Francuske strategije za zdrav dom

0
0

Sudeći prema popularnim knjigama (koje u sebi sadrže žanrove kuharice, samopomoći i dijetnih recepata) francuske autorice Mireille Guiliano, najbolje što možete učiniti za svoje zdravlje su one jednostavne stvari – uživajte u hrani, jedite umjereno i jedite sve što je kvalitetno, a čemu je sezona.

Osim toga, pijte vodu, krećite se svakodnevno i oslonite se na unutarnje snage po kojima ste jedinstveni. I inače smo svega toga svjesni, ali lijepo se ponekad na ove stvari podsjetiti i primijeniti ih na svoj život. Ne samo to, ovo sve možete primijeniti i na svoj dom. Lijep dom je rezultat malih, svakodnevnih prilagodbi koje funkcioniraju po sličnom principu.

Kao i s hranom, uživajte u onome što vas okružuje. Možda ne živite u kući o kojoj ste sanjali, ali u svakom prostoru možete pronaći ljepotu. Uživajte u svome domu i uredite ga tako da vam u životu olakšava, a dekorirajte tako da vam je u njemu ugodno boraviti. Zato se okružite sa stvarima koje volite i koje vas usrećuju. Ako vam se ne sviđa fotelja koju imate oduvijek, nemojte se tjerati da je morate imati, čak i ako ima materijalnu vrijednost. Život u nečemu i uz nešto što vas unesrećuje iscrpljuje vam energiju. Ono što se u vašem domu nalazi, kao i hrana, treba biti umjereno, sezonsko i najbolje moguće kvalitete: dobro posuđe, kvalitetna posteljina i ručnici, skupe kupke za kadu.

Uvijek osvježavajte svoj dom – prozračujte ga, puštajte glazbu, uvijek imajte svježe cvijeće, koristite kuhinju za kuhanje a ne kao izložbeni prostor, redovito čistite, pospremajte i izbacujte suvišne stvari, ukrašavajte stan s lijepim stvarima i družite se u njemu. Ponekad mijenjajte neke detalje u njemu, poput vaza, svijećnjaka, jastučića, deka, prekrivača, stolnjaka, a možda i komada namještaja s vremena na vrijeme.

Usredotočite se na pozitivne strane koje vaš životni prostor posjeduje. Možda ima samo tuš kabinu, pa ne možete uživati u dugačkim toplim kupkama, možda nema dovoljno prostora u kuhinji, možda je pod vašim prozorom jako prometno ili bučno. Ali zato imate odličan sustav za grijanje i hlađenje, velike prozore koji propuštaju puno svjetlosti u vaš dom, parkirno mjesto samo za sebe, blizu ste centru grada, a ujedno i radnom mjestu. Čak i najmanji i najstariji domovi imaju ljepotu koja je jedinstvena i samo njihova. Umjesto da se fokusirate na ono što vašem domu nedostaje, otkrijte što je u njemu odlično i to neka vam bude misao vodilja.

uživanjeŽivotŽivotna priča
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI