Novogodišnja rasveta u Beogradu

Novogodišnja rasvjeta, Beograd
1 komentar

Beograd je godinama omiljeno mesto za proslavu Nove godine za brojne turiste iz zemalja bivše Jugoslavije, popularno zvanog regiona, ništa manje zanimljiv nije ni turistima iz ostalih zemalja Evrope, ali, čak i onima sa drugih kontinenata.

Šta se svijetli u Bijelom gradu, a da znate koliko to košta? Novogodišnja rasveta u Beograd je posle višemesečnog pripremanja, a višednevnog postavljanja puštena u rad 10. 11. 2016. godine. Neki portali su preneli izjave kako su Beogradu konkurenti samo Njujork i Moskva, da li je to zaista tako, da li to Srbija može sebi priuštiti? Videćemo kad se posle praznika ”podvuče ceh”.

Gradonačelnik Beograda, gospodin Siniša Mali je u svojoj izjavi izneo podatke kako je na kupovinu rasvete potrošeno više od 150 miliona dinara, a da će struja, koju će rasveta trošiti naredna tri meseca, koštati državu dva i po miliona dinara. U Srbiji se polemisalo da li je državna kasa, uvek prazna za građane, ovaj put uspela da se napuni za rasvetu i ukrase, ali je gospodin gradonačelnih izneo svoje mišljenje i opravdanje. Naime, on je uvidom u prošlogodišnje turističke posete rekao, kako ovi troškovi nisu problem i da će oni višestruko biti naplaćeni i vraćeni od turizma.

Beograd je godinama omiljeno mesto za proslavu Nove godine za brojne turiste iz zemalja bivše Jugoslavije, popularno zvanog regiona, ništa manje zanimljiv nije ni turistima iz ostalih zemalja Evrope, ali, čak i onima sa drugih kontinenata. Investiranje na ovaj način, stručnjaci bi, zasigurno opravdali, ako bi se izuzela globalna ekonomska kriza kao i najezda migranata koji su mesecima problem u Beogradu.

Turistički objekti, pre svega restorani i klubovi su dali svoje ponude, rezervacije su već počele, a kako saznajemo sa portala novagodina.rs cene za ludu noć se kreću od 30 do 100 evra po osobi. Kada se pogledaju sve te velelepne sale, poznati muzički izvođači i ponude, odista se stiče utisak da će se Nova 2017. godina dočekati veoma ”galantno” i možda će takav doček uticati da nam od sledeće godine sve bude tako. Samo, naravno, bilo bi dobro da zarade budu tolike da na jedno veče, prosečan građanin Srbije može da potroši sedamdesetak evra, za razliku od realnosti, u kojoj mora da radi više od trećine meseca za taj iznos. Ali, da se vratimo na novogodišnju rasvetu.

Novogodišnja rasveta u Beogradu je uvek nešto što ostaje veoma zapaženo u novogodišnjem Beogradu, pa tako, ni zemlje iz regiona nisu ostale ravnodušne prema izazovu provesti li praznične dane baš u srpskoj prestonici. Na hiljade svetiljki i raznih ukrasa učinile su Beograd najukrašenijim do sada. Čak pedeset i jedna lokacija je bogato ukrašena i osvetljena, tako da će turisti svakako imati šta da posete i gde da naprave svoj savršeni novogodišnji selfi. Da novogodišnja rasveta nije nebitna, podsetila nas je i činjenica da je na doček 2015. godine zabeležen porast prihoda od turista i uopšte posećenosti za čak 17%, a ove godine se očekuje još više.

Ono što je sigurno i neosporno, ma kakva da je novogodišnja rasveta u pitanju, Beograd je dobar domaćin u bilo koje doba godine, a kamoli pred praznike. Sa tačke gledišta posmatrača, pregledavši slike, naročito noćnog zimskog Beograda, porast turista će biti zapažen i ove godine. Lepa slika, dobro osvetljenje, dobra turistička i ugostiteljska ponuda – svakako su dovoljan razlog da razmislite da li bi možda i Vi voleli da u Novu 2017. godinu uđete kroz svetla velikog i Belog grada?

događanjaGRADnova godinanovogodišnja rasvjetaturisti
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
esteta
3 godine prije

Jedva čekam novogodišnju rasvetu. Zarad nostalgije i da vidim novu naprednu svetleću magiju. A do tada moja mala baštica, tj. dvorištance deluje vece, pogotovo uveče kada ga osvetljavaju baštenski xenonlight stubovi i mali baštenski šiljci. U doba korone malo me udara romantika, odsjaj drveća, cveće, travnate površina i ograda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI