fbpx

Neiskorišteno blago

Tri glazbenika

Ne znam kako se toga već neko do sada nije dosjetio, kako se dozvoljava da takav pjevački potencijal ostane neiskorišten, a mogli bismo svi od njega imati velike koristi, posebno pjevači?

Znamo kako su Tri tenora bili kraljevi na svim svjetskim scenama, kako su ih svuda rado dočekivali i kako su, zbog toga, imali veliki utjecaj i izvan muzičkih voda. Nije to šala, umjetnost nekada može učiniti čuda.

I mi imamo tri zlatna grla. Hoću reći, glasa, tri glasa koji na izborima, i ovako razjedinjeni, donose na milijune glasova, a možemo samo zamisliti koliko bi osvojili udruženi. Kao koalicija, bili bi nepobjedivi.

Svima je već jasno o kojim pjevačima i o kom potencijalu se radi – On iz jedne, pa On iz druge i Ona iz treće države su se već dokazali kao nenadmašni s mikrofonom u rukama. Pjevali su velikim državnicima, pred publikom o kakvoj obični pjevači samo sanjati mogu, pred masom koja je pratila direktne nastupe pred kojom bi mnogima od treme pukao glas. Ali ovi pjevači su pjevali tako opušteno kao da su se rodili s mikrofonom i pred milijunskim auditorijem. Pred njihovim umjetničkim nastupima nestajala su neprijateljstva. Tužni su postajali veseli, nesretni sretni. Maleni su se osjećali velikima.

A sad zamislimo koja bi to snaga bila da se ovi pjevači ujedine. Da naprave trio DaDoKo, pa da zapjevaju iz sve snage! Bilo koju pjesmu da pjevaju, ona bi postala hit. Mogla bi to biti pjesma Ja u klin, ti u ploču. Ili ona već provjerena Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine. Ili U boj, ili neka pobožna, sve zavisi u kojoj prigodi se nastupa i na kom mjestu; je li do izbora dan ili mjesec; pjeva li se ovdje ili ondje i tako dalje. Repertoar bi se znatno proširio kad bi se udružili i našla bi se poneka pjesma za svaku dušicu. Ali uvijek bi narod pao u trans i bilo bi ga puno lakše voditi. Bili bi svi složni, a sloga kuću gradi.

Eto, predlažem da ova tri velikana pjevačke umjetnosti udruže svoje umilne glasovne sposobnosti i da napokon i mi imamo nešto svjetsko. Ako ne Tri tenora, neka budu Tri terora, samo neka se vinu u sam svjetski vrh, a i mi zajedno s njima.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
36 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije

Šjor Ivo
Mislim da su oni već udruženi i to ne samo trio, tu je kvartet a možda bude i kvintet, ali uloge za konačni izlazak na scenu su već podijeljene i mogle bi izgledati ovako:- DaDoMiŠko će biti klaunovi koji će zabavljati publiku i ometati druge klaunove da se ne približe sceni, dok ne dođe vrijeme da Ko, zakorači na scenu i otpjeva “bis” smantanoj publici…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  otpisani

Naslov :

izvodi
LOS PREVARANTOS

KLENIMO U BOLJE TUTLA

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

1+1=3
Da ne skrećem sa teme ,Trio Dadoko su predgrupa
I to predgrupa velečasnog, popa i hodže
Prateći vokal čine pastor,rabin i članovi lokalnog benda.iz Maroka.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  otpisani

@otpisani

Mislim da se ekipa ipak grupira tri po tri, odnosno da novoosnovani “Cio-trio” (Željka Markić – Miroslav Škoro – Velimir Bujanec) opasno konkurira “veteranima” iz “Tri terora”, dok “vodeći solist” (koji pomalo sa svima surađuje) postaje Esther Gitman 🙂

žrec
Gost
žrec
1 godina prije
Reply to  Kora

Kora, nije valjda da su te potjerali s imbexa?

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije

Iz Ministarstva znanosti, u Ministarstvo vanjskih poslova, 1993. g. prešli su mladi i perspektivni Andro Krstulović Opara i Kolinda Grabar Kitarović. Doduše ona je htjela uzet’ pušku u ruke, al’ joj nisu dali. Nikad se neće otkrit’ tko je taj što joj nije dao……
Opara je postao šef Sanaderova kabineta, a Kolinda Grabar-Kitarović zamjenica. Ona je imala svoj ured, a odmah do nje, u istoj prostoriji su sjedili Krstulović Opara, Andrej Plenković, Gordan Jandroković i Zoran Milanović.
P.S.
Tolika koncentracija pameti, u malom prostoru, dovela je do ekspanzije, što je, poznato iz fizike kao Pretis lonac, i posljedično oštećenja fasade zgrade ministarstva.
Čačićev Coning je svojevremeno dobio posao obnove. Po dobrom narodnom običaju, tu je neko nekoga……., pa je sve završilo na sudu, a sve nakon toga je standardna hrvatska pravosudna sapunica pojeo vuk magarca, čiju evoluciju gledamo u jučer, danas, sutra……

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Ako se i sva medijska sila upregne u reklamiranje nekog, nema garancije da će uspjeti. Reklama, PR, agitprop – sve je to bitno i bez toga ne ide, ali nije presudno. S druge strane se nalazi kupac. Neće Ariel, nego baš Faks Helizim (znamo odmah da je antieuropejac i zadrti desničar). Neće Milku, nego Dorinu (ovaj je centrist). Neće Coca Colu, nego Pipi (ovaj je torcidaš). Neće Heineken, nego Žuju (ovaj je hadezeovac). Bez kupca nema proizvodnje. Ma ima, ali kratko traje i zove se Eno, vidiš, onaj tamo, on ti je propao (usput je na listi poreznih dužnika). Nije istina! Najprije dolazi proizvodnja, tek onda prodaja, reklama (ovi su iz Uljanika). Što ima veze u kojoj si stranci, bitno je da plaća – čuh jutros na kraju konverzacije koja je tekla ovako: Bi li za mene bilo kakvog posla u Općini? Donačelnik Općine: A..a. Ja: Ti pitaš za posao, a nisi u stranci, najprije u stranku, onda će doći posao. Netko sa strane onda reče tu antologijsku o plaćanju i stranci. Dakle, kupci su najbitnij. Oni koji plaćaju. Plaćaju se i kupuju robe. Nekad je roba određena politika, određeni političar koji se prodaje biračima. Nekad je roba birač koji… Pročitaj više »

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

♫♫♫♫.. tko čeka.. taj dočeka.. čekaj i ti.. neka, neka.. ♫♫♫♫
Nakon što je 18 godina čekao dobru poziciju i dobar posao HDZ-ovac Igor Franolić izlazi iz stranke. Nakon što se dva puta u tri godine prijavljivao za posao u upravi Hrvatskih cesta i nije ga dobio, poručio je premijeru Plenkoviću da mu je dosta čekanja.
”Čekao sam dane i mjesece, čekao sam i kao mali svog oca, hrvatskog branitelja, vukovarskog branitelja, koji je jedan od rijetkih posljednjih policajaca koji je uspio izvršiti proboj po kukuruzištu i onda doći u Zagreb i podnijeti prijavak Vrhovnom zapovjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao. Odlazim časno i uzdignute glave”.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@onaj najgl…….veći Dalton

To će reći da problem nisu oni koji su pokušali i otišli, nego oni koji su “pustili korijenje” u hrvatskom društvenopolitičkom životu.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Kora

@Kora
Kad nema zakona ni njegovih čuvara, kad se odjednom smije sve što je do jučer bilo zabranjeno, svoju priliku koristi ona vrsta ljudi o kojima stara uzrečica kaže da u poplavi isplivaju na površinu.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@onaj najgl…….veći Dalton

A tko “kroji zakone” u zemlji u kojoj ih nema? Je li i to uglavnom “obiteljski biznis”?

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Kora

@Kora
Draga, Vi to mene malo…… onako…..

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@onaj najgl…….veći Dalton

Apsolutno ne. To je bio moj uobičajeni komentar koji s Vama osobno nema nikakve veze, nego teži daljnjoj elaboraciji teme koju ste/smo otvorili.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

@Kora
Ja mislio mi to apsolvirali.
Davnijeh dana……
O zemljici Horvatskoj.
Rod, kumovi, prijatelji….. ovdje su vazda bili na prvom mjestu.
Tako bilo, tako i ostalo je……. kako je i red.
Jer neki red se mora znati….
Bogu hvala, rekli bi neki ponosni vlasnici stranačkog pokaza……..
Koji je zamijenio partijsku knjižicu…
I daje im pravo da im državno leno bude veći džabaluk od ćaćinog.
Iako je to njima mrsko i sa gnušanjem odbijaju monstruozne optužbe da bi oni to uopće mogli….. i pomislit’….

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Svaki empatičan čovjek će razumjeti našeg Igora i umalo doživjeti njegovo razočaranje. Dva puta u tri godine. Sad, je li oba puta bilo u jednoj godini (krajnji napor), jednom u prvoj, drugi puta u trećoj godini, a onu između pauzirao, nikad nećemo saznati. Ali hoćemo o njegovoj vjeri u stranku, prvoghrvatskogpredsjednikagospodinadoktorafranjutuđmana (ovo se na vrijeme nauči napamet i izgovara kao što piše i nikako drugačije). Da, jasno mi je da ima onih kojima bi i jedan put u tri godine bilo za sto posto više, nego u prethodne tri godine, zato valja razumjeti količinu razočaranja nakon dvaput u tri. Mogao je i u sridu. Da je imao momka.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik

“Mogao je u sridu”… “da je imao momka” ali je očito bilo previše “anemičnih” kandidata za visoke društvenopolitičke funkcije. Što se može. Više sreće “u drugom životu”.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik

Što je, od svega navedenog, bila Marilyn Monroe, odnosno vjerujete li Vi da je ista počinila samoubojstvo? Mene njezin slučaj pomalo asocira na Epsteinov… ono, “intelligence asset” koji je postao uteg, bilo stoga što je “zabrljao” bilo stoga što je “prepametan” (čitaj previše zna).

I još nešto, mislite li da je “samoubojstvo” Epsteina povezano s nedavnim bijegom princeze Haje u Veliku Britaniju, odnosno naglom promjenom politike UAE te njihovog potpisivanjem sigurnosnog sporazuma s Iranom?

Što dalje, meni se čini da među cionistima ima sve više “pjevača” i da stvari izmiču kontroli. No možebit da se varam 🤔

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  Kora

@Kora
Najdraža mi je ona slika M.M. na kojoj haljina vijori oko nje. Čini se da je tako vrtjela oko sebe i ljude. Meni je najzanimljiviji John Lennon. On dva metra ispod zemlje, a Paul McCartney s titulom ‘sir’ i bogatstvom u stotinama milijuna funti. Kako to? Ali da ne dužim, umjesto mene će nastaviti Roosewelt: U politici se ništa ne događa slučajno. Ako se nešto i dogodi slučajno, znajte da je planirano da tako izgleda. Eto.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik

Hm… ako se složimo s Rooseveltom, onda ni ovo što Kolinda i Gitmanica, odnosno Izraelci rade sa Svetim Alojzijem Stepincem nije slučajno. Stoga se pitam koji je pravi razlog njihovog nepodnošljivo odvratnog poigravanja s hrvatskim Katolicima i Svetom Crkvom?

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Kora

@Kora
Agencija za manekene je1944. g. odbila Marilyn Monroe.
”Bolje da učiš za sekretaricu….. ili da se udaš.”
P.S.
Da li bi bilo razumno pomisliti da je šefica castinga bila ravna ka’ ”daska”……

Kora
Gost
Kora
1 godina prije

@onaj najgl…….veći Dalton

I onda se Mossad sažali i stavi ju pod svoje okrilje. Sve ostalo je povijest 🥺

Kad smo kod toga, šteta što Kolinda nije imala nikoga tko bi ju ispravno savjetovao pa je već počinila (političko) samoubojstvo… ali će se svejedno kandidirati za drugi mandat jer zapravo nije autentična Katolkinja nego prakticira jogu i vjeruje u reinkarnaciju 😉

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  Kora

Nije bitno u što Kolinda vjeruje, nego što je odlučila Trilaterala. Ako je odlučila da se Kolinda kandidira, onda je odlučila i da Kolinda pobijedi. Kolinda je roba. Kupac je Trilaterala. I tu nikakva istraživanja javnog mnijenja, kampanje, Milo moje i turneje po hadezeovskim gradovima ne pomažu.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

A volja birača i izbori, …demokracija…?

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik

Moguće da Trilaterala sebe smatra svemogućom. Tim će im teže past poraz koji im ne gine u Hrvatskoj.

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SoA,
Trilaterala je proizvođač.
Oni stave robu na tezgu.
Narod kupi( kako god okreneš),
sa minimum 51% glasova.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije

Gosp. Kobaš
Nisam protiv da se piše i objavljuje sve ono što Vi ili redakcija prosudite da bi moglo biti interesantno čitateljima.
Ali moje je mišljenje da su ovakvi tekstovi namjenjeni samo i izričito u svrhu lokalno medijske propagande. Ma nemojte molim Vas prosipati maglu da dotični likovi mogu nešto bitno promijeniti u kroatistanu. Ova zemlja treba duboku katarzu, počevši od hr, sabora, sutstva, represivnog aparata, zdravstva i da ne nabrajam još. 30 god. neviđene pljačke, prodaje državnog srebra, bijeg najboljih mladih stručnjaka i što je najgore od svega uništene nadolazeče mlade generacije bez perspektive. Pa di češ večeg zla???!!! I kako da sad to popravi jedan “tenor” koji nema nikakvih ustavnih ovlasti bez da to prođe saborsku proceduru. Funkciju predsjednika treba ukinuti ili mu dati ovlasti.
Pa koji strašni novac je potroši u 5 godina. Evo prijedlog. RASPITAJTE SE i napišite koliko nas košta croatistan precjednik u 5 god??
bilo bi vrlo interesantno znati za širu javnost kud odlazi novac poreznih obveznika. Imate li takvih saznanja? Podijelite to s Vašim čitateljima.
A ove komentare i prepucavanja ostavite za Imbex i slične njemu.
LP

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Sparkling

@Sparkling

A što Vas toliko smeta članak koji ne morate pročitati i komentari koji Vas se ne tiču? Ili Vas možda “žuljaju” iz nekog posebnog razloga koji nema veze s Imbexom? 🙃

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  Kora

@Kora
Sve pet Kora. Ne smeta me članak kao članak. Rekao sam na početku da nisam ja onaj koji odlučuje o tome tko če šta pisat na Logičnom. Ali ako mi dozvoljavate da budem kritičan prema nečemu što ne služi na čast Gosp. Kobašu. Ako se je uhvatio več pisanja na tu temu, pa daj se bar potrudi nešto napisati što večina nas nezna ili zaintrigiraj nas čitatelje da dajemo prave komentare a ne neki tamo Željka Markić – Miroslav Škoro – Velimir Bujanac!! Ma tko su oni? Ja opet tvrdim da Vam s ovakvim tekstovima samo bacaju kosti. Bez ljutnje molim.
LP

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Sparkling

@Sparkling

Što odmah ne rekoste da ste član “fun cluba” spomenutog “Cio-Tria”? Ne mojte se vrijeđati što svi nisu tako oduševljeni njihovom pjesmom (s kosti ili bez) kao Vi.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  Kora

@Kora
Kratko i jasno. Ne padam na niske provokacije.

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Sparkling

@Sparkling

Već ste pali… i to “neprimjetno” 😉

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Ja sam siguran da bi Ivo Kobaš kao pravi Bosanac i veliki ljubitelj sevdalinki,kad bi mogao,za svoja tri tenora izabrao Safeta Isovića, Mehu Puzića i Himzu Polovinu .Jel tako Ivo ?

Ivo Kobaš
Gost
Ivo Kobaš
1 godina prije
Reply to  Jole

!!!

Jole
Gost
Jole
1 godina prije
Reply to  Ivo Kobaš

Ivo,nemoj zamjeriti,ovo je bila provokacija.Zanimalo me da li ćeš se javiti ? I javio si se.Baš ti hvala.Ma ti si dobričina i plemenit čovjek,ali eto živimo u burnim vremenima i teško da će poezija i pjesma riješiti ova na svijetu nataložena sr**a.Svejedno,sviđa mi se tvoj optimizam i male stvari koje stigneš primjetit,a koje u gužvi i brzini često predvidimo.
Ostani poetičan i raspjevan.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije
Reply to  Jole

Šargija i braća Begić…..

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Kad zapjeva Ilija i Marko ,svako će se nasmijati slatko ……

POVEZANE VIJESTI

Izbornik