fbpx

Simulacija koju živimo! (drugi dio)

Dante 963

Električni svemir, kako je ovu simulaciju zvao Nikola Tesla, sastoji se od 10+1 nivoa za koje znamo ( i 1+1 za koje ne znamo). „User manual for DUMMIES” za ovu simulaciju je Danteova “Božanstvena komedija”. Pisana u 3 knjige ona opisuje 11 nivoa od kojih su neki podijeljeni na nekoliko dijelova.

  1. PAKAO – podijeljen u 9 krugova koji ukupno imaju 22 dijela! (Prvih 9 nivoa simulacije)
  2. PURGATORIJ – Čistilište podijeljeno u 10 dijelova! (Deseti nivo simulacije)
  3. PARADISO – odredište 11:11, novi početak! (Jedanaesti i zadnji nivo ovog dijela simulacije – 1)

Pakao – prva je knjiga Danteove „Božanstvene komedije” koja objašnjava simulacija od „Big Banga” pa do potpunog razvitka fetusa i poroda, a o tome ću dosta pisati. Isto tako u knjizi “Vodič za autostopere kroz Galaksiju” odgovor na pitanje što je smisao života, univerzuma i svega, odgovor je 42. Uvijek su najkompliciranija pitanja u stvari jednostavna, a odgovori još jednostavniji.

Devet krugova Danteova Pakla predstavlja točno 9 mjeseci trudnoće, a odgovor 42 iz knjige “Vodič za autostopere kroz Galaksiju” skriva tri, pa i više značenja tog broja koji će biti objašnjeni kasnije kroz knjigu. Za početak, 4+2 je 6, a to je broj čovjeka, no sa druge strane 42 tjedna traje puna trudnoća. 42 je logičan i točan odgovor kompjutera „DEEP THOUGHT” koji je prema knjizi “Vodič za autostopere kroz Galaksiju” i kreator kompjutera u čijoj se simulaciji nalazimo, a zove se Earth-Zemlja.

Smisao života, smisao svemira i svega je novi život, njegov kontinuitet i ono što je za njega potrebno, ljubav i plod ljubavi. Bez toga naši životi, niti svemir, niti Galaksija, baš ništa ne bi imalo smisla!

Oplodnja, te ono što se događa, nakon nje jedini je poznati BIG BANG koji se dešava u ovoj simulaciji, a fetus se razvija po Fibonaccijevom nizu koji je kao jedan od osnovnih algoritama ove simulacija utkan u gotovo svaki oblik koji je dio ove kreacije.

Zanimljivo je da Danteova „Božanstvena komedija” ima 100 pjevanja. 1-uvod + 33-Pakao + 33-Purgatorio + 33-Paradiso. Ako 33 gledamo kao 6, tada možemo doći do zaključka da je 1 6 6 6 prema kaldejskoj tabeli brojeva = I S U S.

Prema kaldejskoj numerološkoj tablica I=1, S=6 i U=6.

Simulacija koju živimo! (drugi dio) 1

„666 …. uh, uh, uh…” rekli bi mnogi i zapitali se što to radi u imenu Isusa, no da li je 666 broj zvijeri, da li je zvijer stvarno zvijer ili samo stigmatizirani broj i entitet kojega se boje oni koji danas u ovoj simulaciji žive na brdima zlata u razvratu i kontroliraju simulaciju unutar PAKLA koju zovemo ZEMLJA? Za zapitati se, jer ovaj svemir, mrak u kojem živimo njihov je izvor moći i zar mislite da bi se oni toga samo tako odrekli ili bi nas konstantno navodili na krivi put. Pitanje je, koga u stvari oni služe ako smo u Paklu!

Prema drevnim tumačenjima, anđeli su sišli s neba zbog djeva zemaljskih i sa njima se množili. OK, otpala im krila… bla bla bla, ali hajde da to posložimo. Kroz portal-vaginu, ušli su spermiji (anđeli) i otpali im repići (krila). Ušlo ih je preko milijun kaže medicina, te su kao bijeli ocean zaokružili nju, djevu, baš kao da je otok. Nakon tog čina „SVETI” su se razlili po svijetu. Tako kažu stare Vede, a ovo lijepo prikazuje oplodnju.

Oplodnja je jedini znani trenutak “BIG BANGA” u ovoj simulaciji kada kreator sa „I” od „O” napravi „OIO” ili u ovoj našoj dimenziji “Earth-616”. Tada kreće i ekspanzija ploda s jedne strane etera, ali i ekspanzija svemira i Zemlje s druge strane etera. Nije trik u veličini, već u omjerima jer oko je svemir i svemir je oko.

Ludo, zar ne? Naravno, sve po “Duhu svetom”, jer je na svim starim kapelicama koje nose naziv duha svetoga oslikan je uterus. Ako je to analogija događaja onda se bez stresa i rasprave trudnički trbuh može nazvati i kupola ispod koje živimo, kupola koja raste kako raste plod i njegova svijest sa druge strane etera.

Simulacija koju živimo! (drugi dio) 2

Doba je vodenjaka i mi živimo: „Age of Aquarius”, a Biblija kaže da će pod kraj vremena sve ovo proći kroz “trudove”, a oni dolaze kad pukne ni manje ni više nego vodenjak. Sve to će se u ovoj dimenziji/simulaciji manifestirati kao potresi, poplave, suše, krize, ratovi, smrt… Nemam puno što o tome pisati jer je sve opisano u drevnim knjigama i manje-više kraj i izlaz iz ove dimenzije je poznat jer je i on samo fraktalna refleksija. No kako će se to točno dogoditi pokušat ću opisati u nastavku knjige.

Kroz devet krugova plod se razvio, pa se pitamo, ako mi nismo plod, što smo? Odgovor je na početku dao NIKOLA TESLA! Ovo je električni svemir, a ja ću ga nazvati energetsko polje koje će se podijeliti u 12+X manjih energetskih polja prilikom prolaska kroz Purgatorio, a sve će završiti prolaskom kroz 11:11 u točki koju ću za sada nazivati „A09.2.01.001″, jer fraktalna refleksija u svakoj od „X” simulacija/dimenzija prenosi isti omjer realnosti po principu kako gore, tako i dolje, pa samim time tako i ovdje.

Istinu je Matrica sakrila vrlo lukavo. Istina se nalazi između religija, znanosti i lažirane povijesti. Bilo koje lutanje krajnostima navedenih odvodi nas u pogrešnom smjeru.

Mnogima se takvo razmišljanje neće dopasti, no tu i leži trik i tajna, jer istina je u malim bočicama ugrađena baš u sve, a jako malo ljudi može sagledati tako široku sliku.

Istina nam je pred nosom, no tisućljetno programiranje, ubrzavanje tempa života, nametanje novih tereta što smo više silazili prema dnu Pakla i skretanje pažnje sa bitnog samo su nam otežavali vidjeti i prepoznati pravu istinu.

Pod takvim pritiskom život nam nije dozvolio, bar ne mnogima, da se vidi istina ili da prepoznamo mrvice koje nam je simulacija ostavila putem prema dolje. Doduše, mnoge istina niti ne zanima, a većina se te istine i boji.

Zamislite ruske babuške, one su savršen prikaz fraktalne refleksije u kojoj se nalazimo. Dimenzija, simulacija, Matrica, Galaksija, sve je to „Ona”. Ona je Majka Zemlja, jer jedino žena u sebi može nositi svemir.

Simulacija koju živimo! (drugi dio) 3

Svaki živi čovjek ima 12+X energetskih polja i zovu se čakre. Onoga trenutka kada se dogodi BIG BANG u utrobi Majke oko ploda koji se krene razvijati, u B-eteru majke stvori se i razvija jedno energetsko polje, novi svemir, u kojem se kroz ovu simulaciju trenira buduća životna energija novog bića. Ta energija će u trenutku prolaska kroz 11:11 biti raspoređena u energetska polja koje zovemo čakre. Sedam ih je u tijelu i pet je izvan tijela, ali svih 12-X u B-eteru, u slijedećoj dimenziji, koju plod kao niti mi sada svoje čakre, neće moći vidjeti.

Preko milijun spermija nosi komponentu duše, a duše su svijetlo/energija koje ulazi kroz portal. Samo jedan ili rijetko više njih odrade oplodnju i pokrenu stvaranje novog svemira, a svijetlo/energija ostalih ulazi u energetsko polje koje se počne razvijati paralelno uz plod. Kroz ekspanziju Zemlje i simulaciju evolucije došli smo do ove Zemlje danas koja ima sedam kontinenata, baš kao što svako tijelo ima sedam tjelesnih čakri kada se rodi. Kako će se i kada čakre aktivirati objasnit ću u nastavku knjige.

Na kraju za izlazak iz Pakla nakon desetog kruga – Purgatorija (koji je dio ove simulacije i Pakla) dolazi kao rješenje i APOPHIS kojem je NASA dala zanimljivi broj 99942. Možda je njegovo značenje 99999 ili 66699 ili 66666 ili 99966, a možda svi navedeni brojevi zaključuju isto, Reboot #99999 = APOPHIS = 00:000 = reset i novi početak. Pakao ima svoju geometriju i svoje prostorne dimenzije koje su duboko utkane u ovu simulaciju i stoje nam pred nosom, no iskreno, koliko Vas je to ikada proučavalo. Pakao ima geometriju uterusa, jer jedino tako može funkcionirati fraktalna refleksija u kojoj se iz smrti ulazi u život, iz noći u dan, a novi dan počinje u ponoć.

Nastavlja se…

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
156 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Pajo
Gost
Pajo
20 dana prije

Big pile of hot….

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Pajo

nemoj tako,pajo.procitaj ovaj text 2x zaredom,osjecat ces se kao da si na lsd-u,hehee…svejedno,postovanje za trud piscu.hvala.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

A tek kad uzmete LSD… onda dolazi “prava inspiracija i spoznaja” za pisanje vlastite “knjige brojeva” 😉

P.S. – Preporuka autoru je neka se okani ćoravog posla.

mario
Gost
mario
20 dana prije
Reply to  Kora

Vjerski fanatik

Nick
Gost
Nick
19 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Lobotomija je potrebna prethodno da bi se bolje razumjelo 🙂

Metabaron
Member
Metabaron
20 dana prije

Vidim kako covjek moze polako prsnut razmisljajuci o ovakvim stvarima …implikacije su stravicne …

Kora
Gost
Kora
20 dana prije
Reply to  Metabaron

“Visokoumni članci” Damira Kristijana-Rogine su baš kao i “visokovrijedna umjetnička djela” Olivera Frljića – totalna blasfemija!

Pajo
Gost
Pajo
20 dana prije
Reply to  Kora

Ma ovo nije niti pristojna blasfemija, ovo je jednostavno hrpa poluinformacija pohvatanih sa interneta i na silu sklopljena u pokusaj knjige od niti malo talentiranog pisca a jos manje znalca pripovjedaca bez zrna profesionalizma u pisanju. Mislim da je postenije covjeku reci, posto pise pod imenom i prezimenom da se ne sramoti vise, poslje ce mu biti jako neugodno a ovi tekstovi ce na netu ostati zauvijek. Razumijem pottebu za pisanjem ali neka to bude onako za sebe, za gust a ne hrana svome egu. Makar da covijek ima nekoga bliznjeg pa da mu rece da se ne sramoti vise

#66
Gost
#66
20 dana prije
Reply to  Pajo

Napisao sam u prvom dijelu… Neka svatko prihvati onako kako želi. Ionako je ovo još uvod. Poštujem sve, ali vidim da oni najdoktriniraniji koji se prodaju pod ljubav i dalje ne poštuju nikoga. A znanje, krhko je. Pogotovo kada nije gledano i sagledano iz svih kuteva.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije
Reply to  #66

Ovo što Vi pišete nema veze sa znanjem nego duhovnom pogubljenošću.

#66
Gost
#66
20 dana prije
Reply to  Kora

Tko Vas sili da čitate, pa niste s razumjevanjem pročitali ni uvod u prvi dio. Ništa osobno, ali žestoko ste u svom starom programu i ja to poštujem, ali vidim da nije obostrano. Valjda je to ta ljubav i mir koje se zagovara kroz krugove povijesti.

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  #66

Nitko me ne sili da čitam. U slobodi sam pročitala ono što ste Vi javno objavili i jednako tako u slobodi to i komentiram tj. kritiziram.

Što se tiče moga razumijevanja Vašeg “thinking out of the box” uratka, razumjela sam već “u uvodu” da lupetate gluposti kakve već dugo nisam pročitala, a inače puno čitam. Stoga sam Vas u dobroj namjeri upozorila da ste u zabludi jer ste duhovno pogubljeni. No bez brige! Sad kad sam Vam to rekla, na Vas i Vaš sljedeći nastavak sigurno više neću gubiti vrijeme.

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova!

mario
Gost
mario
20 dana prije
Reply to  Kora

Vjerski fanatik

piždro
Gost
piždro
20 dana prije
Reply to  #66

samo ti piši i nedaj se smesti… uostalom 90 posto napisanog pod knjiga, je šund i blabla

iiiistina
Gost
iiiistina
19 dana prije
Reply to  #66

pozdrav autoru #66/D. . . .
eto malo navirim što si napisao i što se komentira pa mogu nešto pokazati da pogledaš i daš komentar, nadam se da pregledavaš komentare – (pogledat ću za eventualni odgovor) pa se sjetim ovog događaja koji se može povezati i sa obradom revelation 23.09.2017 – naziv video obrade Revelation 12 Heavenly Sign – 23 September 2017 – UPDATE: See Pinned Comment+
link kopiram iz baze koja prati ove pojave sa obradom iz dobrog komentara i pokazuje što želim da pogledaš
cropcircleconnector.com/2018/Kuban/comments.html
ovo je otisnuto na polju kod Sočija/Rusija Sokolovskaya, Gulkevichsky, Russia. Reported 19th June.
Updated Tuesday 26th June 2018

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
18 dana prije
Reply to  iiiistina

Vratio se lazov koji nas je uvjeravao jos prosle godine da su svi kabalisti pohapseni, objeseni i zamjenjeni dvojnicima!
Medutim ti tvoji “dvojnici” nas ubise bolje od orginala!
Kako te nije vise sram bilo sto komentirati??
STIDI SE sto si sirio lazni optimizam i tako narusavao mogucnost da ljudi ustanu i nesto promjene ili da nesto izbore za svoju djecu!
Sramoto!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
18 dana prije
Reply to  Pajo

Povezao religiju, teoriju praska, danteov pakao i vodic kroz galaksiju za autostopere i film matrix da bi nam pokusao objasnit tko smo i gdje smo!
Jos samo nedostaje derbi Rijeka Osijek, kako ispeci hrskavu pizzu i quantna fizika.
U sljedecem nastavku, vanzemaljci i dosadasnji pobjednici u atletskoj disciplini bacanje kladiva u muskoj konlurenciji

Pogibeljni Mobitel
Gost
Pogibeljni Mobitel
20 dana prije
Reply to  Kora

Dobro da nisu vremena kada je Crkva takve na lomaču u ime kršćanskog milosrđa.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije

Progonima vještica bavile su se svjetovne, a ne crkvene vlasti. Vaša vjerovanja doista su na razini legendi i bajki, što će reći da ste više nego “podatan materijal” za oblikovanje pod utjecajem “numeroloških znanstvenika” poput Damira-Kristijana Rogine.

Pogibeljni Mobitel
Gost
Pogibeljni Mobitel
20 dana prije
Reply to  Kora

Hvala na informaciji kako je Sveta Inkvizicija zapravo bila svjetovna institucija, stvarno nisam znao za to…. zadivljujuće je što sve možeš naučiti od širitelja miroljubivog kršćanstva, stvarno puno alternativnih činjenica… LOL
https://hr.wikipedia.org/wiki/Inkvizicija

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije

hehe

Kora
Gost
Kora
20 dana prije

Proučite detaljnije problematiku inkvizicije. Neke bitne činjenice su Vam promaknule.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
19 dana prije
Reply to  Kora

Meni je promaklo ono pozitivno u inkviziciji, a nisam znao da se zove “sveta”. Posvećeni bijahu sveto mučeni i tad je naprosto bila eksplozija sprava za mučenje. Nije li se i papa štrumf ispričao za svete zločine svete crkve? Simpaticno je da je optuženima uzeta imovina. Nekako mi ta sveta inkvizicija izgleda kao današnji recall nevidljivog neprijatelja.

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Iako mi je jasan Vaš cinizam, dodat ću da nauk Svete Crkva nikada nije naučavao da su postupci zločina i mučenja “sveti”, no očuvanje i prenošenje onoga što se naziva “depositum fidei” uistinu jest sveta dužnost Crkve. U tu svrhu bila je osnovana i (sveta) inkvizicija. Međutim, problem je što su sami inkvizitori s vremenom djelovali izvan kontrole i ogrezli u makjavelizam koji je – kako pokazuje cijelo iskustvo s inkvizicijom – nespojiv s katolicizmom. Zato se Crkva također ispričala (kao uostalom i za druge propuste pojedinaca koji su djelovali u okrilju ili u ime katolicizma), a Papa Benedikt XVI isto je potvrdio riječima “ako nešto imamo mogućnost/sposobnost učiniti, ne znači i da smijemo”. Dakle, lekcija je jasna, a Sveta Crkva ostaje sveta unatoč svemu jer njezina svetost ne počiva na grešnim ljudima nego na prisutnosti Duha Svetoga i Tijela Kristovog. Nadam se da smo se sada razumjeli.

RENEW
Gost
RENEW
20 dana prije

Če bi Bog obstajal bi nas izbrisal že zaradi tega, kar smo storili z nedolžnim otroki v Iraku, Venezueli in Severni Koreji. Umrli so od lakote.
In zaradi naših grozljivih dejavnosti so bili uničeni katoliki v Siriji, Libiji in Iraku. Če bi Bog obstajal bi nam že zato zaprl svoja vrata.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Metabaron

pa nisu tako strasne.malo su excentricni i to je to,briju na mistiku brojeva.oni u samom oku piramide koji briju na tu mistiku brojeva..tu bi implikacije mogle biti stravicne.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Implikacije već jesu stravične, a autori članaka poput ovoga najočitije ih potvrđuju. I usput nas podsjećaju zbog čega je u svijetu Sveta Crkva – kao čuvar i tumač onoga što nazivamo depositum fidei – jedinstvena, neophodna i nezamjenjiva… “institucija i organizacija”.

Ponizni
Gost
Ponizni
20 dana prije
Reply to  Kora

Uvjerenje neophodnosti, jedinstvenosti i nezmijenjivosti je znak za uzbunu. Dobro je čuti sve.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Ponizni

lijepo.hvala.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije
Reply to  Ponizni

Svatko ima pravo obzirno reći svoje, ali da je baš sve dobro za čuti i znati – s tim se ne bih složila.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Kora

kora,na skliskom si terenu.kada je krenula teska cenzura protiv davida icke-a,razgovarao sam sa nekim,do prosle godine,normalnim ljudima..otprilike su imali slicne argumente poput tebe u opravdanju cenzure nad njim.a vidimo da cenzura sada jase sve jace i jace.ja nemam takvu briju kao gospodin koji je napisao ovaj clanak gore ali apsolutno ima pravo da pise za one kojima je to zanimljivo.a ima ovdje takvih ljudi.a ovo kad ste rekli da nije dobro sve cuti i znati..meni prije pada na pamet dostupnost svake vrste pornografije svakom djetetu koje je dobilo svoj prvi mobitel i ukucalo prvi bon.hvala.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Sloboda govora je u redu ukoliko je etički prihvatljiva. No, kako ste i sami dobro primjetili, neki sadržaji nisu u službi etičnosti, iskrenosti, istine i ljubavi nego golicanju mašte, znatiželje i teže kontroliranih poriva. Stoga gornji članak ima puno više doticaja s pornografskim sadržajima nego što bi se na prvu reklo.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Kora

vidim da se ovdje necemo sloziti sha je,naravno,u redu..ali ne vidim kako pisanje o mistici brojeva bi moglo biti imalo priblizno eticki neprihvatljivom.mozda nezanimljivo vecini..svejedno,svako dobro kora,eto da se jednom nisam slozio sa tobom,zanimljivije je,hehee.hvala.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova! 🙂

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
19 dana prije
Reply to  Kora

“Sloboda govora je u redu ukoliko je etički prihvatljiva”.

A ono što je etički prihvatljivo ili nije, diktira onaj koji ima toljagu.
Probaj ući dublje u “problematiku” slobode govora.

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  rimtu

Ne nužno. Ako je nešto na razini blasfemije – neovisno o kojoj vjeri je riječ – treba se jednostavno zakonom zabraniti javna promoviranje i prakticiranje. To neće u svakoj državi biti jednako nego sukladno dominantnom stanovništvu. Ako u SAD-u dominiraju sotonisti, neka im njihove države i javne prakse kakvu si žele. No zašto bi Hrvatska to trebala dozvoliti ako je većina stanovništva u Hrvatskoj kršćanskog opredjeljenja s manjim brojem građana islamske vjeroispovijesti?

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
19 dana prije
Reply to  Kora

Nisi “ulovila” što sam htio reći.
Tko bi bio mjerodavan za ustanovljavanje blasfemije, nemoj mi samo reći “crkveni autoritet”?
Apsolutno sam protiv IKAKVE zabrane slobodnog govora.

Kora
Gost
Kora
18 dana prije
Reply to  rimtu

U Svetom Pismu lijepo stoji “Bogu božje, Caru carevo”. Crkveni autoriteti su mjerodavni za pitanja Crkve i vjere, a svjetovni za pitanja države i građana. Dakle, ovdje je mjerodavna država.

Vezano uz prethodno rečeno, a s obzirom na dominantne kršćanske i islamske vjerske osjećaje među građanstvom u Hrvatskoj, smatram da sve oblike javnog iskazivanja blasfemije treba cenzurirati.

mario
Gost
mario
20 dana prije
Reply to  Kora

Onda zašuti

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
20 dana prije
Reply to  Kora

Zakonom je zabranjeno NAMETANJE religije. Zar ne? No – draga poštena i ispravna vjernice svete majke Rus…… pardon crkve:-) Nadam se da nisi gluha k’o top, ili da barem koristiš modernu tehnologiju aparata za sluh. Ti meni (HAZAR), potpuno sigurno nećeš znati reći kada je odjeknula prva truba – Jerihonsnka, a ja ću tebi reći točan datum i sat. 4.4. 2004. Zanimljiv je taj broj 4, ali o tome Damir zna bolje. 🙂 Da li te je sveta majka o tome barem obavijestila, a kako je i proreknuto čuo je cijeli svijet. I jest! Nije te obavijestila. 🙂 Dakle, 4.4.2004. počeo je zračni napad na Irak. Grad JERIHON (Palestina) oglasio je zračnu uzbunu, u JERIHONU je sajedio CNN s kompletnom opremom i autorskim pravima koja je dakako prodao cijelom svijetu, pa je taj cijeli svijet (kao što i piše u Bibiliji koju NISI čitala) zajedno s tobom i sa mnom ČUO kao što je i napisano. Blasfemija i totalna pogubljenost je kada ne vidiš očigledno. A ne vidiš očigledno jer čak ni Bibliju nisi pročitala. Hahhahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahaha Eto, Hazar je učinio barem toliko. 🙂 Stigli smo do 4 jahača. Hahhahahahahahahahahahahahahahahahahha Probaj pročitati “Otkrivenje po Ivanu”. No može biti kako misliš da… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije

od prosle godine nametanje novonormalne religije,zvane vjerski corona fanatizam,je zakonom odobreno.malo sakazma,naravno da se slazem sa vama.hvala.

Kora
Gost
Kora
20 dana prije

Što je “nametanje” religije? Onaj tko javno objavljuje članke mora biti spreman na javnu kritiku. Isto tako, onaj tko opovrgava tuđe teze ne znači da nameće svoje. No onaj tko Katolicima zabranjuje odlazak na Sv. Misu itekako nameće restrikcije koje su Katolicima neprihvatljive.

Vendetta
Gost
Vendetta
20 dana prije
Reply to  Kora

zabrana odlaska na misu je realno najmanji problem zadnju godinu dana.

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  Vendetta

Ako niste Katolik, onda Vam nije bitno. No ako jeste, onda je to realno krucijalni problem.

Vendetta
Gost
Vendetta
19 dana prije
Reply to  Kora

Da jako je bitno otici u kamene bokove gdje ce ti uhljeb ili vjerovatno pedofili pricati kako se trebas ponasat, dok on živi u bogatstvu stadu ne radeći baš ništa…
Sjedit među Licemjerima kojima je vjera da budu viđeni u crkvi, a cim izađu pocnu ogovarati jedni druge…
Ne hvala, Boga nađem svuda samo ne u betonskim luksuznim pedo blokovima.
Meni je uvreda da mi bogati pedo u halji prica kako da ae ponasam dok on radi sve suprotno,..
Probaj im ne dat lovu kada obilaze kuće, vidjet ces hoce ti doc iduce godine hehe

Vendetta
Gost
Vendetta
19 dana prije
Reply to  Vendetta

Sorry Kora al radikalni vjernici kao ti su uzrok mnogih ratova i patnji jer vas je prelako iz manipulirati.
Meni kad netko kaže pa to pise u bibliji ili u Bibliji je tak receno pafnem u nesvijest.
Pozivati se na knjigu staru 2000godina koja je u to vrijeme prepravljana nekoliko puta, iz koje je izbaceno sve sto ne odgivaraa ” moras patiti na ovom svijetu da bi u iduce bilo bolje ” narativu..
Mene je zabrinjavalo vjerovanje da su ovi puhali frule 7 dana oko Jerihona i zid pao ili da je ovaj stapom otvorio more.
Al sad kad vidim sta se desava sa koronom jasno mi je da ipak 97% će popustiti bilo kakvu pricu smo ak ih se dovoljno maltretira istom

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  Vendetta

Radikalni vjernik koji potiče na ratove? Nema to veze samnom 🙂

Inače, jeste li Vi “extraordinary thinkers out of the box” pročitali onaj dio Svetog Pisma u kojem se jasno pojašnjava zašto je objava sakrivena od “mudrih i umnih”?

Naime, točno je da ova sveta knjiga datira stotinama godina unatrag, ali Riječ ostaje nepromijenjena dovijeka. To će ujedno reći da Božjom voljom objava i spoznaja Istine dovijeka pripadaju “malenima” koji su sušta suprotnost Vama 😉

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  Vendetta

Ne zavaravajte se! Vi, nažalost, izgarate od mržnje prema Svetoj Crkvi, a ne od vjere i ljubavi prema Bogu. Bilo ih je u prošlosti puno takvih… no Sveta Crkva je, unatoč svemu, opstala. I opstat će i dalje, zbog trajnoga i vječnoga Saveza koji ima s Bogom.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
19 dana prije
Reply to  Kora

“Vi, nažalost, izgarate od mržnje prema Svetoj Crkvi”

Po čemu si zaključila da Vendetta izgara od mržnje? Samo zbog kritike?
Nemoj zamjeriti, ali stvarno odaješ dojam vjerskog fanatika.

Kora
Gost
Kora
18 dana prije
Reply to  rimtu

Kritika je jedno i uvijek je dobrodošla, no difamacija Svetog Pisma, poistovjećivanje svih vjernika s političkim radikalistima i neznalicama, a svih svećenika Katoličke Crkve s pedofilima je nešto drugo i nema veze s Istinom, nego kontrapropagandom. Stoga ne pripisujte drugima ono što ne stoji nego radje promislite o svojoj površnosti i pravim razlozima zbog kojih Vi i @Vendetta pišete gluposti, baš kao i autor gornjeg članka jer ti razlozi imaju puno više veze s Vašim osobnim duhovnim poteškoćama nego s nečijim tuđim “vjerskim radikalizmom”.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
18 dana prije
Reply to  Kora

“zbog kojih Vi i @Vendetta pišete gluposti,”

Shvaćam da njemu zamjeraš (po meni neopravdano), ali zašto sad i ja pišem gluposti? Zato jer ne podržavam ikakvu cenzuru slobodnog govora ili nisam religiozan, pa pišem gluposti po defaultu?
Vidim da si dobra osoba pa ne idem “đonom”, ali način na koji ti “braniš” svoju vjeru i “napadaš” svakog tko je kritizira mi nije realan.
Sve dobro s vjerom da ćeš ipak malo proširit “horizonte”.

Kora
Gost
Kora
17 dana prije
Reply to  rimtu

Iz moje perspektive, glupost je manipulirati vjerskim osjećajima drugih i simbolima kršćanstva, olako nazivati vjerskim radikalom one koji to nisu ili nazivati neznalicama one koji nemaju istu percepciju svijeta/života kao Vi. Međutim, autor gornjeg članka baš kao i Vi i nekolicina drugih komentatora upravo to činite. I onda kad vam netko iz principa “udari kontru”, kreće “klasično kamenovanje” i etiketiranje da je “zatucani vjerski radikal”. Uz dužno poštovanje, takvo (autorovo i vaše) ponašanje nema nikakve veze s naprednim razmišljanjima, tolerancijom i slobodom izražavanja, nego ide u red školskog primjera ljudske gluposti.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije
Reply to  Kora

Složit ćemo se da imamo različitu percepciju svijeta, ali meni tvoja percepcija ne smeta, iako po meni nije točna. Nisam siguran da to i u tvom slučaju vrijedi.
Vjeruj i pusti druge da vjeruju, u što god misle da bi trebali vjerovat.
Lp

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
19 dana prije
Reply to  Kora

Opstaje sigurno. Glavni reptil si je postavio kip usred Vatikana, a bogami i dvoranu napravio kao glavu zmije. 🙂 A svijet je njegov. Kao što rekoh, ima jedinstven smisao za urnebesan humor.

Kora
Gost
Kora
18 dana prije

Božja je zadnja! 🙂

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
19 dana prije
Reply to  Kora

pitate, sto je “nametanje” religije?

evo sto je. kad su me rodili krstili su me, kad su htjeli pricestili su me, nista se mene pitalo nije. kad sam se otimao nazvali su me “rdjo zardjana” a vise sam ljudima ucinio dobra nego oni sami sebi. da, da! vi ste inteligentna osoba pa sad recite da nije rijec o nametanju religije, bilo koje, i to u prvom redu od onih kojim je na isti nacin vec nametnuta – sorry, mozda ne znam bolje?

Kora
Gost
Kora
18 dana prije

Prema logici kojom se služite, Vaši su roditelji onda pravi “nametnici”. Naime, nametnuli su Vam, između ostalog, i da se rodite, da jedete hranu koju Vam oni osiguraju, da odrastate s njima u zajednici, da se opismenite i školujete, da prihvatite određene običaje i norme. To je stvarno neprihvatljivo. Štoviše, sram bilo sve koji su Vam nametnuli – život!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
18 dana prije
Reply to  Kora

zanimljiv vas nacin, jos ce neko pomislit da vi pravdate moje roditelje – dà?

Kora
Gost
Kora
17 dana prije

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova! 🙂

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
17 dana prije
Reply to  Kora

hvala takodjer, rado cu podijelit dalje;)

CAN
Gost
CAN
17 dana prije

I ja isto

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
17 dana prije
Reply to  CAN

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova!

nas je zivot nasa religija;)

Kora
Gost
Kora
20 dana prije

Niti ste vidoviti niti baratate terminologijom, stoga za početak prvo provjerite barem kome se obraćate… jer ste se već tu “spotaknuli”. Ostatak komentara uopće neću komentirati jer je to čisto gubljenje vremena.

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
20 dana prije
Reply to  Kora

“Niti ste vidoviti niti baratate terminologijom, stoga za početak prvo provjerite barem kome se obraćate… jer ste se već tu “spotaknuli”. Ostatak komentara uopće neću komentirati jer je to čisto gubljenje vremena”. 🙂 🙂 🙂 🙂 “Otkrivenje po Ivanu” je gubitak vremena? Hahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahah Ja vas vjernike iskreno obožavam. https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?prijevod=sve&dknjiga=Otkrivenje&glava=1 Inače Tucker, puno će vode proteći prije no što ljudi shvate da umiru od bakterijske upale pluća. Na koju stvarno ne djeluju antibiotici ni bilo što drugo. Virus ne ubija domaćina. Mi smo organizirana nakupina virusa po definiciji molekulranih biologa. Šokantno je da to medicina ne zna. Brnice out, bakterije su i velike i teške. Pranje ruku, dezinfekcija na dnevnoj bazi – in – ne umositi u organizam. Šteta je što su Pavunu, Sladoljeva….. ukalupili u virus pa dere po tome. Čim otovori oči – vidi bakteriju. Halo – ima li netko da je normalan i da NIJE U MATRICI VIRUSA? Imamo asimptomatične – virusna gripa i gadno oboljele – bakterija. Nitko nwo ne moće ništa, mjere protiv bakterije su propisane (dezinfekcija), virus gripe postoji. Točka. Inače pisala sam rad prije nekih 5 godina na temu bakterije, pokupila znanstvene radove i šokirano utvrdila da su počele s biljaka na ljude prelaziti,… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
19 dana prije

Kako rekoh, duhovna pogubljenost – koju mnogi poput Vas manifestiraju – jest ta koja zapravo ubija duše, a ne koronavirus. Stoga oprez!

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
19 dana prije

“Spaljeno” ti je ovo, ali ima istine.

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije

Dobro pofatano

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije

tatjana,ako mogu..buduci da je napad,sveopci,na irak poceo 2003. godine,mozete li mi pojasniti na sha tocno mislite kada spominjete zracni napad na irak 4.4.2004.godine.. hvala.

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
20 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Podatak s interneta. A kada se čula truba, nevažno je. Važno je da je prošlo preko desetljeća i da se dogodila u našoj prošlosti. Tebi je sada važno da skužiš KLJUČ PRVOG JAHAČA APOKALIPSE. Kuga = BAKTERIJA. Školski primjer. Prevara je u tome da misliš kako je virus, popizdio si, odjebao higijenske mjere…….i uneseš dovoljnu količinu u organizam da se on ne može zaštiti, a sve ide ka tome. VAN IZ MATRICE VIRUS. Opasna je po život. Popizdi, pročitaj sve o bakterijama, nabij brnjicu stožeru u gubicu jer se množi na brnjici zbog čega brnjičari i oboljevaju i dobro se operi još s vrata + dezinfekcija. Inače, ja dezinficiram ruke kada IZLAZIM iz busa. Znam da je bakterija. 🙂 Odmah s vrata perem ruke. Btw, molekularna biologija se studirala kod mene na PMF-u, kada je prešla k Đikiću nemam informaciju. Ali čujem da se vratila na PMF. Naći enzime u virusu je kao da zgrada stanuje u meni, a ne obrnuto. Ni pojmove ne razlikuje. Opala. Wikipedija: Prvi jahač dolazi na BIJELOM konju, predstavlja antikrista i njegova uloga je da zavede ljude i navede ih na jedne protiv drugih. Nosi luk, a na glavi mu je vijenac. On je “osvajač” koji ima… Pročitaj više »

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije

ajde onda.svako dobro.hvala.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
20 dana prije
Reply to  Kora

da propaganda u korist crkve na prodje liso …
crkvene nebuloze su odavno provarene. odavno je prosao prvi, drugi i treci sok val. zato se cini normalnim.

pera lozac
Gost
pera lozac
20 dana prije
Reply to  Kora

Naravno “sveta crkva” je samo rimokatolicka, sve ostalo treba zabraniti, bas si Katoliban 1/1.

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  pera lozac

Puni naziv Svete Crkve jest Jedna Sveta Katolička i Apostolska Crkva.

Nadalje, s obzirom da se ne zalažem za zabranu drugih vjeroispovijesti nego za slobodu katolicizma, doista ne znam o čemu govorite!

Metabaron
Member
Metabaron
20 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Da , vidis …volio bih znati sto ONI(sluge OKa ) doista vjeruju , onako , medju sobom …Oni imaju pristup svim starim znanjima za koja mi mislimo da su izgubljena , svim misticnim ucenjima koja su nam skrivena …Pa , kad znaju sve to , koja je onda NJIHOVA metafizicka brija ? Imaju li je uopce ?

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Metabaron

auh..kao laik,znam da njihov bog nije novac iako vecina tako misli.njima je to papir koji stancaju da bi lakse vladali stokom.i,ne zavaravajmo se,novac je uglavnom nas bog,koliko god blasfemicno nekome zvucalo.nemam znanje iluminata ali o njima sha su i sha briju..meni su najizglednije 2 opcije.ili je oko strani entitet koji provodi experiment,a ovo nije prvi,a iluminati znaju za taj entitet i provode ga kao sluge na terenu.ilii..sluge oka su izmijesane krvi sa stranim entitetom i kao njihova djeca provode taj experiment.experiment koji se provodi jako dugo.koji mu je cilj,to dragi..hehee..bog zna.hvala.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
20 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

I korporacija se definira u jednom značajnom Amer.zakonu kao – “entitet”.
😄

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Lucija, prva

jbg,luce,i po 2 polovice bosne se nazivaju entiteti,ne moze izac na dobro,hahaha.

Konspirator
Gost
Konspirator
20 dana prije

Prdnuo u čabar!

Hehehe…

gustr 33
Gost
gustr 33
20 dana prije

Gospodine autoru, duboko ne razumijete rad Nikole Tesle.
Nemojte se uvrijediti, ali mislim da niste ing elektrotehnike, kao nekakva obrazovna osnova za razumijevanje njegovog djela, a kamo li nešto više za soseći barem mali dio njegove genijalnosti….
Zatim, prema vedama, postoje sedam čakri u tijelu, dok vi u tekstu tvrdite da ih ima 12+x, što nije točno..

#66
Gost
#66
20 dana prije
Reply to  gustr 33

7 u tijelu, tako i je napisano, 5 iznad i jedna koju zovem X. Piše Vam u tekstu.

Vendetta
Gost
Vendetta
20 dana prije
Reply to  #66

Ovo je istina. Samo ti pisi mene zanimaju brojevi.
Od 23 cu poludit, vec pola godine mi je svuda svaki dan

otpisani
Famed Member
otpisani
19 dana prije
Reply to  Vendetta

23 ti je jaaako dobra brojka (pitaj žene;)

ratm
Gost
ratm
20 dana prije

Hladna piva mi uvijek bolje legne od hladne matematike.

ratm
Gost
ratm
20 dana prije
Reply to  ratm

1 + 1 = 3 hladne pive.

... ....
Gost
... ....
20 dana prije

Ništa ne odbacujem ali.. ne bih rekao da autor razumije, vise gradi priču u hodu. Ništa empirijski nego kako najljepše pase za priču. Ovako sam povirio fes tv zadnje radove, i vidim priča sa djetetom o nloima, odmah ugasio. Kao da se namjerno blamira. Ili s onim iz cikaga koji kaže par interesantnih stvari a među svim tim neke svoje zaključke nadoda tako da to izgleda kao da su isto saznanja koja je dobio slušajući neke koje vozi dok se pravi da ne razumije. A nisu nego njegovo kićenje price, bar meni tako izgleda.

Vendetta
Gost
Vendetta
20 dana prije
Reply to  ... ....

Gledo sam tog iz Cikaga prica zanimljive stvari ali neki cudan mi je brat, ili mulja ili ga nesto opasno zeza u životu.
Ali rekao je jednu zanimljivu stvar, da ce uskoro sviket napasti Brazil i da ce mediji pisati o tome kako Brazil ugrozava cijeli svijet jer se ne postuju mjere ovo ono, i uz to je rekao da ce biti velika suda ubrzo, krenut iz Indije.
Kad smo kod Brazil jucer otvorim CNN kad tamo na naslovnoj ” Brazil ugrozava sigurnost cijelog svijeta”

Vidjet cemo kak ce se prica razvija, naravno da je nakitiio svasta i dao neke svoje zakljucke

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
20 dana prije

Najveća tajna svemira je plodnost. (Aleister Crowley).

Sony
Gost
Sony
20 dana prije

A.C. najpoznatiji okultist, sotonist, autor najperverznije pjesme od 666 stihova.

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
19 dana prije
Reply to  Sony

Točno. I zato je jako dobro pročitati jer se Antikrist trenutno nalazi u 3 čovjeka, jedan čovjek je muška i ženska polovica. (Biblija – Geneza). Znam za jedno, ostalih 5 tijela ne znam, ali bolje išta nego ništa. Možeš pratiti, postoji trag. Drugi najveći zajeb je Sotona – kostimirani reptil. Prikaže ti se kako si naučen da vidiš. Inače su ćelavi, bez dlaka i s normalnim nogama i rukama. S ogromnim smislom za dobar zdrav humor. A bogami i vrhunsku muziku i umjetnost, znanost je njegova. A Hazari? Pleme se kladilo s Učiteljem (Lucifer) kada se nađu u 64-oj reinkarnaciji u UREKNUTO vrijeme (1986), sjednu i popričaju – da će nepobitno utvrditi ČIJI je ovo svijet. Učitelj je tada rekao: ” Vi ćete tražiti svoje ljude, a ja svoje. Koga god da nađete, vodite ga sa sobom, svi ostali pripadaju meni!” Hazari NEĆE dirati ništa što pripada Učitelju. Možeš biti 100% siguran da se valja od smijeha kada čita komentare. I ja skupa s njim. 🙂 Nepobitno smo utvrdili čiji je svijet, pa da se pokupimo i odemo. Tko je taj jedan za kojeg znam? Pa da li bi mi Učitelj rekao da misli kako ću izdati? Više mi vrijedi… Pročitaj više »

Brainstorm
Gost
Brainstorm
20 dana prije

numerologija ima smisla jedino ako je dekadski brojevni sustav specijalan. je li?

Piretis
Member
Noble Member
Piretis
20 dana prije
Reply to  Brainstorm

Bez obzira na brojevni sustav numerologija nema smisla. Kako izvesti broj iz istog pojma koji se na različitim jezicima piše drugačije?
Primjer: riječ ljubav i love. Prvi prema gornjoj tablici daje broj 22, drugi 25. Ako zbrojimo brojeve da dobijemo jednocifreni dobit ćemo 2+2=4 i 2+5=7. Možeš misliti kakva će zbrka nastati ako riječ ljubav “protumačimo” numerološki na mađarskom ili Urdu jeziku.

RENEW
Gost
RENEW
20 dana prije

Ne potrebujem ne boga in ne hudiča, ki smo ju prinesli iz pred muslimanske Perzije. Oba boga in hudiča smo si izmislili sami ljudje. Dolgo let sta služila nadzoru nad populacijo, zdaj je to vlogo prevzel mobitel in varnostne kamere. Tisti vesoljci, ki so nekaj kolovratili po Mezopotamiji, Egiptu in med ameriškimi Indijanci so itak odleteli nazaj. Burundijski in Tanzanijski predsednik sta bila načrtno ubita, tako kot prej Hugo Chavez. Naši krščanski ljudje so zločinsko uničili Libijo, Sirijo itd. Kurt Blome je bil vrhunski izdelovalec umetnih rakov. Sponka za papir je iz Nemčije odpeljala najhujše zločince v ZDA. Še japonski psihopatski znanstvenik jim je bil všeč. In jaz naj potem verjamem srbskemu Kurirju, da ženska z napumpanimi ustnicami laže? Jaz verjamem njej in vem, da za tistim tipom, ki ji je ponujal denar stoji še nekdo, mnogo močnejši in nevarnejši. Cel kup mrtvih homeopatskih zdravnikov in vračev ni naključje. Novak Djoković naj si na hrbet montira tretje oko in se navadi spati z odprtimi očmi. In ne bom molila za njegovo varnost k bogu, ki smo si ga ustvarili sami in ne verjamem v nebesa, ki jih obljubljajo nemški svetniki, ki so v srednjem veku pod vodstvom zločinskega Konrada von… Pročitaj više »

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
19 dana prije
Reply to  RENEW

Da. Posljednja Vremena.
Najveća čast je sići na Zemlju u posljednja vremena.

Stock
Member
Famed Member
Stock
20 dana prije

Polako dolazimo do razmisljanja koja sam, jedne zgode, ovdje podjelio, a kada smo diskutovali o postanku svemira i gluposti koju danasnja nauka uzima za aksiom, naime Big Bang. I evo i Damir je na istom tragu kada kaze “Oplodnja, te ono što se događa, nakon nje jedini je poznati BIG BANG” Da bi objasnili kako danasnji Svijet funkcionise, jedino sto trebamo je zaviriti u sebe i ja cu to probati objasniti bez brojeva koji zbunjuju. Za to je potrebna masta, ali i za razumjevanje Big Banga kako ga danasnja nauka objasnjava je potrebna masta. Kada se “nafuramo” i uronimo u sebe, sta vidimo? Prvo, vrijeme nije isto kao kada smo “van sebe”. Jedan izuzetno funkcionalan stroj koji radi bez prekida opsluzuju milijarde i milijarde organizama i struktura koje nas drze u pogonu. Zamislite se da posmatrate bubreg. Unutar samoga sebe ste i gledate kako bubreg funkcionise. Razni organizmi i strukture, bez ikakavog glavnokomandujeceg, rade svoj posao. Jedni ciste, drugi nose (hranjive materije, otpad…razmisljajte), treci brane od uljeza, cetvrti…samo vas masta moze zaustaviti u kreiranju i funkcionisanju ovog djela vaseg tjela. I ti organizmi i strukture umiru i radjaju se…milioni za samo sat ovozemaljskog, vaseg vremena. Ali to su njihovi “zivoti”… Pročitaj više »

povrsinski kop.jpg
Stock
Member
Famed Member
Stock
20 dana prije
Reply to  Stock

Svi mi smo Univerzum za nase organizme i strukture. I svi mi zajedno smo na nekom organu potrebnom nasem Svemiru, Univerzumu za njegovo funkcionisanje.
Pitanje je…da li smo na Srcu ili Sljepom Crijevu?
Ako smo na ovom drugom…bez njega se moze zivjeti dugo i uspjesno.
Da li je nas Univerzum jedan organizam u jos vecem Univerzumu?
Ili cemo se zadovoljiti mislju da smo nezamjenjivi i unikatni, najpametniji…da nas Bog cuva i da se mi trebamo samo moliti…i okretati drugi obraz?
Do vas je…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
20 dana prije
Reply to  Stock

Samo oprezno.

Fizikalno vrijeme je reverzibilno.
Planeta je nakon godine dana na istom mjestu.

Biološko vrijeme je ireverzibilno.
Ovo pišem kao pomoć u izvlačenju mogućih zaključaka…

Stock
Member
Famed Member
Stock
20 dana prije
Reply to  Lucija, prva

A vrijeme unutra, kod naših organizama i struktura, se ne računa.
Oni samo postoje i odradjuju ono za što su stvoreni.
Mi računamo vrijeme.
Zašto?

Stock
Member
Famed Member
Stock
20 dana prije
Reply to  Lucija, prva

“Ovo pišem kao pomoć u izvlačenju mogućih zaključaka…”
Hoćeš li početi sa par njih?

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije
Reply to  Stock

Hahahaha.misli da je/hoće.
Ima smisla navedeno.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
19 dana prije
Reply to  KISIK

Što to?

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije
Reply to  Lucija, prva

To

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
19 dana prije
Reply to  Stock

Vaših zaključaka, ne mojih.

Moje komentare imate tamo gdje je objavljen prvi dio.

Evo vam jednog zaključka iz osnova psihologije: tko želi vidjeti maternicu i jajnike, vidjet će ih – svugdje.

Ko’ u onom vicu o Muji i seksu…

Autor je uprskao ( a ima i bolji izraz), još u prvom dijelu s – fraktalima.
Ali nema veze, ni komentatori neznaju puno o tome. 😄

U ovom sad, pokazalo se da nezna ništa ni o – čakrama.

Čak niti o tome koliko traje trudnoća.

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Ja sam mislio da cemo zajednicki traziti neke zakljucke Lucija.
Ili razmjenjivati misljenja, sto bi bilo najoptimalnije.
Jer, mnogi ne razumiju ovo o cemu Damir pise. Priznajem da sam ja jedan od tih.
Od svih obaveza ne stizemo se udubiti u sve moguce teme i ja sam zahvalan kada se nadje neko ko je voljan podjeliti sa nama svoje interesovanje, da ne kazem znanje.
Ja sam se uhvatio za Damirovu, gorecitiranu recenicu “Oplodnja, te ono što se događa, nakon nje jedini je poznati BIG BANG”, jer sam, u nemogucnosti (GLUP?) da prihvatim naucno objasnjenje o Big Bangu i sam isao tim pravcem.
I kockice se posloze. Na sva pitanja koja trazimo o nasem zajednickom Univerzumu, dobijamo odgovore kada zavirimo u nas privatni Univerzum.
Cak i bez nekog dubljeg poznavanja (mikro)biologije, anatomije ili hemije.
Tako da tvoja opaska o jajnicima i materici, koliko god duhovita bila, kod mene nije naisla na plodno tlo.

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije
Reply to  Stock

Malo sam bunario po internetu i pronasao par zanimljivih slicica ispod mikroskopa…
Evo jedne, druga je dole kod Vasilise Premudre…

zasivena rana.jpg
Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
19 dana prije
Reply to  Stock

O, cijenjeni Stock

‘Prispodoba’ o maternici i jajnicima nije moja, nego – autora teksta.

Eno i na slici…?

🙄 😗 🤭

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije
Reply to  Lucija, prva

O, jos cjenjenija, mnogopostovana Lucijo
Nisam stekao dojam da se autor teksta 3@jeb@v@ sa uterusom. Dapace.
To je tvoj zakljucak.

Stock
Member
Famed Member
lekcija
Gost
lekcija
19 dana prije
Reply to  Stock

mislim da ste vi gospodine najblize istini. vec decenijama imam osecaj da je bas kako ste opisali. veliki pozdrav

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije
Reply to  Stock

radi takvih poput tebe sam rekao da treba pustati i ovakve clanke,iako nije moj djir..jednostavno,publike ima a svasta zanimljivo covjek moze procitati.ponekad i nauciti.hvala.i hvala na trudu u vezi profilne slike,kad ne ide-ne ide,jbg,hehe.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
19 dana prije
Reply to  Stock

@Stock

Teleskopski snimci strukture galaktika izgledaju potpuno isto kao mreže nervnih stanica mozga pod mikroskopom…

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije

Slucajnost?
Naravno…odjednom, iz nistavila, gomilanjem nicega dolazi do explozije necega a sto proizvodi ovu cudnu slucajnost koji si opisala.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
19 dana prije
Reply to  Stock

@Stock

Ima još.
Osim što izgledaju isto:
Nervne stanice čine 30% mozga. Ostalo je –
tekućina.
Galaktike čine 30% materije svemira. Ostalo je – upitnik.
Osim toga, gustoća materije u mozgu kao i u svemiru fluktuira u identičnom omjeru 1:100.
A nije ni to – sve.

Uglavnom i ukratko:
As above, …??!?

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije

Da!
Cekam da vidim o cemu ce Damir pisati u sljedecim nastavcima pa da pomenem limfu i krv…
I paralelu sa vodom i naftom.

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije

Pogledaj samo mikroskopski snimak…pogodite sta je ovo…

banana.jpg
Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  Stock

Hehe… Stock, ovo mi je nekako puno baznije i jasnije objasnjenje, sa pitanjima na koje niko nema odgovor nego sto je to recimo ovaj uvodni tekst Damira… Nemam nista protiv bilo kojeg alternativnog objasnjenja i pokusaja shvatanja svijeta oko nas… Pogotovo, sto sam u ovu godinu dana lazne “pandemije” shvatio da je bukvalno sve (ali SVE) – sto su nas “ucili” jedna obicna besmislica, kojoj je ociti cilj – iskljucivo manipulacija ljudi… Meni licno je to liko jasno da je prva manipulacija tzv “zvanicna religija” (“objasnjena” kroz idiotizam zvani “teologija”)… Dakle ne samo da je cijeli idiotizam tzv “teologije” – bukvalno zasnovan na lose postavljenoj prici “Ivica i Marica” – nego je jos i zaduzen za primarnu manipulaciju ljudi – upravo skrivajuci nas svarni bitak i Bozansko u nama… Drugim rijecima – mislim da je jedini pravi i iskonski satanizam – ove danasnje tzv “abrahamske prevare“… No o tome sam dosta pisao, a samo slijepac ne zeli vidjeti ove neobirive cinjenice – koje su nam tu pred nosom vec 400 godina… Druga suluda “religija” – jeste danasnja tzv “renomirana nauka“… Svi smo svjedoci i zamorcici Terora – kojim ovaj idiotizam (u sluzbi nekoliko bankarskih familija) – bukvalno unistava ljudsku populaciju… Pročitaj više »

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Necu vise, a i izbjegavam, jer vidim da nema smisla…”
Kako kome, Istrazuj…kako kome…

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije
Reply to  Stock

Ovih par slicica koje sam upravo postavio govore koliko smo ograniceni u nastojanju da shvatio svjet oko sebe.
Pogotovu onaj izvan stratosfere. Golim okom ne mozemo vidjeti bogatstvo razlicitih organizama i struktura i nemamo pojma zasto sve to postoji unutar nas samih, a “znamo” kako je nastao Univerzum.
Prva slika je – zasivena rana.
Druga – banana.
Bunarite malo po internetu, naci cete veoma interesantnih slika.

iiiistina
Gost
iiiistina
19 dana prije
Reply to  Stock

pozdrav vrijednom tragaocu,hvala na uvažavanju i odgovoru.
Želio bih tvoj komentar od pogleda na ovo:
23.09.2017 – naziv video obrade -uguglaj i nudi video obradu Revelation 12 Heavenly Sign – 23 September 2017 – UPDATE: See Pinned Comment
+
link kopiram iz baze koja prati ove pojave sa obradom iz dobrog komentara i pokazuje što želim da pogledaš
cropcircleconnector.com/2018/Kuban/comments.html
ovo je otisnuto na polju kod Sočija/Rusija Sokolovskaya, Gulkevichsky, Russia. Reported 19th June.
Updated Tuesday 26th June 2018

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije
Reply to  iiiistina

Znakovi u zitu se pojavljuju vec godinama.

Cak nisam siguran ni da je to napravljano za nas.
Sta ako je to poruka za – njih?

Vidi sta smo im poslali sa Voyagerom…

Stock
Member
Famed Member
Stock
19 dana prije
Reply to  Stock

Je li ti ista jasno????

zlatna ploca.jpg
iiiistina
Gost
iiiistina
19 dana prije
Reply to  Stock

škrto si dao svoje oko prikaza iz Sočija a obrada revelation je po poznatim rječima iz Ivanova Otkrivenja “Žena obasjana Suncem mjesec joj pod nogama a na glavi vijenac od 12 zvijezda………………imamo zanimljivi br.12..
hvala za podsjetnik na ovu ploču sam davno gledao i ništa nisam razumio ali uguglam i ima opis:Zlatna ploča sadržavati će 115 analognih fotografija, pozdrave na 55 jezika, 12 minutnu montažu zvukova sa Zemlje i 90 minuta glazbe.
Silueta muškarca i trudne žene,Slavna fotografija rođenja sina fotografa Wayne F. Miller,DNK struktura,Demonstracija jedenja, pijenja i lizanja-fotografija,Olimpijski sprinteri,Građevine,Pozdrav od djece sa planete Zemlja.”moždane valove čovjeka,Pjesma kita,Glazba-poduži je spisak
…..e da ti baš mogu tvrditi da mi je sve jasno nebih te ni pitao što ti vidiš u ta dva priloga kao ni pravu svrhu Voyagera za sve nastojim što više naći iz ponude a da li ću uspjeti izposlagati što širu sliku ili do kojeg nivoa ostaje ? no radoznalost vuče na sve strane pa je dobro malo razmjene s korektnim komentatorima kojih ima naprednih ovdje s tobom.

Stock
Member
Famed Member
Stock
18 dana prije
Reply to  iiiistina

Ne mogu tumačiti nešto što ne razumijem. Zato sam i postavio Zlatnu ploču.
Da nisam pročitao o čemu se radi, nikada ne bi odgonetnuo sam.
E zamisli sada da su ovi znaci u poljima od “njih”…
Ne umijemo protumačiti ni znakove koje su “naši” nacrtali, a kako tek da razumijemo šta oni misle???

iiiistina
Gost
iiiistina
18 dana prije
Reply to  Stock

ok, mislio sam na napisana 2 zanimljiva komentara, ingliš su i nisam ti preveo jer ne očekujem da nemaš prevodioca i da po pročitanom i prikazima daš svoje mišljenje pa reci slobodno ako ti treba prevod rado ću ti prevesti da vidiš što su napredni napisali o toj postavi koja ima veze i sa otkrivenjem jer pokazuje opisanu postavu na nebu ostvarenu 23.9.2017.
Teško je ići u tvrdnje no nešto nam se veliko sprema di moguće si vidio i pokaze o nalazu kovčega saveza-za rušenje Jerihona valjda znaš ak ne eto jutuber koji radi videa za svet tajni je posložio ta pisanja i pokazuje pa ako te zanima evo trag….Gabrijelov Kovčeg – Otkriće Drevne Relikvije149.653 pregleda
•8. svi 2020.
ubaci tražilici i dat će ti obradu ako ti ne uspije reci ima još radoznalaca koji objavljuju pa mogu pokazati sljedećeg…a štaš kad se krene jedno nudi drugo i nađe se dosta za promišljanje.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Ma otkud ti znaš šta su koga učili?
😛

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
19 dana prije
Reply to  Istražuj

Nefeš – 3D Ruah – 4D Nešama – 5D Haja i Jehida odbijaju komunikaciju s nama. To su slojevi naše duše. Trenutno silazi Nešama. U materiju. Treba joj oslobiditi Put. Silazak nije lagan, ima sasvim drugačije mišljenje o svemu za razliku od Nefeša. Ruah koordinira, slabo je vidljiva. Pokriva intuiciju i telepatiju itd…Nešami, a ona je plemenska, se to ne da. Šakom u glavu pa ti vidi što ćeš. U prvoj fazi Nefeš postaje promatrač u vlastitom životu, a onda popizdi. Pojmovi su Kabalistički. Ja sam Hazar, moj teritorij je Mistična Kabala. Masa drugih je isto tako u pravu, pokrivaju drugi teritorij. Naime materijalni mozak nema kapacitet za sve. Zato se Nešama rasprostire u 24 000 tijela iliti 12 000 ljudi. Pojam je poznat kao Blizanački Plamen. Svi gurui koji te vode ka tvojoj drugoj polovici su lažnjaci. Ako te je netko izmasakrirao bilo psihički bilo fizički u 63 reinkarnacije, onda znaš tko ti je Twin Flame. Nešama se dijeli u 24 000 jednog plemena u 4D. U 3D funkcioniraju kao individue na temelju RAZLIKE POTENCIJALA. Nema kretanja u materiji bez Twina. Tjera te na obavljanje poslova. Twin je najgori susret koji će ti se dogoditi jer ako nekoga stvarno… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
20 dana prije

This is the story of LSD+MDMA➡️MIX 🤪

mario
Gost
mario
20 dana prije
Reply to  Sony

Hvala autoru na ovim zabranjenim znanjem. Definitivno jedva čekam nastavak, hvala i nemoj odustati zbog onih koji nemogu progledati

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
19 dana prije
Reply to  mario

Ti ćeš prije ili kasnije na#eba#.
Može ti prodati tko što hoće.

A neki od tih mogu biti vrlo, vrlo opasni.
Najmanje što se može dogoditi jest da ostaneš bez love.

Npr kad tvrdite da: abrahamske religije ne valjaju… pročitali ste Bibliju, barem Kur’an, i npr Talmud?
Svaku od tih stvari ljudi studiraju cijeli život. Razne prijevode i mišljenja, kroz stoljeća…vi ste sve to apsolvirali?

Piretis
Member
Noble Member
Piretis
19 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Ma jok, nitko od ovih koji se lože na ovakve “mudrosti” nije otvorio ništa od navedenog. A i zašto bi kad im se nudi prečica, instant duhovnost.
Još i mogu razumjeti želju da se sazna što će biti u budućnosti ali ne mogu optimizam vezan za nekakav Age of Aquarius u kojem će teći med i mlijeko i svi ćemo prosvijetljeni uživati u novoj, božanskoj, stvarnosti. Potreba da se klanja zlatnom teletu, da se vjeruje u svoju božansku iskru i mistične brojeve i simbole nije ništa drugo nego ubjeđenje da se može dohvatiti neko tajno znanje, drugima nedostupno, i tako pribaviti moć i znanje koje je razervirano za bogove.
A da takve prakse mogu biti opasne, najviše po mentalno zdravlje ali i po novčanik, nije novost. Malo je koji mag ili samozvani “guru” ostao mentalno zdrav. Tko ne vjeruje neka pročita biografije npr A. Crowley-a. Onima pak koji ne znaju koliko može koštati instant duhovnost neka istraže djelovanje scientološke crkve.

mislim
Gost
mislim
20 dana prije

i ja bi volio imat broj tvog čovika.
https://www.youtube.com/watch?v=ZifPw7kuyCg

radesumar
Gost
radesumar
20 dana prije

Na koju foru ‘puna’ trudnoća traje 42 tjedna?!

Mog malog sam ja začeo 28. lipnja 2008. (znam dobro taj dan jer nisam pazio, a i nisam htio paziti, nisam dragu vidio skoro pola godine…), a rodio se 12. ožujka 2009.

To vam je 36 i po tjedana, rodio se u 17:05, imao 3550 grama mase i bio ružniji od onog najstarijeg i najnaboranijeg dede, pod utjecajem maksuzije, kojeg možeš sresti u životu…

Inače, danas mi je ponos i dika, i imam sreće da znam malo matematike i mogu otvoreno tvrditi da ovo kaj ste napisali je čista glupost…

#66
Gost
#66
20 dana prije
Reply to  radesumar
radesumar
Gost
radesumar
19 dana prije
Reply to  #66

Poslao si tekst u kojem lipo piše da se računa 40 tjedana od zadnje mjesečnice (ne od momenta začeća iliti oplodnje).
Kako je teoretski (ima izuzetaka) najkasnije moguće 28-30 dana iliti 4 tjedna do iduće nove mjesečnice zatrudniti, automatski od onih 40 oduzmi te tjedne i dobiti ćeš cifru od 36-38 tjedana, nikako 42…

Ugodnu noć.

Tatjana Maričić
Gost
Tatjana Maričić
19 dana prije
Reply to  radesumar

24 000 znanja se slaže u jednu cjelinu.
Mama, on je fulao pola sekunde, neću se igrati s njim je čista glupost.

Ne uklapaš se i to je to. Potraži svoje ili ostani. 🙂

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
19 dana prije
Reply to  radesumar

Odlicno opazaje kolega…
Upravo zato i tvrdim da svi trebamo sami analizirati i promatrati sve oko nas…
Ima jos puno nelogicnosti u tekstu, ali vec sam napisao poduze u odgovoru Stocku.

Zagor
Gost
Zagor
20 dana prije

Ovo me podsjeća na jedan roman Martija Misterije koji sam čitao davno (nažalost zaboravio naslov).
Znam da sam o tom romanu razmišljao danima, i još uvijek, makar jednom godišnje, pomislim o tome.
I taj roman je slijedio sličnu priču. Na kraju se protagonista te epizode (ne Marti ili Java) ponovnim rođenjem vratio u pakao – na Zemlju.

KISIK
Gost
KISIK
19 dana prije
Reply to  Zagor

Nekromanti…je slična epizoda iz 1982 mislim.

Zagor
Gost
Zagor
18 dana prije
Reply to  KISIK

Hvala, bit će to.
Boga ti, prošlo skoro 40 godina…..ajjajjaj, kuku lele.

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
20 dana prije

Nijedan od ovih mudraca koji sve znaju o funkcioniranju svijeta nije u stanju pogoditi parove za sljedeću subotu.

Stoga, uživaj, doktore, u svojoj pameti. Jer ja ne mogu.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
20 dana prije

boba,gledaj to kao hobi..ne treba pameti,dovoljno da se malo uhvatis necega i svidi ti se.ja ne idem za teorijama brojki ali..netko sad krece u branje sparoga,netko zna sve o nogometu..sha covjeka cini zadovoljnim a ne radi drugome stetu,ima moju potporu.hvala.

Kora
Gost
Kora
19 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Pitanje je da li ovakvi članci ne rade drugima (duhovnu) štetu.

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
19 dana prije
Reply to  Tucker Carlson

Radije bih čitao tvoje članke na logičnom nego od ovog gore.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
19 dana prije

Mislim da bi me natjerali da promijenim nadimak🙂hvala.

Blaza
Gost
Blaza
20 dana prije

Bilo je zabavno, kao na ringispilu 😂🙃🥴🤮

zrnce.prašine
Gost
zrnce.prašine
19 dana prije
Reply to  Blaza

..sve će čovjek objeručke prihvatiti da bi se otrgnuo od besmisla..ali jedino Istina daje smisao..jedino Put daje cilj i jedino pravi Život daje živo..unatoč pomami za new age bljuvotinama i dalje svijetli uspravno jedan križ..po kojem čak i vrijeme računamo..prije i poslije Krista..12 je apostola svoj život dalo za njega..potom stotine drugih svjedoka..pa tisuće u katakombama kod Rima…bez vojske je pokorio svijet..bez oružja postao kralj ..40 godina je jedan matematičar proučavao Bibliju…Ivan Panin..te zaključio da je božanski nadahnuta…i dan danas radimo tankere prema mjerama Noine arke, peremo ruke prije operacije jer hebrejski zakon nalaže da se ruke operu u tekućoj tj živoj vodi, mali narod od 5 milijuna drma svijetom..od Boga odabran narod, stado njegovo…sve nam je na dlanu..cijela povijest je sukob Babilona i Jeruzalema..tame i Svijetla…čovjek je dobio najveći dar – SLOBODNU VOLJU..da odabere ili odbije Boga, dakle istinsko dobro..kao kad roditelj odgoji dijete..ali dijete ga može ali i ne mora voljeti ..sam bira…tako i mi..možemo prihvatiti Oca ili Mu okrenuti leđa – ateizam je pokazao kud to vodi –nihilizam..depresija..komunizam..fašizam…nacizam…liberalni relativizam..60 milijuna krvavo ubijenih beba samo u Americi od legalizacije abortusa… …daj nam Bože svima snage da nosimo svoj križ…pomiluj nas griješne i spasi dušu našu ..sotona može puno… Pročitaj više »

Oli
Gost
Oli
19 dana prije
Reply to  zrnce.prašine

Jbla vas biblija više

Blaza
Gost
Blaza
19 dana prije
Reply to  zrnce.prašine

Da, pravi život daje zivo. Čovjek ima slobodnu volju izabrati vječni život ili neizbježno mrtvo. Skromno i ponizno bi bilo ne pisati ostalu hrpu fanaticnih gluposti. Vjerovanje nije uvjetovano religijom.
Lp

Tvrtko
Gost
Tvrtko
19 dana prije
Reply to  zrnce.prašine

Kažeš ti ateizam je pokazao kuda to vodi, ma hajde, a koliko je ljudi ubijeno zbog razlličite vere, zbog prisilnog pokoravanja “meni i mojoj veri”, zrnce.prašine, tebi je kamenčuga u glavi i zrnce mozga tek toliko da možeš pisati gluposti.

Zelinčanka
Zelinčanka
20 dana prije

Zvuči zanimljivo, ali kao da je u nekoj drugoj frekvenciji pisano. Možda bi bolje razumijeli uz aktivaciju dodatnih čakri? Čini se teško poput problema “koka ili pile”.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
19 dana prije

Slagali se mi s autorom ili ne, svakako je osvjezavajuce procitati nesto sto nema veze sa svakodnevnim temama,a i zanimljivo mi je vidjeti kako razmisljaju drugi ljudi. Na zalost, razgovori na ovu temu uvijek zavrse recenicom “slozit cemo se da se ne slazemo”, jer su svi koji objasnjenja nisu pronasli ni u religiji ni u znanosti razvili svoju neku teoriju, pa se zbog toga cesto takvi razgovori i izbjegavaju – jedni izbjegavaju raspravu, a drugi se boje iznijeti svoje vidjenje da ne dobiju komentare slicne ovima gore…
Samo jedna mala preporuka autoru – mrvicu poraditi na stilu pisanja, na momente mi je ovo bilo tesko za citanje…

bumbar
Member
Trusted Member
bumbar
19 dana prije

Što je Zbilja, ako je ovo Simulacija?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
19 dana prije
Reply to  bumbar

Izađi…?

lekcija
Gost
lekcija
19 dana prije
Reply to  bumbar

zbilja je dobri moj bumbare da slovenija dobi hrvatsku veceras a ja kao vajni srbin padoh tiket zbog toga i ovaj mjesec cu zivjet (ili umrijet) iskljucivo od plate

Ua političari
Gost
Ua političari
19 dana prije

Preporučujem za čitanje knjigu “Mefisto i zlatokosa” gospodina Srđana Krstića.
Veoma zanimljivo štivo koje daje “malo” drugačiji pogled na svet oko nas od zvanične verzije, anđela i demona.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
19 dana prije

“Neurolog Jeffrey Loeb sa Sveučilišta Illinois i njegovi kolege uočili su da ove stanice još satima nakon smrti tvrdoglavo stvaraju nove niti i obavljaju razne poslove. “Većina studija pretpostavlja da sve aktivnosti u mozgu prestaju kada srce prestane kucati, ali to nije tako”, rekao je Loeb. Glije postaju zombi stanice Mnogo informacija koje imamo o moždanim poremećajima poput autizma, Alzheimerove bolesti i shizofrenije potječe iz eksperimenata izvedenih na moždanim tkivima nakon smrti. Obično se analiziraju tkiva ljudi koji su umrli prije više od 12 sati, piše Science Alert. Nakon usporedbe ekspresije gena u svježim moždanim tkivima s gore spomenutim uzorcima mozga preminulih ljudi, Loeb i tim otkrili su zapanjujuće razlike koje nisu bile specifične za dob ni bolest. Iako je većina aktivnosti staničnih gena bila stabilna tijekom 24 satnog perioda nakon smrti, aktivnost velikog dijela stanica živčanog sustava je brzo propadala – osim GLIJA kod kojih je zabilježeno POVEĆANJE EKSPRESIJE GENA. Glija stanice su, uz neurone, druga glavna vrsta stanica u živčanom sustavu. Mnogo su brojnije od neurona te čine oko 50% ukupnog volumena moždanog tkiva. Iako njihov “život nakon života” zvuči neobično, to zapravo ima dosta smisla, s obzirom na to da glija stanice, poput mikroglija i astrocita koji… Pročitaj više »

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
11 dana prije

Pozdrav autoru. Interesantno. Samo pisite i dalje svak ima.pravo na prosvjetljenje i na svoj osoban pogled na isto. Ocekujem daljne nastavke

POVEZANE VIJESTI

Izbornik