Dnevni sitni zadaci koje možete odraditi u desetak minuta

1 komentar

Uspješno ste odradili sve najvažnije dnevne obaveze i vrijeme je da se nagradite s 45 minuta svoje omiljene serije. Međutim, imate čak 10 minuta vremena prije nego počne! Što raditi s tim ekstra vremenom? Ako ste tip osobe koja ne voli prazan hod, iskoristite to vrijeme da uljepšate svoj dom. Evo nekoliko zadataka za vas.

Raščistite ormarić s lijekovima

Mali je i lako rješiv, a često ga se zanemaruje dok nije neophodan njegov sadržaj. Bacite sve čemu je istekao rok trajanja, a ostalo složite po logičnom rasporedu i učestalosti korištenja. Ovo isto vrijedi i za šminku. Potrošenu i isteklu bacite, a novu koju ne koristite izdvojite i poklonite nekome tko bi je rado koristio.

Bacite staru hranu

Već vam par dana neki čudan miris izlazi svaki put kada otvorite hladnjak? Ovo je savršeno vrijeme da ga pregledate i bacite sve što je staro, čemu je istekao rok trajanja i što djeluje skoreno. Pomoći ćete sami sebi kada dođe vrijeme za konkretno čišćenje.

Složite knjige na svoje mjesto

Ne oduzima puno vremena, ali jedna je od stvari koje uvijek ostavljamo za kasnije.

Složite začine u kuhinjskom ormariću

Tako ćete, kada sljedeći put odlučite nešto lijepo skuhati, imati bosiljak, ružmarin, Vegetu i papar točno na određenom i lako dostupnom mjestu.

Organizirajte ladicu (ili policu) s plastičnim kutijicama

One su tako zgodne, lagane i zauzimaju malo mjesta, pa ih vjerojatno zato najčešće samo ubacimo bez prethodnog slaganja. Sada ćete potrošiti par minuta na sparivanje spremnika i poklopaca, a kasnije ćete sami sebi zahvaljivati na tome.

Pobrišite suvišno iz mobitela

To mogu biti fotografije, nekorištene aplikacije i downloadovi nekih dokumenata koje ste trebali samo privremeno u onom trenutku kada ste ih spremali. Ovo isto vrijedi i za suvišne stare e-mailove.

Složite fotografije

Mnogi svoje fotografije u fizičkom obliku drže u kutijama za cipele ili na drugim nasumičnim mjestima. A one digitalne na kompjuteru samo pobacane po nekim usputno imenovanim mapama? Pregledajte ih, organizirajte i složite po albumima, bilo fizičkim ili virtualnim.

Izbacite iz torbe sve što vam ne treba

Ako nosite torbu, torbicu ili ruksak, velika je vjerojatnost da u njima držite brojne nasumične stvari poput računa, ambalaže potrošenih žvakaćih ili bombona. Kada sve to izbacite, bolje ćete se snalaziti s korištenjem sadržaja torbe.

Spremite osnovno u spavaćoj sobi

Stavite na svoje mjesto sve s noćnog ormarića. Pola stvari iz spavaće sobe nekako završe na njemu: knjige, naočale, boce i slično. Usput sparite čarape u ladici s donjem rubljem. A kad ste već tu, pospremite krevet – osjećat ćete se dobro kad u njega legnete.

čišćenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
4 godine prije

Recem zeni da dodje i taman mi ostane jos 3 min za duvan…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI