Neprofitna organizacija koju je osnovao suosnivač CNN-a SPREMALA SE za izbijanje majmunskih boginja 2021.

Stimulacija majmunskih boginja
14 komentara

Inicijativa za nuklearnu prijetnju (NTI) pripremala se za izbijanje majmunskih boginja još u martu 2021., kada je izvela stonu vježbu simulirajući njeno širenje kroz Sjedinjene Države.

NTI je neprofitna neprofitna organizacija koju su 2001. godine osnovali bivši demokratski senator iz Džordžije Sam Nunn i medijski milijarder i  suosnivač CNN-a Ted Turner.

NTI se udružio s Minhenskom sigurnosnom konferencijom (MSC), neprofitnom organizacijom koja održava godišnju konferenciju o međunarodnoj sigurnosnoj politici u Njemačkoj, tokom prošlogodišnje virtuelne vježbe, održane 17. marta. NTI i MSC su saželi svoje ključne nalaze i preporuke u stolnu vježbu i objavio ovaj izvještaj još u novembru.

Kako bi pomogao NTI u simulaciji, okupio je panel od 19 stručnjaka, uključujući predstavnike američke i kineske vlade, zvaničnike  Svjetske zdravstvene organizacije i Ujedinjenih naroda te istraživače iz Big Pharma kompanija i Fondacije Bill and Melinda Gates. Ovu simulaciju su također sponzorirali suosnivač Facebooka Dustin Moskovitz i njegova dobrotvorna organizacija Open Philanthropy.

NTI simulira oslobađanje virusa boginja majmuna “poboljšanog u laboratoriji”. Izmišljeni scenario trebao je simulirati bioteroristički napad sličan onome što se dogodilo u filmu “12 majmuna” iz 1995. godine, gdje je grupa eko-terorista pustila smrtonosni virus koji je zbrisao većinu čovječanstva.

Scenario NTI-a je pokazao šta bi se dogodilo ako bi se virus majmunskih boginja poboljšan u laboratoriji tajno oslobodio i na kraju se proširio svijetom tokom 19-mjesečne pandemije.

Zamišljeni datum pokretanja simulacije bio je 15. maj, a slučajevi su počeli da se pojavljuju mjesec dana kasnije, što je rezultiralo sa više od tri milijarde infekcija i 271 milionom smrti do kraja vježbe.

Treba napomenuti da se datum pokretanja simulacije poklapa s početkom prve međunarodne epidemije majmunskih boginja, koja trenutno ima oko 1.000 potvrđenih ili sumnjivih slučajeva u najmanje 40 zemalja, uključujući Sjedinjene Države, koje imaju 45 potvrđenih slučajeva u 15 država i okrug Kolumbija.

NTI poriče da je predviđao izbijanje majmunskih boginja

Odluka NTI-a da koristi majmunske boginje za svoj izmišljeni scenario, zajedno sa vremenskom linijom koju je koristio, navela je mnoge da spekulišu da li je neprofitna organizacija predvidjela trenutnu epidemiju majmunskih boginja.

NTI je odmah demantovao sve optužbe iznijete na račun organizacije u izjavama objavljenim na sajtu grupe i u intervjuima koje su dali njeni vodeći članovi. Otišla je toliko daleko da je optužila mnoge svoje klevetnike za širenje dezinformacija.

“Neke aktivnosti na društvenim mrežama uključivale su dezinformacije o našoj vježbi”, napisala je grupa na svojoj web stranici. „Ključni zaključak iz naše vježbe nije specifičan patogen u našem izmišljenom scenariju; to je činjenica da je svijet užasno nespreman da se zaštiti od budućih pandemija.”

„Željeli smo da izaberemo patogen koji bi bio prihvatljiv za naš izmišljeni scenario, i izabrali smo majmunske boginje iz niza opcija koje su ponudili naši stručni savjetnici“, rekao je potpredsjednik globalne biološke politike i programa NTI Jaime Yassif. “Činjenica da nekoliko zemalja trenutno doživljava izbijanje majmunskih boginja je čista slučajnost.”

Inicijativa za nuklearnu prijetnju i njenim pripremama za izbijanje majmunskih boginja.

Majmunske boginjeNTIsimulacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bane
1 godina prije

Bas bas slucajnost.

MKD
1 godina prije

Bio je vidoviti i sa pijesmom George Michael – Monkey …

Max
1 godina prije

Potpuno ista stvar kao i koronom a ovce i dalje gledaju.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Postojale ili ne majmunske boginje ako oni politicari u cijim je rukama policija i vojska krenu opet s ucjenama bosti ce te se (ogromna vecina) poput goblena!

Trgup
1 godina prije

nismo majke mi..

gigi pinna
1 godina prije

Ali kako to da se onda nije pisalo o tome, nego sve neka naknadna pamet, svi generali poslije bitke…

łedeno doba
1 godina prije

NTi i MSC su obe kabaline organizacije. dugogodišnji ravnatelj MSC-a je stara rokefelerova ljiga, bivši njemački diplomat, Wolfgang Ischinger, koji je također bio Švabov učenik u “new young global leaders” u WEF-u, 1978. godine. Ischinger je inače i član Trilaterale, Bilderberga i još 5-6 globalističkih organizacija kabale. A poznat je i po tomu, što je bio suautor Dejtonskog sporazuma 1995, zajedno sa pokojnim hazarom, Richardom Holbrookeom. Na ovogodišnjem skupu MSC-a u Mikenu u veljači, bili su Bil Gejc, njemački kancelar Scholz, ministrica vp Baerbock, Bajdenova Kamala Harris, Blinken (američki ministar VP).. Wang Yi-kineski ministar VP… itd.. a tu je bio i Zelenski (skup se održavao prije početka rata u Ukrajini) Ted Turner, suosnivač NTI-ja je stara kabalina ljiga, tajkun, milijarder, široj javnosti poznat kao bivsi vlasnik CNN-a i po nekadašnjem braku sa holivudskom zvijezdom jane fonda. Turner ima 84 godine, kao i drugi susosnivač NTI-ja, kriptić Sam Nunn (bivši političar… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

..nastavak prethodnog posta.. Economist Intelligence Unit, – EIU, je organizacija koja pripada poznatom Rotšildovom listu The Economist. U odboru NTI-ja su između ostalih i: Prince El Hassan bin Talal, – brat rahmetli kralja Hasana i stric sadašnjeg kralja abdulaha iz de fakto cionističk kraljevske obitelji država Jordan, satelita Izraela. Igor S. Ivanov- bivši ruski ministar vanjskih poslova Warren Buffett- poznati hazarski milijarder.. Malcolm Rifkind- bivši brtitanski ministar vanjskih poslova, takođr hazar Inače NTI dobiva donacije i od Gatesove zaklade. na toj lanjskoj vježbi pandemije majmunskih boginja u izvođenju MSC-a i NTI-ja, sponzori vježbe su bili: Gatesova zaklada, Zaklada Welcome Trust, farmaceutski koncerni Johnson & Johnson i Merck, te KINESKA DRŽAVNA AGENCIJA ZA PREVENCIJU OD ZARAZNIH BOLESTI–CCDC. Na vježbi su bili predstavnici Gatesove zaklade i WHO, te dr. Gao Fu, glavni kineski državni virsuolog, ćlan KP Kine, koji je inače sa CCDC-om sudjelovao i u onoj vježbi pandemije koronaviurusa Event201 u listopadu 2019. u… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Bitno:

“Ministri zdravstva država članica EU dodatno su razmotrili moguće prioritete djelovanja u sklopu revizije Strategije EU za GLOBALNO ZDRAVSTVO

…Vrijeme je za raspravu o budućnosti zdravstva u EU, rekao je danas ministar zdravstva Vili Beroš na sastanku EPSCO Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, koji u Luxembourgu okuplja sve ministre nadležne za zdravstvo u EU. 

…Beroš naglasio potrebu okvira za sigurnu razmjenu zdravstvenih podataka”

Lucija, prva
1 godina prije

Jesu li radili simulaciju bijega velikih boginja iz laboratorija?
😠
Ili, – majmunskih? A koje su – bezopasne.

Lucija, prva
1 godina prije

Hoće li Who proglasiti majmunske boginje epidemijom? Komentar: “…Unazad dvije godine su nam stalno govorili da treba slušati struku, pa pošto je potrebno slušati struku evo sad je opet slušamo. Obzirom da od majmunskih boginja obolijevaju samo homoseksualci nema druge nego za sve pripadnike LGBT zajednice tj homoseksualce uvesti ograničenja kretanja i zabranu ulaska u sve objekte, zabraniti bilo kakve parade i slično. Kretanje i ulaske u objekte i institucije im omogućiti uz obveznu predočenje potvrde kojim dokazuju da nisu zaraženi, jer prije svega treba misliti na druge. Naravno ovo nema nikakve veze sa diskriminacijom ili homofobijom već samo sa slušanjem struke i zaštitom pučanstva. Na kraju znamo da je uz medicinsku struku i Ustavni sud potvrdio da takve potvrde ne krše nikakva ljudska prava i slobode prema tome molim lijepo uvedite potvrde za tu populaciju.” Objašnjenje onog kriminalca iz Etiopije jest da se “virus čudno ponaša”. Ja to- ne… Čitaj više »

Red Dog
1 godina prije

To sto vi ne znate ne znaci da ni drugi ne znaju.
Neke stvari se mogu predvideti. Evo, ja vam kazem da ce doci SuperGripa
Jeli me to cini pedofilskim kabalistom koji ucestvuje u zaveri depopulacije sveta?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI