Drage čitateljke i dragi čitatelji!

Dilema
26 komentara

Jutros sam se loše osjećao pa sam bio u dilemi – javiti se doktoru ili doktorici, ili otići na posao raditi kao i ostale kolegice i kolege?

Ipak, krenuo sam na posao. Susjed ili susjeda su parkirali auto tik uz moj pa sam se jedva uvukao u njega i krenuo. Idem uvijek istim putem, pored kuće u čijem dvorištu ima mnogo koka i pijetlova, krava i bikova, konja i kobila, pa čak i kengura i kengurica. Preko puta mi, gegajući se, polako prelaze patke i patci, tako da sam morao malo usporiti baš tu, ispod jedne bukve ili bukvana.

Dalje sam morao pregaziti na desetine horizontalnih policajaca ili policajki, usporavati i ubrzavati, ali se nisam nervirao jer sam slušao pjevače i pjevačice i svirače i sviračice čija se muzika razlijegala iz radija. Na putu je bilo baš mnogo vozača i vozačica, pa kad se oni i one ne nerviraju, zašto bih ja to činio?! Samo sam jednom čuo da je neko ili neka iza mene zatrubio ili zatrubila, ali to me nije poremetilo i nije pokvarilo moju kompletnu sliku o ostalim vozačima i vozačicama.

Sretno sam stigao na posao i s ostalim kolegicama i kolegama krenuo u novi radni dan. Klijenti i klijentkinje će, siguran sam, biti zadovoljni ili zadovoljne našim poslom. Zabrinuti mogu biti samo naši konkurenti ili konkurentkinje, jer oni ili one nisu savjesni ili savjesne radnice ili radnici kao mi.

Možda će neki čitatelj ili čitateljka s čuđenjem gledati ovaj tekst i čuditi se kako neko ili neka mogu pisati ovakve gluposti, kao da nekoga ili neku zanima kako tamo neki ili neka putuju na posao i kako rade? Zato, zbog takvih čitatelja i čitateljica i neću dalje pisati.

Uostalom, meni je važno da ono što napišem bude rodno ispravno, da nikoga ili nikoju ne zapostavi ili povrijedi, kako je to sada moderno. To je trenutno najveća briga čovječanstva. Treba misliti na budućnost u kojoj smo svi jednaki ili jednake, na ono što nas čeka. Ne smijemo trošiti energiju na gluposti! Moramo svi ili sve biti ravnopravni i ravnopravne, a šta o tome misli neka čitateljka ili neki čitatelj zaboli me briga ili brigac!

Priča
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
djosip
5 godine prije

🙂

Rade
5 godine prije

Pretjera ga brate ??‍♂️

Mister ?
5 godine prije

Samo potrudi se i bit ce to… Nemoj da te grize savjest.

jezevakucica
5 godine prije

Dobro si krenuo Ivo ali nedovoljno.Izostavio si “ono”.A “ono”su oni koji nisu ni muško ni žensko.Ti su naj zaj……i.Očekuj tužbu od njih.U najboljem slučaju se možeš dogovoriti vanparnično da im organiziraš u svojem dvorištu neki mini pride.To bi ih možda zadovoljilo.

Maja
5 godine prije

bravooo, gender korekt. (sala). samo, po najnovijem vise se ne istice i muski ni zenski oblik, vec samo X. kako to izgleda u praksi, tesko mi je zamisliti.

avatar
5 godine prije

Bravo Ivo izgleda da si shvatio bit političke korektnosti,a pošto sam ja mulast molio bih nekoga da mi objasni razliku između roda i spola te koliko to utiče na ravnotežu među zvjezdama.

Stevo
5 godine prije

Aferim,efendija Ivo.Ovo je toliko politički korektno i rodno ravnopravno da bi se i komesari i komesarke EU zapitali da ga nismo malo pretjerali/pretjerale.
p.s.
Otiđite ljekaru obavezno,poslije tridesete svaki signal tijela treba ozbiljno shvatiti,pogotovo jutarnje signale.Nekada smo imali redovne sistematske preglede.Nije to bilo bez razloga.

Majk Majers
5 godine prije

To Ivo 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI