Lakše čišćenje za svako kućanstvo

Jeste li ikada maštali o tome da sami očistite svoj dom i da rezultat bude kao da je to učinio profesionalac? S pravim alatom i pravim sredstvima za čišćenje, možete svoj dom učiniti besprijekornim, a jedino što trebate je znati što koristiti. Ili, još točnije, morate znati što profesionalci koriste. Evo par ideja s naše strane.

Tanke spužvaste krpe, popularno zvani truleks, su jako podcijenjene. Osim što se koriste u kuhinji, odlične su i za kupatila, a i za brisanje prašine jer je ne razbacuju okolo po prostoru već se prašina za njih zalijepi, pa je dovoljno samo ih oprati i ići dalje. One su jako zgodne kada je potrebno pobrisati prolivenu tekućinu ili kada se nešto prospe oko sudopera ili bilo gdje drugdje. Ovo su krpe koje vas spase puno budućih poslova čišćenja, pa čak i ribanja jer pomažu da površine u realnom vremenu održavate čistima. Kad smo već kod toga, trik kod održavanje čistoće kućanstva je u tome da odmah u hodu čistite sve što se uprlja.

Maramice za dezinfekciju su ključne za kvalitetno održavanje uređaja poput daljinskih upravljača, telefona, mobitela, laptopa, pa i dječjih igračaka. Dovoljno ih je pobrisati jednom tjedno, a i češće ukoliko je netko od ukućana bolestan. A i bolje su u održavanju higijene u usporedbi s dezinfekcijskim sredstvom u spreju, jer su jednokratne, pa sve eventualne mikrobe bacite zajedno s njom i ne koristite ponovno kao što to činite s krpama za čišćenje od pamuka ili mikrofibre.

Što se tiče sredstava, nije potrebno da gomilate nepregledne količine različitih tekućina od kojih ne koristite ni trećinu, a koje vam zauzimaju prostor i stalno se prevrću. Odaberite one koje stvarno koristite, koje su jako učinkovite i držite ih na određenom, lako dostupnom mjestu. A jedno od tih sredstava definitivno bi trebala biti soda bikarbona, koju, vjerovali ili ne, smatraju glavnim sredstvom u svijetu čišćenja. Ona održava savršenu ravnotežu između nježnog i učinkovitog. Soda bikarbona je dovoljno sigurna i za kuhanje, a opet dovoljno snažna da može savladati i teže zadatke prilikom čišćenja, poput odmašćivanja grozno zapuštene kuhinje, kade pune kamenca, a kažu i da neutralizira mirise kućnih ljubimaca.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
jezevakucica
Gost
jezevakucica

Za lakše čišćenje u kućanstvu koristite muške ili ženske osobe do 50 kg težine.

DŠ.....
Gost
DŠ.....

Majstore! To je kao kada tražiš da se podrži izlazak na izbore u što većemu broju. Tako je Dino Rađa obukao patike broj 53.

jezevakucica
Gost
jezevakucica

DŠ…..,
Što se žene tiče,to je najmanji problem.Držim je uredno mrvicu ispod 50.Kada vidim da su joj se obrazi malo popunili kažem joj da pripazi na liniju radi mog srca.A što se izbora tiče tu nema pomoći.😀

Kosoper
Gost
Kosoper

Soda bikarbona i jabučni ocat su odlični i za pranje kose. Perem kosu već par godina, soda umjesto šampona, ocat umjesto regeneratora. Frizerka mi kaže da mi je kosa puno mekša :D.

Lucija
Gost
Lucija

Kod nas se zovu po proizvođaču, ‘ Vileda’.
Izvrsne su i za prozore. Jedna s čistom vodom završno – ne trebaju nikakve novine.
One žute boje isprljaju se za par dana. Rješenje: potapanje u vodi kojoj je dodano malo varikine.
Akp imate drvenih površina, vrata i prozora, ofarbanih bijelom bojom (temeljna +lak), malo varkine sa deterdžentom – čudo.
Ili, vim (ili bilo koje abrazivno sredstvo, Arf) + varikina, izbijeliti će površinu i pripremiti je za novi sloj boje.
Ista mješavina čisti i od kamenca, keramiku i pipe. Neki koriste alkoholni ocat. Varikina je i dezificijens. A služi i za izbjeljivanje veša.

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Joj Lucy imaš pravo .Varikina je čudo.Ne podnosim njezin miris tako da žena onda sama čisti.

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Najlakše reć “ne podnosim miris”! Bidna žena 😁

jezevakucica
Gost
jezevakucica

Majk,
Živa istina.Ali zato radim ostale teške poslove po kući.Spomenuti ću samo jedan.Skidanje paučine koje nema.A nema je,zašto?Zato jer sam ja šaptač paucima.Dresirao sam ih da rade paučinu kod mog susjeda koji isto ima problem sa varikinom.😀

Lucija
Gost
Lucija

Ježy
Super. Kad te se hoće riješit, otvori – varikinu. Možda javi i susjedi, te njih dvije pogledaju film i – zavisno od afiniteta- konzumiraju čaj s kolačićima ili butelju vina.😊

Lucija
Gost
Lucija

Ježy
Pa jasno da paučine – nema. Jer je – čistiš.
Jedne godine sam ugledala u 2 ćoška od sobe paučinu i u svakoj – pauk. Hm…pustila sam ih malo i gledala što rade…i kako će djelovati na prisutnost komaraca…
Nekidan saznam da je još jedan susjed u kvartu imao istu situaciju. On je svojim paucima dao i imena…ali su mama i sestra pokvarile njegovu idilu…a bome i od pauka.

Zadranin
Gost
Zadranin

@Lucija

Moja žena i ja uglavnom koristimo za čišćenje alkoholni ocat i sodu bikarbonu.

Jedino za kupatilo, tu koristimo Sanitar (to uglavnom draga odradi, ima neki pik na mikrobe, bakterije.. kašalj kašalj.. medicinska sestra..kašalj 😂).

Lucija
Gost
Lucija

Zadranin
Imam i ja doma sodu bikarbonu.
Međutim…a poslije sam vidjela da ima još sličnih spoznaja.
Dakle, ako ti je odvod vode nešto sumnjiv, možeš probati sa sodom bikarbonom i octom. Probala ja; osim pjene, rezultati slabi. Nije dakle, baš za uklanjanje velikih masnoća – moramo pretpostaviti da začepljenje ima masti: klasično i najbolje: deterdžent za suđe, može i veš u odvod. Iza toga vruća voda. Sve radi. 😊

dulebg
Gost
dulebg

Tuđa ruka svrab ne češe.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

Ne, nismo mastali o tome jer neznamo kako je to kad ti ga ocisti profesionalac!?? Hvala na pitanju!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik