetopisemko razodetje resnično.

Etz Chayim
3 godine prije

Če še neveste mojo teorijo COVID-19 je v kabali 2619 META PRIMARNO ŠTEVILO Ki ustvarja popolni KvADRAT V FIBONCCIJEVI BOŽJI frekvenci pomojem je pozitivna točka v negativi ,združi tranperSonalne arhetipe kot so naprimer NEOMEDEŽEVANI H KATEREMU SPADAJO OROCI.vODITELJI-prostzidarji se gredo socialniinžinering v upanju da preprečijo Fingenbaumovo frekvenco 4,66 ,ki dokazuje MANDRBOLTOV FRAKTALNI SET KAOSA, KO se določen tip ljudi(tudi živali) preveč poveča se samo uniči do novega začetka. Obstaja rešitev razvil sem tehniko ,da se DUŠA ko se vrača z astralnega potovanja ne vrne na telesni premik -Alfa stanje ampak prelisičite, telesno intelegenco.RESNIČNO POVEM VAM SPOZNATE SUBJEKTIVNI NAMEN TUZEMELJSKEGA BIVANJA TAKO DA SE DUŠA VRNE V TELO SKOZI 3 OKO.UN je ustanovil Rockenfeler.

Mučki provokator
3 godine prije

NASA = Never A Straight Answer. NASA = djeca, koji se igraju stručnjake i astronaute. Oni, koji vjeruju NASI-nim bajkama su također djeca, kojim trebaju ove izmišlijotine za laku noč 🙂

sipdbf<IADFC<bfqfQDFCdDEdcasCa
3 godine prije

Mrčikola, vidiš kako ih prizivam hehehe……….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI