fbpx

Kako dodati malo teksture bez suvišnih troškova?

Moderna dnevna soba
0

Tekstura je dizajnerska sastavnica koja prostoru daje na zanimljivosti i udobnosti. Može se primijeniti na brojne načine, poput tapeciranja starog komada namještaja u tkaninu koja ima specifičnu teksturu. Međutim ako smatrate da vaš životni prostor, ili iako i pojedine prostorije u vašem domaćinstvu trebaju malo teksture, a ne želite potrošiti previše novca kako biste to postigli, tu nudimo nekoliko ideja.

Koristite vizualne teksture

Samo zato što nemate kameni zid u svojoj kući ne znači da ne možete imitirati dojam te teksture uz pomoć uokvirenih fotografija velikih kadrova tekstura koje vam se sviđaju. Fotografije možete i sami izraditi, možete ih staviti u obične i srednje okvire, a možete ih dati i tiskati u velikom formatu. Slično ovome, objesite na zidu stvarne teksture kao umjetnička djela. Htjeli ste možda cijeli kauč prekriti teksturom koja vam se sviđa, ali to ne možete priuštiti. Barem trenutno. Smanjite veličinu i uokvirite uzorke vama atraktivnih tkanina, izrezaka tepiha i tome slično.

Biljke penjačice

Biljke svakom domu daju na teksturi, boji i životnosti. Međutim, neke od njih, i to one s mnoštvom maloga lišća i vitica, doista toj teksturi pridonose kada ih se stavi nekoliko i u pojedinim koncentriranim mjestima.

Hrapav namještaj

Drveni stolovi sa stolnjacima odličan su primjer korištenja namještaja za dodavanje teksture. Kada je riječ o većim komadima namještaja, presvlačenje u rustikalne materijale radi čuda kod dodavanja teksture u dom. Jeftino nije, ali cijena tapeciranja mogla bi se umanjiti ako pronađete povoljan materijal. Još jedan jednostavan način za efekt postignute teksture je prebacivanje pletene deke preko kreveta ili trosjeda, ali i ta deka može znatno koštati. Zato je velika prednost u tome ako znate plesti. Ili ako ste sačuvali staru deku iz svog djetinjstva. Ne brinite ako nije savršena, jer uvijek možete biti malo kreativni, pa saviti ili ugurati ispod jastuka neke rupice ili mrlje. Bitno je da služi svojoj funkciji nadodajući teksturu komadu namještaja na koji je položena.

Košare

Kao i kod pletenih deka, tekstura se postiže i drugim pletenim predmetima, poput košara. Kada negdje na rasprodaji naiđete na košaru, ili je pronađete među maminim starim stvarima, zgrabite je i napravite vlastitu kolekciju. Na taj će način tekstura doista biti vidljiva i vizualno upečatljiva.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Izbornik