Čega se u kući trebate riješiti?

2 komentara

Mnogi, od nas, kao hrčci samo skupljaju “jer će zatrebati” ili “to mi je uspomena”, ali na kraju ostanu okruženi poluiskoristivim ili sasvim neiskoristivim predmetima koji nas sputavaju, pa i guše. Neke stvari stvarno više ne trebate, a toga ste, priznajte, i sami svjesni.

Pokloni koji vam se nisu nikad ni sviđali

Prijatelji i rodbina ponekad poklone nešto što apsolutno nije po vašem ukusu niti u skladu sa životnim interesima. Možda je vašoj najboljoj prijateljici set za pletenje bio super koristan, praktičan i zabavan, ali ako vama to nije zabavno – niste se uspjeli natjerati prije četiri godine, nećete ni sada. Ne brinite da će netko patiti zbog toga što ste neuspjeli poklon proslijedili dalje. Pođite od sebe – najvjerojatnije se osoba tog dara više niti ne sjeća.

Izlizana i razvučena odjeća

Odjeća koja je promijenila formu, stanjila se na laktovima ili se rasparala možda je praktična za radnu akciju po kući, potragu za šumskim plodovima, šetnju po blatnjavim livadama s vašim ljubimcem, ali za to vam je potrebno samo par stvari. Riješite se ostalih dvadeset i dvije. Ne morate ih bacati, osobito ako su prirodnih materijala, prenamijenite ih za nešto korisno (u krpe za podove, prozore i slično). U ovu kategoriju možemo slobodno uvrstiti i besplatne majice koje ionako ne znamo uz što kombinirati.

Stari kostimi za maskenbal

Kupili ste super kostim za maskenbal, odlično vam je stajao i podsjeća vas na super provod. Da, prije nekih 10 – 15 godina. Vrijeme je da se s njime rastanete. Poklonite ih dječjoj igraonici, lokalnome vrtiću, prijateljevom djetetu. Ili objavite na internetu, primjerice Letgo i Njuškalo su odlična mjesta za zbrinjavanje suvišnih predmeta koji uz to nose i sitnu zaradu.

Prelijepa skupa garderoba

Puno ste je platili, volite je promatrati, ponekad je po kući i oblačite. Možda ste tu haljinu odjenuli na nečije vjenčanje, poslije toga na večeru s dragim ili na fancy druženje s prijateljicama. Ali ako nije nešto što svakodnevno koristite, ta će odjeća stajati i stajati jer nikad neće biti prilika za nju. Više vam se ni ne sviđa, ali držite je jer ste je masno platili. Najbolje bi bilo s tom odjećom se oprostiti. Dajte je nekome, ili možda prodajte po povoljnoj cijeni. Tako ćete usrećiti i sebe i novog vlasnika.

Cipele koje žuljaju

Naravno da niste jedini koji su kupili one jako zamamne cipele na vrtoglavo visoku štiklu. Planirali ste  nositi za večernje izlaske, važne poslovne sastanke, neko posebno druženje. Obuli ste ih jednom, na piće s prijateljicom. Ukupno ste hodali 20 metara, 6 do auta, 14 od auta i cijelu večer sjedili. Svejedno biste najradije bili plakali, ali ste se suzdržali i prokleli trenutak kada ste se polakomili na te okrutne sprave za mučenje. Mašta je jedno, stvarnost je drugo. One razumne cipele uvijek pobjeđuju. Nerazumne si maknite iz vidokruga. Poklonite ih, donirajte, prodajte. Postoji i druga krajnost. One jako udobne u kojima vas nitko ne smije vidjeti ako želite sačuvati društveni ugled. Njih nosite jedino za “prljave” aktivnosti. Samo jedne, sve ostale bacite. Nisu ni za što drugo.

Stvari koje treba popraviti

Stara zapetljana bižuterija, rasparana košulja, predugačke hlače, kaput bez dva dugmeta, razvučena kapa, iscufani šal. Ili popravite odmah ili iznesite iz svog doma. Ove stvari zauzimaju mjesto stvarima koje ćete doista koristiti.

Besplatne vrećice

Evo jedne stvari koju možete doista i koristiti. Nosite na posao ručak u vrećici, par ih držite u automobilu da si olakšate kupnju, pa osim što se ponašate ekološki, dnevni budžet će vam biti veći za par kuna. Možda zvuči kao sitniš, ali to je ujedno iznos kave iz automata.

Stvari koje imaju sentimentalnu vrijednost

Svi smo mi sentimentalni, dodir određenog predmeta seli nas u prošlost, podsjeti na neki davni događaj, neke ljude koji više nisu ovdje, neki bude doista i snažne emocije… Stoga pažljivo odaberite par stvari koje će služiti kao uspomena, a ostalih se teška srca riješite. Ako ne možete vi, zamolite prijatelja da to učini umjesto vas. Imajte na umu da morate osloboditi prostor za osobe, trenutke i mjesto u kojem sada živite kako vas prošlost ne bi u potpunosti zarobila.

čišćenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najgl.......veći Dalton
4 godine prije

Upravo sam izgubio novčanik s dokumentima, obiteljskim fotografijama i 500 kuna.
Molim poštenog nalaznika da mi vrati 500 kuna, jer sam uz njih sentimentalno vezan.

onaj najgl.......veći Dalton
4 godine prije

Dobar članak.
Najjače je, pri obično proljetnom i jesenjem velikom spremanju, da nešto treba ostaviti jer ”može trebati”.
Ako nije trebalo, ni neće….. točka.
A nakon 15 godina, deset deka Franck kave i kutija keksa ”Domaćica”, vratile su se prvom vlasniku.
P.S.
Moja isprika autoru/ici. 🙂
Nije mi bila namjera obezvrijediti napisano.
Želio sam se malo našaliti na račun sentimenata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI