Jubilej

Pero za pisanje

Slave se razni jubileji na sve strane. Pedeset godina od značajnog događaja. Stotinu postignutih golova za reprezentaciju. Trideset godina braka. Hiljadu obnovljenih kuća, i tako dalje.

Pitate se, u toj poplavi jubileja – koji sada obilježavamo? Pa, naš! U stvari, više moj nego vaš. Ili je više vaš, dragi čitatelji? Znam, niste ni primijetili, a već je objavljeno pet stotina mojih tekstova na ovom portalu.

Naravno da niste primijetili, jer ko bi se još time bavio?! Ko bi sjeo pa prebrojavao? Mada, ima jednostavno rješenje za prebrojavati – klikne se na ime autora na tekstu i onda se na ekranu pojave svi njegovi tekstovi, a u gornjem dijelu ima i broj do sada objavljenih tekstova. Tek toliko, ako nekoga i to zanima…

Možda će neko reći da je bilo mnogo posla, da je uloženo mnogo truda u pisanje ovih tekstova. Kad bismo pravili knjige od njih i u svaku knjigu stavili po stotinu tekstova, plus ilustracije i ostalo što uz knjige ide, bilo bi to pet, po obimu normalnih knjiga. Trebalo je izdvojiti vrijeme i to napisati, ali kad se raducka po malo, a često, i ne osjeti se neko veliko opterećenje. Još kad se radi iz zadovoljstva, na kraju ispadne da mi je bilo i lijepo pisati. Ali, glavni junaci u ovoj priči ste vi, dragi čitatelji. Ima onih koji su sve to pročitali. Čini mi se da ima i onih koji su napisali više komentara nego ja teksta, i njima sam posebno zahvalan, to je poseban vid uvažavanja. I svi oni koji pišu komentare ulažu trud, pokazuju želju za upućivanjem drugih u pravcu koji možda ne primjećuju, a koristan je. Ima i onih koji rijetko kad napišu komentar, a najviše je onih koji nikada ne napišu. I njima sam zahvalan. Svi mi tako udruženi činimo jednu cjelinu u kojoj utječu jedni na druge, dopunjuju se, dograđuju i postaju istovremeno i jači i tolerantniji. Usudio bih se reći, i pametniji, mudriji.

Zato kažem da je ovo naš, zajednički jubilej. I autora, i čitatelja, i onoga što te dvije komponente povezuje, a to je portal Logicno.com. Portal okuplja one koji žele jedni drugima nešto reći. Po temama, po načinu na koji komuniciraju, po nivou na kom se to radi i drugim karakteristikama, selektira se družina koja se tako formira. I kad se sve uhoda, dođe se i do ovakvih jubileja, više stotina objavljenih tekstova.

Nije to mali broj, ali na dohvat ruke nam je dokaz kako nije ni vrijedan posebnog divljenja. Pogledajmo samo našeg vrijednog i uvaženog kolegu Babića, čiji tekstovi imaju posebnu vrijednost na ovom portalu. Dok ja objavim jedan tekst, on je već objavio tri! S tim što su njegovi još i znatno duži. Pa sad izračunajte, kada bi on svoje tekstove pokušao smjestiti u knjige, koliko bi to knjiga bilo napisano njegovom rukom za samo ovo kratko vrijeme! Kolega Babić zaslužuje zaista posebno poštovanje, kako za sadržaj onoga što piše, tako i za količinu.

A šta sam ja, u stvari, htio reći ovim podsjećanjem na jubilej? Ništa posebno, samo kako vrijeme u nekim stvarima leti, a u nekima nikako da prođe. Već pet stotina tekstova, toliko i dana koji su za tren proletjeli, a čini mi se da mi se vrijeme do penzije nije smanjilo ni za mjesec!

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
28.juni
Gost
28.juni

Sve čestitke,gospodine Ivo!Puno zdravlja,radosti ,ljubavi.I da nam pružite jos puno ,puno novih tekstova koje je zadovoljstvo citati.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Vrijeme leti,a i zimi,
BRE!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Toliki broj tekstova zavrjeđuje respekt. Trebalo ih je smislit i napisati. Čestitam!
Dio od te brojke 500 sam pročitao, dio i komentirao. Na početku su to bili uglavnom oštri komentari, na rubu pristojnosti (neki su otišli i preko tog ruba). Mislio sam kako svaka, ma koliko obična svakodnevna tema bila zaslužuje analitički pogled što košta truda i vremena. Kasnije sam shvatio da tako ne mora biti, da Vaši tekstovi potiču druge da analiziraju (same sebe i pojave oko sebe) što im daje posebnu vrijednost. A treba imati talent za takvo što. Vi ga imate.

Rabotnik
Gost
Rabotnik

Oooo. Popravljamo se.

Belay
Gost
Belay

503 ?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Cestitam!
Samo dalje i
dobivamo “505 sa crtom”,pa dalje i dalje!
SA ZAHVALNOSCU.
Kako se sudbine preklope.
Ja danas slavim,stoto u nizu,
osvojeno zadnje mijesto na sahovskim turnirima.

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Cestitamo na jubileju, kada brojis do 500 mnogo je. A o penziji ne razmisljaj, jer je tada covek najproduktivniji u kvalitetu, penzija je jedino dobra u onom delu kada se nesto para prima, ali to je i vreme kada se sprema da se ode (umre) i kada se misli na one koji ostaju.

otpisani
Gost
otpisani

Kad se slavi, kod nas kažu – fešta. …. e, a još se i kaže da je prava fešta kada ti je novčanik (takujin) pun 😉 a je li ti se tebi šjor Ivo, ovim pisanjem takujin napunija? … jer ipak uloženo je tu i puno vremena a i sve što se na medijima objavljuje treba platiti.
Da bi portal bio interesantan za one koji bi nešto svoje reklamirali (i to naravno, platili) prvo – portal mora postati interesantan što širem krugu posjetilaca. Dakle, mora prije nešto dati, nekakav mamac. E, takvi tekstovi kao npr tvoji (između ostalih), privlače ljude da se zadrže na ovom portalu, i uz put pročitaju neku reklamu, koja nije nužno, neki proizvod za upotrebu, već može biti i usmjerena na nematerijalno, na kreiranje nečijeg mišljenja a u konačnici i stava. Sve što se objavljuje ima jasne a i skrivene ciljeve za koje, da bi se dostigli treba uložiti vrijeme i novac.
Ako smo zaključili da i ovaj portal ima troška za svoje održavanje (kao i svi drugi), ekonomski logično je, da ako bi se generirao samo trošak portal bi se morao ugasiti – propasti (prije ili kasnije, jer i entuzijasti moraju jesti).
Pa, da se vratimo sada na vrijednost tvojih 500 objavljenih članaka. za svaki takav članak ti si morao odvojiti svoga vremena od pola pa do dva sata. Hajde, recimo da je to – sat. Kolika je vrijednost tog sata? Ako ga utrošiš za gledanje televizije više si na šteti, ali ako ga utrošiš na pisanje za objavu na portalu ,e, tu (rek’o sam) portal ima korist, pa taj tvoj sat pisanja ima svoju vrijednost.
Znajući koliko se plaćaju satovi nekakvih zanatskih zanimanja, tvoj sat pisanja ne bi smio koštati manje od 50-100 € pa množenjem sa brojem objavljenih članaka dolazim do cifre od 25-50 tisuća Eura što mi ovako “na hrpi” izgleda poprilično dobar razlog za slavlje (jubileja)
Dobra fešta ivo ! 😉

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@otpisani:
Ivo Kobas ima(nosi)godinama ruski,rucni sat Raketa cija je trzisna vrijednost 3-4Eura.
Osim toga,nije sve u novcu.
Tu su jos zlato,platina,dijamanti,akcije!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik