fbpx

Obitelj na okupu

porodica zimovanje

Obitelj je stalno skupa, uvijek su svi članovi bar blizu jedni drugima. Zajedno razgovaraju, jedu, putuju, druže se s drugim obiteljima i rodbinom.

Tako je s mnogim obiteljima sve dok djeca ne porastu. Onda i djeca steknu svoje obitelji i više vremena provode s njima. I moja djeca su davno odrasla i imaju svako svoje gnijezdo, a nas posjećuju, i mi njih, i čujemo se u svakoj prilici koja nam se učini zgodnom. Imamo vrlo dobre odnose i kontaktiramo relativno često u odnosu na neke obitelji koje vidim oko nas.

Eto, danas smo supruga i ja s naših dvoje djece otišli zajedno do grada kupiti meni kompjutor i usput obaviti još p neki poslić. Pitao sam ih znaju li kad smo se posljednji puta ovako skupa, u jednom autu vozili, i niko se nije mogao sjetiti. Sastajemo se mi često, u raznim prilikama, ali obično dolazi svako svojim kolima, svako svojim putem i u svoje vrijeme, ali kad smo se vozili u istom autu zajedno?

Je li to bilo kad je umrla baka? Ne, sin je tada već bio tamo, a nas troje smo došli naknadno. Kad sam ja bio u bolnici kod nas, njih troje su došli, dakle bez mene. Na odmore ne idemo skupa. Ovuda, na kraće relacije, nikada ne idemo jednim vozilom i svako želi imati svoje vrijeme – doći kad mu se dolazi i otići kad mu se odlazi. Niko od nas četvero se nije mogao pouzdano sjetiti kad smo se vozili skupa u jednom autu. To mi je izgledalo nevjerojatnim, ali je takva istina. Zato sam se malo zamislio nad tom činjenicom. Pitao sam se jesam li ja dobar roditelj kad godinama nisam priuštio svojoj obitelji da se zajedno odvezemo nekamo? Je li to samo kod mene slučaj, ili je slično i kod drugih? Možda to i nije znak moje neodgovornosti nego više znak dobrog standarda, znak poštovanja slobode članova obitelji da žive svako svojim životom, tješim se? Ne znam, može biti da je sve to normalno, ali meni je ipak neočekivano saznanje bilo pomalo nelagodno.

Živimo stvarno u vrlo turbulentnom vremenu. Stižemo neke čudne obaveze obaviti, a ne stižemo biti sa svojom obitelji. Znam jednu gospođu koja svakog dana napravi ko zna koliko fotografija i svakog dana ih postavlja na Facebook, ostajući ponekad i do svitanja, samo da bi ujutro sve bilo spremno, da javnost vidi njene aktivnosti. Nisu to nikakve specijalne aktivnosti, nego svakodnevica: bila tamo, popila kavu ovdje, napravila ovakvu pitu, sjedila s ovima… Takvih „obaveza“ nekada nije bilo. Umjesto da prijatelju ili rođaku ponudiš mogućnost da te vidi na Facebooku, dolazio si mu u posjetu ili ga primao kod sebe. Vidjeli ste se u pravom izdanju, bez fotošopiranja. Sad se za posjete „nema vremena“.

Uglavnom, nakon „sramote“ za koju sam saznao vozeći se u autu sa svojom obitelji, ozbiljno razmišljam da predložim neki dan zajedničke vožnje. Tog dana bismo trebali samo nas četvero sjesti zajedno i samo se provozati ili osmisliti i neki dodatni cilj takve vožnje.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
16 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Odlična ideja!!

!!!
Gost
!!!
1 godina prije

Odlična ideja bi bila stalno se družiti sa djecom.Da nas djeca posjete bez dogovora,da nas prijatno iznenade kao i mi njih. Mi se trudimo to očuvati i hvala Bogu u tome jos uvijek uspijevamo.Trebamo obnoviti i odnose sa ostalom rodbinom,sa prijateljima,komšijama…Život je suviše kratak da bismo ga proveli svadjajući se i ne uživsti u njemu.Da se ne bi kajali na kraju.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Jednom sam promatrao pobiješnjelog
mehaničara Matu koji je ispred gomile procesora,vida i
poluga ljutito zavapio:
KO VAS VAKO RASTAVI?
MAJKU LI MU JBM?
Radilo se o robotici ”Hrvy” i robotu ”Srby”?!

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

To je još ljepše ali koliko je sve to moguće;i ovo što je Ivo lijepo zamislio i to je moguće dok djeca ne steknu svoju porodicu zato treba uživati u svakom trenutku i ne zakerati već izkorištavati svaku pruženu priliku.
Hendikep je, nesreća je, crno zlo je imati porodicu a ne biti dobar sanjom..zato, opušteno.

28.juni
Gost
28.juni
1 godina prije

Stranice života se pišu,brišu kidaju,a život teče i ne čeka.Iskoristimo ga u druženju sa svojom djecom,bračnim drugom,porodicom…Ovaj život nije vječan .ne znamo ni koliko dugo ćemo biti ovdje.Greške se dešavaju i najboljima,izvucimo pouku.Ne postoji roditelj koji je bezuspješan,postoji čovjek koji uvidi svoje greške i trudi se ispraviti ih.Budimo medju tim hrabrim ljudima i sto više vremena posvetimo onima koji nas vole (i koje mi volimo)i kojima je stalo do nas.Stići će se i ostalo završiti,ali porodicu stavimo na prvo mjesto.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Puno kilometara sam odvezao dosad i najradije putujem sam. Vozim poprilično ludo, uvijek na granici izdržljivosti automobila i ceste. Kad je ona sa mnom, onda sam malo mirniji, ali i dalje toliko da mora stalno nešto prigovarati tipa Gdje nam se žuri. Užasavam se pomisli da smo svi zajedno u autu jer ono nije za obiteljska okupljanja. Radije uz peku i sa svečano postavljenim stolom, kad žena izvadi svoj pribor za jelo za posebne prilike.
Djeca su mi dobri vozači, ali ne volim da idu skupa, ni da idu sa mnom. Cesta je vrlo opasno mjesto i koliko god pazio, uvijek ima divljaka poput mene na njoj.
Koga zmije ugrize i gušterice se boji…
Ipak, danas su automobili puno sigurniji, nego prije samo kojih desetak godina. Zračni jastuci, ABS, sustav protiv proklizavanja, bolje su gume, bolje su kočnice, kraći je zaustavni put.
U zadnjih deset godina na hrvatskim cestama je poginulo 4111 ljudi, a preko 30 000 je ozlijeđeno. Brojke su ratne, a doba mirnodopsko.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Vozi ludo u rikverc pola sata bez pauze i kad osjetiš da se vraćaš u socijalizam,proći će te ludilo?

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Xahaxa iz zadovoljstva povratka u majčinu utrobu?

čokolino
Gost
čokolino
1 godina prije

Ovi bi trebali jako veliki automobil da se voze svi zajedno:
https://www.youtube.com/watch?v=WebTR66FJPc

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Ako si komšija nabavio dobar kompjuter ništa od nove zajedničke vožnje u dogledno vrijeme. ???

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
1 godina prije

To je i meni palo na pamet. Trebali bi se kompjuteri češće kvariti.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Automobilski sajam
ABU DABI:
Šeik Muqtada Al Šubi Dubi
kupio odmah tri PUTINOS-AURUSA
bijeli,crni i polubijeli?
Iznutra perfekcija:
Sprijeda vozač i tjelohranitelj,a straga dovoljno mijesta za vlasnika i tri mehaničara?

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

gepek s400?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@Tadmur:
gepek :malo auto za spašavanje ili rezervna ljubavnica?

I Hvala za podršku kod stealth ”Lepog Osmeha”!
Tko ima najbrži radar?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Umpah,haha…nema na čemu.Najbrži radar ima admin portala Logično.??

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Najljepse vrijeme je ono provedeno u drustvu nakon kojeg se osjecas dobro.To moze biti i vrijeme provedeno s prijateljima,ali nista ne moze zamijeniti zadovoljstvo i srecu koju pruzaju osmijesi,zagrljaji djece,unuka,…njihovo veselje…Takve odnose treba graditi i cuvati,…a za to nikada nije kasno…Teska su vremena,svi zauzeti…ali moze se…Ponuditi pomoc,gotovi rucak,cuvanje djece…diskretno,kako kome odgovara,bez previse gnjavaze…
Na samrtnoj postelji svi pozale ako su dragocjeno vrijeme kojeg nitko ne moze vratiti potrosili na gluposti koje su ih ostavile praznima…Nema tog uspjeha ,… nagrade koja te moze ispuniti srecom kao kad te malo dijete zagrli svojim rucicama i kaze mama,tata,baka,deda ja tebe jako volim.
Zato sebicnjaci, egotriperi traze neprekidno nova isprazna “zadovoljstva” jer prazninu u sebi(manjak prave ljubavi i povezanosti) nemaju,… ne znaju cime popuniti.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
16
0
()
x