fbpx

Koga mogu kritizirati, a da mi ne zamjere režimske stranke? Meri Cetinić, naravno!

Meri Cetinić - Neven Šerić - Brano Obradović

Meri Cetinić je laka meta: napad na nju neće ugroziti uhljebe i priljepke „lijevih“ režimskih stranaka. Osim njih, također i oni „umjereni“ desni mogu sada odahnuti i kritizirati stav Meri Cetinić o faking ploči u Jasenovcu (CETA je prezahtjevna tema? Ili gubitak izvora pitke vode? Ili TE Peruča?). Zašto? Zato jer je predstavnica NATO saveza u RH, pardon – predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović poslušala poziv poslodavaca, pardon savjesti (koliko pardona!) te osudila pozdrav ZDS. Da se razumijemo, i ja mislim da je ZDS ustaški pozdrav, a time apsolutno neprimjeren ali moje mišljenje ne mijenjam od danas do sutra po nečijem nalogu.

Ovo pišem iz rodne Pule ali sam 1980.-1997., te 2014.-2016. živio u Splitu kojeg smatram mojim drugim gradom. Bitno je za ovu priču i to da sam gospođu Meri Cetinić upoznao u Splitu za vrijeme moje aktivističke borbe protiv zločinačkog projekta bušenja Jadrana. Običan sam građanin koji nikada nije bio član neke stranke ili nedajbože „nevladine“ udruge. Moji suborci i ja bili smo spontano organizirani u nekoliko građanskih inicijativa i našim aktivnostima uspjeli smo usporiti proces prolaska projekta kroz javne rasprave, odnosno pripreme potpisa na koncesije – tako da je na kraju Kukuriku vlada došla pred izbore, te morala odustati od projekta. Organizirali smo bili 10-tak tribina, radili na društvenim mrežama, regrutirali javne osobe, medije i stručnjake, kazneno prijavili Vrdoljaka, internacionalizirali vijest o ovoj farsi (članci u Guardianu i Wall Street Journalu…).

Bilo je opasno biti protiv bušenja Jadrana 2014. i 2015., godine… SDP i HNS su bili glavni promotori ove „strateške investicije“, koalicijski partneri nisu se bunili, a HDZ je podržavao ovaj monstruozni projekt kojim bi se bušilo 93% hrvatskog jadranskog podmorja samo 6 km od otoka i 10 km od obale. Dakle, otvoreno biti protiv značilo je ugroziti šanse za suradnju s javnim sektorom (za poduzetnike), za dobivanje državnih subvencija (za nevladine udruge, institute, nezavisne medije), za zaposlenje u svim javnim ustanovama i većini većih privatnih tvrtki (koje drže tajkuni obogaćeni pretvorbenom pljačkom). Uhljebljeni bi izgubili pozicije, uhljebi aspiranti bi izgubili nadu… Ogromni novci iz proračuna izdvojeni su za propagandistički rad zloglasne Agencije za ugljikovodike te za PR kampanju plenkovičijanskog „preodgoja“ javnosti koja je povjerena Mangjuri Krešimira Macana.

Evo pregleda situacije 2014/2015:

  • osim Murtera (Božikov – koalicija HSS-HDZ) i Primoštena (Petrina – HSP), niti jedan drugi (grado)načelnik nekog primorskog grad/općine nije rekao ne bušenju Jadrana. Niti jedan Župan!
  • osim donekle splitske udruge Sunce te Eko Kvarnera (preko ukupno dvoje svojih zaposlenika!), niti jedna druga hrvatska nevladina udruga nije radila na pravovremenom informiranju javnosti kako bi je probudili ali i pripremili na dvije javne rasprave: internetska javna rasprava o nacrtu okolišne studije (SPUO) te glavna javna rasprava o okolišnoj studiji. Kampanja SOS za Jadran počela je s radom (otvoreno odbivši suradnju s aktivistima koji su se do tada borili) tek kada je druga javna rasprava bila pri kraju – dakle prekasno!
  • osim Meri Cetinić, Olivera Dragojevića, grupa TBF i Meritas, niti jedan drugi estradni umjetnik nije rekao NE bušenju Jadrana. Meri je bila prva i „regrutirala“ je Olivera, što je bio ključni moment – Oliver je vjerojatno najpopularniji Dalmatinac, te osoba čija se razboritost oduvijek cijenila.
  • osim Tris-a, H-Alter-a i još nekih manjih portala, te TV Jadrana – niti jedan medij nije kritički i istinito izvještavao o medijskoj spin kampanje Vlade.
  • osim dvojice međunarodno priznatih profesora, Nevena Šerića (turizam) i Ive Šimunovića (prostorno uređenje), doživio je krah pokušaj nas aktivista da u otpor uključimo i druge javne i/ili istaknute Dalmatince. Odbili su nas deseci sportaša, umjetnika, načelnika/gradonačelnika/župana, rektora, znanstvenika, svećenika, zatim: Torcida, nekoliko instituta (npr. Institut Ruđer Bošković), studentske organizacije, strukovne organizacije i/ili njihovi internetski portali koji su morali bili zabrinuti (turistički, ugostiteljski, ribolovni, gastronomski, sportski (jedriličarski, ronilački…).
  • osim splitske i šibenske županijske organizacije Živog zida (bez konkretne podrške vodstva stranke), te zadarske Akcije mladih niti jedna stranke oporbe nije se priključila otporu. Čak je i lažno zeleni Orah sjedio na dvije stolice: bio je za jednako opasnu eksploataciju plina kojoj je ionako moralo prethoditi i istražno bušenje cijelog Jadrana! Kasnije su otvoreno priznali da su dobili novac za izbornu kampanju od plinskog tajkuna, pa je sve postalo jasno….

U ovakvoj klimi blokade informacija, kompaktne šutnje ili podrške bušenju 99% hrvatskih stranaka, medija, stručnjaka – Meri Cetinić je bila prva javna osoba koja se zauzela za očuvanje javnog dobra, zdravlja stanovništva, lokalne ekonomije i okoliša! Prva, a dugo i jedina! Iako je znala da npr. neće biti pozivana nastupati na javne skupove, na stranačke tribine i izborne skupove, da će je režimski mediji postaviti na crnu listu. Hrabro je nastupala na tribinama, davala izjave (pretežno lokalnim) medijima, osobno regrutirala druge poznate osobe, preko Facebook-a budila ljude, dozvolila TBF-u da obradi njenu pjesmu „More“ u ključu pjesme protiv bušenja…

I zato mi nitko ne može reći da Meri danas svoja uvjerenja izražava iz oportunističkih motiva. S njenim političkim stajalištima se apsolutno ne slažem ali više cijenim njenu hrabrost od salonskog filozofiranja i oportunističke i kukavičke šutnje lijevih i „lijevih“ (ovi drugi su neoliberali iz SDP-a) političara, umjetnika, novinara, aktivista, stručnjaka…

Počistite ispred svog dvorišta, zamjerite se svojim vazalskim korumpiranim stranačkim „vođama“, pogledajte sebe prvo u ogledalo – pa onda konstruktivno i civilizirano – izrazite vaše neslaganje sa stavom gospođe Meri Cetinić. Osobno ću rado u borbu s hrabrim ljudima poput Meri, ideološka pitanja možemo raspraviti kada obranimo domovinu od ofenzive stranih korporacija i njihovih vazala iz režimskih stranaka – kada obranimo pitku vodu, ljudska prava, Jadran, oranice, lokalno gospodarstvo, zdravlje građana, okoliš. Sve ovo ugroženo je „projektima“ poput CETA-e, frakiranja, koncesija – o čemu vrlo malo ljudi zna – jer su žrtve strategije distrakcija i podjela.

Dakle ukratko, vi koji niste zucnuli na Milanovićevo orgijanje (priprema projekta frakiranja Slavonije, priprema javnosti na CETA-u, pokušaj bušenja Jadrana, Ombla, Plomin C, kreacija fašističkih ovrha – jedinstvenih u svijetu, priprema poreza na nekretnine… Mogu ovako do sutra!) – začepite gubice!

Znate onu poslovicu: “Jako s jakim, blago sa blagim“. Pod „jakima“ mislim na one koji će vam izbiti uhljebničku fotelju ispod mlohavih stražnjica ako ih se usudite kritizirati, a pod „blagima“ mislim na one koji vam ne mogu uzvratiti udarac istom mjerom.

Smrt fašizmu, „hrabri“ drugovi i drugarice. Za obranu doma od vazalskih veleizdajnika, i lijevih i desnih, spremni! PERUČA, NE PLOČA!

Drž’se, Meri!

P.S. Molim stotine aktivista i simpatizera borbe za obranu Jadrana koje osobno poznajem te sve ostale koji znaju koliko je Meri hrabra – da podjele ovaj moj skromni prilog.


Dodatak redakcije za one “rodoljube” koji prodaju svoju zemlju bez obzira na posljedice:

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
66 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
GER
Gost
GER
3 godine prije

Bravo Branko. To je domoljublje.

Admini ovog Trolla Ivu ili Mali blokirajte, zar ne vidite da je bolestan.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  GER

Tko si ti da govoriš tko je troll. Koliko sam vidio na Ivo Lola u ranijim člancima , uvijek se drži teme i argumentira, možda griješi, ali argumentira. Jesi li ti njegov psihijatar da imaš dijagnozu da je bolestan? Otvori dolje kaartu. Zemlja je OKRUGLA. Iskreno ne znam za koga se borio Obradović, a za koga drugi tabor. Koliko je pisalo u komentaru, zabrana bušenja Jadrana je pogodovala uvoznom lobiju nafte i plina, koji su sada jako jeftini na burzama, to je napiso Lola, ako je to troll, što je ovo što si ti napisao

GER
Gost
GER
3 godine prije

Laki slab si s matematikom totalno. Napisao si nakon 7km se više ništa ne vidi. Hajde još jednom razmisli što si rekao. Izađi napolje i pogledaj oko sebe i javi što vidiš. 🙂 🙂 🙂

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  GER

Ja ti velim, sad nisam siguran, ali mogu uvećati kartu, no, sad nemam vremena, od Ravenne do Pesara ima oko 100 i više platformi, na koliko udaljenosti, po tvom, tu je ispod. Automobilom ideš uz samu rivijeru , dolje po državnoj cesti N VIDI SE NIJEDNA na tom potezu dužine oko , šta ja znam 50 km, kad voziš ne gledaš lijevo nego pravu, ali se ne vidi nijedna. Toliko se sjećam kao sad. Da nisam vidio kartu , nikad ne bi znao da postoje.Kakve su to talijanske platforme? Od stakla? Imaju ispred hologram s prizorima mora i horizonta, objasni mi ti

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

Laki nije puno proučavao situaciju u Italiji. Nije puno ni putovao, a sam priznaje da je gledao „ravno“. Ili je možda bio na zadnjem sjedištu, a roditelji naprijed? Možda je Laki ipak dijete? Ili nije ali ga roditelji vode sa sobom na putovanja?

Previše sam se udaljio. Dakle, većina od tih 100 platformi su plinske platforme bez posade. Talijansko jadransko podmorje je plitko i nisu potrebne veće platforme. Ipak, ima nekoliko istražnih polja. Jedno je upravo ispred Pescare, zove se „Ombrina mare“ i gledao sam je te dobro vidio DOK SAM TAMO ŽIVIO. Sada više nema ovih par platformi jer su se Talijani digli na noge i nakon velikih demonstraciju u gradu Lanciano (80.000 ljudi, moja malenkost među njima), pokrajinske vlasti nisu produžile koncesiju Rockhopperu i PUF! – nema platformi! To nisu uradili samo zbog pokvarenog pogleda na more, već zbog stalnih izljeva koja nisu bila prijavljivana od strane šugave korporacije. Sve ovo se može guglati ili pitati bolje informirane Talijane.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  GER

Evo sad sam izračunao, mogu pogriješiti za 100 – 200 metara. Najbliže su na 11 do 12 km , one dalje ne više od 20 km.

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

Laki ne zna puno o ovom monstruoznom projektu i ne zna da se ne može znati kakve bi cijene bile onog momenta kada bi „naš“ plin stigao na tržište. Naime m prvo bis vršilo istražno bušenje (jednako opasno kao i eksploatacijsko) 3-4 godine, a zatim bi se počelo vaditi plin ili nafta. Kada strane korporaciju odbiju svoje troškove (često napumpane, kada država uzme poreze i takse kojima bi morala organizirati trenutno nepostojeću infrastrukturu (luke, bazeni za otpadni mulj, naftovodi, plinovodi, brodovi za spašavanje i sanaciju izljeva, helikopteri…) – ono što ostane bila bi CIJENA PLINA ILI NAFTE! Ne zaboravimo i provizije političarima, naravno…
Laki veli: „zabrana bušenja Jadrana je pogodovala uvoznom lobiju nafte i plina.“ Budući da je papagajski prenio doslovnu izjavu Vrdoljaka – komentar nije potreban – svi znamo tko je Vrdoljak. Osim toga, plin i naftu bi crpile STRANE korporacije koje bi naravno i imale profit, tako da bi de facto ipak uvozili i plin i naftu – uz gubitak lokalnog gospodarstva (ribarstvo, marikultura, turizam) i uz „redovnu“ eksploataciju, a dodajmo i visoki rizik od akcidenata. Njima profit, nama zagađenje i rizik.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  GER

Da nije Branko pseudonim Meri Cetinic!? Malo se pretjerano zalaze za njenu nevinost.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Kakva Meri pobogu, nestala u prašini, pa se aktivirala oko Jadran je naš, a da pojma nemamo tko je trebao bušiti i kako i za koga i koji profit. Kakav je to bio projekt. Na Dnevniku, koji nije vjerodostojan, rekli su da neće platforme da im se vide s plaže. One se NE VIDE nakon 7 km horizonta, jer je zemlja okrugla. Ja sam bio u Rimiju, gore ud san marina na moru u Italiji i NIJEDNA SE NE VIDI. http://i.cdn-lk.it/blobs/variants/0/1/6/4/01642515-fe63-42e2-8d15-cead145d0a5d_medium.jpg?_636313719508749963

Koba
Gost
Koba
3 godine prije

Ma naravno da se ništa neće vidjeti, ali treba ubit 9mj. godišnjeg. Boli njih briga ne žive oni život hrvatskog čovjeka.

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

„One se NE VIDE nakon 7 km horizonta, jer je zemlja okrugla“ Laki je ipak dječak. Ne baš bistar.

zorule
Gost
zorule
3 godine prije

Za svaki km udaljenosti zakrivljenost opada za oko 12 cm ( i to pod uvjetom da su ti oci na visini mora), tako da ne znam kakve su to platforme da se ne vide sa 7 km, nekakve “low profile” 😉

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Sve su projekte zakočili. Omblu, Plomin C, Rockwool, Srđ, plin, bunili su se za rafineriju u Sisku, a sad radnici gotovo oružjem brane da očuvaju proizvodnju, bez obzira na zrak. Od čega ćemo živjeti, bog vas ne j***o.

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

„Omblu, Plomin C, Rockwool, Srđ“ Laki je dječak, a tata mu je u vodstvu HNS-a. Laki, vjerojatno ne znate ništa o ovim „projektima“. Nemam sad snage za ovo, toliko je očito i banalno…

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije

Navesti ću dva citata iz gornjeg teksta od istog autora:

“Da se razumijemo, i ja mislim da je ZDS ustaški pozdrav, a time apsolutno neprimjeren ali moje mišljenje ne mijenjam od danas do sutra po nečijem nalogu.”

“Smrt fašizmu, „hrabri“ drugovi i drugarice. Za obranu doma od vazalskih veleizdajnika, i lijevih i desnih, spremni! ”

ZDS i “Za obranu doma … spremni” ima isto osnovno značenje, obje strane brane svoju viziju ili verziju doma (od protivnika). Što je to dom? Može se shvatiti kao kuća/stan/područje u kojem živiš, država/domovina za koju se vežeš, narod/zajednica iz koje dolaziš, kao način života, pa čak i kao duhovna domovina/domena iz koje originalno potječeš.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Hari1

Ako autor čita, a čita, neka nam pojasni što je sporno oko platformi u Jadranu, obzirom da ih ENI, prema karti gore ima na stotine u Italiji duž najposjećenije rivijere oko Riminija? Ako je ekologija, nije istina, jer je jedina ozbiljna havarija bila BP u Meksičkom zaljevu,dakle, sigurne su, plinske čak i više od naftnih. Tko je trebao bušiti i kako bi se pare dijelile? Ako su projekti bili INA i za nas, naše radnike, stručnjake, inženjere, radnike onda neka ih ima 300, a ne 10. Eto , ja bih volio znati. Uostalom, zašto se nije naveo tko je platio Orah, kad sve treba biti transparentno. Meri Cetinić me ne zanima, jednako kao ni ustaški vampiri. To je isto digresija od pravih problema.

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

„Najposjećenije rivijere oko Riminija“ Laki, Laki, sjedi jedan… Talijanski turizam se dijeli u dva sektora: povijesni (npr. Firenca, Rim) i masovni (npr. Pescara, Rimini). Niti jedan nema veze sa našom tipologijom turizma, najviše zbog potpuno drugačije konfiguracije obale. U Riminiju ljudi leže ispod tisuća suncobrana, rijetko se i okupaju (more je prljavo), plaže su ravne pa pogled na more (i platforme) ima samo prvi red ljudi ispod suncobrana , dakle njih 5% za svaku plažu. te ili igraju odbojku na pijesku ili žderu i piju u ugostiteljskim objektima koncesionara gdje su iznajmili suncobran. Nemaju ni otoka, uvala, nema nautičkog turizma…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Šteta za tebe što postoji internet ANSA- ISTAT Emilia -Romagna do 1. rujna , prema dosadašnjem trendu i broju noćenja od 1. siječnja do 1. kolovoza, do prosinca će biti 50 milijuna turista, od čega do 38 milijuna na rivijeri, dakle u području punom platformi. Uz mjesečna povećanja noćenja, ovisno o mjesecu, od 10- 17%. Da ne stavljam link, lako je naći ANSA.it Emilia-Romagna – Nel 2017 va verso 50 milioni di turisti . De , držimo se činjenica, ja sam računao s deset milijuna, što su brojke iz ’90-ih.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Hari1

De čovječe pusti patetiku. To ZDS je pavelićev pozdrav koji se nalazio na svakom službenom dokumentu NDH i to je činjenica, a nek ga koristi tko hoće, baš me briga, to je njemu na čast. Samo su dežurne “ustaše” pizde pa to javno ne smiju priznati, što i ne čudi ako znamo da im je dragi vođa i njegova klika pizdunski zbrisala i ostavila ih na vjetrometini. Kako je Ante govorio “preuzimam odgovornost za sve” ,moš mislit, pa uteka. Ovim današnjim “smrt fašizmu”, mogu izraziti samo gađenje. Oni pravi završili su na golom, a ovi kasnije izrodili su ovo što imamo danas. Za ove što romantiziraju HOS prilažem kratki video, ima i “boljih” ali ovaj će biti dosta http://www.youtube.com/watch?v=_QUV7ydUkRA . Eto ti vitezova, dno dna koje bi bez toga rata bilo ništa. Sirotinja i u žep i u glavu. I ovaka slika hrvata ide u svijet (doduše više od pola tamo ih je današnjih bošnjaka), i sad se čudite što ih je Tuđman eliminirao.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  Koba

Koba,
sadržaj slogana je jedna od stvari koja privuče običnog čovjeka nekom pokretu, dakle ono nešto što u tome ima smisla i zvuči poznato. U što će se takav pokret tijekom vremena pretvoriti opet ovisi o moralno-etičkim vrijednostima ljudi koji ga vode, provode, koji u njemu sudjeluju. Svi ti ljudi vjeruju u ispravnost svog sudjelovanja i po tome nisu ništa drugačiji od sudionika bilo kojeg drugog pokreta. Isto možeš reći za sudjelovanje u funkcioniranju neke firme, organizacije ili države.

Samo zato što je netko bio na Golom otoku ne znači da je njegov način djelovanja plemenit, jedino je sigurno da zbog nečega nije odgovarao ondašnjoj vlasti.

Primjera neljudskog ponašanja ima na svim stranama, osobito u doba jakih tenzija kad lako popušta samokontrola. Isto vrijedi za snimke ekstremista svuda u svijetu. Evo ti primjer današnje elite, sve vrhunski obrazovani ljudi, a što sve rade po svijetu. Znači ni nivo obrazovanja niti bogatstvo ne rezultira nužno plemenitošću.

Tuđmanova ideja nacionalnog pomirenja je u osnovi jako dobra, no kao što danas vidimo, ljudi nisu za takvo nešto spremni na duže staze i izvan ratnog stanja. Takva nesloga će ih naravno nastaviti koštati, a oni će se i dalje čuditi kako su tako nešto zaslužili. Ljudi su žrtve svojih iluzija i slabih moralno-etičkih kvaliteta, to vrijedi za desne, lijeve i ostale, te za cijeli svijet općenito.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Hari1

Ja sam “običan čovjek” i ne kupujem robu na slogan i ambalažu, prije no što pročitam deklaraciju, pa niam budala. Osjećaj za moralno-etičke vrijednosti treba graditi, soljećima, jer čovjek je po prirodi slabo i kvarno biće. Zato sam protivnik libertarijanstva i demokracije koji vode u dekadenciju starogrčkog tipa, jedini put je prosvijećena diktatura. No tu dolazimo do problema kako osigurati da najbolje jedinke sukcesivno dolaze na vlast kroz dugi vremenski period i kako bi se kroz taj period prostiglo prosvijećenje toga “običnog čovjeka” (ili budale kako ga ja nazivam). Tuđmanova politika “pomirenja” je loša. To je ponovljena politika “bratstva i jedinstva” njegova mentora. Obje su suštinski pogrešne jer nastoje spojiti postojeće konfliktne dijelove. Pravi put bi bio dezintegracija postojećih i stvaranje jednog, novog, monolitnog. Oba su došla na vlast kroz rat, što im je davalo apsolutni legitimitet koji se ne može dobiti kroz izbore, oba su propustili priliku za radialne promjene. Da svi ljudi vjeruju u ispravnost svog sudjelovanja, no to ih ne opravdava od posljedica činjenog (svjesno ili nesvjesno). Ono na snimci nisu “extremisti”, ono su debili. 1992. za njemačku televiziju izvoditi onake pizdarije i onda je čudo što smo imali embargo i slabu političku poziciju. Znanje i novac ne mogu čovjeka učiniti boljim, ali mu mogu pomoći da se izkristalizira kao osoba. Današnja ljevica i desnica su zabluda. Oni su uvozni američki proizvod, bolje reći kopija njihove političke scene. Pogledaš li boje među njima nema nikakve razlike. U današnjem monopolitičkom kapitalističom svijetu o tome je besprednetno raspravljati, jer ono što tražite svi, a to su socijalisti (bilo lijevi ili desni) već odavno ne postoje. Sjeto sam se jednog slogana “mi smo titovi tito je naš” split 1980., “mi smo papini, papa je naš” split 1998. A o pločama i tekovinama kroz 20.st. da ne govorimo, ljudi su čudo.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  Koba

Obično su političke deklaracije tako složene da dobro zvuče, ali kad se počnu primjenjivati u praksi onda se pokaže pravo stanje stvari. Današnje elite su neka vrsta “prosvijećene” diktature, u smislu da se u svojoj oholosti smatraju dostojnim i kvalificiranim voditi svijet prema svom viđenju budućnosti (NWO), čak ih doslovno nazivaju iluminatima.

Bratstvo i jedinstvo može funkcionirati na pravim temeljima i uz međusobno poštivanje, no to moraju sva braća i sestre shvatiti, te bez prisile, svojevoljno željeti i provoditi. Uostalom, cijelo čovječanstvo ima zajedničke pretke, pa su ljudi zaista daljnja braća i sestre. Također, logikom stvari, kvalitetan suživot može funkcionirati samo na kompromisu, u nedostatku boljeg rješenja. Zajedništvo se u oba gore spomenuta slučaja pojavilo u okolnostima borbe za slobodu i protiv okupatora. Sloboda se može shvatiti kao neovisnost svakog brata i sestre, te poštivanje međusobne neovisnosti. Borba protiv okupatora se može shvatiti kao njegovanje visokih standarda moralno-etičkih vrijednosti. Sve je to izvedivo dok su braća i sestre i dalje svaki u svojoj državi.

Podjela na lijevo i desno počiva da dualnostima iz materijalnog svijeta: dobro/loše, staro/novo, više/manje, itd. i ona je prirodna. U idealnom slučaju, svaka strana zna što joj je bitno i toga se drži, a oko ostatka se pregovara. Današnja situacija je takva da se često prodaju vrijednosti i principi poput robe na tržištu.

Što se tiče slogana, kvalitetni vjernici se uvijek mogu osloniti na “Mi smo Božji i Bog je naš”, dok ostali mogu koristiti recimo SFSN, protiv kojeg u njegovom doslovnom značenju, kao ni protiv onog s početka priče nema neke zamjerke. Tako fašizam predstavlja okupatora i sredstvo prisile, a dom predstavlja slobodu od okupatora i stanje neovisnosti. U osnovi se radi o istovrsnoj težnji.

Brik
Gost
Brik
3 godine prije
Reply to  Koba

I kuna je bila Pavelićeva moneta pa danas volimo da je imamo što više u džepu ;-P

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Koba

Bio bi Pavelicev da ga je izmislio, no on ga je pokupio jednako kao sto je Hitler pokupio svastiku iz hinduizma. Procitati povjesne činjenice, pa onda pricati !

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Bobi

Koje bola povijesne činjenice, možda one s instituta Ivo Pilar, predoči ih već jednom. Taj pozdrav je kreirao Antiša, po uzoru na već postojeće strane tipa “sieg heil” ili domaće “bog i hrvati”. Bilo je bitno samo daje kratko, lako “hvatljivo”.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije

Čekaj šta sad cijela zemlja mora stagnirati što će tebi, eventualno, pogled s apartmana kvariti naftna platforma. Ili još bolje stopirati izgradnju elektrane u vukojebini iz koje sve pokretno iseljava zbog nedostatka posla, a ajmo se kladiti kad ova bude gotova telefone će zakrčiti pozivi rodijaka iz ADZ-a koji imaju malog kojeg treba zaposliti. I sam sam se uvjerio da su poslovi u EP san svakog pravog balkanskog čojeka, malo posla i puno para. Hoće li sutra ti isti zeleni aktivisti prosvjedovati zbog deindustrijalizacije i poskupljenja struje, jer realno govoreći bez energenata nema industrije, a bez industrije dugoročnih radnih mjesta. Na kraju krajeva ne živi cijela hrvatska od 3mj zimmer frei, prodavanja pića i zagorenog tijesta po astronomskim cijenama, a bogami i zavijanja (što se odnosi na olivera).

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Koba

Mene čudi što to piše ovaj Obradović, a navodno je živio ili živi u Pescari, dakle trebao bi vidjeti najmanje sedam velikih platformi, koliko ih ima ispred Pescare. Problem su tko buši i tko dobiva koncesije, a vidim da su to sumnjivi ulagači. Dakle, u tom smjeru se buniti, a ne sve živo zaustaviti i živjeti od zraka. Da postoji INA, a ne postoji, kao državni monopolist , što je nemoguće s ovakvima, gdje je problem za bušenje. Kad su u Đeletovcima u Slavoniji još ”komunjare” našle naftu, slavilo se jelo i pilo tri dana i tri noći i nije bilo kojekakvih da traže studije ovakve ili studije onakve. Bošotine rade i danas, Bogu hvala.

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

Laki, pa ni jednu da ubodete! Naime, ako ste čitali stratešku studiju za bušenje Slavonije, vidjet ćete da se tehnologija promijenila u OVIH sto godina. Sada se koristi hidrauličko frakturiranje. Nadam se da vas i ovdje ne moram podučavati o štetnim utjecajima ove tehnologije na pitku vodu (v. studija sveučilišta Stanford).

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Ono nije bio fraking, nego obične naftne kopnene bušotine…

Koba
Gost
Koba
3 godine prije

Pusti molim te. Po ovim ekolozima ništa se ne bi gradilo. Po ovim niti jedne konvencionalne elektrane ne bi bilo, čak im i ova na plin smeta, šta misle da mw padaju s neba. Oni se protive i samom istraživanju i sondiranju jadrana. Ovo sa naftom i plinom, u slučaju postojanja većih zaliha, bi odlično došlo. Pogotovo ako se sa političke strane odigra dobro. Prvenstveno bi koristilo građevini i brodogradnji, na što bi se dalje mogle nadovezati druge industrijske grane. Evo i njihov tekst u guardianu “Croatians ‘sleep-walking’ into destroying tourism with Adriatic energy industry” vrijedi pročitati da bi se saznalo tko se to buni. Šta će njoj nafta s nolikim vilama.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

Znači, portal Logično cenzurira i one komentare u kojima nema vulgarnih izraza, prijetnji, vrijeđanja, u kojima se iznose kritički stavovi, a koji se kose sa “onim što je pisac želio reći”, a ne cenzuriraju se komentari koji direktno vrijeđaju, kao komentar stanovitog GER-a. Prema tome, portal Logično ne razlikuje se mnogo od režimskih mainstream medija koji ne dozvoljavaju slobodu mišljenja, a koje kontroliraju obavještajne službe. Eto, ovaj primjer je zoran primjer kako se te raznovrsne slobode s kojima nas šopaju gotovo tri desetljeća samo mrtvo slovo na papiru i duda varalica za naivne, pa čak i ovdje, na portalu Logično, koji se busa u prsa da je drugačiji od drugih, a nije!

loren
Gost
loren
3 godine prije
Reply to  L. R.

raznorazne tehnicke mogucnosti su danas lako dostupne cemu nekom ogranicavati tehnoloske mogucnosti a istovremeno i sam to radis ocito je tip pametan i nije veslo siso

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  L. R.

@L. R. Te optužbe na moj račun su totalna neistina i uvreda. Niti pišem pod raznim nadimcima, niti mijenjam IP adrese, čak nemam ni firewal uključen kad posjećujem Logično jer sam do sada imao puno povjerenje u administraciju ovog portala.

Zašto niste ostavili moj komentar, a ja ga mogu rekonstruirati, pa da da svi vide “gdje sam to skrenuo s teme”, osim toga, moja IP adresa se mijenja dinamički jer je to ADSL, nije fiksna.

A što se tiče registracije, pa ja sam davno, davno, predlagao da se to napravi, a vi ste mi tada odgovorili da vi želite slobodnu i široku raspravu, da ne želite biti poput Advance-a ili Index-a, a ovim korakom ste mi pokazali da ste radikalniji po pitanju cenzure od njih.

Nadalje, pogledajte članke gdje komentiram, kad me već optužujete neosnovano, ja napišem jedan komentar, izrazim svoje mišljenje, i to je to. Čak i ne repliciram po stotinu puta kao neki drugi.

Meni je jasno da ste mi komentar obrisali zbog kritike, što nije razvidno ostalima koji komentar nisu vidjeli zbog vaše grube intervencije, ali to meni sada nije bitno. Bitno mi je da sam duboko razočaran i povrijeđen vašim neosnovanim optužbama, koje, vidim, idu sve dalje i dalje u pokušaju da opravdate svoj grubi postupak.

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

ja se stvarno izvinjavam ako sam komentarom nekoga uvrijedio jer mi je komentar izbrisan ovo oko mijenjana imena ja sam oduvjek bio 17 novembar i nikada nisam mijenjao imena ako se ovo odnosi na mene mozete provjeriti maloprije sam napisao o meri i kolindi velikim gospodjama sta mislim a isto mislim da se i vi u redakciji slazete sa mnom samo sto ne smijete iznjeti svoj stav sto je sasvim opravdano i potpuno vas razumijem veliki pozdrav iz sarajeva

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Ako je ovo obrana M. C. I njenih ustaških provala, nije dobro. Jedino je kritizirao Beljak HSS , koji nikakve odluke ne donose. Ovo nije prva njena izjava ima ih još. Dakle podržavam borbu za suverenitet i prosperitet Hrvatske, čak i kampanje tipa ove, jer koncesije idu strancima. Ali što se m.c. tiče, ne Drži se m. Nego odhebi Meri u crnu ZDS rupu i čekaj glogov kolac. U suprotnom kampanji treba dati ime ZDS Jadran, a ne SOS Jadran

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

ja samo znam da je meri cetinic pevala titu ,a sada se grozi nad premjestanjem table na kojoj je zlocinacki pozdrav za dom spremni pod kojim je stradalo na stotine tisuca nevinih ljudi , nitko nema nista protiv Toga da se oda pocast poginulima u gradjanskom ratu 90 tih pa cak i hosovcima ali da se u sred jasenovca opizdi ploca za pozdravom za dom spremni , to nema veze sa mozgom , to je identicno kao kada bi svabe u auswitzu podigle spomenik firerovim borcima zakljucno sa sieg hail., svi vi koji se pravite grbavi i podrzavate pod razno raznim izgovorima te kvazi borbe sa samostalnost u stilu te mladost ludost , te pozdrav iz opere , te stari rvacki pozdrav stidite se i sramite , odvratno ste pokvareni , dvolicni i kvarni , pljujete na desetine miljuna zrtava Naci fasisticko ustako cetnicke kataklizme , fuj odvratni ste .
SMRT FASIZMU -SLOBODA NARODU !

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

@Žukov- Džaba trošiš riječi i živce. Došlo neko takvo vrijeme da je strašno “domoljubno” veličati fašizam i srodne pokrete. Pa se javljaju i znani i neznani, tumače nam ko su bili naši a ko njihovi, koji su bili dobri (naši) al’ su se eto malo zaigrali i zaboravili pa pobili nešto (njihovih) ljudi, al’ ništa vrijedno spomena. I nitko se više ni ne uzbuđuje zbog svastike na stadionu, rasističkiog skandiranja… Fašizam, očigledno, nije poražen 1945. samo se prikrio i čekao svoju priliku i bojim se da ju je dočekao.

Nik
Gost
Nik
3 godine prije

ko o cemu mi o platformama dosa san ode jer san umoran od hrvatske politike ali kada ste se takli platforma da li znate da ih na sjevernom jadranu ima oko 15 tak. Moje misljenje je da hrvatska treba ici dalje u razvoj I ulagati ali pod stogim zakonima I da inspektori rade svoj posal a ne da ceskaju jaja a iskreno kada se javljaju razne osobe u americi muzicari onda ih zovemo uhljebima koji zaradjuju kroz pjevanje ko zna cega a kada pricamo o nasim muzicarima to su dive njih se ne smije komentirati. Ja sam dalmatinac I splicanin I olivera obozavam ali kakve veze ima oliver s platformama neka struka radi svoj posal I politicari koji su placeni da cuvaju hrvatsku zemlju I njena bogastva I neka odluce sta je najbolje za nasu zemlju a ne da budu prodane duse za eu ameriku ili rusiju ili bilo koga ko ih vise placa …dok ne dodju politicari koji su neovisni na vlast razumljivo je da ce se javljti oliver I ekipa sto mislim da nije dobro nego se trebaju javljati strucni ljudi a ako mi treba savjet za pjevanje pitat cu olivera sigurno o ostalom nemamo sta pricati…I jos jedna stvar da se desi nesreca na talijanskoj strani sto mislite da struje idu kroz jadran nece do donjeti na hrvatsku stranu? Dok drugi rade po zakonu I iskoristavaju svoja bogastva mi radimo ono sto najbolje znamo komentiramo o svemu I svi mislimo da smo najpametniji, a o ustaskim I hrvatskim znakovima ne bi ode jer san preumoran o tema koje nas vracaju u proslost a ne gledamo buducnost jadno sve u svemu. S tim da vas pozdrav Smrt fašizmu, „hrabri“ drugovi i drugarice na ovm portalu koji bi trebao biti neovisan ma bolje da ne komentiram…..

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije
Reply to  Nik

Citiram Nikaa: “neka struka radi svoj posal I politicari koji su placeni da cuvaju hrvatsku zemlju I njena bogastva I neka odluce sta je najbolje za nasu zemlju”. Nik, mislite li na Hrvatsku? Pogledajte malo oko sebe… to je rezultat njihove “brige”.

Nik
Gost
Nik
3 godine prije

Ma branko stavljas ono sta ti pase a ono sto ne to preskaces kao i sada si si preskocio o placenim dusama u mom komentaru a ako si ti taj isti koji si napisao tekst onda se ne razlikujes od ostalih novinara koji svojim jednoumljem pokusavaju namernuti drugima svoje misljenje a najgore od svega je sto je autorov tekst povrsan bez glave i repa a ovdje je samo donio razdor neđu komentatorima a ne bi se ni zacudio da je ovo placeni tekst. A sta se tice uvođenje registracije na portalu logicno sta se mene tice sve 5 ja se nemam sta skrivati niti me puno boli ako se netko ne slaze s menom ode sam najvise da saznam informacije iz svjeta , debata da ali vrijeđanje i nemetanje misljenja bez nekakve ozbiljne analize ne.

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije
Reply to  Nik

Nik, ovaj pozdrav je sastavljen od dva dijela – htio sam paradoksom pokazati nebitnost pozdrava u ovako teškom trenutku.
Što se tiče “stručnih ljudi”, vjerojatno i niste svjesni da su u Hrvatskoj pretežno ili korumpirani ili pak isprepadani – boje se za svoje komotne pozicije. Osim toga, i Timmy Orešković je bio “stručnjak”, a rezultat smo vidjeli.
Ovaj omiljeni Vrdoljakov spin “Talijani buše, ajmo i mi” od vas ponovljen – nije vrijedan mog odgovora.
15 platformi na sjevernom Jadranu? Samo 3 ih je “pravih” sa posadom i predstavljaju 2% onoga što su nam SDP-HDZ-HNS “projektirali”: bušenje 93% našeg podmorja.

Ovim završavam moje “gostovanje” u ovom moru “hrabrih” anonimnih komentatora.

Nik
Gost
Nik
3 godine prije

Ok amo ovako tocan podatak sada ti ne mogu rec jer nisam na poslu postoje radari koji su u sklopu ministarstva pomorstva i mora kao i u sklopu hrm-a di se jednostavno mogu provjeriti lokacije i broj busotina u hrvatskim vodama koji su tu vec godinama sada da provjeravam nemam volje od kada su tu to se sve da provjeriti preko interneta. Mislim da je vecina tih busotina pod koncesijom talijana ili oni imaju pravo otkupa plina po jeftinijoj cijeni nego RH mozda grijesim ali to bi trebalo ispitati i napraviti jednu ozbiljnu analizu. Pisem sa mobitela pa se ispricavan za pogreske u pisanju.Znaci one su godinama tu bez ikakvih problema. Koliki je to postotak ja stvarno ne znam niti pod cijom svitom politicara su one izgradjene iskreno nije me ni briga ali cinjenica je da ih imamo e sada ko je vlasnik toga koliko hrvatska ima od toga kakvi su ugovori to su pitanja za analizu i za predocenje hrvatskom puku pisati povrsno ja nisam za nafne platforme ili jesam zato sta talijani buse mislim da nema smisla. Nikada nece sve biti crno ili bilo jer da nesto dobijemo nesto cemo sigurno izgubiti sve je stvar plusa i minusa i reka bi nekakve kohezije u prirodi. E sada sto mi zelimo biti ici naprid u ulaganja i iskoristavanje prirodnih resursa ili ostaviti sve kako je i nastaviti ovako zivjeti bez pomaka sto ne znaci da je i to lose. I jos jedna stvar vas portal logicno je stavio amo rec neka pravila da se ljudi mogu prijaviti i komentirati sa svojim nickom koji oni odaberu i sada prozivanje nekakvih hrabrih anonimnih komentatora od vas koji ste autor clanka ako ste to vi nema smisla jer upadate sami sebi u usta i u svoja pravila. Kada stavite da se lipo registriramo onda mozete o anonimcima pricat kako god ocete ali ovako prefirno nas izbacivati iz takta jer ste to vi omogucili nema smisla. U svakom slucaju na ovaj clanak na portalu ne mislim vise niti ulaziti niti pratiti nadam se dobrim vjestima iz sirije i ostatku svijeta..pozdrav

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

Pozdrav, svima. Ne bih se niti uključivao u raspravu jer inače ne raspravljam sa ljudima koji se skrivaju iza lažnih imena ali ne želim da u zraku ostane toliko neistina i spinova koje godinama plasiraju režimski mediji. Molio bih gospodina (ili gospođu? Ili dječaka? Nikada nećemo znati…) Lakija da se uzdrži vrijeđanja osoba koje ne mogu uzvratiti (Meri) i da bude manje histeričan/histerična., Odgovorit ću polako, bez žurbe, iza svakog Lakijevog komentara posebno.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

druze Obradovicu tema je ustaska ploca u Jasenovcu a ne jebene “Omble, Plomini C, Rockwool, Srđ“kakve to veze ima sa meri cetinic i odobravanjem nazi fasistickom pozdravom nad grobovima nevinih ljudi koje su ti isti ti poklali?

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Nije to tema druže Konstantinoviču?Ploča je tu samo da se lakše podigne radna temperatura??

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

aha okeeeee, ja samo znam da bi bilo lakse rijesiti dilemu kakve veze ima ombla .plomin , rockwool ili srdj sa meri cetinic i ustaskom plocom u Jasenovcu , nego li kakve veze ima Branko sa Branom Obradovic 🙂

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Konačno malo humora ovdje druže Žukov!
Vjerojatno nisam bio jasan. dakle, poanta je da kukavice koji šute i boje se za svoje fotelju ne riskiraju ništa ako napadnu neku javnu osobu. Milanović je opasniji od Meri, zar ne? A i više fašizma sadrži CETA koju Milanović podržava od bilo koje ploče.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Druze Obradovicu pa Milanovic je veci ustasa od Meri Cetinic i skeje zajedno :), meri je samo baba koja laprda a skejo priglupi klaun no medjutim Milanovic je bivsi premijer vlade i u svom mandatu je trasirao neoustastvo kojeg smo danas svijedoci , pa to je bar svakome jasno –sdp jos od racana pa do danas nema blage veze sa Antifasizmom , to su opasni konvertiti , po meni opasniji cak i od notornog kradezeja , sdp- hdz partija potpomognuta ustaskom emigracijom jest tudjmanov projekt tzv pomirdbe , dogovorili su se da zajedno pljackaju narod a tu im pomaze i crkva, dakle jos od 1990 g balkanom se kotrlja klerofasizam , a politicki sistem jest krizanac boljsevizma i fasizma , odnosno politicki frankenstajn .Da nebi nesto ostalo visiti u zraku oliti vazduhu , isti proces se odvija u svim bivsim republikama SFRJ , izdajnici , kvislinzi i prodane duse ubijaju i zadnji tracak svijetlosti, odnosno slobode a Koju nam je 1945 g podarila casna i velebna NARODNO OSLOBODILACKA BORBA !

GER
Gost
GER
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Što sve napriča majko mila. Jesi li Žukov mogao tako pričati u sustavu za kojim žališ?

Hrvatska jeste okupirana, ali tvoje izjave su obično smeće.

Što ti znaš što je ustaška emigracija? Možda pak živiš u nekoj zapadnoj zemlji u kojoj više nema klubova u koje si prije išao i gdje si cinkario obične radnike težake koji su bili izmanipulirani ustaškom i četničkom ideologijom, tj. one koji su ustašu i četnika vidjeli samo u knjigama ili internetu?

Gori ste vi ljevičari koji vidite ustaše i četnike u svima, samo ne u vama.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  GER

Ja sam napisao komentar a ti umjesto da me argumentima i cinjenicama demantiras slozis pricu o tome kako sam ja cinkario po emigrantskim klubovima a onda jos kao slag na tortu prozoves me ljevicarom koji u spomen ploci za dom spremni i ustaskom pokretu hos ili u ravnogorskom pokretu i kokardi vidi ustase i cetnike , a sto bi to trebao vidjeti ? mozda partizane i zvijezdu petokraku :). Gospodine dragi , da li ste vi svjesni bolesne projekcije vaseg uma dijagnosticiranog u vasem komentaru .
P.S. Ljudi citaju ono sto zele procitati a ne ono sto pise .

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

Laki je dječak,tata u hns-u,laki dječak koji nije bistar…..itd..nisi se Branko dokazao nekom pristojnošću.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije

Slazem se, Palma. Nemam pojma o cemu se ovde govori, niti me posebno zanima, niti znam ista o stavovima Meri Cetinic, ali po automatizmu me odbija svaka osoba koja svoje argumente i stavove brani tako sto vredja ljude. “Svi su u krivu samo oni sto misle kao ja su u pravu”. Ironija i sarkazam su medju intelektualcima vrlo rado koristene, na ceni, ali ja licno smatram da su one odraz intelektualne nemoci, kao i uvrede. Zaista, jos jednom potvrdjeno, govoreci o drugima i govoreci drugima najvise govorimo o sebi.

Kakvu bi materijalnu ili drugu korist donele te platforme drzavi, gradjanima, ja nemam pojma, a i da imam, ja vecinu stvari poimam srcem, a ne razumom. Estetika i harmonija su mi vrlo vazne. Lepi, nicim narusen prizor plavog Jadrana je lepsi od platformi, makar se i ne videle, ja vec imam sliku u glavi. Stoga, bila bih naravno uvek na strani onih koji se za ocuvanje prirode bore. No, ne volim fanatike, ne volim ovu zarazu zapusavanja usta vredjanjem i etiketiranjem, koja vlada svetom. Stvaras kontraefekat, Obradovicu. Nezrelo za tvoje godine. Ti si ustvari taj mali decak u telu odraslog coveka, koga vidis u Lakiju. CIsta projekcija. Odrastite, ljudi.

Lep citat za kraj. “Ne volim ljude koji znaju konacnu istinu, cak ih se pomalo i plasim. Ustvari, ja sam fanaticni protivnik fanatizma”. Luis Bunjuel.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
3 godine prije
Reply to  Helena

Ne poznajem ja Helena dovoljo ovu temu za razliko öd ljudi koji zive u Hrvatskoj.Nisam nista pisao vezani za to samo se nasalio sa Zukovim.Zalosno je to da Autor teksta staje u istu ravan sa nama komentatorima i pise takve stvari i pominje necije roditelje, a toboze bi trebao biti profesionalac.Jos tragicnije je to sto ovaj Laki Tipalovic niti jednom rijecju nije uvrijdio ovoga Obradovica .Jesu li ovakve stvari potrebne ovom portalu, da ** novinar**svoje stavove iznesene u tekstu brani salvama uvreda?

Branko Obradović
Gost
Branko Obradović
3 godine prije

1. kao prvo, pogledajte malo bolje Lakijeve komentare i njegov rječnik pa prosudite da li vrijeđa.
2. nisam novinar nego aktivist, što se iz mog teksta može i razumjeti.
3. Laki je očiti trol čije sam teze razmontirao argumentima jednu po jednu. Roditelje nisam spomenuo u negativnom kontekstu, već sam koristio sarkazam (laki 0 dječak). Moj sugovornik je anoniman i tvrdi da lažem. Imam li pravo na branu?

inače, nemam ni mrvicu respekta prema anonimnim trolovma koji desecima komentara zatrpaju komentare ne ponudivši niti jedan valjan argument.

Bitno mi je da njegove arogantne i netočne “teze” nisu ostale bez odgovora – da sam se bojao ili da sam držao do suda anonimnih trolova, nikada ne bih niti postao aktivist.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Dovoljan je dio: Cit…. ”Dakle ukratko, vi koji niste zucnuli na Milanovićevo orgijanje (…) – začepite gubice! Dakle, prema ovome, nitko nije ni smio komentirati.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije

On neće raspravljati sa onima koji se kriju iza lažnih imena a ipak “” zna “” čiji tata se nalazi u vrhu HNS-a.Sada bar vi u Hrvatskoj a i mi šire znamo kome on pripada.?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Ma kakav HNS, neoliberalna go*na, kao i HDZ/SDP. Hrvatska i nema stranke koja će otvoriti prave teme. Ovo je glupost, kao i sve ostale gdje imaš dva tabora, jedni brane okoliš, drugi tupe kako su za razvoj, a ulagači su stranci. Zapravo je dijelom u pravu. Tema bi mogla biti dobra , da nije ubačena ova što se bori za Tomphsona i ploču u Jasenovci. A nešto mora jer je pala u zaborav s Jugoslavijom, kao Tereza Kesovija, pa se gura u stvari o kojima pojma nema.

Imenjak
Gost
Imenjak
3 godine prije

Uf, dobro da se odustalo, ali puno toga ce nam uzeti taj nadnacionalni kapital.

Dobar clanak.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Društveni angažman Meri Cetinić oko ”bušenja Jadrana” je za svaku pohvalu.
Društveni angažman Meri Cetinić oko uklanjanja najpoznatije ploče u Hrvata poslije Bašćanske, je za svaku osudu.
Onaj tko se odlučio društveno angažirati u podijeljenom društvu kao što je hrvatsko, trebao bi biti spreman na sve vrste reakcija koje će neminovno uslijediti.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Osoba C

G. Obradoviću,
Lijepo su vam objasnili da je tema ustaška ploča, a ne nekakva ekologija. Zato što ovdje dobar dio komentatora, kao i onih na ms medijima, jedino zna i želi razgovarati o tome. Dođe mi žao što nema više ploča sa zds, samo da život ovakvih komentatora dobije na smislu.

santa007
Gost
santa007
3 godine prije
Reply to  Osoba C

pozdrav zds je tema koja dijeli hrvatsko društvo – divided et impera – istovremeno ćemo “šaptom pasti”

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  santa007

santa007* Neke stvari moraju biti riješene. Ne mogu se gurati pod tepih, u protivnom imaš tempiranu bombu.

santa007
Gost
santa007
3 godine prije
Reply to  Koba

nekad treba znati prepoznati prioritete – kad kuca gori treba li se prepirati oko naziva na vratima sobe ili treba gasiti pozar?

Petar
Gost
Petar
3 godine prije

Stari se,dolaze nove generacije,novi pjevaci,stara garda pada u zaborav,ali ne predaje se lako,hoce pod svaku cijenu(glupost)da se izbori za svoj komadic medijskog prostora,sto bi meri bila gora od drugih,jednom se zivi taman i lose,sve za popularnost,ne bi li se dokopali nekog novog koncerta,exstra kune,eura,marke dinara,kako kaze meri za vrijeme Tita nije znala ko joj glavu nosi,ipak je pjevala o njemu,takva je moda(zarada) bila,vjerovatno ni danas ne zna ko joj glavu nosi,ali je to ne sprecava da lupa gluposti,prije je bila fora” razumi se ko mara u krivi ……”” a od danas – razumi se ko meri u politiku

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Nisam baš za bušenje Jadrana. Ne bi bilo svejedno gledati platformu i brćkati se. Trebate shvatiti da talijanska i hrvatska obala NISU iste. Nije ni sigurno koliko ima plina pod jadranom…možda ih ima kao one misteriozne nafte ispod bosanske zemlje, a možda jedva sto galona.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik