NASA najavila uspješno dovršavanje prvih ispitivanja motora rakete koja se priprema za misiju Artemis na Mjesecu

NASA Sistem za lansiranje u Svemir
6 komentara

Prvo cjelovito ispitivanje motora za sustav svemirskog lansiranja, za najveći američki raketni motor ikad napravljen, u mjestu Promontory, Utah, ostvarilo je puni uspjeh, objavili su dužnosnici NASA-e.

“NASA i Northrop Grumman uspješno su završili test Flight Support Booster-1 (FSB-1) u mjestu Promontory u državi Utah, 2. rujna”, objavila je u srijedu svemirska agencija. “Ispitivanje je obavljeno s novim materijalima i procesima, koji se mogu koristiti za NASA-ine raketne bustere rakete Space Launch System (SLS)”.

NASA i Northrop Grumman, vodeći izvođač radova na busterima SLS-a, koristit će podatke iz dvominutnog ispitivanja, kako bi procijenili performanse motora, koristeći potencijalno nove materijale i procese za misiju Artemis, koja je planirana kao nova misija za Mjesec, za 2024. godinu, dodala je svemirska agencija.

“Busteri SLS najveći su i najsnažniji busteri ikada napravljeni za let. Dva pojačivača na raketi pružaju više od 75 posto potiska potrebnog za pokretanje NASA-inih budućih svemirskih misija ”dubokog istraživanja svemira”, kroz NASA-in mjesečev program Artemis”, izvještava svemirska agencija.

Ispitivanje bustera za SLS bilo je presudan dio za dodatne misije na Mjesec na početku NASA-inog programa Artemis, primijetio je NASA-in administrator Jim Bridenstine.

NASASLS
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Da doživim barem jednom:”evo nas ovdije!”,a ne od kako sam rođen:”ovo ćemo, ono ćemo”

Hamer
3 godine prije

Znači opet na početku kao 70 tih godina

Dokurčilomi
3 godine prije

Hahaha, FSB, ne mogu ameri bez rusa i kada ne žele. Sada još samo fali “put in”.

Math
3 godine prije

Naslov i prva rečebica su kontradiktorne iz razloga što znacenje rjeci NAJAVA i OBJAVA nisu iste.

Enes
3 godine prije

Pa i red je bio, kad se već reklamiraju kao velesila, da nakon 50 godina prestanu kupovati ruske raketne motore. Valjda nešto mogu napraviti i sami, a ne letjeti uvijek na tuđim krilima i uspjesima. Mada, zakasnili su. Rusi su još 50 godina ispred njih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI