Pismo poguziji

Ivo, čik objavi moje fotke
8 komentara

Imam prijatelja koji ima nekoliko hobija, a jedan od njih je kuhanje. Taj toliko uživa u pripremanju hrane, da žena rijetko kad ugrabi priliku da se i ona primakne šporetu. Ali on, pokvarenjak stari, nipošto ne bi njoj priznao da on uživa kuhajući, nego, kao, on se to žrtvuje za nju, pomaže joj. A baš mu je, eto, to teško i dosadno raditi.

Ona, jadna, naivna, uvijek nasjedne na isti štos i još hvali svoga muža kako je dobar, kako joj pomaže u kuhinji, i sve tako nešto. Iz ruke mu jede!

Ali njemu nije dovoljno to, nego i nas pristojne muževe maltretira. Evo, pogledajte kakav mi je mail upravo poslao:

„Ovo namjerno šaljem tebi, poguziji, koji spadaš, dobro mi je poznato, u najbezobraznije muževe svijeta! Voliš jesti, ali bi ostao gladan pored punog stola da ti žena kruha ne odreže! Svih pet udova su ti “lijevi”! Za takve kao ti smišljena su  pitanja tipa: ako se jedno jaje kuha 3 minute i 10 sekundi,  za koliko se skuha 6 jaja? A ja sam jutros poranio pa kupio friška peciva za doručak djeci, pa sam  otišao kod unuka, pa se vratio kući, a odmah nešto iza podne  otišla je “u službu” žena i vraća se noćas pred  ponoć. Ja sam, međutim,  usisao čitav  stan, obrisao prašinu… i paralelno pravio jelo: doručak, ručak i večera – zajedno! Upravo sam večerao, a tebi  namjerno šaljem slike da ti rastu zazubice, ako već ne i svijest da bi nekada trebao i ženi pomoći.” Uh, premazan je svim bojama!

Naravno, u prilogu šalje i pet fotografija najukusnijih jela, i da nisam upravo bio večerao, njegov pakleni plan o mojim patnjama i zazubicama bi se potpuno obistinio. Ali ni ovo sve mom drugaru nije dosta, nego dolijeva još ulja na vatru:

„Hajde o ovome napiši istinitu priču pa objavi na portalu!“ „E, baš ga pretjera!“, pomislih na prvu, a onda se u meni pojavi inat, kao u epskom junaku Marku Kraljeviću kad su ga pitali pošto bi se poturčio. „Ni po koju cijenu! Ali, ako je inat u pitanju, hoću i besplatno!“, on im je junački odgovorio.

I eto, to je ta priča. Ako se više ne oglasim na ovom portalu, znači da sam junački branio svoju čast na bojnom kuhinjskom polju do zadnje kapi krvi. Ako se oglasim ponovo, znači preživio sam čak i ovaj nuklearni napad mog ljutog prijatelja. Možda ću biti narušenog zdravlja, ali važno je da je živa glava na ramenu.

Ma, rekli su davno: “Bolje ti je imati neprijatelja, nego prijatelja!”

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Deutschland
6 godine prije

Vidi se po izgledu fotografa da je iz Njemačke. 🙂

Har Megiddo
6 godine prije

Svaka čast kuharu. Zaslužio je papuče broj 50.

PPP
6 godine prije

Ivo, jesi li ti siguran da je tvoj prijatelj oženjen?

Bobi
6 godine prije

Prijatelj koji od 60kg šljiva 58kg stavi u pekmez a dvije u knedle. Od rakije ni a. Hvala ne bi.

Baba
6 godine prije

bilo bi bolje da nema ovog čupavca gore 😉

Pitagora
6 godine prije

Taj Ivica koji ne zna kruva odrezati napisa lijepu priču. Jedino, ne odgovori nigdje na postavljeno mu pitanje o kuvanju jaja? Šest jaja je možda mu previše. Da mu pomognem: neka proba izračun napraviti za dvoje jaja (to može i ručno :-), pa onda neka samo pomnoži sa tri …

Syu
6 godine prije

Ja zaista volim muške sa svih 5 lijevih udova…ako su ljevaci… Ne volim muške kad se puno vrzmaju po kuhinji…osim kada to baš moraju…
A što se jaja tiče…zavisi da li se kuvaju skupa ili jedno po jedno…da ostanu friška…ha ha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI